edu.klimaka.gr

Εκπαιδευτικά Πακέτα - Βιβλία Αγγλικής Γλώσσας στο Δημοτικό Σχολείο

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΙΣ Α-Β-Γ ΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΑΕΠ

Αρ.Πρωτ.135120/Γ1/23-09-2013/ΥΠΑΙΘ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ
& Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε.
ΤΜΗΜΑ Β΄
ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ
Πληροφορίες: Κ. Παπαχρήστος
Α. Κεφαλίδου, Κ. Παπαγεωργίου
Τηλέφωνο: 210 344 2425
Emai l: spudonpe(ΑΤ)minedu.gov.gr
Fax : 210 344 3354

ΘΕΜΑ: «Εκπαιδευτικά Πακέτα για τη διδασκαλία της Αγγλικής στις Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεις των Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ)».

Σύμφωνα με σχετικές οδηγίες και διευκρινήσεις της Επιστημονικής Ομάδας του Προγράμματος Εκμάθησης της Αγγλικής στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία (ΠΕΑΠ) του Τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

Ι. Εκπαιδευτικά Πακέτα για τη διδασκαλία της Αγγλικής στις Α΄ και Β΄ τάξεις των Δημοτικών Σχολείων ΕΑΕΠ

Για τη διδασκαλία της Αγγλικής στις Α΄ και Β΄ τάξεις των δημοτικών σχολείων ΕΑΕΠ της χώρας προβλέπονται δύο «εκπαιδευτικά πακέτα» (TEACHING KITS)
• Το Alpha English για την Α΄ Δημοτικού
• Το Beta English για τη Β΄ Δημοτικού

Το κάθε «πακέτο» περιλαμβάνει
• Τις εικόνες που χρησιμοποιεί ο/ η εκπαιδευτικός Αγγλικής με τους μαθητές του/ της (flash cards, worksheets, εικονογραφημένες ιστορίες, κτλ.)
• CD με ηχητικό υλικό (τραγουδάκια, ρίμες, κτλ.)
• Οδηγό του Εκπαιδευτικού με λεπτομερείς οδηγίες για το κάθε μάθημα.

Τα εκπαιδευτικά πακέτα δεν προορίζονται για τον κάθε μαθητή, αφού δεν τα χρειάζεται για μελέτη στο σπίτι. Μένουν στο σχολείο προς αξιοποίηση από τον εκπαιδευτικό Αγγλικής. Το οπτικό υλικό είναι σχεδιασμένο με τρόπο που να το δείχνει ο εκπαιδευτικός στους μαθητές στην τάξη και όχι να το αναπαράγει για κάθε παιδί. Για περισσότερες λεπτομέρειες αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού μπορούν οι εκπαιδευτικοί να συμβουλεύονται τον Οδηγό του Εκπαιδευτικού του κάθε TEACHING KIT.

Το υλικό που περιλαμβάνεται στα TEACHING KITS βρίσκεται αναρτημένο και στη διαδικτυακή πύλη του ΠΕΑΠ: http://rcel.enl.uoa.gr/peap/articles/genikes-plirofories. Κάθε εκπαιδευτικός ΠΕΑΠ που θα κάνει εγγραφή μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό, καθώς και σε πρόσθετο υλικό, το οποίο συνεχώς επικαιροποιείται.

Επισυνάπτουμε επιπρόσθετα αναλυτικές οδηγίες της Επιστημονικής ομάδας του ΠΕΑΠ.

ΙΙ. Εγχειρίδια για τη διδασκαλία της Αγγλικής στη Γ΄ τάξη

Για τη διδασκαλία της Αγγλικής στη Γ΄ τάξη των δημοτικών σχολείων ΕΑΕΠ της χώρας προβλέπονται τα ακόλουθα διδακτικά εγχειρίδια:

• To Magic Book 2, το οποίο προορίζεται για τους μαθητές που έχουν ήδη διδαχθεί Αγγλικά (στις Α΄ και Β΄ τάξεις του Δημοτικού. Το εγχειρίδιο συνοδεύεται από CD με διαλόγους, τραγούδια, ιστορίες κτλ. και Βιβλίο Καθηγητή (Teacher’s Book) μόνο για τον εκπαιδευτικό.

• Σε περίπτωση που είναι νέα σχολεία ΕΑΕΠ και επομένως οι μαθητές της Γ΄ τάξης δεν έχουν διδαχθεί Αγγλικά στις τάξεις Α΄ και Β΄, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το πιλοτικό, ασπρόμαυρο Magic Book. Το ηχητικό υλικό και το βιβλίο του Καθηγητή (Teacher’s Book) μπορούν οι εκπαιδευτικοί να το βρουν στη διαδικτυακή πύλη του ΠΕΑΠ.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να χρησιμοποιούν το εκπαιδευτικό υλικό της Α΄ Δημοτικού (Αlpha English), Β΄ Δημοτικού (Beta English) και Γ΄ Δημοτικού Magic Book 2, που είναι αναρτημένα στην πύλη του ΠΕΑΠ http://rcel.enl.uoa.gr μέχρι την αποστολή των αντιτύπων που υπολείπονται.

Σε κάθε περίπτωση, σχολικές μονάδες που έχουν παραλάβει βιβλία ή Εκπαιδευτικά Πακέτα για τη διδασκαλία της Αγγλικής τα οποία δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν, θα πρέπει να τα φυλάξουν και θα ενημερωθούν για τον τρόπο επιστροφής τους, κατόπιν έκδοσης σχετικής εγκυκλίου.

Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

Σχετικά Άρθρα