edu.klimaka.gr

7η Θεατρική Άνοιξη Εφήβων (ΘΑΕ) 2019

Εκτύπωση  

7η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ - ΛΥΚΕΙΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ, ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΠΙΕΡΙΑΣ 2019

Αρ.Πρωτ.Φ20.2/139666/Δ2/28-08-2018/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ.Ε.-ΤΜΗΜΑ Γ’
Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠ/ΣΗΣ-ΤΜΗΜΑ Α’
Δ/ΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ- ΤΜΗΜΑ Β’
Πληροφορίες: Ά. Βάρλα (Δ.Ε.)
Π. Σακκοπούλου (Δ.Ε.)
Ε. Παναγιωτοπούλου (Ε.Α.Ε.)
Ο. Μαραγκού (Ε.Ε.)
Τηλέφωνα: 210 344 3272 (Δ.Ε.)
210 344 3023 (Δ.Ε.)
210 344 2190 (Ε.Α.Ε.)
210 344 2212 (Ε.Ε.)

Θέμα: Έγκριση της 7ης Θεατρικής Άνοιξης Εφήβων και του 3ου Διαγωνισμού Εικαστικών

Σχετ.: το με αρ. πρωτ. 116324/Δ2/10-07-2018 εισερχόμενο έγγραφο του οικείου Υπουργείου.

Απαντώντας στο με αρ. πρωτ. 206/10-07-2018 έγγραφό σας, σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνουμε τη διεξαγωγή των κάτωθι εκπαιδευτικών δράσεων που θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους 2018-2019:

1) «7η Θεατρική Άνοιξη Εφήβων Γυμνασίων και Λυκείων Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας» που υλοποιείται για έβδομη συνεχόμενη χρονιά από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας με τη συνεργασία των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας και θα πραγματοποιηθεί κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο του 2019 και

2) «3ος Εικαστικός Διαγωνισμός μάσκας- προσωπείου και σκηνογραφικής ζωγραφικής» που υλοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ως παράλληλη δράση με τη «Θεατρική Άνοιξη Εφήβων» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας με τη συνεργασία των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας και θα πραγματοποιηθεί κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο του 2019.

Η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στις δράσεις αυτές είναι προαιρετική και γίνεται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/τριών. Για τη μετακίνηση των μαθητών που θα συμμετάσχουν ισχύουν οι διατάξεις της υπ΄αριθμ. 33120/ΓΔ4/28-02-2017 (Β΄ 681) Υ.Α. με θέμα «Εκδρομές-Εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών και μαθητριών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας».

Παρακαλούνται οι ΔΔΕ Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας να ενημερώσουν τις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς τους.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

 


6η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΕΦΗΒΩΝ 2018


Αρ.Πρωτ.402/09-11-2017

ΚΟΙΝΟΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ
ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ
(ΔΗΠΕΘΕ ΒΕΡΟΙΑΣ)

Θέμα: «6η Θεατρική Άνοιξη Εφήβων Π.Ε Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας»

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, ως αποκεντρωμένος κοινωφελής φορέας πολιτισμού, εδώ και 35 χρόνια προάγει τη θεατρική παιδεία και συνεισφέρει στην πολιτιστική ανάπτυξη της Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας. 

Ιδιαίτερες πρωτοβουλίες, δραστηριότητες και συνεργασίες υλοποιούνται και με τις Δ/νσεις Π.Ε. Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας.

Πέντε συνεχόμενα έτη (άνοιξη 2013,2014, 2015, 2016 και 2017) το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  Βέροιας και οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, πραγματοποίησαν Μαθητικούς Αγώνες Θεάτρου Γυμνασίων και Λυκείων, στην αίθουσα της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Η Θεατρική Άνοιξη Εφήβων κινείται προς το έκτο έτος της εφαρμογής της και ετησίως συμμετέχουν περί τα 20 σχολεία με τις θεατρικές ομάδες τους, 500 παιδιά και 50 εκπαιδευτικοί!!!

Δίνεται η δυνατότητα στις εκατοντάδες των  εφήβων μας να συμμετάσχουν σε  Θεατρικούς Αγώνες αρχαίου, κλασικού και σύγχρονου  δραματολογίου και να νιώσουν τη χαρά της συμμετοχής, της επικοινωνίας, της συγκίνησης και της βιωματικής έκφρασης των συναισθημάτων τους. Έρχονται σε επαφή με σημαντικά κείμενα, μέσα από τα οποία εμπλουτίζονται περαιτέρω, με τις διαχρονικές αξίες που η θεατρική τέχνη εμπεριέχει, συμπυκνώνει και εμπεδώνει.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας στο πνεύμα των καταστατικών του υποχρεώσεων και της επιτυχούς μας συνεργασίας στον 1ο, 2ο , 3ο, 4ο και 5ο Θεατρικό Διαγωνισμό την άνοιξη του 2013, 2014, 2015, 2016 και 2017 αντίστοιχα, επανέρχεται με την πρόταση για έκτη συνεχόμενη χρονιά  με την «6η Θεατρική Άνοιξη Εφήβων (Θ.Α.Ε) Περιφερειακών Ενοτήτων Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας» κατά τις παρακάτω ημερομηνίες : Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 έως Παρασκευή 27 Απριλίου 2018, ώρες 8.30π.μ. έως 3.30μ.μ.
Η τελετή βραβεύσεων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, ώρα 6.30μ.μ.

