edu.klimaka.gr

Γαλλικό Ινστιτούτο: 'Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ'

ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 'Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ'

Οι συναντήσεις του κύκλου "Η νεολαία που καινοτομεί" συνεχίζονται και στις 14 Νοεμβρίου 2019, ερευνητές και νεοφυείς επιχειρήσεις από τη Θεσσαλία και τη Γαλλία, θα παρουσιάσουν καινοτόμες πρωτοβουλίες που μετασχηματίζουν τη βιομηχανία γεωργικών προϊόντων διατροφής. Οι συζητήσεις  και οι παρουσιάσεις γύρω από το θέμα "Η καινοτομία, από τη γη στο πιάτο", θα λάβουν χώρα στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Λάρισας.

Τη βραδιά θα συντονίσουν η Χρύσα Βουλγαράκη, Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στη Λάρισα και ο Γιάννης Γιαννακόπουλος, δημοσιογράφος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης


ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΚΛΟΣ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ - ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ
Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, από τη γη στο πιάτο

 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019, 18.30
ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
«ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΚΟΥΜΑΣ»- 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 9, ΛΑΡΙΣΑ 412 23

Εκδήλωση σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας & το Ινστιτούτο Ανάπτυξης της Επιχειρηματικότητας

Είσοδος Ελεύθερη. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής

Στις 14 Νοεμβρίου, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος τιμά τη Λάρισα και τη Θεσσαλία, μία από τις πιο εύφορες περιοχές της Ελλάδας, με μία βραδιά αφιερωμένη στην διατροφική καινοτομία, από την παραγωγή έως την κατανάλωση.

Οι γαλλικές και ελληνικές καινοτομίες που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μας προσκαλούν να προβληματιστούμε, προκειμένου να οικοδομήσουμε καινοτόμους, βιώσιμους και ανθεκτικούς τομείς γεωργικών προϊόντων διατροφής. Ερευνητές και νεοφυείς επιχειρηματίες από τη Θεσσαλία και τη Γαλλία θα παρουσιάσουν καινοτόμες πρωτοβουλίες που μετασχηματίζουν τη βιομηχανία γεωργικών προϊόντων διατροφής: παρουσιάζουν τα αντιοξειδωτικά ώστε οι καταναλωτές να φροντίζουν την υγεία τους, δημιουργούν εγκαταστάσεις για προσωποποιημένη επιλογή προϊόντων στο κατάστημα, αλλάζουν την  ζωή των γεωργών διευκολύνοντας την διαχείριση των καλλιεργειών. Εκτός των άλλων  μας παροτρύνουν να επανεξετάσουμε τις συνήθειες παραγωγής και κατανάλωσης με στόχο την βελτίωση τους.

Σας προτείνουμε να ανακαλύψετε, μέσω σύντομων παρουσιάσεων, καινοτομίες με ποικίλες θεματικές:

  • Η δύναμη των αντιοξειδωτικών:
    Ο Δημήτρης Κουρέτας είναι ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσιολογίας Ζωικών οργανισμών - Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Δια μέσω μιας καινοτόμου έρευνας, προσδιορίζει τον μοριακό χαρακτηρισμό της ελληνικής διατροφής. Εκπροσωπεί την νεοφυή επιχείρηση Foodoxys,που θα εκπροσωπηθεί από τον Φώτη Τέκοη οποία προτείνει μία προσωποποιημένη προσέγγιση της διατροφής με μεγαλύτερη  συνεισφορά  από αντιοξειδωτικά, μετά από την ανάλυση μίας σταγόνας αίματος από ένα φορητό μηχάνημα σε λιγότερο από 30 λεπτά.
  • Η αυξημένη αξία της σκόνης από νωπό γάλα:
    Ο Κωνσταντίνος Πετρωτός, καθηγητής του Τμήματος Μηχανικής Βιοσυστημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλίας θα παρουσιάσει την έρευνα του σχετικά με την μεγάλη διατροφική αξία για το σώμα για ένα συγκεκριμένο είδος τροφής, το νωπό γάλα, σε μία ειδική μορφή: σε σκόνη.
  • Το προσωποποιημένο σκαν των διατροφικών προϊόντων:
    ΗAleksandraMandic θα παρουσιάσει το Kwalito, μία εφαρμογή που επιτρέπει την σκιαγράφηση του προφίλ ενός συγκεκριμένου καταναλωτή και των διατροφικών περιορισμών: αλλεργίες, χορτοφάγοι, έγκυοι. Η εφαρμογή σκανάρει και επιλέγει γρηγορότερα τα προϊόντα.
  • Η τεχνητή νοημοσύνη στις γεωργικές πρακτικές:
    ΟΒαγγέλης Καραθάνος,ιδρυτής της νεοφυούς επιχείρησης Geabit, θα παρουσιάσει το μέλλον της γεωργίας μέσω μιας πλήρους τεχνολογίας με συστήματα επίβλεψης των καλλιεργειών που βοηθά τους γεωργούς αναλύοντας συνεχώς την εξέλιξη των φυτών, προβλέποντας ασθένειες, μετεωρολογικές διαταραχές και ελέγχοντας το πότισμα. 

