edu.klimaka.gr

Πρόσκληση για Σώμα Ελλήνων Πρεσβευτών eTwinning 2022-2023 (Συμπληρωματική)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ eTwinning 2022-2023

Αρ.Πρωτ.4535/Η1/16-01-2023/ΥΠΑΙΘ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Α/ΘΜΙΑΣ, Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
---
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ,
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΜΟΓΕΝΩΝ & ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΤΜΗΜΑ Γ’ EΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Πληροφορίες: Παναγιώτα Καρκαλέτση
Τηλέφωνο: 210 3443179
Ηλ. Ταχ.: pkarkaletsi(ΣΤΟ)minedu.gov.gr

Θέμα: Επαναπροκήρυξη μιας (1) θέσης στο πλαίσιο της υπ΄ αριθ. 120285/Η1/03.10.2022 Πρόσκλησης για τη συγκρότηση νέου εθελοντικού Σώματος Ελλήνων και Ελληνίδων εκπαιδευτικών-πρεσβευτών της ευρωπαϊκής δράσης «eTwinning» για το 2022-2023 και της υπ’ αριθ. 147420/Η1/28.11.2022 Επαναπροκήρυξης θέσεων για τη συγκρότηση νέου εθελοντικού σώματος Ελλήνων και Ελληνίδων εκπαιδευτικών - πρεσβευτών «eTwinning» για την περίοδο έως 31.12.2023
Σχετικά:
▪ Η υπ' αριθ. 120285/Η1/03.10.2022 Πρόσκληση για τη συγκρότηση νέου εθελοντικού Σώματος Ελλήνων και Ελληνίδων εκπαιδευτικών-πρεσβευτών στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής δράσης «eTwinning» για το 2022-2023 (ΑΔΑ: 6ΓΨΜ46ΜΤΛΗ-ΦΨ1).
▪ Η υπ΄ αριθ. 147420/Η1/28.11.2022 Επαναπροκήρυξη θέσεων για τη συγκρότηση νέου εθελοντικού σώματος Ελλήνων και Ελληνίδων εκπαιδευτικών - πρεσβευτών «eTwinning» για την περίοδο έως 31.12.2023 (ΑΔΑ: 6ΣΘΖ46ΜΤΛΗ-Ρ2Θ).

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της ευρωπαϊκής δράσης «eTwinning», ο Ελληνικός Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης (Ε.Ο.Υ.) «eTwinning» επαναπροκηρύσσει την κάλυψη μίας (1) θέσης Πρεσβευτή ΕΠΑ.Λ. στην περιοχή ευθύνης Ηπείρου-Θεσσαλίας-Βορείου Αιγαίου για το εθελοντικό σώμα εκπαιδευτικών – «πρεσβευτών» της δράσης ηλεκτρονικής αδελφοποίησης σχολείων «eTwinning», για την περίοδο από την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης έως 31.12.2023.

1. Θητεία: από την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης έως 31 Δεκεμβρίου 2023. Η συμμετοχή στο σώμα πρεσβευτών είναι εθελοντική και δεν προβλέπεται αμοιβή.

2. Πλήθος θέσεων: Μία (1) θέση, όπως περιγράφεται στην ενότητα 5 «Περιοχή Ευθύνης προκηρυσσόμενης θέσης».

3. Καθήκοντα – Αρμοδιότητες: Οι πρεσβευτές της δράσης «eTwinning» έχουν ρόλο επιμορφωτικό, συμβουλευτικό, καθοδηγητικό και υποστηρικτικό προς την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής ευθύνης τους. Πιο συγκεκριμένα, οι πρεσβευτές έχουν τα κάτωθι καθήκοντα-αρμοδιότητες:

  • Διεξαγωγή και αξιολόγηση τουλάχιστον έξι (6) τηλεκπαιδεύσεων (webinars) ανά έτος με θέμα τη χρήση των εργαλείων της πλατφόρμας «eTwinning», τη χρήση εργαλείων Web 2.0 και την οργάνωση συνεργατικών ποιοτικών προγραμμάτων «eTwinning» για εκπαιδευτικούς της περιοχής ευθύνης τους.
  • Τεχνική και παιδαγωγική υποστήριξη των εκπαιδευτικών που εκπονούν έργα στην περιοχή ευθύνης τους.
  • Παρακολούθηση της προόδου των έργων που δημιουργούν οι σχολικές μονάδες και οι Έλληνες/Ελληνίδες εκπαιδευτικοί στην περιοχή ευθύνης τους.
  • Συμμετοχή και υποστήριξη λοιπών δράσεων του Εθνικού Οργανισμού Υποστήριξης (Ε.Ο.Υ.) σε τοπικό επίπεδο.
  • Απολογισμό προς τον Εθνικό Οργανισμό Υποστήριξης (Ε.Ο.Υ.) των ενεργών στο έργο ανά σχολικό έτος εκπαιδευτικών της περιοχής ευθύνης τους.
  • Υποβολή σύντομης γραπτής έκθεσης ενεργειών ανά τετράμηνο προς τον Εθνικό Οργανισμό Υποστήριξης (E.Ο.Y.) της δράσης «eTwinning».
  • Τέσσερις (4) πρεσβευτές θα υποστηρίζουν τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε ΕΠΑ.Λ. (στην επιλογή προηγούνται οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε ΕΠΑ.Λ.).
  • Ένας (1) πρεσβευτής θα υποστηρίζει εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε Ελληνικά σχολεία του εξωτερικού και ανήκουν στο Υ.ΠΑΙ.Θ. (στην επιλογή προηγούνται οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολεία του εξωτερικού).

