edu.klimaka.gr

Πτήσεις Μαθητών με Εκπαιδευτικά Αεροσκάφη Πολεμικής Αεροπορίας 2022

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Β' ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΕ ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2022

Αρ.Πρωτ.Φ10α/126139/Δ4/13-10-2022/ΥΠΑΙΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π/ΘΜΙΑΣ, Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ B΄
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Β΄
ΑΥΤ. Δ/ΝΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Α
Πληροφορίες: Ο. Μαραγκού
Α. Bάρλα
Π. Ρούνη
K. Φλώρου
E-mail: depek_merimna(ΣΤΟ)minedu.gov.gr
Τηλέφωνα:
210 344 2212 & 2859 Ε.Ε.
3272 Δ.Ε.
3464 Ι.Ε.

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση μαθητών/τριών της Β’ και Γ’ Λυκείου για τη συμμετοχή τους σε πτήση με ελικοφόρα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας»
ΣΧΕΤ.: Τα με αρ. πρωτ. 122612/Δ4/06-10-2022 και 125480/Δ4/13-10-2022 έγγραφα του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Σας ενημερώνουμε ότι η Πολεμική Αεροπορία στο πλαίσιο του Εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, θα προγραμματίσει εκδήλωση, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, που θα περιλαμβάνει πτήσεις μαθητών/τριών της Β ΄και Γ΄ Τάξης Λυκείου, σχολικού έτους 2022-2023 , με Εκπαιδευτικά Αεροσκάφη της ΠΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑ (www.haf.gr) έως την Tετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 (23:59) και η επιλογή θα πραγματοποιηθεί κατόπιν κλήρωσης, η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Για τους/τις μαθητές/τριες που θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στην εν λόγω εκδήλωση απαιτούνται, σύμφωνα με τα ισχύοντα θεσμικά κείμενα:

  • Η προσκόμιση Υπεύθυνης Δήλωσης – Συγκατάθεσης του Γονέα (για ανηλίκους)
  • Η επιτυχής περάτωση των ιατρικών εξετάσεων πτητικής ικανότητας στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής
  • Η επιτυχής περάτωση εκπαίδευσης σε μέτρα ασφαλείας και διαδικασίες ανάγκης.

Το ενδεικτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

  • Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022, διενέργεια ιατρικών εξετάσεων στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής
  • Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, εκπαίδευση στη Σχολή Ικάρων και πραγματοποίηση πτήσεων.

* Οι επιμέρους λεπτομέρειες της εκδήλωσης, καθώς και το ακριβές πρόγραμμα αυτής θα ανακοινωθούν με νεότερη ανακοίνωση. * Οι προγραμματισμένες πτήσεις ενδέχεται να αλλάξουν ημερομηνία πραγματοποίησης, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ή/και διαθεσιμότητας πτητικών μέσων. * Για τους/τις μαθητές/τριες και τις οικογένειές τους που θα επιλεγούν και διαμένουν εκτός Νομού Αττικής δύναται να τους παρασχεθεί, εάν το επιθυμούν, δωρεάν διαμονή και σίτιση σε εγκαταστάσεις της ΠΑ. Επιπλέον υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των μετακινήσεων τους, εντός Νομού Αττικής, για τις ανάγκες της εκδήλωσης. * H εκδήλωση δύναται να τροποποιηθεί ή να αναβληθεί ανάλογα με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας – μετάδοσης της λοίμωξης covid-19.

Συνημμένα σας αποστέλλουμε την ανακοίνωση της εκδήλωσης η οποία έχει αναρτηθεί στη διαδικτυακή πύλη της ΠΑ στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.haf.gr/2022/10/ptisi-mathiton-ekpaideytika-aeroskafi-tis-pa-at030-2022/


Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στην εν λόγω εκδήλωση θα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα δήλωσης επιθυμίας συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο: https://public.haf.gr/student-flight/

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του ΓΕΑ/ΕΓΑ στα τηλέφωνα 210 6591016, 210 6591017 και ηλεκτρονικά στο email Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η εν λόγω δράση γνωστοποιείται στους/στις ανωτέρω μαθητές/τριες προκειμένου να εκδηλώσουν τη συμμετοχή τους, εφόσον το επιθυμούν.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΧΑΛΑΣ


ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΥΠΟΥ

Αρ. Ανακ. 030/2022
Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Πτήση Μαθητών με Εκπαιδευτικά Αεροσκάφη της ΠΑ

Στο πλαίσιο του Εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, θα προγραμματιστούν στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, πτήσεις μαθητών/τριών της Β΄ Λυκείου, έτους 2022-2023, με Εκπαιδευτικά Αεροσκάφη της ΠΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑ (www.haf.gr) έως Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 (23:59) και η επιλογή θα πραγματοποιηθεί κατόπιν κλήρωσης, η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022.

Για τους/τις μαθητές/τριες που θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στην εν λόγω εκδήλωση απαιτούνται, σύμφωνα με τα ισχύοντα θεσμικά κείμενα:

  • Η προσκόμιση Υπεύθυνης Δήλωσης – Συγκατάθεσης του Γονέα
  • Η επιτυχής περάτωση των ιατρικών εξετάσεων πτητικής ικανότητας στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής
  • Η επιτυχής περάτωση εκπαίδευσης σε μέτρα ασφαλείας και διαδικασίες ανάγκης.

Ενδεικτικό Πρόγραμμα εκδήλωσης

  • Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022, διενέργεια ιατρικών εξετάσεων στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής
  • Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, εκπαίδευση στη Σχολή Ικάρων και πραγματοποίηση πτήσεων.

* Οι επιμέρους λεπτομέρειες της εκδήλωσης, καθώς και το ακριβές πρόγραμμα αυτής θα ανακοινωθούν με νεότερη ανακοίνωση.

* Οι προγραμματισμένες πτήσεις ενδέχεται να αλλάξουν ημερομηνία πραγματοποίησης, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ή/και διαθεσιμότητας πτητικών μέσων.

* Για τους/τις μαθητές/τριες και τις οικογένειές τους που θα επιλεγούν και διαμένουν εκτός Νομού Αττικής δύναται να τους παρασχεθεί, εάν το επιθυμούν, δωρεάν διαμονή και σίτιση σε εγκαταστάσεις της ΠΑ. Επιπλέον υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των μετακινήσεων τους, εντός Νομού Αττικής, για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

* H εκδήλωση δύναται να τροποποιηθεί ή να αναβληθεί ανάλογα με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας – μετάδοσης της λοίμωξης covid-19.

Αίτηση Συμμετοχής για Πτήση Μαθητών με Εκπαιδευτικά Αεροσκάφη της ΠΑ

Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ

Σχετικά Άρθρα