Στο περιθώριο αυτών των παρουσιάσεων, θα διοργανωθεί μια μικρή έκθεση προϊόντων ώστε το κοινό να ανακαλύψει από κοντά τις καινοτομίες με την παράλληλη προβολή των επιχειρήσεων που συμμετέχουν.

Ο συντονισμός της βραδιάς θα γίνει από την Χρύσα Βουλγαράκη, Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στη Λάρισα και τον Γιάννη Γιαννακόπουλο, δημοσιογράφο.

Πρόγραμμα της εκδήλωσης

18.30-19.00: Εισαγωγή

Έναρξη της βραδιάς:

  • Χαιρετισμός από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα , το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας.

 19.00-20.15: Παρουσιάσεις

  • Φώτης Τέκος εκπρόσωπος της νεοφυούς επιχείρησης Foodoxys.
  • Κωνσταντίνος Πετρωτός,καθηγητής στο Τμήμα ΜηχανικήςΒιοσυστημάτων, ΤΕΙ Λάρισας.
  • AleksandraMandic,συνιδρύτρια της νεοφυούς επιχείρησης Kwalito.
  • Βαγγέλης Καραθάνος,ιδρυτής της νεοφυούς επιχείρησης Geabit.

20.15-21.15: Συζήτηση

«Ποιο είναι το μέλλον της διατροφής και της γεωργίας στη Γαλλία και στην Ελλάδα;»,

21.15: Λήξη και περιήγηση στους πάγκους με τα προϊόντα.

Ομιλητές της βραδιάς

Δημήτρης Κουρέτας

Διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσιολογίας Ζωικών οργανισμών - Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ιδρυτής της νεοφυούς επιχείρησης Foodoxys

Ο Δημήτρης Κουρέτας γεννήθηκε στην Πάτρα το 1962. Σπούδασε Φαρμακευτική στην Πάτρα, έπειτα και στη συνέχεια απέκτησε το διδακτορικό του στη Βιοχημεία από το Τμήμα Χημείας του Α.Π.Θ. το 1989. Από το 1990 έως το 1992, διετέλεσε ερευνητής στο HarvardMedicalSchool στη Βοστόνη. Από το 1996 είναι μέλος ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σήμερα είναι καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών και Τοξικολογίας και διευθυντής του ομώνυμου εργαστηρίου στο τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και κατοικεί στη Λάρισα. Μελετά τους μηχανισμούς αλληλεπίδρασης διατροφικών στοιχείων με τον οργανισμό σε μοριακό επίπεδο. Έχει δημοσιεύσει 190 άρθρα σε διεθνώς αναγνωρισμένα περιοδικά,  έχει 6.500 αναφορές και h δείκτη 43 (Σεπτέμβριος 2019). Είναι AssociateEditor του περιοδικού «JournalofNutritionToxicolog» και αρχισυντάκτης  της «Oxydative  Medicine»,  των «OxidativeMedicine» και «CellularLongevity» όπως και στο περιοδικό «Antioxidants». Είναι ο ιδρυτής της εταιρείας που προέρχεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Foodoxys, που ειδικεύεται στη λειτουργική διατροφή (www.foodoxys.com). Η δουλειά του για την καινοτομία στα τρόφιμα έχει βραβευτεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε. Το διάστημα 2013-2014 ήταν Αναπληρωτής Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πρόεδρος του Συμβουλίου Καινοτομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας (2013-2015). Είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων στη Διαχείριση Χημικών Κρίσεων (SCHEER, 2018-2023). Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοξικολογίας (2016 έως σήμερα) και μέλος της «Παγκόσμιας Ακαδημίας Επιστημών» ((WorldAcademyofSciences, 2019).