Οι πρεσβευτές που επιλεγούν, θα κληθούν να συμμετέχουν σε διαδικτυακά προγράμματα επιμόρφωσης που θα πραγματοποιηθούν από τον Εθνικό Οργανισμό Υποστήριξης της ευρωπαϊκής δράσης «eTwinning».

4. Απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής

▪ Μόνιμοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

▪ Συνολική εκπαιδευτική υπηρεσία ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί (συνυπολογίζοντας πιθανή προϋπηρεσία ως αναπληρωτές) τουλάχιστον πέντε (5) ετών, από τα οποία τρία (3) τουλάχιστον έτη να έχουν ασκήσει πλήρη διδακτική υπηρεσία σε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και/ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

▪ Καλή γνώση Αγγλικών (τουλάχιστον Β2 επιπέδου).

▪ Πιστοποιητικό επιμόρφωσης στις Τ.Π.Ε. (Α' επιπέδου).

▪ Τουλάχιστον δύο (2) ολοκληρωμένες συνεργασίες «eTwinning» διάρκειας κατ’ ελάχιστο έξι (6) μηνών η κάθε μία, κατά τη διάρκεια των τριών (3) τελευταίων σχολικών ετών (2019-2020, 2020-2021, 2021-2022).

5. Περιοχή ευθύνης προκηρυσσόμενης θέσης

 

ΗΠΕΙΡΟΣ-ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ  
Πρεσβευτής για ΕΠΑ.Λ. 1 (θέση)
ΣΥΝΟΛΟ 1 (θέση)

 

6. Διευκρίνιση

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι και όλες οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την προϋπόθεση ότι: i. μπορούν να ασκούν τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες που περιγράφονται στην παράγραφο 3 της παρούσας πρόσκλησης επαναπροκήρυξης θέσεων και ii. πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής που περιγράφονται στην παράγραφο 4.

7. Ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων και ανακοίνωσης αποτελεσμάτων

▪ Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 23 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 23:59 (ώρα Ελλάδος)

▪ Hμερομηνία δημοσιοποίησης προσωρινού πίνακα: 25 Ιανουαρίου 2023

▪ Καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών: 31 Ιανουαρίου 2023

▪ Ημερομηνία ανάρτησης οριστικού πίνακα: 7 Φεβρουαρίου 2023.

Ο αξιολογικός πίνακας θα ανακοινωθεί στον διαδικτυακό ιστότοπο της δράσης «eTwinning».

8. Υποβολή αίτησης – Απαιτούμενα δικαιολογητικά

Για την τεκμηρίωση των προσόντων τους, οι επιλεγέντες και επιλεχθείσες εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να υποβάλουν τα κάτωθι δικαιολογητικά, όταν αυτά ζητηθούν από την Επιτροπή Αξιολόγησης:

1. Βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο πρέπει να γίνονται συγκεκριμένες αναφορές στα ανωτέρω αναφερόμενα κριτήρια (υποχρεωτικά και μοριοδοτούμενα), σε σχετικά έργα, σε συμμετοχή τους σε ομάδες αξιολόγησης κ.λπ.

2. Η γνώση ξένης γλώσσας, καθώς και η γνώση Η/Υ αποδεικνύονται με την προσκόμιση του τίτλου σπουδών ξένης γλώσσας ή αντίστοιχου πιστοποιητικού από πιστοποιημένο φορέα εκμάθησης Η/Υ, εφόσον αυτός είναι αναγνωρισμένος από το Α.Σ.Ε.Π. για την πρόσληψη στο ελληνικό δημόσιο. Οι απόφοιτοι ξενόγλωσσων τμημάτων αρκεί να επισυνάψουν φωτοτυπία του πτυχίου του ξενόγλωσσου τμήματος και οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής βεβαίωση ότι ανήκουν στον κλάδο ΠΕ 86.

3. Αντίγραφα διακρίσεων - βραβείων «eTwinning» στις κύριες και ειδικές ηλικιακές κατηγορίες.

4. Αντίγραφα πιστοποιητικών Ευρωπαϊκών Ετικετών Ποιότητας.

5. Βεβαιώσεις συμμετοχής σε ομάδες αξιολόγησης, ή διευθύνσεις διαδικτύου όπου αναφέρονται οι συγκεκριμένες συμμετοχές.

6. Αποδεικτικά στοιχεία για όλα τα κριτήρια αξιολόγησης.

Η τήρηση των στοιχείων των ενδιαφερομένων είναι εμπιστευτική.

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://courses.etwinning.gr/survey/index.php/244425 από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσης έως 23 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 23:59 (ώρα Ελλάδος).

