edu.klimaka.gr

"Ο Μύλος των Ξωτικών" Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο Δήμου Τρικκαίων 2018

ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ 2018
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

Αρ.Πρωτ.342/10-10-2018/Τρίκαλα

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
e-Trikala A.E.
Καλαμπάκας 28 & Αμπάτη
Τηλ: 24310 22899
Fax: 24310 22899
Email: info(ΣΤΟ)e-trikala.gr
 

Για 8η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Τρικκαίων και η e-Trikala A.E. διοργανώνουν το μεγαλύτερο Δωρεάν Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας.

Ο Μύλος των Ξωτικών, αυτά τα 7 χρόνια λειτουργίας του, χάρισε εκατομμύρια χαμόγελα! Με σταθερή φιλοσοφία για Δωρεάν είσοδο, Δωρεάν δράσεις και αμέτρητες εκπλήξεις καθημερινά, κατέκτησε την κορυφή.

Oι διοργανωτές επιθυμούν να ευχαριστήσουν όλους τους εκπαιδευτικούς για την πραγματικά εντυπωσιακή ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας και για τον προγραμματισμό πραγματοποίησης της Χριστουγεννιάτικης εκδρομής σας στο Μύλο των Ξωτικών. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις ανησυχίες και αγωνίες των εκπαιδευτικών και με αίσθημα ευθύνης δημιουργήσαμε ένα περιβάλλον φιλικό και ασφαλές για τους μαθητές και συνοδούς τους.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, κάτι καινούριο συμβαίνει στον Μύλο των Ξωτικών. Ένα ταξίδι σε ολόκληρο τον κόσμο θα μαγέψει και θα διασκεδάσει τους μικρούς αλλά και τους μεγαλύτερους φίλους.

Φέτος ο Μύλος των Ξωτικών ανοίγει τις πύλες του στις 30 Νοεμβρίου 2018 και θα λειτουργεί μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2019, καθημερινά από τις 10:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ και για τις σχολικές εκδρομές από τις 09:30 το πρωί.

Ο Μύλος των Ξωτικών στεγάζεται κάθε χρόνο στο σημαντικότατο πολιτιστικό μνημείο της πόλης των Τρικάλων, τον Μύλο Ματσόπουλου που αποτελεί ένα βιομηχανικό κτίριο πρωτοπόρο για την εποχή του (1884). Ο μηχανολογικός εξοπλισμός βρίσκεται σήμερα σχεδόν ακέραιος στη θέση του, με όλες τις αντιπροσωπευτικές μηχανές της γραμμής παραγωγής αλευροποίησης του σίτου. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και μουσειολογικής ανάδειξης του ιστορικού μηχανολογικού εξοπλισμού Μύλου Ματσόπουλου στα τέλη του 2016, ο Μύλος αποτελεί ένα ζωντανό χώρο πολιτισμού. Ουσιαστικά, οι μουσειολόγοι «έστησαν» όλον τον μύλο, ως χώρο επισκέψιμο, με αναφορά στο παρελθόν, εστιάζοντας σε σημεία και πτυχές της αγροτικής ζωής και της τεχνικής του πορείας στον χρόνο. Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τον ανακατασκευασμένο υδροστρόβιλο, τη ντιζελομηχανή, τις ουγγρικής προέλευσης μηχανές για το αλεύρι και διάφορα στοιχεία πολιτισμικής κληρονομιάς και φωτογραφικών ενθυμήσεων από το παρελθόν για τη ζωή στον κάμπο.

Η ομάδα ασφαλείας της διοργάνωσης θα γνωρίζει όλο το πρόγραμμα επισκέψεων των σχολείων και θα φροντίζει κάθε λεπτομέρεια για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών στον χώρο του Μύλου. Η στάθμευση των λεωφορείων θα γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο παρκινγκ εκτός εκδήλωσης. Στο πάρκο θα λειτουργεί χώρος Πρώτων Βοηθειών στελεχωμένος με έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό.