Φώτης Τέκος

Διευθύνων Σύμβουλοςτης νεοφυούς επιχείρησης Foodoxys

Ο Φώτης Τέκος γεννήθηκε στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης το 1995. Απόφοιτος του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα. Οι σπουδές του ανέδειξαν την αριστεία του,αποκτώντας τον υψηλότερο βαθμό της χρονιάς του. Τελειόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος Τοξικολογίας, είναι επίσης μέλος του Εργαστηρίου ΦυσιολογίαςZωικώνOργανισμών. Εργάστηκε ως εκπαιδευόμενος στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας - Βιοχημείας - Ιολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2015, όπου παρουσίασε ένα θέμα στα πλαίσια της εκπαίδευσης των ειδικευόμενων γιατρών του εργαστηρίου. Επιπλέον, έχει εργαστεί για ένα έτος στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας - Ιολογίας στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας στο πλαίσιο εκπόνησης της πτυχιακής του εργασίας.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι η μελέτη της αντιοξειδωτικής δραστηριότητας των φυτικών προϊόντων και των διαφόρων τροφίμων, σε συνδυασμό με τις επιδράσεις τους στο ανθρώπινο προφίλ.

Έλαβε έπαινο από τηνΠανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνωνγια τη συμμετοχή του στη δημιουργία της καινοτόμου συσκευής που ανέπτυξε η ερευνητική ομάδα του Δρ. Κουρέτα, η οποία μετρά τα επίπεδα αντιοξειδωτικών που απαντώνται σε υγρά τρόφιμα και βιολογικά υλικά. . Έχει συγγράψει 2 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Τέλος, είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της νεοφυούς επιχείρησης FoodOxys.

Βαγγέλης Καραθάνος

Ιδρυτής της νεοφυούς επιχείρησης Geabit

Ο Βαγγέλης Καραθάνος είναι ο ιδρυτής του Geabit, μιας νεοφυούςεπιχείρησης που αξιοποιεί τις δυνατότητες της καινοτομίας με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στις γεωργικές καλλιέργειες. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται  σημαντική αύξηση των αποδόσεων και καλύτερες καλλιέργειες, καθώς και σημαντική μείωση της κατανάλωσης νερού, ενέργειας και χημικών ουσιών. Η Geabit αναπτύσσει συσκευές που παρακολουθούν και αναλύουν συνεχώς την υγεία, την ανάπτυξη και το στρες των φυτών. Η Geabit έχει απονεμηθεί από τη Nissan μεταξύ των 19 νεοσύστατων επιχειρήσεων που αλλάζουν αυτήν την περίοδο τον κόσμο. Το 2019 ο Βαγγέλης κατατάχθηκε στον κατάλογο "Forbes 30 Under 30".

Ο Βαγγέλης Καραθάνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τρίκαλα, τον τόπο όπου ο παππούς του έχει στην κατοχή του μια γεωργική επιχείρηση για 50 χρόνια. Οι επαφές του με τους αγρότες στην περιοχή είναι καθημερινές από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Γνωρίζει καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον κλάδο τους και στις καλλιέργειες τους. Είναι επίσης πολύ καλός γνώστης του προγραμματισμού. Χρειάστηκε χρόνος γι 'αυτόν ώστε να συνδυάσει τις γνώσεις του και την προθυμία του να προσφέρει στους γεωργούς ένα εργαλείο που συμβάλλει στην αύξηση της αποδοτικότητας της παραγωγής και στην εξοικονόμηση χρημάτων.

Το Geabit είναι μια συσκευή που επιτρέπει στον παραγωγό να παρακολουθεί εξ αποστάσεως τη θερμοκρασία, την υγρασία και τις καιρικές συνθήκες, βοηθώντας τον να αυξήσει την καλλιέργειά του. Είναι το πρώτο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για την παρακολούθηση των καλλιεργειών, βασισμένο σε τεχνολογίες αιχμής για τη βελτίωση της ποιότητας και της ασφάλειας των καλλιεργειών.

