edu.klimaka.gr

Οδηγίες για Χορήγηση Άδειας Εισόδου σε Σχολεία

ΟΔΗΓΙΕΣ - ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΡΙΤΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Αρ.Πρωτ.109561/Δ5/09-09-2022/ΥΠΑΙΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ,
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ &
ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
& ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠ/ΣΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΤΥΠΩΝ
& ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ
----
Email : physea1(ΣΤΟ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες : Δ. Κερερές
Π. Τσαπατσάρης
Μ. Αποστόλου
Τηλέφωνο : 210 344 303047 / 2753 / 3516

ΘΕΜΑ: «Έγκριση Αδειών Εισόδου Εκπροσώπων Φορέων και Ομοσπονδιών Αθλημάτων στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) για το σχολικό έτος 2022-2023»
ΣΧΕΤ: Το με αριθμ. πρωτ. 60856/Δ5/25.05.2022 έγγραφο με θέμα: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την έκδοση Αδειών Εισόδου στις σχολικές μονάδες εκπροσώπων αθλητικών Ομοσπονδιών και Φορέων κατά το σχολικό έτος 2022-2023»

Στο πλαίσιο της διάδοσης του αθλητικού πνεύματος και της σύνδεσης σχολικού και εξωσχολικού αθλητισμού, σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνεται η άδεια εισόδου σε σχολικές μονάδες της Π/Θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2022-2023 στους Φορείς και τις Ομοσπονδίες αθλημάτων, όπως αυτοί αναφέρονται στον πίνακα κοινοποιήσεων στο τέλος της παρούσας.

Οι πίνακες με τα ονόματα των εκπροσώπων, όπως αυτοί εστάλησαν στην Υπηρεσία μας, αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. https://www.minedu.gov.gr/.

Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να τους αναζητούν μέσω της διαδρομής:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Φυσική Αγωγή / Άδειες Εισόδου Αθλητικών Φορέων και Ομοσπονδιών

Οι επισκέψεις των επιλεγμένων εκπροσώπων στις σχολικές μονάδες θα πραγματοποιούνται εφόσον πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις :

  1. Οι ενημερώσεις/δραστηριότητες υλοποιούνται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των σχολικών μονάδων, μετά από συνεννόηση με τους εκάστοτε Διευθυντές, τη σχετική απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και την ενημέρωση του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ11, Φυσικής Αγωγής.
  2. Κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων/δραστηριοτήτων παρίσταται υποχρεωτικά εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, ορισμένος από τον/την Διευθυντή/ντρια της σχολικής μονάδας.
  3. Σε περίπτωση συμμετοχής των μαθητών και μαθητριών σε αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες απαιτείται:
    • έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) και
    • ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων με ευθύνη των οποίων θα εξασφαλίζεται η δυνατότητα συμμετοχής των παιδιών τους.
  4. Κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων/δραστηριοτήτων δεν επιτρέπεται η προώθηση, προβολή, διάθεση ή διανομή υλικού που αφορά στην άμεση ή έμμεση διαφήμιση εμπορικού προϊόντος ή προϊόντος παροχής υπηρεσιών, καθώς και η λήψη στιγμιότυπων (βιντεοσκόπηση-φωτογράφιση-ηχογράφηση) των μαθητών και μαθητριών.

Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη τους τα ισχύοντα μέτρα περιορισμού εξάπλωσης του covid 19 (σχετικές Οδηγίες – Αποφάσεις Ε.Ο.Δ.Υ., Υ.ΠΑΙ.Θ. και συναρμόδιων Υπουργείων) τόσο ανά περιοχή όσο και στην επικράτεια.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Π/ΘΜΙΑΣ, Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΠΤΣΗΣ

 

 


Αρ.Πρωτ.Φ1/30545/Δ2/22-02-2016/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ.Ε.
ΤΜΗΜΑ Γ΄
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β΄
Πληροφορίες: Στ. Μποφυλάτος (Δ.Ε.)
Γ. Μουστάκας (Ε.Ε.)
Τηλέφωνο: 210 344 3619(Δ.Ε.)
210 344 2254 (Ε.Ε.)

Θέμα: «Άδεια εισόδου σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»

Κατόπιν καταγγελιών και δημοσιευμάτων σχετικά με επισκέψεις τρίτων στις σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας αναφορικά με την πραγματοποίηση δραστηριοτήτων, εκδηλώσεων, προγραμμάτων επιμόρφωσης, διανομή εκπαιδευτικού υλικού ή άλλου εντύπου και ηλεκτρονικού υλικού, κλπ. σας υπενθυμίζουμε ότι ισχύουν οι εγκύκλιοι:

• Η με αρ. πρωτ. 144456/Γ2/20-12-2005 με θέμα: «Ενημέρωση μαθητών για το περιεχόμενο ανακοινώσεων, προσκλήσεων, κλπ.»

• Η με αρ. πρωτ. Φ1/199394/Δ2/08-12-2015 με θέμα: «Παρακολούθηση θεαμάτων από μαθητές/τριες εντός σχολικού ωραρίου»

• Η με αρ. πρωτ. 56950/Δ2/07-04-2015 με θέμα: «Είσοδος εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης στις σχολικές μονάδες Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης».

• Η με αρ. πρωτ. 178852/ΓΔ4/06-11-2015 με θέμα: ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (Αγωγής Σταδιοδρομίας, Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων, eTwinning και ERASMUS+) ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε. & Δ.Ε
ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΜΠΑΡΛΑ


Αρ.Πρωτ.49181/Γ2/18-05-2005/ΥΠΕΠΘ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ,
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΤΜΗΜΑ Α
Πληροφορίες: Ρ. Γεωργακόπουλος, Αν. Πασχαλίδου
Τηλέφωνο : 210-3238523, 210-3235722
FAX : 210-3224249

ΘΕΜΑ: Άδεια εισόδου σε Σχολεία

Με αφορμή ερωτήματα που ετέθησαν στις υπηρεσίες μας αναφορικά με την πραγματοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, εκδηλώσεων, δραστηριοτήτων, διεξαγωγή ερευνών στα σχολεία καθώς και τη διανομή εκπαιδευτικού ή άλλου εντύπου και ηλεκτρονικού υλικού, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Δεν επιτρέπεται η ικανοποίηση τέτοιων αιτημάτων χωρίς την έγκριση των αρμοδίων Δ/νσεων του ΥΠΕΠΘ που έχουν, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, τη σχετική αρμοδιότητα.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές των Διευθύνσεων και οι Προϊστάμενοι των Γραφείων Π/θμιας Εκπ/σης και Δ/θμιας Εκπ/σης να φροντίσουν για την εφαρμογή της εγκυκλίου αυτής

Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΑΜΜΑΣ

Σχετικά Άρθρα