9. Αξιολόγηση αίτησης – Υποβολή ένστασης

Την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων καθώς και την τελική επιλογή θα διενεργήσει η αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης, που αποτελείται από μέλη του Εθνικού Οργανισμού Υποστήριξης (Ε.Ο.Υ.), όπως αυτά ορίζονται στην υπ’ αριθ. (2022) 5607641/05.08.2022 υπογεγραμμένη σύμβαση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EACEA) και του ΙΤΥΕ-«Διόφαντος» και στην υπ’ αριθ. 101114/Η1/16.08.2022 Υπουργική Απόφαση (ΑΔΑ: Ψ2ΜΘ46ΜΤΛΗ-9ΓΛ). Η αξιολόγηση και επιλογή θα πραγματοποιηθεί με βάση την αίτηση του/της ενδιαφερόμενου/ενδιαφερόμενης, όπως αυτή έχει καταχωρηθεί ηλεκτρονικά στο σύστημα υποβολής αιτήσεων. Επισημαίνεται ότι δεν είναι δυνατή η εκ των υστέρων συμπλήρωσή των αιτήσεων ή η διόρθωσή τους.

Οι υποψηφιότητες θα αξιολογηθούν σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζονται στην παράγραφο 4 της παρούσας πρόσκλησης, θα βαθμολογηθούν με βάση τον αντίστοιχο πίνακα βαθμολόγησης (Παράρτημα) και θα καταταχθούν σύμφωνα με το συνολικό άθροισμα της βαθμολογίας τους κατά φθίνουσα σειρά. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, οι ισοβαθμήσαντες θα κληθούν σε διαδικτυακή προσωπική συνέντευξη, διαδικασία κατά την οποία θα τηρούνται πρακτικά.

Τα αποτελέσματα αξιολόγησης θα αναρτηθούν στον διαδικτυακό ιστότοπο της δράσης «eTwinning». Κατόπιν της ανάρτησης των αποτελεσμάτων, οι ενδιαφερόμενοι/ες έχουν το δικαίωμα υποβολής ένστασης εντός πέντε (5) ημερών από την επόμενη της ημέρας ανάρτησης των αποτελεσμάτων αξιολόγησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Εάν η τελευταία ημέρα της ανωτέρω προθεσμίας υποβολής των ενστάσεων ή των αιτήσεων πρόσβασης είναι Σάββατο ή ημέρα αργίας, τότε η προθεσμία παρατείνεται αυτοδικαίως μέχρι και την πρώτη εργάσιμη ημέρα.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Αξιολόγησης θα ζητήσει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά μόνο από τους επιλεγέντες/επιλεχθείσες εκπαιδευτικούς και τους/τις επιλαχόντες/επιλαχούσες, τα οποία και θα αποσταλούν ψηφιακά σε αρχεία μορφής pdf στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

10. Επικοινωνία - Πληροφόρηση

Για πληροφορίες σχετικά με την υποβολή αιτήσεων και άλλες διαδικαστικές διευκρινίσεις, μπορείτε να απευθύνεστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

 


Αρ.Πρωτ.147420/Η1/28-11-2022/ΥΠΑΙΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ,
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΜΟΓΕΝΩΝ & ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΤΜΗΜΑ Γ’ EΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
 Πληροφορίες: Παναγιώτα Καρκαλέτση
Θεοφανώ Τσακανίκα
Τηλέφωνο: 210 3443179, -3210
Ηλ. Ταχ.: pkarkaletsi(ΣΤΟ)minedu.gov.gr

ΘΕΜΑ: «Επαναπροκήρυξη θέσεων για τη συγκρότηση νέου εθελοντικού σώματος Ελλήνων και Ελληνίδων εκπαιδευτικών - πρεσβευτών «eTwinning» για την περίοδο από την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης έως 31.12.2023»
Σχετικό: Η υπ' αριθ. 120285/Η1/03.10.2022 Πρόσκληση για τη συγκρότηση νέου εθελοντικού Σώματος Ελλήνων και Ελληνίδων εκπαιδευτικών-πρεσβευτών στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής δράσης «eTwinning» για το 2022-2023 (ΑΔΑ: 6ΓΨΜ46ΜΤΛΗ-ΦΨ1)

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της ευρωπαϊκής δράσης «eTwinning», ο Ελληνικός Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης (Ε.Ο.Υ.) eTwinning επαναπροκηρύσσει την κάλυψη εννέα (9) θέσεων για το εθελοντικό σώμα εκπαιδευτικών – «πρεσβευτών» της δράσης ηλεκτρονικής αδελφοποίησης σχολείων «eTwinning», για την περίοδο από την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης έως 31.12.2023 στις περιοχές ευθύνης για τις οποίες δεν υποβλήθηκαν αιτήσεις, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 120285/Η1/03.10.2022 (ΑΔΑ: 6ΓΨΜ46ΜΤΛΗ-ΦΨ1) «Πρόσκληση για τη συγκρότηση νέου εθελοντικού Σώματος Ελλήνων και Ελληνίδων εκπαιδευτικών-πρεσβευτών στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής δράσης «eTwinning» για το 2022-2023» του Υ.ΠΑΙ.Θ..

Η συμμετοχή στο σώμα πρεσβευτών είναι εθελοντική και δεν προβλέπεται αμοιβή.

1. Θητεία: από την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης έως 31 Δεκεμβρίου 2023.

2. Πλήθος θέσεων: Εννέα (9) θέσεις, με γεωγραφική κατανομή η οποία περιγράφεται στην ενότητα 5 «Κατανομή θέσεων ανά Διευθύνσεις Εκπαίδευσης».

