edu.klimaka.gr

Εξετάσεις Λήψης Απολυτηρίου από Παλαιούς Μαθητές ΤΕΛ / ΤΕΣ

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΕΛ / ΤΕΣ

Αρ.Πρωτ.12075/Γ2/31-01-2011/ΥΠΔΒΜΘ

 
ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β
Τηλέφωνο: 210 344 3306
Φαξ: 210 344 3253

ΘΕΜΑ: «Οδηγίες για τη διεξαγωγή πτυχιακών εξετάσεων για τους μαθητές των πρώην Τ.Ε.Σ.».


Ύστερα από ερωτήματα που έχουν τεθεί στην Υπηρεσία μας, σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των πτυχιακών εξετάσεων για τους μαθητές των πρώην Τεχνικών- Επαγγελματικών Σχολών (Τ.Ε.Σ.) του Ν.1566/1985 (ΦΕΚ 167 Α΄) σας διευκρινίζουμε ότι ο τρόπος και η διαδικασία διεξαγωγής των παραπάνω εξετάσεων πραγματοποιείται ως αναφέρεται στην υπ’αριθμ.6561/Γ2/19-01-2011 Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ


Αρ.Πρωτ.6561/Γ2/19-01-2011/ΥΠΔΒΜΘ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β
-----
Τηλ.: 210 344-3276
Φαξ: 210 344-3253

ΘΕΜΑ: «Οδηγίες για τη διεξαγωγή πτυχιακών, απολυτηρίων εξετάσεων για τους μαθητές των πρώην Τ.Ε.Λ.»

Ύστερα από ερωτήματα που έχουν τεθεί στην Υπηρεσία μας, σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των πτυχιακών και απολυτηρίων εξετάσεων για τους μαθητές των πρώην Τ.Ε.Λ. σας διευκρινίζουμε τα εξής:

Όσοι μαθητές οφείλουν να εξεταστούν σε κάποια μαθήματα για να πάρουν το πτυχίο του Τ.Ε.Λ.,  μπορούν να εξετάζονται στις εξεταστικές περιόδους Ιουνίου, Σεπτεμβρίου και Φεβρουαρίου.

Για να πραγματοποιηθεί η εξέταση,  οι μαθητές οφείλουν να υποβάλουν σχετική αίτηση στο αρμόδιο ΕΠΑ.Λ., ο Δ/ντής του οποίου διαβιβάζει τις αιτήσεις στο αρμόδιο Γραφείο Ε.Ε., ή Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου δεν υπάρχει Γραφείο Ε.Ε., μαζί με την πρότασή του για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία διενεργεί τις εξετάσεις και εκδίδει τα αποτελέσματα που αναγράφονται σε σχετική πράξη που συντάσσει η Επιτροπή.

Οι μαθητές εξετάζονται προφορικά και γραπτά και η έκδοση των αποτελεσμάτων γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις που ίσχυαν για τα πρώην Τ.Ε.Λ.

Τα πτυχία και παντός είδους πιστοποιητικά που θα χορηγούνται θα έχουν τον τίτλο του σχολείου έκδοσης (ΕΠΑ.Λ.) και το κείμενο που ίσχυε για τα πρώην Τ.Ε.Λ. με την παρατήρηση στο τέλος του κειμένου: «Το παρόν αποτελεί τίτλο απόλυσης Τ.Ε.Λ. του άρθρου 8 του Ν.1566/1985» και θα υπογράφεται από το Δ/ντή του ΕΠΑ.Λ., τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής, τον συντάκτη του τίτλου (και τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής για τα πτυχία ή τα απολυτήρια).

Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Σχετικά Άρθρα