edu.klimaka.gr

"Πάρκο των Ευχών" στο Αλκαζάρ Λάρισας

"ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ" ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αρ.Πρωτ.77593/14-11-2017

Δήμος Λαρισαίων
Αντιδημαρχία Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ίωνος Δραγούμη 1 Τ.Κ. 41222, ΛΑΡΙΣΑ
Τηλ.: 2410 533665
2413 500332
Εmail: adhm4(ΣΤΟ)larissa-dimos.gr

Κυρίες/Κύριοι,

Η Λάρισα είναι το σημείο όπου ιστορία, πολιτισμός και εκπαίδευση συναντώνται αρμονικά. Η πόλη αποτελεί σταυροδρόμι όλων των εγχώριων τουριστικών διαδρομών. Για τους λόγους αυτούς συνιστά ιδανικό προορισμό για ολιγοήμερες εξορμήσεις.

Ο Δήμος Λαρισαίων επέδειξε, τα τελευταία χρόνια, έντονο ενδιαφέρον και δραστηριότητα στη διαμόρφωση μιας συνολικής ταυτότητας για την πόλη, αναδεικνύοντας τα στοιχεία του πολιτισμού και της εκπαίδευσης και αξιοποιώντας τις εμπειρίες επιστημονικών φορέων και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων πραγματοποιούνται στο Διαχρονικό Μουσείο, στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο, στην Πινακοθήκη με στόχο τη μετατροπή των επισκεπτών, και κυρίως των μαθητών, από παθητικούς δέκτες μιας ξενάγησης σε ενεργητικούς αποδέκτες μιας εκπαίδευσης.

Φέτος τα Χριστούγεννα ο Δήμος συνδυάζει τα στοιχεία αυτά με την ψυχαγωγία και προχωρά στη δημιουργία του «Πάρκου των Ευχών», που θα φιλοξενηθεί στο χώρο του Αλκαζάρ!

Ανοίγει τις πύλες του 8 Δεκεμβρίου και θα λειτουργήσει έως 7 Ιανουαρίου!

Μέσα σε 64 στρέμματα του πανέμορφα διαμορφωμένου πάρκου, θα βρείτε 19 θεματικούς χώρους, Χριστουγεννιάτικη αγορά για μικρούς και μεγάλους, σκηνές εκδηλώσεων, Λούνα Παρκ, παγοδρόμιο και παραμυθένια εργαστήρια που κάνουν το Πάρκο των Ευχών τον ιδανικότερο προορισμό για τις φετινές χριστουγεννιάτικες σχολικές εκδρομές.

Η είσοδος θα είναι δωρεάν. Έχουν σχεδιαστεί και προετοιμάζονται 19 θεματικοί χώροι οι οποίοι θα φιλοξενήσουν δωρεάν τα παιδιά με ποιοτικές, ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δράσεις όπως, «η οικογένεια των χιονανθρώπων», «η παραμυθοχώρα», «η μανιταροχώρα», «το ταχυδρομείο», «το εργαστήρι των ξωτικών», «το παιχνιδόκουτο», «το σπίτι του Αη-Βασίλη» και πολλές άλλες τις οποίες θα έχετε τη χαρά να δείτε από κοντά!

Για την καλύτερη λειτουργία, αλλά κυρίως την ασφάλεια και την απρόσκοπτη ψυχαγωγία και διασκέδαση των παιδιών, θα θέλαμε το συντομότερο δυνατό, να επικοινωνήσετε με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου στο τηλ: 2410533665 ή στο e-mail: parkoefxon(ΣΤΟ)larissa-dimos.gr, προκειμένου να δηλώσετε την επίσκεψη του σχολείου σας και να ενημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων και δράσεων του «Πάρκου των Ευχών».

Η επίσκεψη στο πάρκο σε συνδυασμό και με μια ξενάγηση στα σημεία αρχαιολογικού, ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος που η πόλη μας προσφέρει, θα αφήσουν εσάς έκπληκτους και τους μαθητές σας να θυμούνται μια από τις πιο ενδιαφέρουσες σχολικές εκδρομές!

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, επισυνάπτουμε φυλλάδιο για το «Πάρκο των Ευχών» καθώς και ενημερωτικό έντυπο, όπου αφενός καταγράφονται συνοπτικά οι χώροι τους οποίους μπορείτε να επισκεφθείτε στη Λάρισα (Μουσεία, χώροι αρχαιολογικού, ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος) και αφετέρου οι δυνατότητες για μονοήμερες, διήμερες ή τριήμερες εκδρομές.

Κλείνοντας, παρακαλούμε θερμά η παρούσα επιστολή να διαβιβαστεί από εσάς στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων της περιοχής ευθύνης σας.

Με εκτίμηση
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης
Παναγιώτης Νταής

Σχετικά Άρθρα