3. Καθήκοντα – Αρμοδιότητες

Οι πρεσβευτές της δράσης «eTwinning» έχουν ρόλο επιμορφωτικό, συμβουλευτικό, καθοδηγητικό και υποστηρικτικό προς την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής ευθύνης τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι πρεσβευτές έχουν τα κάτωθι καθήκοντα-αρμοδιότητες:

  • Διεξαγωγή και αξιολόγηση τουλάχιστον έξι (6) τηλεκπαιδεύσεων (webinars) ανά έτος με θέμα τη χρήση των εργαλείων της πλατφόρμας «eTwinning», τη χρήση εργαλείων Web 2.0 και την οργάνωση συνεργατικών ποιοτικών προγραμμάτων «eTwinning» για εκπαιδευτικούς της περιοχής ευθύνης τους.
  • Τεχνική και παιδαγωγική υποστήριξη των εκπαιδευτικών που εκπονούν έργα στην περιοχή ευθύνης τους.
  • Παρακολούθηση της προόδου των έργων που δημιουργούν οι σχολικές μονάδες και οι Έλληνες/Ελληνίδες εκπαιδευτικοί στην περιοχή ευθύνης τους.
  • Συμμετοχή και υποστήριξη λοιπών δράσεων του Εθνικού Οργανισμού Υποστήριξης (Ε.Ο.Υ.) σε τοπικό επίπεδο.
  • Απολογισμό προς τον Εθνικό Οργανισμό Υποστήριξης (Ε.Ο.Υ.) των ενεργών στο έργο ανά σχολικό έτος εκπαιδευτικών της περιοχής ευθύνης τους.
  • Υποβολή σύντομης γραπτής έκθεσης ενεργειών ανά τετράμηνο προς τον Εθνικό Οργανισμό Υποστήριξης (E.Ο.Y.) της δράσης «eTwinning».
  • Τέσσερις (4) πρεσβευτές θα υποστηρίζουν τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε ΕΠΑ.Λ. (στην επιλογή προηγούνται οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε ΕΠΑ.Λ.).
  • Ένας (1) πρεσβευτής θα υποστηρίζει εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε Ελληνικά σχολεία του εξωτερικού και ανήκουν στο Υ.ΠΑΙ.Θ. (στην επιλογή προηγούνται οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολεία του εξωτερικού).

Οι πρεσβευτές που επιλεγούν, θα κληθούν να συμμετέχουν σε διαδικτυακά προγράμματα επιμόρφωσης που θα πραγματοποιηθούν από τον Εθνικό Οργανισμό Υποστήριξης της ευρωπαϊκής δράσης «eTwinning».

4. Απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής

  • Μόνιμοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Συνολική εκπαιδευτική υπηρεσία ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί (συνυπολογίζοντας πιθανή προϋπηρεσία ως αναπληρωτές) τουλάχιστον πέντε (5) ετών, από τα οποία τρία (3) τουλάχιστον έτη να έχουν ασκήσει πλήρη διδακτική υπηρεσία σε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και/ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Καλή γνώση Αγγλικών (τουλάχιστον Β2 επιπέδου).
  • Πιστοποιητικό επιμόρφωσης στις Τ.Π.Ε. (Α' επιπέδου).
  • Τουλάχιστον δύο (2) ολοκληρωμένες συνεργασίες «eTwinning» διάρκειας κατ’ ελάχιστο έξι (6) μηνών η κάθε μία, κατά τη διάρκεια των τριών (3) τελευταίων σχολικών ετών (2019-2020, 2020-2021, 2021-2022).

5. Κατανομή θέσεων ανά Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Ροδόπης, Έβρου (1)

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Κορινθίας, Αργολίδας (1)

ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Φλώρινας, Καστοριάς (1)

ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Τρικάλων, Καρδίτσας (1)

ΚΡΗΤΗΣ

Ηρακλείου, Λασιθίου (2)

ΑΤΤΙΚΉΣ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πρεσβευτής για ΕΠΑ.Λ. (1)

ΗΠΕΙΡΟΣ- ΘΕΣΣΑΛΙΑ -ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πρεσβευτής για ΕΠΑ.Λ. (1)

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ-ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ-ΚΡΗΤΗ-ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πρεσβευτής για ΕΠΑ.Λ. (1)

ΣΥΝΟΛΟ: (9)

6. Διευκρίνιση

Επιλέγονται κατά προτεραιότητα εκπαιδευτικοί που διαμένουν και υπηρετούν οργανικά στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία καταθέτουν αίτηση. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν και εκπαιδευτικοί που (α) διαμένουν ή υπηρετούν σε όμορες περιοχές και (β) υπηρετούν σε περιοχές εκτός των ως άνω αναφερόμενων (παρ. 5), με την προϋπόθεση ότι μπορούν να ασκούν τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες που περιγράφονται στην παράγραφο 3 της παρούσας πρόσκλησης επαναπροκήρυξης θέσεων. Επισημαίνεται ότι ο/η κάθε ενδιαφερόμενος/η δύναται να υποβάλει ξεχωριστή αίτηση για περισσότερες της μίας (1) θέσης.

7. Ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων και ανακοίνωσης αποτελεσμάτων

  • Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: Παρασκευή, 02.12.2022 και ώρα 23:00 (ώρα Ελλάδος)
  • Hμερομηνία δημοσιοποίησης προσωρινού πίνακα: Δευτέρα, 05.12.2022
  • Καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών: Παρασκευή, 09.12.2022
  • Ημερομηνία ανάρτησης οριστικού πίνακα: Τετάρτη, 14.12.2022

Οι αξιολογικοί πίνακες θα ανακοινωθούν στον διαδικτυακό ιστότοπο της δράσης «eTwinning».

