edu.klimaka.gr

Μαθητικός Διαγωνισμός «HACKATHON ATHENS 2021 - SELMA»

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «HACKATHON ATHENS 2021- SELMA»

Αρ.Πρωτ.Φ15/92847/Δ2/15-07-2020/ΥΠΑΙΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π/ΘΜΙΑΣ, Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ
ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β΄
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β΄
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β΄
Πληροφορίες: Ά. Βάρλα (Δ.Ε.)
Φ. Λυμπεροπούλου (Ε.Α.Ε.)
Ο. Μαραγκού (Ε.Ε.)
Μ.Χριστοδούλου (Δ.Ε.)
Τηλέφωνο : 210344.3272,2242 (Δ.Ε)
210 344.2933 (Ε.Α.Ε.)
210 344.2212 (E.E)
Φαξ : 210 344.3390
Email : spoudonde(ΣΤΟ)minedu.gov.gr

Θέμα: Έγκριση διεξαγωγής Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο «HACKATHON ATHENS 2021-SELMA» για το σχολικό έτος 2020-2021.
Σχετ.: το με αρ. πρωτ. 87645/Δ2/07-07-2020 εισερχόμενο έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ..

Απαντώντας στην από 18-05-2020 αίτησή σας και λαμβάνοντας υπόψη το με αρ. 34/02-07-2020 Απόσπασμα Πρακτικού του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνουμε τη διεξαγωγή του Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο «HACKATHON ATHENS 2020- SELMA».

O εν λόγω Διαγωνισμός, ο οποίος διοργανώνεται από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας Β΄Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων «Π.& Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ», απευθύνεται σε μαθητές/τριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας.

Η έγκριση του εν λόγω Διαγωνισμού δίδεται για το σχολικό έτος 2020-2021, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

  1. Η γνωστοποίηση της προκήρυξης του διαγωνισμού στα σχολεία να γίνει κατά τρόπο θεμιτό και πρόσφορο.
  2. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στον Διαγωνισμό είναι προαιρετική και θα υλοποιηθεί εκτός ωρολογίου προγράμματος, με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων και κηδεμόνων τους, ενώ προβλέπονται διαδικασίες αποτίμησής του.
  3. Η όλη διενέργεια του διαγωνισμού (υλοποίηση, βράβευση, δημοσιοποίηση) θα υλοποιηθεί με ευθύνη της Οργανωτικής Επιτροπής των διοργανωτών, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων/-ουσών και σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων/-ουσών, καθώς και των πνευματικών τους δικαιωμάτων.
  4. Δε θα πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση διαφήμιση προϊόντων/φορέων/ υπηρεσιών εντός του περιεχομένου του διαγωνισμού.
  5. Δε θα υπάρξουν έσοδα από τα υποβληθέντα έργα για τον φορέα που προκηρύσσει τον διαγωνισμό ή για άλλον (μέσω εμπορίας ή διαφήμισης κ.τ.λ.), ενώ η χρήση των έργων θα γίνει μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης από τον αιτούντα φορέα, η δράση θα υλοποιηθεί την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, τον Φεβρουάριο του 2021, στο πλαίσιο της Ημερίδας «Το Ταξίδι του Αριάδνη συνεχίζεται», ενώ οι νικητές/τριες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο επόμενο State of the Art in Adolescent Health Seminar σε επαγγελματίες υγείας, εκπαιδευτικούς, εφήβους και το ευρύ κοινό, που θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες επισυνάπτεται Παράρτημα με σχετικές πληροφορίες.

Σημειώνεται ότι η μετακίνηση και η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στον εν λόγω μαθητικό διαγωνισμό θα γίνει χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

Συνημμένα: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στο παρόν έγγραφο

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ
Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΚΙΚΑ

 


«HACKATHONATHENS 2021- SELMA»
Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός

Σχολικό έτος 2020-2021 (έγκριση με το με αριθμ. ............έγγραφο του ΥΠAIΘ)

Προτάσεις των μαθητών μέσω της τεχνολογίας για την αντιμετώπιση της διαδικτυακής βίας και της ρητορικής του μίσους «HACKINGHATE»

  1. Κάθε ομάδα αποτελείται από 4 μαθητές Γυμνασίου ή Λυκείου και έναν ενήλικα εκπαιδευτικό ή άλλον υπεύθυνο ομάδας
  2. Η κάθε ομάδα μέσω της δημιουργικής χρήσης της τεχνολογίας μπορεί να υλοποιήσει ιδέες για τον περιορισμό της βίας, την ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων, την προβολή των αξιών και του θετικού μοντέλου συμπεριφοράς
  3. Οι ιδέες μπορούν να εκφραστούν μέσω εφαρμογών, games, πλατφόρμας, ιστοσελίδας, κοινωνικών δικτύων, videos, εικόνας, comic κλπ
  4. Η επιτροπή αξιολόγησης του Hackathon θα επιλέξει τις 10 επικρατέστερες ομάδες με κριτήρια πρωτοτυπίας, φαντασίας, περιεχομένου, αποτελεσματικότητας και καλαίσθητης εκτέλεσης
  5. Οι 10 ομάδες θα παρουσιάσουν την ιδέα τους σε πεντάλεπτη παρουσίαση στην Ετήσια Εκδήλωση «Το ταξίδι του Αριάδνη συνεχίζεται …» για την Ημέρα Ασφάλειας του Διαδικτύου, στις 14 Φεβρουαρίου 2021 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών, στα Προπύλαια, και θα λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης και Συμμετοχής με παρουσίαση στον Διαγωνισμό Hackathon
  6. Οι 10 ομάδες, με βάση την ανωτέρω παρουσίαση, και με την περαιτέρω εξέλιξη των ιδεών τους, θα συμμετέχουν στο Ετήσιο State of the Art – Συνέδριο Εφηβικής Υγείας στο Ζάππειο Μέγαρο Αθηνών στις 11 Απριλίου 2020 και θα διεκδικήσουν διάκριση (3 βραβεία)
  7.  Όλες οι ομάδες θα λάβουν πιστοποιητικό Συμμετοχής στο Hackathon

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

1.Οι δημιουργίες θα γίνονται δεκτές έως την ..... Ιανουαρίου 2021 στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Εάν η δημιουργία είναι διαφήμιση σε μορφή τηλεοπτικού ή ραδιοφωνικού σποτ, θα πρέπει να έχει διάρκεια έως 1 λεπτό και να υποβάλλεται σε μορφή CD ή DVD
  • Εάν η δημιουργία είναι διαφήμιση σε μορφή αφίσας, οι διαστάσεις πρέπει να έχουν μέγεθος Α3 (29,7x 42cm).
  • Τα έργα θα υποβάλλονται μαζί με τα στοιχεία των συμμετεχόντων (όνομα, επώνυμο, σχολείο, τίτλος έργου, ονοματεπώνυμο υπεύθυνου εκπαιδευτικού, τηλέφωνο και email σχολείου). Στο φάκελο θα εμπεριέχεται και συμπληρωμένη η δήλωση γονικής συναίνεσης συμμετοχής του μαθητή (των μαθητών) στο διαγωνισμό.
  • Κάθε μαθητής ή ομάδα μαθητών (μέχρι τέσσερα άτομα) μπορεί να συμμετέχει ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ συμμετοχή. Τα έργα θα πρέπει να υποβάλλονται στην πρωτότυπη μορφή τους και να μην έχουν λάβει μέρος σε κάποιον άλλο διαγωνισμό στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : «ΜΕΥποστηρίζω» Γραμμή για την Τεχνολογία 8001180015

Σχετικά Άρθρα