«Ξεκίνησα με την δημιουργία ενός μετεωρολογικού σταθμού όπου λάμβανα δεδομένα σχετικά με τις καλλιέργειες, δηλαδή τις καιρικές συνθήκες, τη σύνθεση του εδάφους, την αγωγιμότητα, τα δεδομένα για το διοξείδιο του άνθρακα στον αέρα κλπ. Έδωσα όλα αυτά στον αγρότη με τη μορφή πληροφοριών μέσω μιας εφαρμογής, αρχικά στο Διαδίκτυο. Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Έτσι αποφασίσαμε να πάρουμε αυτά τα δεδομένα και να κάνουμε κάτι πρωτοφανές, να τα αναλύσουμε.» Στην ηλικία των 19 ετών, δευτεροετής φοιτητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, τόλμησε να καινοτομήσει και να προτείνει λύσεις και χάρη στην επαναστατική του εφεύρεση που προσέλκυσε την προσοχή των επενδυτών και επιστημόνων σε όλο τον κόσμο.

(Πηγή: Άρθρο Αθήνα 984, 27/07/2018)

Κωνσταντίνος Πετρωτός

Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικής Βιοσυστημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλίας

Ο Κωνσταντίνος Πετρωτός είναι απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (το 1990, με βαθμό «λίαν καλώς»), έχοντας αποκτήσει το διδακτορικό του δίπλωμα μηχανικής τροφίμων από το ίδιο τμήμα (το 1999, με βαθμό "άριστα"). Πριν από την εκλογή του ως καθηγητή, ήταν υπεύθυνος για διάφορες θέσεις διαχείρισης και τεχνικής διαχείρισης στη βιομηχανική μεταποίηση για πολλά χρόνια. Εργάστηκε επίσης ως ανώτερος σύμβουλος στον τομέα της γεωργοτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ήταν τελικά σύμβουλος σε εταιρείες παροχής συμβουλών για τα αγρο-διατροφικά προϊόντα και απέκτησε σημαντικές ακαδημαϊκές διακρίσεις ως υπότροφος στο IKY (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών) και από τηνΕυρωπαϊκή Ένωση για δύο χρόνια στο πλαίσιο του προγράμματος Εκπαίδευση και Κινητικότητα των Ερευνητών (TMR).

Έχει επίσης κερδίσει δύο βραβεία καινοτομίας στον εθνικό διαγωνισμό ECOTROPHELIA το 2013 και το 2015, καθώς και ένα ευρωπαϊκό βραβείο «δια ελιάς και αέρος» για τις δραστηριότητες καινοτομίας του έχοντας οδηγήσει στην πρόσβαση στην αγορά, καθώς και ένα βραβείο αριστείας για δύο ερευνητικά προγράμματα (ActionInnovationCoupons). Διετέλεσε συντονιστής και ερευνητήςπάνω από 90 ερευνητικών προγραμμάτων για τη μεταποίηση και τη συσκευασία τροφίμων και γεωργικών προϊόντων με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 1.500.000 ευρώ. Είναι επίσης διευθυντήςδεκαπενταμελούς ερευνητικής ομάδας του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Τροφίμων και Βιοσυστημάτων στην Θεσσαλία (www.fabe.gr), που διαθέτει εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας αξίας 30 εκατομμύρια ευρώ. Έχει δημοσιεύσει έργα σε έγκριτα διεθνή περιοδικά στους τομείς της επεξεργασίας και συσκευασίας τροφίμων, των φυσικών αντιμικροβιακών ουσιών και των αντιοξειδωτικών, καθώς και τη χρήση φυσικών προϊόντων που συνοψίζουν συνολικά 125 άρθρα και 15 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, μεταξύ των οποίων δύο πανευρωπαϊκά. Επίσης, η επιστημονική του εργασία έχει γίνει ευρέως αποδεκτή από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα αφού αριθμεί 1372 αναφορές στη βάση δεδομένων PublishorPerish και 800 στη βάση δεδομένων SCOPUS.