8. Υποβολή αίτησης – Απαιτούμενα δικαιολογητικά

Για την τεκμηρίωση των προσόντων τους, οι επιλεγέντες και επιλεχθείσες εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να υποβάλουν τα κάτωθι δικαιολογητικά, όταν αυτά ζητηθούν από την Επιτροπή Αξιολόγησης:

  1. Βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο πρέπει να γίνονται συγκεκριμένες αναφορές στα ανωτέρω αναφερόμενα κριτήρια (υποχρεωτικά και μοριοδοτούμενα), σε σχετικά έργα, σε συμμετοχή τους σε ομάδες αξιολόγησης κ.λπ.
  2. Η γνώση ξένης γλώσσας, καθώς και η γνώση Η/Υ αποδεικνύονται με την προσκόμιση του τίτλου σπουδών ξένης γλώσσας ή αντίστοιχου πιστοποιητικού από πιστοποιημένο φορέα εκμάθησης Η/Υ, εφόσον αυτός είναι αναγνωρισμένος από το Α.Σ.Ε.Π. για την πρόσληψη στο ελληνικό δημόσιο. Οι απόφοιτοι ξενόγλωσσων τμημάτων αρκεί να επισυνάψουν φωτοτυπία του πτυχίου του ξενόγλωσσου τμήματος και οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής βεβαίωση ότι ανήκουν στον κλάδο ΠΕ 86.
  3. Αντίγραφα διακρίσεων - βραβείων «eTwinning» στις κύριες και ειδικές ηλικιακές κατηγορίες.
  4. Αντίγραφα πιστοποιητικών Ευρωπαϊκών Ετικετών Ποιότητας.
  5. Βεβαιώσεις συμμετοχής σε ομάδες αξιολόγησης, ή διευθύνσεις διαδικτύου όπου αναφέρονται οι συγκεκριμένες συμμετοχές.
  6. Αποδεικτικά στοιχεία για όλα τα κριτήρια αξιολόγησης.

Η τήρηση των στοιχείων των ενδιαφερομένων είναι εμπιστευτική.

9. Αξιολόγηση αίτησης – Υποβολή ένστασης

Την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων καθώς και την τελική επιλογή θα διενεργήσει η αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης, που αποτελείται από μέλη του Εθνικού Οργανισμού Υποστήριξης (Ε.Ο.Υ.), όπως αυτά ορίζονται στην υπ’ αριθ. (2022) 5607641/05.08.2022 υπογεγραμμένη σύμβαση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EACEA) και του ΙΤΥΕ-«Διόφαντος» και στην υπ’ αριθ. 101114/Η1/16.08.2022 Υπουργική Απόφαση (ΑΔΑ: Ψ2ΜΘ46ΜΤΛΗ-9ΓΛ). Η αξιολόγηση και επιλογή θα πραγματοποιηθεί με βάση την αίτηση του/της ενδιαφερόμενου/ενδιαφερόμενης, όπως αυτή έχει καταχωρηθεί ηλεκτρονικά στο σύστημα υποβολής αιτήσεων. Επισημαίνεται ότι δεν είναι δυνατή η εκ των υστέρων συμπλήρωσή των αιτήσεων ή η διόρθωσή τους.

Οι υποψηφιότητες θα αξιολογηθούν σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζονται στην παράγραφο 4 της παρούσας πρόσκλησης, θα βαθμολογηθούν με βάση τον αντίστοιχο πίνακα βαθμολόγησης (Παράρτημα) και θα καταταχθούν σύμφωνα με το συνολικό άθροισμα της βαθμολογίας τους κατά φθίνουσα σειρά. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, οι ισοβαθμήσαντες θα κληθούν σε διαδικτυακή προσωπική συνέντευξη, διαδικασία κατά την οποία θα τηρούνται πρακτικά.
Τα αποτελέσματα αξιολόγησης θα αναρτηθούν στον διαδικτυακό ιστότοπο της δράσης «eTwinning».

Κατόπιν της ανάρτησης των αποτελεσμάτων, οι ενδιαφερόμενοι/ες έχουν το δικαίωμα υποβολής ένστασης εντός πέντε (5) ημερών από την επόμενη της ημέρας ανάρτησης των αποτελεσμάτων αξιολόγησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Εάν η τελευταία ημέρα της ανωτέρω προθεσμίας υποβολής των ενστάσεων ή των αιτήσεων πρόσβασης είναι Σάββατο ή ημέρα αργίας, τότε η προθεσμία παρατείνεται αυτοδικαίως μέχρι και την πρώτη εργάσιμη ημέρα.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Αξιολόγησης θα ζητήσει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά μόνο από τους επιλεγέντες/επιλεχθείσες εκπαιδευτικούς και τους/τις επιλαχόντες/επιλαχούσες, τα οποία και θα αποσταλούν ψηφιακά σε αρχεία μορφής pdf στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

10. Επικοινωνία - Πληροφόρηση

Για πληροφορίες σχετικά με την υποβολή αιτήσεων και άλλες διαδικαστικές διευκρινίσεις, μπορείτε να απευθύνεστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ


