edu.klimaka.gr

Σχολική Αθλητική Ταυτότητα

ΣΧΟΛΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Αρ.Πρωτ.20517/Δ5/06-02-2018/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Πληροφορίες: Χρ. Καλτσά
Τηλέφωνο: 210 344 3012
Fax: 210 344 2210
email : physgram(ΣΤΟ)minedu.gov.gr

ΘΕΜΑ: «Σχολική Αθλητική Ταυτότητα»

Σε συνέχεια του υπ’ αριθ. πρωτ. 17950/Δ5/02-02-2018 εγγράφου και κατόπιν ερωτημάτων από τις Ομάδες Φυσικής Αγωγής των Δ.Δ.Ε. και από Διευθυντές ορισμένων σχολικών μονάδων των Δ.Δ.Ε., διευκρινίζουμε ότι:

α) για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών στους Πανελλήνιους Αγώνες Λυκείων σχ. έτους 2017-18, ισχύει η Σχολική Αθλητική Ταυτότητα η οποία έχει ήδη εκδοθεί με ενσωματωμένη έγκυρη βεβαίωση ιατρού και δεν απαιτείται καμία επιπλέον ενέργεια,

β) οι μαθητές/τριες οι οποίοι/ες δεν έχουν προσκομίσει Σχολική Αθλητική Ταυτότητα με έγκυρη βεβαίωση ιατρού για συμμετοχή στους Πανελλήνιους Αγώνες Λυκείων, πρέπει να προσκομίσουν την Σχολική Αθλητική Ταυτότητα, την οποία προηγουμένως θα έχουν εκτυπώσει από την ηλεκτρονική εφαρμογή Myschool, συμπληρωμένη, υπογεγραμμένη και σφραγισμένη από ιατρό.

Ο Προϊστάμενος
Της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής
Δημήτριος Κερερές


(Απόσπασμα από αρ.πρωτ.190677/Δ5/10-11-2016)

(...)

9.2 ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

Η Σχολική Αθλητική Ταυτότητα (παράρτημα) προσκομίζεται σε κάθε σχολική αθλητική δραστηριότητα εκτός σχολείου που συμμετέχει ο μαθητής/τρια.

Η Σχολική Αθλητική Ταυτότητα συμπληρώνεται σε κάθε τάξη της βαθμίδας φοίτησης του μαθητή/τριας πριν τη συμμετοχή του/της σε Πανελλήνιους Αγώνες.

Σε αυτήν, πρέπει να αναφέρεται ο τίτλος του σχολείου, να έχει επικολληθεί πρόσφατη φωτογραφία του/της μαθητή/μαθήτριας και να αναγράφονται τα παρακάτω στοιχεία:

α΄ Επώνυμο

β΄ Όνομα

γ΄ Όνομα πατέρα

δ΄ Όνομα μητέρας

ε΄ Ημερομηνία και έτος γεννήσεως

στ΄ Αριθμός μητρώου μαθητή

ζ΄ Τάξη που φοιτά

η΄ Αριθμός ταυτότητας η διαβατηρίου

Η Σχολική Αθλητική Ταυτότητα υπογράφεται και σφραγίζεται σε κάθε τάξη, από το Διευθυντή του σχολείου.

Στην αθλητική μαθητική ταυτότητα αναγράφεται και συμπληρώνεται στο συγκεκριμένο πεδίο (πίσω πλευρά) η

Βεβαίωση ιατρού ότι στον μαθητή/τρια επιτρέπεται η συμμετοχή σε αγώνες. Η ιατρική βεβαίωση μπορεί να είναι από Ιατρό παθολόγο, καρδιολόγο, γενικής ιατρικής και παιδίατρο για μαθητές/τριες που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α’ τάξη Λυκείου. Η ιατρική βεβαίωση πρέπει να έχει ημερομηνία που να μην υπερβαίνει τους δώδεκα (12) μήνες από την ημέρα του αγώνα.

Η Σχολική Αθλητική Ταυτότητα διατηρείται κατά τη διάρκεια φοίτησης του μαθητή/τριας στη συγκεκριμένη βαθμίδα Εκπαίδευσης και επιστρέφεται στο μαθητή/τρια με την αποφοίτηση του/της.

Σχετικά Άρθρα