edu.klimaka.gr

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΡΤΑ ΝΕΩΝ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΡΤΑ ΝΕΩΝ

Είσαι νέος και ζεις στην Ευρώπη;

Πήρες την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων;

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης σας παρουσιάζουν την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων, μία εκπτωτική κάρτα που παρέχει σημαντικές εκπτώσεις και οφέλη σε 4 εκατομμύρια νέους σε όλη την Ευρώπη!

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων: αυστηρά μόνο για νέους!

Την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων μπορούν να έχουν όλοι οι νέοι, ηλικίας 13 - 30 ετών. Ισχύει για ένα χρόνο, στοιχίζει 10 ευρώ και μπορείς να την ανανεώνεις κάθε χρόνο μέχρι να κλείσεις τα 30. Πρόκειται για εκπτωτική και όχι πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Ανακάλυψε την Ευρώπη με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων!
Με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων μπορείς να απολαμβάνεις ειδικά προνόμια και αγαθά τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε 37 χώρες του εξωτερικού!

Κατάλογος εκπτώσεων

Ο κατάλογος είναι μεγάλος! Απλά δείχνεις την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων και έχεις ειδική έκπτωση σε προϊόντα, και υπηρεσίες όπως:

Πολιτισμός: κινηματογράφοι, θέατρα, μουσεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες.

Καταστήματα: ρούχων, οπτικά, κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής, γυμναστήρια, κοσμηματοπωλεία, βιβλιοπωλεία, ποδήλατα, είδη σπιτιού/δώρων.

Διασκέδαση/Φαγητό: εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, club.

Εκπαίδευση: φροντιστήρια ξένων γλωσσών, σεμινάρια πληροφορικής.

Τουρισμός: ταξιδιωτικά πρακτορεία, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, camping, ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

Υπηρεσίες Υγείας

Διαδικασία απόκτησης της κάρτας

• Υποβολή online αίτησης στην ιστοσελίδα: www.europeanyouthcard.gr

• Αποστολή με μία φωτογραφία ταχυδρομικά στην παρακάτω διεύθυνση:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΡΤΑ ΝΕΩΝ:
ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΑΧΑΡΝΩΝ 417, 11143 ΑΘΗΝΑ

Για τους δύο παραπάνω τρόπους ο αιτών λαμβάνει ειδοποίηση από το ταχυδρομείο και εντός του χρονικού ορίου που αναφέρεται σε αυτήν, παραλαμβάνει την κάρτα πληρώνοντας 10 ευρώ. Σε περίπτωση που η κάρτα δεν παραληφθεί ο φορέας μας δεν θα προχωρά σε επαναποστολή της κάρτας εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις.

• Επίσκεψη στα γραφεία του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και επί τόπου απόκτηση της κάρτας.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 – 2599422/444

www.europeanyouthcard.gr

Μετάβαση στη σελίδα με προσφορές για τους κατόχους Κάρτας Νέων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία: Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

Τίτλος: Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων στη Θεσσαλονίκη

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, ανταποκρινόμενη στην μεγάλη ζήτηση που διαπιστώθηκε για την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων στην Θεσσαλονίκη, παρέχει πλέον τη δυνατότητα στους δικαιούχους της Κάρτας να την αποκτήσουν ή να την ανανεώσουν επισκεπτόμενοι το παράρτημα της Γ.Γ.Ν.Γ που στεγάζεται στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στην οδό Βασ. Γεωργίου Α΄1 στο γραφείο 24 Ε.

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι μία εύχρηστη ατομική κάρτα, που απευθύνεται σε όλους τους νέους από 13 - 30 ετών (μαθητές, φοιτητές, νέοι εργαζόμενοι, νέοι άνεργοι) και προσφέρει στους κατόχους της, εκπτώσεις στην αγορά προϊόντων και υπηρεσιών στην Ελλάδα, καθώς και σε άλλες 38 χώρες στο εξωτερικό.

Η έκδοση της κοστίζει 10 ευρώ και έχει ετήσια διάρκεια. Περιλαμβάνει περισσότερες από 100.000 προσφορές σε όλη την Ευρώπη και σε τομείς όπως: Εκπαίδευση, Πολιτισμός, Μεταφορές, Βιβλιοπωλεία, Τουριστικές και άλλες υπηρεσίες.
Ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων έχει ισχυρή παρουσία με μεγάλες συνεργασίες για σιδηροδρομικές, αστικές και υπεραστικές μεταφορές, τουριστικές παροχές και παροχές υγείας, είσοδο σε μουσεία, κινηματογράφους, δίδακτρα κ.α.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων οι κάτοχοι της επωφελούνται φθηνών εισιτηρίων και εκπτώσεων ως ακολούθως :

• ΤΡΑΙΝΟΣΕ: €12 τιμή εισιτηρίου σε επιλεγμένες αμαξοστοιχίες Ιntercity στις γραμμές: Αθήνα-Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη, Αθήνα-Καλαμπάκα

• ΟΑΣΘ: έκπτωση 20% στις Κάρτες Απεριορίστων Διαδρομών.

• ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε.: Έκπτωση 25% στην τιμή του εισιτηρίου σε όλα τα δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη – Αθήνα, που εξυπηρετεί η εταιρία.

• Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης: απεριόριστες επισκέψεις 24 ώρες το 24ωρο έναντι συμβολικού αντιτίμου 25 ευρώ ανά επίσκεψη. Έκπτωση 20% στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και 35% σε διαγνωστικές εξετάσεις κ.α. Οι παροχές ισχύουν και για τα μέλη των οικογενειών των κατόχων της Κάρτας (γονείς, σύζυγο, παιδιά). Επίσης ισχύουν και για το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι και το Παιδιατρικό Κέντρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

• Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης: Έκπτωση 25% στους κατόχους της κάρτας, σε όλες τις ζώνες.

• Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Είσοδος Δωρεάν.

• Ξενοδοχεία μέλη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και κάμπινγκ σε όλη την Ελλάδα

Οι χρήστες στις Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων μπορούν να ενημερώνονται για τις εκπτώσεις και τα προνόμια της Κάρτας στην ιστοσελίδα: www.europeanyouthcard.gr, όπου αναρτάται και ο εκπτωτικός κατάλογος με τα ξενοδοχεία και τα κάμπινγκ που έχουν συμβληθεί με το πρόγραμμα αλλά και για όλες τις παροχές της κάρτας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για την έκδοση στις Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων ενημερωθείτε στις ιστοσελίδες: www.neagenia.gr, www.europeanyouthcard.gr και στα τηλέφωνα:

Αθήνα 210 2599444, 210 2599422 και Θεσσαλονίκη : 2310 257131-7


ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΝΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία: 13/8/2013

Θέμα: Νέα συνεργασία της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων με την εταιρία Μινωικές Γραμμές ΑΝΕ

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη νέα συνεργασία του προγράμματος «Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων» με την εταιρία Μινωικές Γραμμές ΑΝΕ. Η συνεργασία προβλέπει 20% έκπτωση στην τιμή του εισιτηρίου για τους κατόχους της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, σε όλα τα δρομολόγια που εξυπηρετεί η εταιρία (γραμμές εσωτερικού και εξωτερικού, εκτός της κατηγορίας θέσεων επιβατών lux).

Έχοντας ήδη καλύψει σημαντικό κομμάτι των χερσαίων εθνικών μεταφορών (ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΑΣΘ, ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ), με τη συμφωνία αυτή, η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων εγκαινιάζει ένα νέο δίκτυο συνεργασιών στις θαλάσσιες μεταφορές με μία κορυφαία ναυτιλιακή εταιρία. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση των Μινωικών Γραμμών ΑΝΕ για την άμεση ανταπόκρισή τους και τη στήριξη που παρέχουν στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε ένα πιο φιλικό περιβάλλον για τους νέους της χώρας μας, κατά τη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία.

Θα πρέπει τέλος να σημειωθεί ότι με την επικύρωση της συμφωνίας αυτής, η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων παρέχει πλέον ένα ολοκληρωμένο οικονομικό πακέτο διακοπών στους νέους, με μειωμένα ακτοπλοϊκά εισιτήρια αλλά και σημαντικές εκπτώσεις σε πάνω 148 ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, camping και hostels σε όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων αναβαθμίζει το ρόλο της και σηματοδοτεί την έναρξη ενός σημαντικού πυλώνα στον τομέα του τουρισμού για τους νέους.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 2599444/422 και στις ιστοσελίδες www.europeanyouthcard.gr / www.inedivim.gr


ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΚΤΕΛ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Ημερομηνία: 9/7/2013

 Θέμα: Νέα συνεργασία της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων με τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη νέα συνεργασία του προγράμματος «Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων» με την εταιρία ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ. Η συμφωνία προβλέπει 25% έκπτωση στην τιμή του εισιτηρίου σε όλα τα δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη – Αθήνα, που εξυπηρετεί η εταιρία ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ.

Το δίκτυο των συνεργατών της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων εμπλουτίζεται διαρκώς, με στόχο να ανταποκρίνεται άμεσα και ουσιαστικά στις ανάγκες των νέων τη δύσκολη αυτή περίοδο. Ειδικότερα στον τομέα των μεταφορών, η συνεργασία με τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ ενισχύει σημαντικά την προσπάθειά μας αυτή και έρχεται να προστεθεί στην ήδη σημαντική λίστα συνεργατών μας στο κομμάτι των χερσαίων μεταφορών (ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΑΣΘ).