Αρ.Πρωτ.120285/Η1/03-10-2022/ΥΠΑΙΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ,
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΜΟΓΕΝΩΝ & ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΤΜΗΜΑ EΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Πληροφορίες: Παναγιώτα Καρκαλέτση
Θεοφανώ Τσακανίκα
Τηλέφωνο: 210 3443179, -3210
Ηλ. Ταχ.: pkarkaletsi(ΣΤΟ)minedu.gov.gr

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση για τη συγκρότηση νέου εθελοντικού σώματος Ελλήνων και Ελληνίδων εκπαιδευτικών - πρεσβευτών «eTwinning» για την περίοδο από την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης έως 31.12.2023»

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της ευρωπαϊκής δράσης «eTwinning», ο Ελληνικός Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης (Ε.Ο.Υ.) eTwinning προκηρύσσει την κάλυψη σαράντα (40) θέσεων για το εθελοντικό σώμα εκπαιδευτικών – «πρεσβευτών» της δράσης ηλεκτρονικής αδελφοποίησης σχολείων «eTwinning», για την περίοδο από την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης έως 31.12.2023.

Η συμμετοχή στο σώμα πρεσβευτών είναι εθελοντική και δεν προβλέπεται αμοιβή.

1. Θητεία: από την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης έως 31 Δεκεμβρίου 2023.

2. Πλήθος θέσεων: Σαράντα (40) θέσεις, με γεωγραφική κατανομή η οποία περιγράφεται στην ενότητα 5 «Κατανομή θέσεων ανά Διευθύνσεις Εκπαίδευσης».

3. Καθήκοντα – Αρμοδιότητες:

Οι πρεσβευτές της δράσης «eTwinning» έχουν ρόλο επιμορφωτικό, συμβουλευτικό, καθοδηγητικό και υποστηρικτικό προς την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής ευθύνης τους.

  • Διεξαγωγή και αξιολόγηση τουλάχιστον έξι (6) τηλεκπαιδεύσεων (webinars) ανά έτος με θέμα τη χρήση των εργαλείων της πλατφόρμας «eTwinning», τη χρήση εργαλείων Web 2.0 και την οργάνωση συνεργατικών ποιοτικών προγραμμάτων «eTwinning» για εκπαιδευτικούς της περιοχής ευθύνης τους.
  • Τεχνική και παιδαγωγική υποστήριξη των εκπαιδευτικών που εκπονούν έργα στην περιοχή ευθύνης τους.
  • Παρακολούθηση της προόδου των έργων που δημιουργούν οι σχολικές μονάδες και οι Έλληνες/Ελληνίδες εκπαιδευτικοί στην περιοχή ευθύνης τους.
  • Συμμετοχή και υποστήριξη λοιπών δράσεων του Εθνικού Οργανισμού Υποστήριξης (Ε.Ο.Υ.) σε τοπικό επίπεδο.
  • Απολογισμό προς τον Εθνικό Οργανισμό Υποστήριξης (Ε.Ο.Υ.) των ενεργών στο έργο ανά σχολικό έτος εκπαιδευτικών της περιοχής ευθύνης τους.
  • Υποβολή σύντομης γραπτής έκθεσης ενεργειών ανά τετράμηνο προς τον Εθνικό Οργανισμό Υποστήριξης (E.Ο.Y.) της δράσης «eTwinning».
  • Τέσσερις (4) πρεσβευτές θα υποστηρίζουν τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε ΕΠΑ.Λ. (στην επιλογή προηγούνται οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε ΕΠΑ.Λ.).
  • Ένας (1) πρεσβευτής θα υποστηρίζει εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε Ελληνικά σχολεία του εξωτερικού και ανήκουν στο Υ.ΠΑΙ.Θ. (στην επιλογή προηγούνται οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολεία του εξωτερικού).

Οι πρεσβευτές που επιλεγούν, θα κληθούν να συμμετέχουν σε διαδικτυακά προγράμματα επιμόρφωσης που θα πραγματοποιηθούν από τον Εθνικό Οργανισμό Υποστήριξης της ευρωπαϊκής δράσης «eTwinning».

4. Απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής

  • Μόνιμοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Συνολική εκπαιδευτική υπηρεσία ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί (συνυπολογίζοντας πιθανή προϋπηρεσία ως αναπληρωτές) τουλάχιστον πέντε (5) ετών, από τα οποία τρία (3) τουλάχιστον έτη να έχουν ασκήσει πλήρη διδακτική υπηρεσία σε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και/ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Καλή γνώση Αγγλικών (τουλάχιστον Β2 επιπέδου).
  • Πιστοποιητικό επιμόρφωσης στις Τ.Π.Ε. (Α' επιπέδου).
  • Τουλάχιστον δύο (2) ολοκληρωμένες συνεργασίες «eTwinning» διάρκειας κατ’ ελάχιστο έξι (6) μηνών η κάθε μία, κατά τη διάρκεια των τριών (3) τελευταίων σχολικών ετών (2019-2020, 2020-2021, 2021-2022).

