edu.klimaka.gr

Αιτήσεις για Ένταξη σε Μητρώο Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού ΕΟΠΠΕΠ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΕ ΜΗΤΡΩΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΕΟΠΠΕΠ

ΕΟΠΠΕΠ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ
& ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41, 142 34 Νέα Ιωνία
www.eoppep.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΥΠΟΜΗΤΡΩΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Α1 ΤΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) σύμφωνα με την υπ. αρ. πρωτ. ΔΣ/64529 απόφαση της υπ. αρ. 286/24-11-2017 συνεδρίασης του ΔΣ του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. «Καθορισμός Όρων και Προϋποθέσεων κατάρτισης και τήρησης Μητρώου Στελεχών Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού», (ΦΕΚ Β 317/6.2.2018).

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ

Τους ενδιαφερόμενους Συμβούλους Σταδιοδρομίας / Επαγγελματικού Προσανατολισμού να ενταχθούν στο Υπομητρώο Στελεχών Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού Επιπέδου Α1 του Μητρώου Στελεχών Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Η σχετική αίτηση ένταξης υποβάλλεται στο email Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και πρέπει να συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά (σε αρχείο PDF).

Α. Αρμοδιότητες

Οι Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας / Επαγγελματικού Προσανατολισμού που εντάσσονται στο Υπομητρώο Στελεχών Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού επιπέδου Α1 του Μητρώου Στελεχών Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού:

- Εκτελούν τις επαγγελματικές λειτουργίες και εργασίες που αφορούν στην πρωτοβάθμια παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού (Συ.Ε.Π.) και σταδιοδρομίας στην εκπαίδευση, κατάρτιση ή απασχόληση για την εξυπηρέτηση των αναγκών διαφόρων ομάδων στόχου ανάλογα με το χώρο εργασίας (π.χ. μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, νέους, ενήλικες, ανέργους, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες κλπ.), ήτοι:

  • Σχεδιάζουν, οργανώνουν και προετοιμάζουν το πλαίσιο παροχής υπηρεσιών Συ.Ε.Π.
  • Παρέχουν υπηρεσίες Συ.Ε.Π.
  • Αξιολογούν, επανασχεδιάζουν και διευρύνουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες Συ.Ε.Π. και την επαγγελματική τους πρακτική.

- Εκτελούν τις επαγγελματικές λειτουργίες και εργασίες που χαρακτηρίζονται από αυξημένες απαιτήσεις ευθύνης και βαθύτερη επιστημονική εξειδίκευση, ήτοι:

  • Ασκούν εποπτεία και διασφαλίζουν την ποιότητα παροχής υπηρεσιών Συ.Ε.Π.
  • Διεξάγουν έρευνες και παρέχουν εκπαίδευση σχετικά με το θεσμό Συ.Ε.Π.
  • Προωθούν την ανάπτυξη εργαλείων επαγγελματικού προσανατολισμού.

Β. Προϋποθέσεις ένταξης

Στο Υπομητρώο Στελεχών Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού επιπέδου Α1 εντάσσονται οι κάτοχοι:

α. Είτε:

τίτλου σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη συμβουλευτική και τον επαγγελματικό προσανατολισμό ή σε άλλη επιστήμη με εξειδίκευση στη συμβουλευτική και στον επαγγελματικό προσανατολισμό. Η εξειδίκευση θα πρέπει να αναγράφεται στους επίσημους τίτλους σπουδών ή να προκύπτει από την αναλυτική περιγραφή των μαθημάτων του προγράμματος σπουδών που ακολούθησαν οι ενδιαφερόμενοι ή από επίσημη βεβαίωση σπουδών. Ως εξειδίκευση θεωρείται και η αναφορά της κατεύθυνσης σπουδών, εφόσον λειτουργούν κατευθύνσεις στα αντίστοιχα Τμήματα.
Σε περίπτωση που ο τίτλος σπουδών έχει εκδοθεί από ίδρυμα της αλλοδαπής, πρέπει να είναι αναγνωρισμένος και να έχει αντιστοιχηθεί από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

β. Είτε

οποιουδήποτε τίτλου σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Σε περίπτωση που ο τίτλος σπουδών έχει εκδοθεί από ίδρυμα της αλλοδαπής, πρέπει να είναι αναγνωρισμένος και να έχει αντιστοιχηθεί από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.)
και
διδακτορικού στο πεδίο της συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού /συμβουλευτική σταδιοδρομίας ή μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στη συμβουλευτική και τον επαγγελματικό προσανατολισμό / συμβουλευτική σταδιοδρομίας (Σε περίπτωση που ο τίτλος σπουδών έχει εκδοθεί από ίδρυμα της αλλοδαπής, πρέπει να είναι αναγνωρισμένος και να έχει αντιστοιχηθεί από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.)

Σχετικά Άρθρα