Κατά την 6η Θεατρική Άνοιξη Εφήβων Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας :

  • τις παραστάσεις στην Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας θα παρακολουθούν κάθε φορά, κατά προτεραιότητα, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς του σχολείου, που παρουσιάζει το έργο με το οποίο συμμετέχει.
  • Η Κριτική Επιτροπή θα κατατάξει και θα επιβραβεύσει τις προσπάθειες των θεατρικών ομάδων των Γυμνασίων και Λυκείων ως ακολούθως:
  • Βραβείο καλύτερης παράστασης.
  • Α’ ανδρικού ρόλου, Α’ γυναικείου ρόλου, Β’ ανδρικού ρόλου, Β’ γυναικείου ρόλου, σκηνοθεσίας, σκηνογραφίας, ενδυματολογίας, μουσικής επιμέλειας, στίχου και ερμηνείας τραγουδιού, χορογραφίας, κινησιολογίας, επιλογής έργου, διασκευής έργου, video art, πρωτοεμφανιζόμενης ομάδας.

Κάθε Σχολείο (Γυμνάσιο ή Λύκειο) μπορεί να συμμετέχει με μία παράσταση, διάρκειας το ανώτερο 1 ώρας, και είναι υπεύθυνο για την επιλογή του έργου, τα κοστούμια, τα σκηνικά, καθώς και την τεχνική του κάλυψη.

Η συμμετοχή κάθε σχολείου θα γίνεται δεκτή, εάν έγκαιρα, το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, αποσταλεί η δήλωση συμμετοχής στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας.

Η Κ.Ε. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 15 παραστάσεις κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών του διαγωνισμού, κατά τη διάρκεια των ωρών 8.30π.μ. με 3μ.μ. Σε περίπτωση, που οι αιτήσεις είναι πάνω από 15 και δεν υπάρχει δυνατότητα να συμμετέχουν όλοι στο διαγωνισμό, θα γίνει επιλογή των παραστάσεων από την κριτική επιτροπή, που αποτελείται από ανθρώπους του θεάτρου, γι αυτό απαιτείται το φάκελο συμμετοχής να συνοδεύουν δύο τουλάχιστον φωτογραφίες από της πρόβες και ένα dvd διάρκειας 10 λεπτών.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να στηθεί το έντυπο πρόγραμμα των παραστάσεων είναι η αποστολή σε ηλεκτρονική μορφή στο mail του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ όλων των συντελεστών, σύμφωνα με τη φόρμα που θα σας αποσταλεί, καθώς και τουλάχιστον μία φωτογραφία από πρόβα.

Η Κ.Ε. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας θα παράσχει καλλιτεχνικές και τεχνικές συμβουλές, όταν και αν της ζητηθούν, καθώς κι έναν ηχολήπτη κι έναν ηλεκτρολόγο, φωτιστή.

Τα έξοδα μετακίνησης του σχολείου βαρύνουν το σχολείο.

Για δεύτερη χρονιά, η δράση «Θεατρική Άνοιξη Εφήβων» θα εφαρμοστεί και από τα άλλα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του Δικτύου «ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ της Εγνατίας Οδού». Με το καλύτερο έργο από κάθε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., έξι συνολικά, Ιωαννίνων (Ηπείρου), Βέροιας, Καβάλας, Κοζάνης και Σερρών (Μακεδονίας) και Κομοτηνής (Θράκης) θα οργανωθεί εβδομάδα εφηβικού θεάτρου, «Θεατρική Άνοιξη Εφήβων ». H «Θεατρική Άνοιξη Εφήβων» για το 2018 θα φιλοξενηθεί από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών στις 4, 5, 6 Μαΐου 2018. Η δράση αυτή δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα.

Για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση, μπορείτε να απευθυνθείτε στην κυρία Κατερίνα Γρηγοριάδου (τηλέφωνa: 23310-78142, 14, email: dipethever(ΣΤΟ)yahoo.gr).

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων,

Ο πρόεδρος του Δ.Σ
της Κ.Ε. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας
Νικόλαος Μαυροκεφαλίδης


Εκτύπωση