Μαθητικός Διαγωνισμός Έκφρασης και Δημιουργίας "Ευγένεια 2019"

Εκτύπωση  

3ος ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΥΓΕΝΕΙΟ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟ  "ΕΥΓΕΝΕΙΑ 2019"

Αρ.Πρωτ.Φ13.1/197686/Δ2/19-11-2018/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΤΜΗΜΑΤΑ Β’
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ- ΤΜΗΜΑ Β’
Πληροφορίες: Β. Τζιντάνου (Π.Ε.)
Ά. Βάρλα (Δ.Ε.)
K. Λαμπρίδου (Δ.Ε.)
Ο. Μαραγκού (Ε.Ε.)
Τηλέφωνα: 210 344 2247(Π.Ε.)
210 344 3272(Δ.Ε.)
210 344 2357(Δ.Ε.)
210 344 2212(Ε.Ε.)

ΘΕΜΑ: Έγκριση του Μαθητικού Διαγωνισμού έκφρασης και δημιουργίας με θέμα τον Άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο στο πλαίσιο του θεσμού «Ευγένεια 2019».
Σχετικό έγγραφο: το με αρ.186269 /Δ2,Δ1/02-11-2018 εισερχόμενο έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Απαντώντας στο με αρ.πρ.306/13-06-2018 έγγραφό σας και λαμβάνοντας υπόψη το με αρ.51/25-10-2018 απόσπασμα πρακτικού του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), με το οποίο δίνεται θετική εισήγηση, σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνουμε τη διεξαγωγή του Μαθητικού Διαγωνισμού έκφρασης και δημιουργίας με θέμα τον Άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο ο οποίος διοργανώνεται από το Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς και απευθύνεται στους μαθητές και στις μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ειδικότερα: Ο Διαγωνισμός Ζωγραφικής απευθύνεται σε μαθητές/τριες Δημοτικού, ενώ ο Διαγωνισμός Ποίησης και Λογοτεχνίας, καθώς και ο Διαγωνισμός Δημιουργίας Ψηφιακού Βίντεο απευθύνεται σε μαθητές/τριες Γυμνασίου και Λυκείου.

Η έγκριση δίδεται για το σχολικό έτος 2018-2019.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί εκτός ωρολογίου προγράμματος και σχολικού πλαισίου υπό τις εξής προϋποθέσεις:

α) Η γνωστοποίηση και η διάχυση δημοσιότητας σχετικά με τον εν λόγω διαγωνισμό δύναται να γίνει μέσω των σχολείων κατά τρόπο θεμιτό και πρόσφορο (π.χ. με γραπτή ή/και προφορική ανακοίνωση από τους/τις εκπαιδευτικούς ή τη Διεύθυνση του σχολείου ή με διανομή φυλλαδίων), μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο του ανοίγματος του σχολείου στην τοπική κοινωνία και της διασύνδεσης σχολείου και των κοινωνικών φορέων,

β) Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στον διαγωνισμό θα είναι προαιρετική,

γ) Τα έργα όλων των μαθητών/τριών θα αποσταλούν απευθείας στην επιτροπή, κατά τα οριζόμενα από την Προκήρυξη, χωρίς ευθύνη και εμπλοκή της Διεύθυνσης και του διδακτικού προσωπικού του σχολείου,

δ) Η όλη διενέργεια του Διαγωνισμού (υλοποίηση, βράβευση, διαχείριση αποσταλμένων και βραβευθέντων έργων, δημοσιοποίηση) θα υλοποιηθεί με ευθύνη των διοργανωτών και της οργανωτικής επιτροπής και σύμφωνα με την ισχύουσα νομολογία για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων μαθητών/τριών, καθώς και των πνευματικών δικαιωμάτων,

ε) Η συμμετοχή των διακριθέντων μαθητών/τριών στην τελετή βράβευσης μπορεί να υλοποιηθεί εκτός ωρολογίου προγράμματος και σχολικού πλαισίου, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για εκείνους/-ες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στoν ιστότοπο: www.imkal.gr

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε. ΚΑΙ Δ.Ε.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΧΑΛΑΣ


Προκήρυξη 3ου Διαγωνισμού Έκφρασης και Δημιουργίας με θέμα τον Άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο.

Με ιδιαίτερη χαρά σας γνωστοποιούμε ότι το Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, π. Ιουστίνου, προκηρύσσει τον 3ο Διαγωνισμό Έκφρασης & Δημιουργίας για μαθητές, με θέμα τον Άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο, Πολιούχο και προστάτη της Καλαμαριάς.

Ο  διαγωνισμός υλοποιείται στο πλαίσιο του θεσμού «Δ΄ Ευγένεια 2019». Απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αφορά στους παρακάτω τομείς:

 • Διαγωνισμός Ζωγραφικής για μαθητές Δημοτικού,
 • Διαγωνισμός Ποίησης και Λογοτεχνίας για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου,
 • Διαγωνισμός Δημιουργίας Ψηφιακού Βίντεο για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου.

Ως τελική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και των έργων  έχει ορισθεί η 9η  Ιανουαρίου 2019. 

