edu.klimaka.gr

ΚΠΕ ΕΔΕΣΣΑΣ-ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ : "Απορρίμματα - Τα χρήσιμα .. άχρηστα"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΠΕ ΕΔΕΣΣΑΣ - ΓΙΑΝΙΤΣΩΝ "ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ : ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ... ΑΧΡΗΣΤΑ"

Αρ.Πρωτ.66/21-11-2017

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ-ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
Μύλοι-Περιοχή Καταρρακτών
Έδεσσα, Τ.Κ. 58200
Τηλ.:23810-51337, FAX: 23810-21737
mail(ΣΤΟ)kpe-edess.pel.sch.gr
http://kpe-edess.pel.sch.gr
Πληροφορίες: Θεόδωρος Παπαϊωάννου

ΘΕΜΑ: Λειτουργία του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Εκπαίδευσης για την Αειφορία “Απορρίμματα: Τα χρήσιμα … «άχρηστα»”, κατά τα σχολικά έτη 2017-2018, 2018-2019

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Έδεσσας Γιαννιτσών οραματίζεται το φυσικό-ανθρωπογενές περιβάλλον με ποιοτικά χαρακτηριστικά που να το καθιστούν αειφορικό, καθώς και τους ανθρώπους που βιώνουν μέσα σε αυτό να είναι περιβαλλοντικά γραμματισμένοι και μεταξύ τους αλληλέγγυοι -στο παρόν και διαχρονικά στο μέλλον-. Σε αυτήν την κατεύθυνση, καλεί εκπαιδευτικούς και μαθητές σχολείων της επικράτειας να συμμετάσχουν στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΕΘΔΕΑ) Απορρίμματα: Τα χρήσιμα… «άχρηστα», κατά τις σχολικές χρονιές 2017-2018 και 2018-2019. Συγκεκριμένα απευθύνεται σε ομάδες μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που εκπονούν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα τη μείωση των απορριμμάτων, την ανακύκλωση ή την επαναχρησιμοποίησή τους.

Ειδικά στην τρέχουσα σχολική χρονιά θα δοθεί από το Δίκτυο ιδιαίτερη βαρύτητα στις θεματικές «Ανακύκλωση σχολικών απορριμμάτων» και « Μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας» . Οι μαθητικές ομάδες μέλη θα γίνουν αποδέκτες ολοκληρωμένων μαθησιακών προτάσεων που αφορούν στις προαναφερόμενες θεματικές περιοχές (εκπαιδευτικό υλικό, προτεινόμενες δράσεις, προτεινόμενοι φορείς). Για τη δεύτερη θεματική ενότητα επισυνάπτουμε ενδεικτικό παράρτημα στο τέλος του εγγράφου*.

Τα σχολεία που επιθυμούν να ανταποκριθούν στην παρούσα πρόσκληση, παρακαλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση που ακολουθεί και να την υποβάλλουν στο ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών i)αρχικά με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ( Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) και στη συνέχεια ii) με το συμβατικό ταχυδρομείο, μέσω του/της Υπευθύνου Σχ. Δραστηριοτήτων/ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, πρωτότυπα υπογεγραμμένη και σφραγισμένη. Είναι απαραίτητο η αίτηση να συνοδεύεται από αντίγραφο σχεδίου του ομοθεματικού με το ανωτέρω Δίκτυο πολύμηνου εκπαιδευτικού προγράμματός τους, όπως αυτό κατατέθηκε προς έγκριση στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία ανήκουν. Στα σχολεία που θα ενταχθούν στο Δίκτυο θα σταλούν από το Κέντρο μας συμπληρωματικές πληροφορίες, καθώς και το πρωτόκολλο συνεργασίας με αυτό.

Το ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών στο πλαίσιο λειτουργίας του Εθνικού Θεματικού Δικτύου ΠΕ Απορρίμματα: Τα χρήσιμα… «άχρηστα», θα υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς-μέλη του Δικτύου του, τόσο με επιμορφωτικές δράσεις -στις οποίες θα επιλέγονται κατά προτεραιότητα σε σχέση με τα μη μέλη-, όσο και με την αποστολή προς αυτούς κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού, καθώς και με τη συνεχή ενημέρωσή τους μέσα από τους ιστότοπους του ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών.

Παρακαλούμε να ενημερωθούν σχετικά και ενυπόγραφα τα μέλη του συλλόγου διδασκόντων κάθε σχολικής μονάδας.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Δηλώνουμε παρόντες στην προσπάθεια ενίσχυσης του έργου σας. Θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά να συνδράμουμε εποικοδομητικά.

Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΣΟΦΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ


Παράρτημα*

Σας προτείνουμε να πραγματοποιήσετε στη σχολική σας μονάδα πρόγραμμα μείωσης της χρήσης πλαστικής σακούλας. Για την πραγματοποίηση του εν λόγω προγράμματος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικό που θα βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

Οι δύο σύνδεσμοι που ακολουθούν είναι αρχεία . wmv, τα οποία πρέπει να κάνετε download.

Πλαστικά μπουκάλια https://app.box.com/s/zph4251q8la984v1qdcju92n54efvga8

Πλαστική σακούλα https://app.box.com/s/63oo86p340ouoekr1t273e30zvyi3xas

Διεθνή παραδείγματα https://app.box.com/s/pm6vxsu8eavznyvx7zkt9ijmk0q9afg7

Σας προτείνουμε με αφορμή το προηγούμενο υλικό να προκληθεί συζήτηση με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών στο παραπάνω θέμα. Στη συνέχεια οι μαθητές θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές σε άλλες σχολικές μονάδες, αλλά και στις οικογένειές τους, καθώς και στην τοπική κοινωνία.

Αν δεν ανοίγουν κατευθείαν οι σύνδεσμοι, αντιγράψτε και επικολλήστε τους στην αναζήτηση του browser.

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το ΚΠΕ (2381051337, κ. Παπαϊωάννου, ώρες 11:00-12:00).

Σχετικά Άρθρα