ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ
ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
TΜΗΜΑ Α´ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ
Email: des-a(ΑΤ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες: Κ. Ντελή
Τηλέφωνο: 210-344 2469
Fax: 210-344 2469

ΘΕΜΑ: «Υποτροφίες της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Ελβετίας για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελβετία για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15»

Η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Ελβετίας στην Αθήνα ανακοίνωσε τη χορήγηση υποτροφιών σε Έλληνες πολίτες, στο πλαίσιο προγράμματος δεξαμενών (pool system), οι οποίοι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές καλλιτεχνικές σπουδές ή να εκπονήσουν έρευνα στην Ελβετία κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-15.

Πριν από την υποβολή της υποψηφιότητάς τους, οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να έλθουν σε επαφή με έναν καθηγητή:

1. Ελβετικού Πανεπιστημίου ή Πολυτεχνείου ή Ανώτατου Ιδρύματος Ειδικότητας της επιλογής τους, για την αποδοχή τους σε Πρόγραμμα Έρευνας,

2. Ανώτατου Ιδρύματος Καλλιτεχνικής Κατεύθυνσης της επιλογής τους, για την αποδοχή τους σε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών,

επισημαίνοντας ότι σκοπεύουν να υποβάλουν αίτηση στο πλαίσιο της συγκεκριμένης προκήρυξης. Η βεβαίωση αποδοχής με πλήρες χρονοδιάγραμμα των σπουδών αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για τη συμπλήρωση του φακέλου που θα υποβάλει ο υποψήφιος. Οι υποψήφιοι για έρευνα θα πρέπει να υποβάλλουν μία επιστολή-πρόσκληση από κάποιον Καθηγητή που θα επιβλέπει την εργασία τους.

Επίσης, έχουν προτεραιότητα οι υποψήφιοι που υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο πλαίσιο συνεργασίας σε ερευνητικό πρόγραμμα μεταξύ του Πανεπιστημίου της χώρας προέλευσής τους και Ελβετικού Πανεπιστημίου.

Δεν γίνονται δεκτοί υποψήφιοι οι οποίοι ήδη παρακολουθούν πάνω από ένα χρόνο κάποιο Πρόγραμμα Έρευνας ή Πρόγραμμα Σπουδών σε Ελβετικό Ανώτατο Ίδρυμα.

Για πληροφορίες σχετικά με τα Πανεπιστήμια, τα προγράμματα και τους καθηγητές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα http://www.swissuniversity.ch/

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στο Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Αθήνα, (ιστοσελίδα: www.eda.admin.ch/athens), κα Μαρία Παπαδοπούλου (τηλέφωνα: 210-7230364-6 και e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) προκειμένου να λάβουν όλα τα απαραίτητα για την υποψηφιότητά τους έντυπα και τις σχετικές πληροφορίες.

Pin It

Εκτύπωση