edu.klimaka.gr

Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους Καρδιολογικής Εταιρίας 2018

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ 2018

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΚΕ)
Ποταμιάνου 6, 11528 Αθήνα
Τηλ.210 7258003, 006
Fax: 210 7226139
email: geohcs(AT)hcs.gr - info(AT)hcs.gr

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

ΘΕΜΑ: Παράταση Υποβολής Συμμετοχών για τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας μέχρι τις 31 Μαρτίου

Αξιότιμοι,

H Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, στοχεύοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και του ευρύτερου κοινού για το τεράστιο πρόβλημα του καπνίσματος, του παθητικού καπνίσματος και της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, οργανώνει Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους με τίτλο No Smoking Story. Ο διαγωνισμός γίνεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας (επισυνάπτεται) και την υποστήριξη της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων (όλων των τάξεων) δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων.

Με αφορμή την παράταση ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων, παρακαλούμε στην εκ νέου ενημέρωση των διδασκόντων και των μαθητών τους για τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Μικρού Μήκους της ΕΚΕ.

Με εκτίμηση,
Κων/νος Π. Τσιούφης
Αν. Καθηγητής Καρδιολογίας ΕΚΠΑ
Πρόεδρος ΕΚΕ

 

 


Αρ.Πρωτ.Φ.15/24682/Δ2/13-02-2018/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Γ΄ - ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β’
Mail : spudonde(ΣΤΟ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες: Βάρλα Α. (Δ.Ε.)
Μαραγκού Ο. (Ε.Ε.)
Θεοδωράκου Β. (Δ.Ε.)
Τηλέφωνο: 210-34.43.272
210-34.42.212
210-34.43.273
Fax: 210-34.43.390

ΘΕΜΑ: Έγκριση Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος.
Σχετ. έγγραφο: το με αρ. πρ. 7916/ΓΔ4/18-01-2018 εισερχόμενο του οικείου Υπουργείου.

Σε απάντηση του εγγράφου σας σχετικά με την έγκριση του Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους , στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος (31 Μαΐου 2018), σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνεται , για το σχολικό έτος 2017-2018, η διεξαγωγή του εν λόγω διαγωνισμού για τους/τις μαθητές/ήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας.

Το θεματικό πεδίο του διαγωνισμού θα αφορά το κάπνισμα και τις βλαπτικές συνέπειες του για τους ενεργούς αλλά και τους παθητικούς καπνιστές (ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες) αλλά και τρόπους αποφυγής αυτού.

Στο διαγωνισμό μπορεί να λάβει μέρος ένα μεμονωμένο τμήμα ή μια ομάδα μαθητών από περισσότερα τμήματα ή τάξεις μιας σχολικής μονάδας, με την προϋπόθεση ότι την παιδαγωγική καθοδήγησή της έχει αναλάβει ένας ή περισσότεροι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από τις 10 Φεβρουαρίου έως και τις 10 Μαΐου 2018, ενώ τα σχολεία που θα θελήσουν να λάβουν μέρος, θα πρέπει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής με ένα απλό e-mail στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι τις 05/03/2018 και θα λάβουν πίσω μια τυποποιημένη ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής.

Λαμβάνοντας την τυποποιημένη φόρμα και έως την καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού (10 Μαΐου) θα πρέπει οι συμμετέχοντες να έχουν στείλει στην ΕΚΕ με email (στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.):

Α. Ένα επίσημο διαβιβαστικό του σχολείου (με αριθμό πρωτοκόλλου) όπου θα περιγράφεται η συμμετοχή της σχολικής μονάδας στον διαγωνισμό

Β. Τα έντυπα της έγγραφης συγκατάθεσης των γονέων (σκαναρισμένα σε ΕΝΑ (1) pdf αρχείο)

Γ. Ένα αρχείο με τα στοιχεία της ταινίας (διάρκειά της, το λινκ όπου έχει αναρτηθεί, στοιχεία των συντελεστών, εκπαιδευτικών και μαθητών (ονοματεπώνυμο, τηλ. επικοινωνίας, ηλεκτρονική διεύθυνση) και μια σύντομη περίληψή της. Η χρονική διάρκεια της ταινίας θα πρέπει να είναι έως 10 λεπτά, αποκλίσεις μπορούν να γίνουν εφόσον υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση.

Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει από τετραμελή μεικτή επιτροπή , ενώ η βράβευση και η προβολή των ταινιών των μαθητών θα γίνει σε κεντρικό χώρο της Αθήνας και σε ημερομηνία κοντά στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος που θα ανακοινωθεί έγκαιρα. Θα γίνει βράβευση των 4 καλύτερων ταινιών από την ΕΚΕ (δύο βραβεία για μαθητές Γυμνασίου και δύο για μαθητές Λυκείου) με χρηματικό έπαθλο για τη συμμετοχή τους. Το κόστος της βράβευσης των ταινιών μικρού μήκους και γενικότερα της εκδήλωσης βράβευσης θα βαρύνει την ΕΚΕ.

Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των μαθητών στον διαγωνισμό είναι προαιρετική και πραγματοποιείται με την έγγραφη συγκατάθεση των κηδεμόνων τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και χωρίς διανομή έντυπου ή άλλου διαφημιστικού υλικού.

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ
ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε. & Δ.Ε.
ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΜΠΑΡΛΑ

Σχετικά Άρθρα