Τα έργα θα αξιολογηθούν  από Καλλιτεχνική Κριτική Επιτροπή. Σε κάθε κατηγορία θα δοθούν Α΄ Β΄ και Γ΄ Βραβεία. Στο Α΄ βραβείο,  σε κάθε κατηγορία, απονέμεται χρηματικό ποσό 150 ευρώ. Τα βραβευθέντα έργα θα παρουσιασθούν στο  πλαίσιο του θεσμού  «Ευγένεια 2019». Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε:

 • στο Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς που βρίσκεται στην οδό Καραμαούνα 29 στην Καλαμαριά,
 • στον ιστότοπο imkal.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,
 • και στο τηλέφωνο 2310 487-292.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Διαγωνισμός Ζωγραφικής

Ο διαγωνισμός ζωγραφικής απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού και έχει  θέμα τη ζωή του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει με ένα ή περισσότερα έργα.  Τα   στοιχεία του δημιουργού, που πρέπει να γραφούν στο πίσω μέρος  του έργου, είναι: ονοματεπώνυμο, τηλέφωνα επικοινωνίας και όνομα σχολικής μονάδας.

Τα έργα μαζί με τη δήλωση συμμετοχής αποστέλλονται ταχυδρομικά ή παραλαμβάνονται, το αργότερο μέχρι 9/1/2019 (ημερομηνία ταχυδρομείου), στη διεύθυνση:

Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο
Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς.
Για το διαγωνισμό ζωγραφικής
Καραμαούνα 29
55132 Καλαμαριά

2. Διαγωνισμός Ποίησης & Λογοτεχνίας

Ο Διαγωνισμός Ποίησης & Λογοτεχνίας  απευθύνεται σε μαθητές  Γυμνασίου-Λυκείου. Έχει θέμα τη ζωή και δράση του Αγίου  Ευγενίου  του Τραπεζουντίου. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει με ένα ή περισσότερα έργα. Τα στοιχεία του δημιουργού, που πρέπει να αναγραφούν πίσω από το έργο είναι: ονοματεπώνυμο, ηλικία, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνα επικοινωνίας και όνομα σχολικής μονάδας.

Τα έργα μαζί με τη δήλωση συμμετοχής αποστέλλονται ταχυδρομικά ή παραλαμβάνονται, το αργότερο μέχρι 9/1/2019 (ημερομηνία ταχυδρομείου), στη διεύθυνση:

Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο
Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς.
Για το διαγωνισμό ποίησης & λογοτεχνίας.
Καραμαούνα 29
55132 Καλαμαριά

3. Διαγωνισμός Ψηφιακού Βίντεο

Ο διαγωνισμός δημιουργίας Ψηφιακού Βίντεο  απευθύνεται σε μαθητές ή ομάδες μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου. Κάθε διαγωνιζόμενος ή ομάδα μπορεί να συμμετάσχει με ένα ή περισσότερα ψηφιακά βίντεο που αφορούν στο βίο του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου. Η υποβολή έργων που δημιουργήθηκαν σε ομαδοσυνεργατικό περιβάλλον από δύο (2) ή περισσότερους διαγωνιζομένους γίνεται από τον εκπρόσωπο της ομάδας, ο οποίος πρέπει να επισυνάψει τα στοιχεία όλων των μελών της ομάδας.

Τα έργα μαζί με τη δήλωση συμμετοχής, για κάθε συμμετέχοντα, αποστέλλονται ταχυδρομικά ή παραλαμβάνονται σε ψηφιακό δίσκο DVD ή αρχείο mp4, το αργότερο μέχρι 9/1/2019 (ημερομηνία ταχυδρομείου), στη διεύθυνση:

Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο
Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς.
Για το διαγωνισμό ψηφιακού βίντεο.
Καραμαούνα 29
55132 Καλαμαριά

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

 1. Ο διαγωνισμός ζωγραφικής απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού.
 2. Οι διαγωνισμοί ποίησης-λογοτεχνίας & δημιουργίας ψηφιακού βίντεο απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου.
 3. Τα έργα πρέπει να είναι πρωτότυπα και αδημοσίευτα.
 4. Μαζί με τα έργα υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής, υπογεγραμμένη από τον γονέα/ κηδεμόνα του μαθητή.
 5. Ημερομηνία υποβολής έως 9/1/2019. Θα λαμβάνεται υπ’ όψιν η σφραγίδα ταχυδρομείου.
 6. Η κρίση της Κριτικής Επιτροπής είναι οριστική και αμετάκλητη. Όσοι διακριθούν, θα ενημερωθούν έγκαιρα τηλεφωνικώς.
 7. Τα υποβαλλόμενα έργα δεν επιστρέφονται.
 8. Η ημερομηνία, ώρα και χώρος απονομής των τιμητικών διακρίσεων θα γνωστοποιηθούν μέσα από την ιστοσελίδα μας www.imkal.gr.

Οργανωτική Επιτροπή

 • Πρωτοπρεσβύτερος, π. Θεόδωρος Τσαμπατζίδης, Μ.Α., Γενικός Υπεύθυνος Προκοπείου Π.Ε.Κ.
 • Δρ. Θεολογίας Α.Π.Θ. και Υπ. Δρ. Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Αχιλλέας Δελλόπουλος
 • Χρυσοστομίδης Κυριάκος, Φιλόλογος
 • Χαχούμης Αντώνιος, Ηθοποιός
 • Χαχούμη Χριστοδούλη-Μαρία, Θεολόγος

Πληροφορίες-Δηλώσεις συμμετοχής

Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο
Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς

Καραμαούνα 29,55132, Καλαμαριά

Τηλ. Κέντρο: 2310-487292

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

www.imkal.gr

 

 

 

Pin It

Εκτύπωση