5. Κατανομή θέσεων ανά Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

ΑΤΤΙΚΗΣ

Α’, Β’, Γ’, Δ’ Αθήνας, Ανατ. Αττικής, Δυτ. Αττικής, Πειραιά

5

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Ανατ. και Δυτ. Θεσσαλονίκης

Κιλκίς , Σερρών, Χαλκιδικής

Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας

2

2

1

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐας, Ηλείας

Αιτωλοακαρνανίας

2

1

ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Φωκίδας, Βοιωτίας, Εύβοιας

Ευρυτανίας, Φθιώτιδας

1

1

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Ροδόπης, Έβρου

Καβάλας, Ξάνθης, Δράμας

1

1

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Κορινθίας, Αργολίδας

Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας

1

1

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Φλώρινας, Καστοριάς

Κοζάνης, Γρεβενών

1

1

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Τρικάλων, Καρδίτσας

Λάρισας, Μαγνησίας

1

2

ΚΡΗΤΗΣ

Ηρακλείου, Λασιθίου

Χανίων, Ρεθύμνου

2

1

ΗΠΕΙΡΟΥ

Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας

2

ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Κέρκυρας, Λευκάδας

Κεφαλληνίας, Ζακύνθου

1

1

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Δωδεκανήσων

Κυκλάδων

1

1

ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Χίου, Λέσβου, Σάμου

2

ΣΥΝΟΛΟ

35

 

ΑΤΤΙΚΉΣ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πρεσβευτής για ΕΠΑ.Λ.

1

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ- ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Πρεσβευτής για ΕΠΑ.Λ.

1

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ- ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ- ΚΡΗΤΗ - ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πρεσβευτής για ΕΠΑ.Λ.

1

ΗΠΕΙΡΟΣ- ΘΕΣΣΑΛΙΑ -ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πρεσβευτής για ΕΠΑ.Λ.

1

ΣΥΝΟΛΟ

4

 

Ελληνικά σχολεία του εξωτερικού και ανήκουν στο Υ.ΠΑΙ.Θ.

ΣΥΝΟΛΟ

1

Σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι θέσεις σύμφωνα με την παραπάνω κατανομή, η ΕΥΥ διατηρεί το δικαίωμα επαναπροκήρυξης για συγκεκριμένες περιφέρειες.

6. Διευκρίνιση

Ο Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης θα κατανείμει τις θέσεις ανάλογα με τον τόπο κατοικίας των εκπαιδευτικών που θα επιλεγούν, βάσει της διαδικασίας αξιολόγησης που περιγράφεται παρακάτω.

7. Ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων και ανακοίνωσης αποτελεσμάτων:

● Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 10 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 23:00 (ώρα Ελλάδος)

● Hμερομηνία δημοσιοποίησης προσωρινού πίνακα: 19 Οκτωβρίου 2022

● Καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών: 27 Οκτωβρίου 2022

● Ημερομηνία ανάρτησης οριστικού πίνακα: 31 Οκτωβρίου 2022

Οι αξιολογικοί πίνακες θα ανακοινωθούν στον διαδικτυακό ιστότοπο της δράσης «eTwinning».

8. Υποβολή αίτησης – Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

Για την τεκμηρίωση των προσόντων τους, οι επιλεγέντες εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να υποβάλλουν τα κάτωθι δικαιολογητικά (όταν ζητηθούν από την επιτροπή αξιολόγησης):

  1. Βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο πρέπει να γίνονται συγκεκριμένες αναφορές στα ανωτέρω αναφερόμενα κριτήρια (υποχρεωτικά και μοριοδοτούμενα), σε σχετικά έργα, σε συμμετοχή τους σε ομάδες αξιολόγησης κ.λπ.
  2. Η γνώση ξένης γλώσσας, καθώς και η γνώση Η/Υ αποδεικνύονται με την προσκόμιση του τίτλου σπουδών ξένης γλώσσας ή αντίστοιχου πιστοποιητικού από πιστοποιημένο φορέα εκμάθησης Η/Υ, εφόσον αυτός είναι αναγνωρισμένος από το Α.Σ.Ε.Π. για την πρόσληψη στο ελληνικό δημόσιο. Οι απόφοιτοι ξενόγλωσσων τμημάτων αρκεί να επισυνάψουν φωτοτυπία του πτυχίου του ξενόγλωσσου τμήματος και οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής βεβαίωση ότι ανήκουν στον κλάδο ΠΕ 86.
  3. Αντίγραφα διακρίσεων - βραβείων «eTwinning» στις κύριες και ειδικές ηλικιακές κατηγορίες.
  4. Αντίγραφα πιστοποιητικών Ευρωπαϊκών Ετικετών Ποιότητας.
  5. Βεβαιώσεις συμμετοχής σε ομάδες αξιολόγησης, ή διευθύνσεις διαδικτύου όπου αναφέρονται οι συγκεκριμένες συμμετοχές.
  6. Αποδεικτικά στοιχεία για όλα τα κριτήρια αξιολόγησης.

Η τήρηση των στοιχείων των ενδιαφερομένων είναι εμπιστευτική.

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://courses.etwinning.gr/survey/index.php/759278 από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσης έως 10 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 23.00 (ώρα Ελλάδος).

9. Αξιολόγηση αίτησης – Υποβολή ένστασης

Την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων καθώς και την τελική επιλογή θα διενεργήσει η αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης, που αποτελείται από μέλη του Εθνικού Οργανισμού Υποστήριξης (Ε.Ο.Υ.), όπως αυτά ορίζονται στην υπ’ αριθ. (2022) 5607641/05.08.2022 υπογεγραμμένη σύμβαση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EACEA) και του ΙΤΥΕ-«Διόφαντος» και στην υπ’ αριθ. 101114/Η1/16.08.2022 Υπουργική Απόφαση (ΑΔΑ: Ψ2ΜΘ46ΜΤΛΗ-9ΓΛ). Η αξιολόγηση και επιλογή θα πραγματοποιηθεί με βάση την αίτηση του/της ενδιαφερόμενου/ενδιαφερόμενης, όπως αυτή έχει καταχωρηθεί ηλεκτρονικά στο σύστημα υποβολής αιτήσεων. Επισημαίνεται ότι δεν είναι δυνατή η εκ των υστέρων συμπλήρωσή των αιτήσεων ή η διόρθωσή τους.