Ευελπιστούμε ότι η συμφωνία αυτή θα αποτελέσει ένα σημαντικό σημείο αναφοράς αλλά και εφαλτήριο για αντίστοιχες μελλοντικές γέφυρες συνεργασίας, με στόχο να ωφεληθεί ένας μεγάλος αριθμός νέων στη χώρα μας.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 2599444/422 και στις ιστοσελίδες
 www.europeanyouthcard.gr /www.inedivim.gr


ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΡΤΑ ΝΕΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία: Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Θέμα : Εκπτώσεις στα σιδηροδρομικά εισιτήρια με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Με μειωμένο εισιτήριο θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν οι κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, στο σιδηροδρομικό άξονα Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Αλεξανδρούπολης καθώς και στην απ’ ευθείας γραμμή Αθήνα-Καλαμπάκα.

Αυτό προβλέπει η συμφωνία για ανανέωση της συνεργασίας ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, που υπεγράφη σήμερα, στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς κ. Παναγιώτη Κανελλόπουλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο τον τελευταίο χρόνο, ταξίδεψαν με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σχεδόν 7.500 κάτοχοι της κάρτας, επωφελούμενοι από τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές που εξασφάλισε γι αυτούς η σχετική συμφωνία, η οποία προβλέπει :

• Τη διάθεση στους κατόχους της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων συνολικά 3.000 θέσεων ανά μήνα στην ειδική εκπτωτική τιμή των 12 €, για τη μετακίνηση τους σε επιλεγμένες αμαξοστοιχίες Intercity στις γραμμές Αθήνα- Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη καθώς και στην απ’ευθείας γραμμής Αθήνα-Καλαμπάκα με τους όρους που γίνεται μέχρι σήμερα η διαχείριση των εκπτωτικών προσφορών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (εξαίρεση δηλαδή των ημερών που εμφανίζονται υψηλές πληρότητες σε ορισμένες αμαξοστοιχίες). Στις παραπάνω τιμές εμπεριέχεται ΦΠΑ και Κοινωνικός Πόρος.

• Οι εκπτωτικές τιμές θα καλύπτουν όλο το φάσμα των αμαξοστοιχιών, για τις οποίες ισχύει κράτηση θέσης στις παραπάνω γραμμές και θα είναι διαθέσιμες το πολύ μέχρι 48 ώρες πριν από την αναχώρηση της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν ήδη πωληθεί. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου οι συγκεκριμένες θέσεις θα διατίθενται στο επιβατικό κοινό στην κανονική τους κατά περίπτωση τιμή.

• Οι εκπτωτικές τιμές θα είναι διαθέσιμες αρχικά μόνο μέσω θυρίδων πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και όπου υπάρχει μηχανογραφημένο σύστημα έκδοσης εισιτηρίων και σε δεύτερη φάση και μέσω Διαδικτύου. Στα σημεία αυτά θα ελέγχονται απαραίτητα τα στοιχεία της κάρτας του αιτούντος σε συνδυασμό με την αστυνομική του ταυτότητα, και στη συνέχεια θα εκδίδεται το εκπτωτικό εισιτήριο σύμφωνα με τις οδηγίες του ηλεκτρονικού συστήματος και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος δήλωσε: «Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, που έχει ήδη μεγάλη ανταπόκριση στους νέους, τους οποίους και θέλουμε κοντά στο τρένο. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τη στήριξε και θα συνεχίσει να τη στηρίζει στο μέλλον, αξιοποιώντας και τα υπόλοιπα δρομολόγια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό που σύντομα θα δρομολογήσουμε».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος, τόνισε: «Είναι μια προσφορά της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων προς τη νεολαία μας, που έτυχε της αμέριστης συμπαράστασης της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Σήμερα που τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους μας, επιδιώκουμε να δίνουμε οικονομικές λύσεις για γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση στους νέους ανθρώπους».

Ενημερωτικό σημείωμα :

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι κάρτα εκπτωτική και όχι πιστωτική και έχει ισχύ στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες 38 χώρες της Ευρώπης. Προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις, αλλά και τη δυνατότητα συμμετοχής τους σε εκδηλώσεις, διαγωνισμούς, αθλητικές δραστηριότητες. Χρησιμοποιείται ήδη από περίπου 4 εκατομμύρια νέους σε όλη την Ευρώπη, στους οποίους προσφέρεται ένας κατάλογος άνω των 100.000 προσφορών για ταξίδια, πολιτιστικά γεγονότα, μεταφορικά μέσα, βιβλιοπωλεία, υπηρεσίες, καταστήματα και πολλά άλλα. Στην Ελλάδα τα ενεργά μέλη της αγγίζουν τα 15.000.

Δεδομένου του διαπολιτισμικού της, αλλά κυρίως του κοινωνικού της χαρακτήρα, η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων έχει την υποστήριξη τόσο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στην Ελλάδα προωθείται από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, μέλος της EYCA (European Youth Card Association) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

www.europeanyouthcard.gr,

www.neagenia.gr,

www.trainose.gr. 

 

 

Σχετικά Άρθρα