Δεν είναι μόνο η παρουσία του εντυπωσιακού Μύλου των Ξωτικών που μας διαφοροποιεί από τους άλλους κλασικούς προορισμούς που επιλέγετε για την οργάνωση των εκδρομών σας. Η πόλη των Τρικάλων πλέον γιορτάζει με έναν ξεχωριστό τρόπο και αυτό γίνεται αντιληπτό σε κάθε επισκέπτη που αναζητά ένα ταξίδι σε μια περιοχή οικονομική, όμορφη, ποιοτική και ζωντανή, με πραγματικά πολλές επιλογές εκδρομών και αποδράσεων

Συγκριτικό τουριστικό πλεονέκτημα της περιοχής αποτελεί και η στρατηγικής σημασίας τοποθεσία των Τρικάλων. Δεκάδες είναι οι επιλογές που θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Πολλές είναι προτάσεις επισκέψεων μέσα στην πόλη με τα πολλά μουσεία, το Βαρούσι, το Μεσαιωνικό κάστρο, το Ζωολογικό Κήπο κ.ά., ενώ σε μικρή απόσταση, μπορεί να συναντήσει κανείς τα Μετέωρα, το Χιονοδρομικό Κέντρο του Περτουλίου, την Ελάτη, την Καλαμπάκα, την Μονή Δολιανών, την Λίμνη Πλαστήρα, τον Ασπροπόταμο, την Πόρτα Παναγιά, το σπήλαιο της Θεόπετρας κ.ά.

Στην επίσημη ιστοσελίδα μας (www.milosxotikon.gr) μπορείτε να δείτε την περιγραφή της φιλοσοφίας, των δωρεάν δράσεων και γενικότερες πληροφορίες λειτουργίας του Μύλου των Ξωτικών.

Για την καλύτερη οργάνωση και περιήγηση των μαθητών, φροντίζουμε να μην συμπέσουν ταυτόχρονα πολλά σχολεία.

Παρακαλούμε όσο γίνεται πιο σύντομα να δηλώσετε τη συμμετοχή σας και θα ήταν ιδιαίτερη η χαρά μας να φιλοξενήσουμε το σχολείο σας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση.

Μπορείτε να επικοινωνείτε για ραντεβού στο Μύλο των Ξωτικών στο τηλέφωνο 2431038890. Σας ενημερώνουμε ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ο 8ος Μύλος των Ξωτικών ξεκινά και θα σας συναρπάσει. Σας καλούμε στην γλυκιά, φιλόξενη και ανθρώπινη πόλη των Τρικάλων με την υπόσχεση ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα σας μείνουν αξέχαστα!

Με εκτίμηση

Ιωάννης Κωτούλας
O Πρόεδρος
e-Trikala A.E.


 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ

Ο Μύλος Ματσόπουλου, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία βιομηχανικής κληρονομιάς στην Ελλάδα, κι ένα κτίριο πρωτοπόρο για την εποχή του (1884-1984) στα Βαλκάνια, ανοίγει τις πόρτες του!

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών για την αποκατάσταση και την μουσειολογική ανάδειξη, με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαικής Ένωσης, ο Μύλος Ματσόπουλου αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού

Ο Μύλος δουλεύει και πάλι!

Τί θα δείτε:

Το Μουσείο του Μύλου σε λειτουργία

Ένα βιομηχανικό κτίριο πρωτοπόρο για την εποχή του (1884), σε βαλκανικό επίπεδο, ένα από τα σημαντικά νεότερα πολιτιστικά μνημεία της Ελλάδας.

Ο μηχανολογικός εξοπλισμός βρίσκεται σήμερα σχεδόν ακέραιος στη θέση του, με όλες τις αντιπροσωπευτικές μηχανές της γραμμής
παραγωγής αλευροποίησης του σίτου 

Την ιστορία του Μύλου Ματσόπουλου σε 20λεπτη προβολή στον κινηματογράφο

Το Ενεργειακό πάρκο

Βάζει και πάλι σε λειτουργία τον μοναδικό στην Ευρώπη κάθετο υδροστρόβιλο του με ολόκληρο τον μηχανολογικό εξοπλισμό, και μέσα από μια σειρά διαδραστικών εφαρμογών και παιχνιδιών, ταξιδεύουμε στον κόσμο του σίτου και του αλευριού με την συλλειτουργία των τριών ενεργειακών δυνάμεων (νερό, θερμική ενέργεια και ηλεκτροκίνηση) και την συνύπαρξη τους με την παραδοσιακή αλευροποιία.

...και θα περιηγηθείτε στο Μύλο των Ξωτικών

30 ΝΟΕΜΩΡΙΟΥ έως 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Επικοινωνία:

Τρίκαλα, Πάρκο Ματσόπουλου

24310 22899

24310 38890

www.milosxotikon.gr

Σχετικά Άρθρα