Οι υποψηφιότητες θα αξιολογηθούν σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζονται στην παράγραφο 4 της παρούσας πρόσκλησης, θα βαθμολογηθούν με βάση τον αντίστοιχο πίνακα βαθμολόγησης (Παράρτημα) και θα καταταχθούν σύμφωνα με το συνολικό άθροισμα της βαθμολογίας τους κατά φθίνουσα σειρά. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, οι ισοβαθμήσαντες θα κληθούν σε διαδικτυακή προσωπική συνέντευξη, διαδικασία κατά την οποία θα τηρούνται πρακτικά.

Τα αποτελέσματα αξιολόγησης θα αναρτηθούν στον διαδικτυακό ιστότοπο της δράσης «eTwinning».

Κατόπιν της ανάρτησης των αποτελεσμάτων, οι ενδιαφερόμενοι/ες έχουν το δικαίωμα υποβολής ένστασης εντός πέντε (5) ημερών από την επόμενη της ημέρας ανάρτησης των αποτελεσμάτων αξιολόγησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Εάν η τελευταία ημέρα της ανωτέρω προθεσμίας υποβολής των ενστάσεων ή των αιτήσεων πρόσβασης είναι Σάββατο ή ημέρα αργίας, τότε η προθεσμία παρατείνεται αυτοδικαίως μέχρι και την πρώτη εργάσιμη ημέρα.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Αξιολόγησης θα ζητήσει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά μόνο από τους επιλεγέντες/επιλεχθείσες εκπαιδευτικούς και τους/τις επιλαχόντες/επιλαχούσες, τα οποία και θα αποσταλούν ψηφιακά σε αρχεία μορφής pdf στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

10. Επικοινωνία – Πληροφόρηση:

Για πληροφορίες σχετικά με την υποβολή αιτήσεων και άλλες διαδικαστικές διευκρινίσεις, μπορείτε να απευθύνεστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ


Παράρτημα: Μοριοδότηση Κριτηρίων Επιλογής Πρεσβευτών «eTwinning»

 

Κριτήριο

Βαρύτητα

1

Προγράμματα «eTwinning» τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια:

0,5 μόρια για κάθε έργο, μέγιστο 4 μόρια

2

Εθνικές Ετικέτες Ποιότητας τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια

1 μόριο για κάθε Ετικέτα

3

Ευρωπαϊκές Ετικέτες Ποιότητας τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια

2 μόρια για κάθε Ετικέτα

4

«eΤwinning» Εθνικό Βραβείο

3 μόρια για κάθε βραβείο

5

«eΤwinning» Ευρωπαϊκό Βραβείο

5 μόρια για κάθε βραβείο

6

Γνώση Αγγλικών

Β2=0.5 Γ1=1,5, Γ2=2

7

Γνώση άλλης Ευρωπαϊκής γλώσσας

Β2=0.5, Γ1=1,5, Γ2=2

8

Ενασχόληση - Συμμετοχή σε άλλα Ευρωπαϊκά ή διεθνή έργα (πχ. Erasmus+, Europeana, Scientix κ.λπ.)

1 μόριο για κάθε συμμετοχή και μέχρι 3 μόρια

9

Βραβεία/ διακρίσεις σε άλλα Εθνικά και/ήΕυρωπαϊκά προγράμματα (μέχρι τρία 3)

2 μόρια για κάθε βραβείο

10

Ανάληψη προγραμμάτων (εγκεκριμένων) σχολικών δραστηριοτήτων κατά την τελευταία τριετία (με υποβολή της κάθε έγκρισης)

0.5 μόριο για κάθε συμμετοχή και μέχρι 1,5 μόριο

11

Επιμορφωτής/τρια Τ.Π.Ε. σε προγράμματα διάρκειας άνω των 50 ωρών

1 μόριο

12

Υλοποίηση τουλάχιστον τεσσάρων (4) τηλεκπαιδεύσεων ενηλίκων

1 μόριο

13

Προϋπηρεσία ως Πρεσβευτής

0,5 μόρια ανά έτος με μέγιστο τα 3 μόρια

Σημειώνεται ότι αναφορικά με τα Κριτήρια 4, 5, 8, 9, 10, 11, 12 δεν υπάρχει περιορισμός ως προς τον χρόνο κτήσης των αντίστοιχων βεβαιώσεων/ πιστοποιητικών.

Άλλα στοιχεία που κρίνετε σημαντικά για την επιλογή σας ως πρεσβευτής

(αξιολόγηση μόνο σε περίπτωση ισοβαθμίας)

Λόγοι συμμετοχής - Γιατί θεωρείτε ότι πρέπει να επιλεγείτε πρεσβευτής της δράσης 

(αξιολόγηση μόνο σε περίπτωση ισοβαθμίας)

 

 

Σχετικά Άρθρα