edu.klimaka.gr

Είσοδος Εκπροσώπων Μέσων Ενημέρωσης στα Σχολεία

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ

Αρ.Πρωτ.56950/Δ2/07-04-2015/ΥΠΟΠΑΙΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Πληροφορίες: Κ. Παπαχρήστος (Π/θμια Εκπ/ση)
210 344 3318
Α. Παπαδαντωνάκης (Δ/θμια Εκπ/ση)
210 344 3272 – 2242
Ι. Λιγνός (Επαγγελματική Εκπ/ση)
210 344 2212

ΘΕΜΑ: «Είσοδος εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης στις σχολικές μονάδες Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης»

Κατόπιν ερωτημάτων σχετικά με την άδεια εισόδου των εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης στις σχολικές μονάδες Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης σας ενημερώνουμε ότι ισχύει η με αρ. πρ. Φ3/1207/Γ1/988/06-11-2000 εγκύκλιος.

Παρακαλούμε για την πιστή και απαρέγκλιτη τήρηση της ανωτέρω εγκυκλίου καθώς και για την έγκαιρη υποβολή των αιτήσεων στις Διευθύνσεις Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Π.Ε., Δ.Ε. και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης αντίστοιχα, ώστε οι αρμόδιες Διευθύνσεις να μπορούν να εξετάσουν σε εύλογο χρονικό διάστημα το υποβληθέν αίτημα.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαρούσι,  19 Μαρτίου  2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ\

Αναφορικά με την άδεια εισόδου στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενημερώνουμε ότι:

Οι αιτήσεις των εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης που επιθυμούν να επισκεφθούν τα σχολεία, θα υποβάλλονται στις Διευθύνσεις Σπουδών του Υπουργείου Παιδείας (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αντίστοιχα). Κατόπιν εισήγησης των Διευθύνσεων Σπουδών, το Υπουργείο Παιδείας θα χορηγεί ή όχι την σχετική άδεια, με την προϋπόθεση ότι θα λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να εξασφαλίζεται ο σεβασμός της προσωπικότητας και των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, καθώς και η ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Τέλος, παρακαλούμε οι αιτήσεις να υποβάλλονται εγκαίρως στις Διευθύνσεις Σπουδών του Υπουργείου Παιδείας,ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες να μπορούν να εξετάσουν σε εύλογο χρονικό διάστημα την ουσία του αιτήματος.

 

 


Αρ.Πρωτ.Φ.3/207/Γ1/988/06-11-2000/ΥΠΕΠΘ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε. ΚΑΙ Δ.Ε.
Τηλ. 3238380 (Π.Ε0, 3236623 (ΔΕ)

ΘΕΜΑ: Είσοδος Εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης στα σχολεία

Στα πλαίσια του ανοίγματος του σχολείου στην κοινωνία εντάσσεται και η συνεργασία του με διάφορους φορείς, μεταξύ των οποίων είναι και οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης, οι οποίοι μπορούν να επισκέπτονται τα σχολεία και να συνεργάζονται με τους εκπαιδευτικούς.

Ωστόσο, λόγω της ιδιαιτερότητας του σχολείου και της αναστάτωσης που προκαλείται στο πρόγραμμα λειτουργίας του, οι οποιεσδήποτε επισκέψεις δημοσιογράφων θα πρέπει να είναι προγραμματισμένες και να πραγματοποιούνται ύστερα από συνεννόηση με το διευθυντή του σχολείου.

Οι αιτήσεις των εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης που επιθυμούν να επισκεφτούν τα σχολεία θα υποβάλλονται στις Διευθύνσεις Σπουδών του Υπουργείου Παιδείας (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανάλογα) και εφόσον το αίτημα γίνει δεκτό, το Υπουργείο Παιδείας θα χορηγεί σχετική άδεια, με την προϋπόθεση ότι θα λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να εξασφαλίζεται ο σεβασμός της προσωπικότητας και των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, καθώς και η ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Σχετικά Άρθρα