Μέσα στο Τ.Ε.Ι Θεσσαλίας ο καθηγητής και η ομάδα του εργάστηκαν για την επεξεργασία των σούπερ-τροφών, που ονομάζονται για τη διατροφική τους αξία στο ανθρώπινο σώμα (όπως τα γκότζι-μπέρι, αρώνια, ιπποφαές, μύρτιλο, και κράνμπερι). Τα τελευταία τέσσερα χρόνια συνεργάζονται με τους τοπικούς αγρότες για μια διαδικασία μετατροπής τους σε μορφή σκόνης και, συνεπώς, για την καλύτερη εμπορία τους. Τα γκτότζι-μπέρι και η αρώνιασυλλέγονται και αλέθονται σε σκόνη, παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής τους από λίγες μέρες σε τρία χρόνια σε θερμοκρασία δωματίου, χωρίς να χάσουν τη διατροφική τους αξία. Η έρευνά τους δείχνει ότι εάν δημιουργηθεί μια πραγματική αλυσίδα βιομηχανικής παραγωγής, θα είναι δυνατή η αφθονία της ελληνικής αγοράς και η εξαγωγή τους. Η μεταποιημένη σκόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ζαχαρωτά, καλλυντικά, ζυμαρικά (τα μούρα της αρώνιαςμπορούν ακόμα να μετατραπούν σε κρασί, και όλες οι υπερτροφές που δοκιμάστηκαν δίνουν πολύ καλές μαρμελάδες, αναμιγμένες με φρούτα). Αυτό επιτρέπει στους αγρότες να βρουν έναν τρόπο για να καλλιεργηθούν μη εμπορεύσιμες καλλιέργειες. Το κρύο διαδραματίζει επίσης ένα σημαντικό ρόλο: με της βοήθεια  της τεχνολογίας ξήρανσης με ψύξη στο εργαστήριο, η ομάδα του καθηγητή κατάφερε να βελτιώσει περαιτέρω τη διατήρηση των θρεπτικών ουσιών.

Aleksandra Mandic

Συνιδρύτρια της νεοφυούς επιχείρησης Kwalito

Γαλλίδα με καταγωγή από τη Σερβία, η AleksandraMandic είναι επιχειρηματίας, σύμβουλος καινοτομίας και αειφόρου ανάπτυξης, blogger και έμπειρη υπεύθυνος επικοινωνίας. Εισήλθε στην επαγγελματική ζωή μέσω της επιχειρηματικότητας και εναλλάσσει επιχειρηματικά σχέδια και θέσεις στον διεθνή επιχειρηματικό κόσμο κατά τη διάρκεια της καριέρας της. Έχει ζήσει και εργαστεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και έχει πλέον εγκατασταθείστη Στοκχόλμη.

Ξεκίνησε το Kwalito, μια εφαρμογή που σκανάρει τη διατροφή σας, το 2015 με τον συνιδρυτή Pierre. Γεννήθηκε από μια βαθιά ανάγκη να γνωρίζουμε τι βρίσκεταιακριβώς στα τρόφιμα μας για να μπορούμε να τρεφόμαστε υγιεινά. Ο ιδιόκτητος αλγόριθμος τους διασταυρώνει τα δεδομένα της σύνθεσης των προϊόντων με το προφίλ των χρηστών για να αποφασίσει εάν το προϊόν είναι κατάλληλο για αυτούς ή όχι. Αρχικά απευθυνόταν σε όσους πάσχουν από αλλεργίες ή δυσανεξίες και ειδικές διατροφές, αλλά σήμερα βοηθά όλους όσους επιθυμούν να τρέφονται υγιεινά.

Τάσος Βασιλειάδης

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας

Ο Δρ Τάσος Βασιλειάδης είναι Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (ΙΝ.ΑΝ.ΕΠ), ενός ερευνητικού οργανισμού που ιδρύθηκε το 2005 στη Λάρισα, ο οποίος εργάζεται για την προώθηση της καινοτομίας και την ενίσχυση του επιχειρηματικού πνεύματος. Για πάνω από μια δεκαετία, το ΙΝ.ΑΝ.ΕΠ αναπτύσσει την έρευνα και παρέχει καινοτόμες λύσεις που διευκολύνουν την ανάπτυξη ενός υγιούς επιχειρηματικού πνεύματος και την προώθηση της απασχόλησης. 

Σχετικά Άρθρα