edu.klimaka.gr

Προκήρυξη Υποτροφιών Μεταπτυχιακών Σπουδών HELMEPA 2021

Προκήρυξη Υποτροφιών Μεταπτυχιακών Σπουδών HELMEPA 2021

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ HELMEPA 2022-2023

HELMEPA
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Αθήνα, 3 Μαΐου 2022

Προκήρυξη Υποτροφιών Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος Ακαδημαϊκού Έτους 2022-2023

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος - HELMEPA προκηρύσσει τρεις Υποτροφίες για Μεταπτυχιακές Σπουδές, επιπέδου Master, πλήρους φοίτησης, στον ναυτιλιακό κλάδο και τις περιβαλλοντικές επιστήμες, σε Πανεπιστήμια στην Ελλάδα ή σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή/και τη Μεγάλη Βρετανία, για το ακαδημαϊκό έτος 2022 - 2023.

  1. Υποτροφία για Ναυτιλιακές σπουδές, ύψους 15.000€, στη μνήμη του Γιώργου Π. Λιβανού, Ιδρυτή της HELMEPA.
    CODE: 01-2022-GL
  2. Υποτροφία για Περιβαλλοντικές επιστήμες, ύψους 15.000€, στη μνήμη του Καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλου, Επίτιμου Προέδρου της HELMEPA.
    CODE: 02-2022-VK
  3. Υποτροφία για Ναυτιλιακές σπουδές, ύψους 10.000€, στη μνήμη του Νικολάου Σ. Αποστολόπουλου. Η υποτροφία είναι ευγενική χορηγία της οικογένειας.
    CODE: 03-2022-NA

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση οικονομικά ασθενέστερων φοιτητών που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στις ναυτιλιακές και περιβαλλοντικές επιστήμες και ταυτόχρονα η επιβράβευση της αριστείας.

«Δίχως αυτήν την υποτροφία δεν γνωρίζω αν θα κατάφερνα να υλοποιήσω τις μεταπτυχιακές σπουδές που ονειρευόμουν. Η οικογένεια της HELMEPA αποδεικνύει με αυτόν τον τρόπο τη δέσμευσή της στη δημιουργία ποιοτικής ναυτιλίας με γνώμονα τον άνθρωπο»αναφέρει η Γεωργία Παππά, Υπότροφος της HELMEPA.

Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν υποψήφιοι μέχρι 30 ετών, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους σε Ελληνικό Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΑΕΙ) ή Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), με βαθμό πτυχίου 7,5 και άνω και δεν είναι δικαιούχοι άλλης υποτροφίας. Στη διαδικασία επιλογής λαμβάνονται, μεταξύ άλλων, υπόψη ο χρόνος απόκτησης του πτυχίου σε σχέση με την προβλεπόμενη διάρκεια σπουδών, η σειρά κατάταξης μεταξύ των υπολοίπων αποφοίτων της ίδιας σειράς, καθώς και η οικονομική τους κατάσταση.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβάλλουν οι υποψήφιοι είναι:

  1. Ηλεκτρονική Αίτηση
  2. Υπογεγραμμένη Υπεύθυνη Δήλωση
  3. Βιογραφικό Σημείωμα και Συνοδευτική Επιστολή
  4. Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
  5. Αντίγραφο πτυχίου (ή νόμιμο έγγραφο ότι έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους εάν δεν το έχουν λάβει ακόμα) και αναλυτική βαθμολογία όλων των ετών με τον τελικό μέσο όρο βαθμολογίας, με εμφανή την ημερομηνία εγγραφής και αποφοίτησης.
  6. Βεβαίωση βαθμολογικής σειράς κατάταξης μεταξύ των φοιτητών που αποφοίτησαν κατά την ημερομηνία της ορκωμοσίας τους (π.χ. 10ος/η από 56).
  7. Δύο Συστατικές Επιστολές, από καθηγητές/τριες του Πανεπιστημίου από το οποίο ο/η υποψήφιος/α αποφοίτησε.
  8. Βεβαίωση Αποδοχής από το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, ή Βεβαίωση Εγγραφής σε αυτό, και να περιλαμβάνει το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών, τα προσφερόμενα μαθήματα, το απαιτούμενο επίπεδο ξένης γλώσσας και το κόστος των διδάκτρων.
  9. Πιστοποιητικό ξένης γλώσσας ανάλογα με τη χώρα επιλογής για την πραγματοποίηση των σπουδών, και συγκεκριμένα για Αγγλικά: Proficiency of Cambridge ή Michigan ή TOEFL ή IELTS, για Γαλλικά: Superieur III ή Sorbonne II, για Γερμανικά: Mittelstufe III και για Ιταλικά/Ισπανικά: Superiore.
  10. Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος φορολογίας εισοδήματος του τελευταίου οικονομικού έτους του/της υποψηφίου/ας, εφόσον υποβάλλει φορολογική δήλωση ή της οικογένειάς του.
  11. Για τους άρρενες υποψηφίους, το πιστοποιητικό εκπλήρωσης των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων ή αναβολής της στρατολογίας λόγω σπουδών.

Τα παραπάνω έγγραφα πρέπει να υποβληθούν στην Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA το αργότερο μέχρι την 24 Ιουνίου 2022, αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. αναφέροντας στο θέμα του ηλεκτρονικού μηνύματος, τον κωδικό της υποτροφίας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 210 9341233, 210 9343088.

 

Σχετικά Άρθρα