edu.klimaka.gr

Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας «Thesspuppet 2017»

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΜΙΜΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Thesspuppet 2017»

Αρ.Πρωτ.Φ,14/ΕΚ/148344/156102/Δ1/20-09-2017/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε.
ΤΜΗΜΑ Γ’ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
Email : spudonpe(ΑΤ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες : Σ. Λαπατά
Ε. Κουσουράκου
Τηλέφωνο : 210 344 2247
FAX : 210 344 3354

ΘΕΜΑ : «Έγκριση προγράμματος»
Σχετικό έγγραφο : 148344/7-9-2017

Σε απάντηση του από 18-7-2017 εγγράφου σας, σχετικά με αίτημα έγκρισης της παιδαγωγικής καταλληλότητας του Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας «Thesspuppet 2017»,σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 35/06-09-2017 Πράξη του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., το Διοικητικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη την παραπάνω εισήγηση, ομόφωνα, αποφασίζει να γνωμοδοτήσει θετικά ως προς το αίτημα για έγκριση υλοποίησης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας «Thesspuppet Festival 2017».

Τις παραστάσεις επιλεκτικά, με βάση την ηλικία τους και τα ενδιαφέροντά τους, μπορούν να παρακολουθήσουν μαθητές και μαθήτριες του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και των πρώτων τάξεων του Λυκείου υπό τις εξής προϋποθέσεις:

α) η παρακολούθηση να γίνει με τη σύμφωνη γνώμη του/της εκπαιδευτικού της τάξης και του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου,

β) η παρακολούθηση να μην λειτουργήσει επιβαρυντικά ως προς το ωρολόγιο σχολικό πρόγραμμα, και

γ) οι μετακινήσεις των μαθητών στο χώρο διεξαγωγής του «Thesspuppet Festival 2017» να γίνονται με βάση τις ισχύουσες διατάξεις.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΕ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ


International Puppet & Pantomime Festiνal of Thessaloniki
“ThessPuppet festival ‘17”

3-13 Νοεμβρίου

Διεθμές Φεστιβάλ Κοσκλοθεάτροσ & Παμτομίμας της Θεσσαλομίκης
www.thesspuppet.gr

Σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Θεσσαλονίκης,
τον Οργανισμό Τουρισμού της Θεσσαλονίκης
και την ΚΟΙΝΣΕΠ για την θεατροπαιδαγωγική
αγωγή συν.κοιν.Ω.

Με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας,
Έρευνας και Θρησκευμάτων και υπό την
Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Λίγα λόγια για το φεστφάλ

Το Thesspuppet festiνal διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το Δεκέμβριο του 2016 και είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης εμπειρίας στον καλλιτεχνικό και οργανωτικό τομέα της τέχνης του θεάτρου με κούκλες και αντικείμενα όπως και του σωματικού θεάτρου.

Αντιμετωπίζουμε την κούκλα ως κάτι παραπάνω από παιχνίδι, κάτι που με φαντασία και τρυφερότητα εκφράζει πολλές διαφορετικές διαστάσεις της ανθρώπινης ύπαρξης (αισθητική, πολιτιστική, λαϊκή, συναισθηματική, διδακτική διάσταση).

Στόχος μας είναι να ανοίξουμε έναν κόσμο στην παιδική φαντασία και δημιουργικότητα μέσα από ποιοτικές παραστάσεις όπου τα πιο απλά αντικείμενα, οι θεατρικές κούκλες και το ανθρώπινο σώμα μεταμορφώνονται και διηγιούνται ιστορίες που μας αφορούν όλους.

Παιδαγωγικές ιστορίες για την φιλία, τη συνεργασία, το περιβάλλον, τις αναμνήσεις, την παράδοση των λαών κ.α.

Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει επαγγελματικούς θιάσους από 8 χώρες και την Ελλάδα που έχουν όλοι μακρά ιστορία στο θέατρο για παιδικό και εφηβικό κοινό καθώς και πολλές βραβεύσεις και διακρίσεις διεθνώς.

Οι παραστάσεις για τα σχολεία θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό θέατρο ΑΝΕΤΟΝ καθώς και στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχειακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης η οποία θα διαμορφωθεί κατάλληλα για την φιλοξενία των μικρότερων ηλικιακά παιδιών.

Στο παρόν έγγραφο, σας επισυνάπτουμε περιλήψεις και συνοπτικές πληροφορίες για τις παραστάσεις.

Με δεδομένο τον περιορισμένο αριθμό θέσεων και με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση της παρακολούθησης των παραστάσεων από τους μαθητές των σχολείων, ζητούμε την έγκαιρη εγγραφή σας. Η γραμματεία μας μπορεί να σας διευκολύνει στην επιλογή παράστασης για τους μαθητές σας και να σας παρέχει περισσότερες πληροφορίες.

Τέλος, γνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες σήμερα, διαμορφώσαμε νέα τιμή εισιτηρίου στα 6€ ανά μαθητή/τρια ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά.

Με εκτίμηση,
Juanjo Corrales,
Διοργάνωση & καλλιτεχνική διεύθυνση

Για πληροφορίες και κρατήσεις
• Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 276069 (πρωινές ώρες 9:30-13:30)
• Για πληροφορίες τις απογευματινές ώρες: 6942 866676 & 6977 635606
• E-mail γραμματείας: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αναλυτικές πληροφορίες,
φωτογραφίες και βίντεο των
παραστάσεων είναι διαθέσιμες
στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ:
http://www.thesspuppet.gr/

Σχετικά Άρθρα