edu.klimaka.gr

ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Αρ.Πρωτ. ΔΙΣΚΠΟ/Φ.18/οικ.1640/21-01-2009

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΠΟΛΙΤΗ
Πληροφορίες: Σοφία Παπαδάκη
Τηλ. 210 13131115, -113, -106, -108
Fax: 210 3389147

ΘΕΜΑ: "Μέσα απόδειξης των στοιχείων της ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών"

Το Υπουργείο Εσωτερικών - Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη στις καθημερινές συναλλαγές του με τη Διοίκηση, προχώρησε στη θεσμοθέτηση νέας διάταξης, με το νόμο 3731/2008 (Φ.Ε.Κ.263/Α/23-12-2008) "Αναδιοργάνωση της δημοτικής αστυνομίας και ρυθμίσεις Λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών", με την οποία βελτιώνονται και καθίστανται οι διοικητικές διαδικασίες, περισσότερο ευέλικτες και αποδοτικές.

Ειδικότερα:

Με το άρθρο 25 του ως άνω νόμου «Στοιχεία αιτήσεων προς τη Διοίκηση», το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 4 του άρθρου 3 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν.2690/99-ΦΕΚ 45, τ.Α) αντικαθίσταται ως εξής:

«4. Τα στοιχεία της ταυτότητας που αναφέρονται στην αίτηση, όταν πρόκειται για Έλληνες πολίτες, αποδεικνύονται από το δελτίο ταυτότητας ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησης η το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών φορέων».

Σας γνωρίζουμε ότι η παρούσα εγκύκλιος έχει καταχωρηθεί στο δικτυακό τόπο της Υπηρεσίας μας www.gspa.gr, στη διαδρομή: Δημόσια Διοίκηση/ Σχέσεις Κράτους Πολίτη.

Η Διεύθυνση Σχέσεων Κράτους - Πολίτη της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, παραμένει στη διάθεση σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση και συνεργασία.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σχετικά Άρθρα