edu.klimaka.gr

Εβδομάδα Εθελοντισμού "LET'S DO IT GREECE" 2016

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ
"LET'S DO IT GREECE" 2016

Αρ.Πρωτ.8195/Δ2/20-01-2016/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ
ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε.
ΤΜΗΜΑ Γ’ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β’ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ
ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ.Ε.
TMHMA Δ’ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Πληροφορίες : Σ. Μποφυλάτος
Σ. Λαπατά, Α. Μαγουλάς, Ό. Σκουρλή
Τηλέφωνο : 210-3443791
Fax : 210-3443343
e-mail: t05sde1(ΑΤ)minedu.gov.gr

Θέμα: «Έγκριση Εβδομάδας εθελοντισμού Let’s do it Greece 2016»

Απαντώντας στο με αρ. πρωτ. 208589/ΓΔ4/18-12-2015 εισερχόμενο έγγραφό σας, σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνουμε την υλοποίηση του προγράμματος «Σχολική Εβδομάδα εθελοντισμού Let’s do it Greece 2016» με σκοπό την εφαρμογή των αρχών και επιδιώξεων της εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη στα σχολεία.

Οι δράσεις θα υλοποιηθούν εντός του σχολικού χώρου, κατά την εβδομάδα που προηγείται της πανελλαδικής δράσης Let’s do it Greece, καθαρισμού της χώρας σε μία μόνο ημέρα, που ορίστηκε για τις 17 Απριλίου 2016, κατά το διάστημα δηλαδή από 11 έως 15 Απριλίου 2016.

Προτείνεται να δημιουργηθεί μια ομάδα στο σχολείο που θα εκπροσωπεί τη σχολική ομάδα και θα αποτελείται από τον Διευθυντή, τον εκπαιδευτικό που θα οριστεί ως συντονιστής για τις δράσεις, μαθητές από όλες τις τάξεις, έναν εκπρόσωπο από το σύλλογο γονέων και αν είναι εφικτό, από έναν εκπρόσωπο του Δήμου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.letsdoitgreece.org ή επικοινωνήστε στο e-mail: greeceletsdoit(ΑΤ)gmail.com

Η έγκριση δίδεται για το τρέχον σχολικό έτος 2015-2016.

Οι δράσεις είναι προαιρετικές και δωρεάν για τους μαθητές και θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παρακωλύεται η εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και μετά από συνεννόηση με τους Δ/ντές/τριες των σχολικών μονάδων. Επισημαίνεται επίσης, ότι κρίνεται απαραίτητη η αποφυγή διανομής οποιουδήποτε υλικού, η οποία αφορά έμμεση ή άμεση διαφήμιση. Η παρουσία του Υπεύθυνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή Σχολικών Δραστηριοτήτων, της οικείας Δ/νσης , κρίνεται απαραίτητη.

Παρακαλούμε για την αποστολή του απολογισμού των δράσεων στην Γενική Δ/νση Σπουδών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ .

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΠΑΝΤΗΣ

Σχετικά Άρθρα