edu.klimaka.gr

4ο Διεθνές Συνέδριο Δραματοθεραπείας - Παιγνιοθεραπείας ΕΔΠΕ

4o ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΠΑΙΓΝΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΔΠΕ 2016

Αρ.Πρωτ.182805/Δ2/01-11-2016/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΤΜΗΜΑΤΑ Α
Πληροφορίες: Αν. Πασχαλίδου
Β. Πελώνη, Ι. Καπουτσής
Τηλέφωνο: 210-3443422
210-3442229

ΘΕΜΑ: «4ο Διεθνές Συνέδριο Δραματοθεραπείας & Παιγνιοθεραπείας»

Σας γνωστοποιούμε ότι η Ένωση Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο διοργανώνει το 4o Διεθνές Συνέδριο Δραματοθεραπείας & Παιγνιοθεραπείας με θέμα «Έρως και Ψυχή. Από τον Μύθο στην Προοπτική».
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 2 έως 4 Δεκεμβρίου 2016 στην Αθήνα, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (Ελ. Βενιζέλου 70, Καλλιθέα).

Το συνέδριο μπορούν να παρακολουθήσουν, χωρίς δαπάνη για το δημόσιο, εκπαιδευτικοί Δ/θμιας Εκπ/σης, με τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή της σχολικής μονάδας και εφόσον δεν παρεμποδίζεται η ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα http://www.edpe.gr/ .

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΠΑΝΤΗΣ

 


ΕΝΩΣΗ ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΚΑΙ
ΠΑΙΓΝΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Τηλ / Fax 210-7523682
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.edpe.gr

Αθήνα, 3 Οκτωβρίου 2016

Η Ένωση Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας (ΕΔΠΕ) οργανώνει το 4ο Διεθνές Συνέδριο Δραματοθεραπείας & Παιγνιοθεραπείας από 2 – 4 Δεκεμβρίου 2016, στην Αθήνα, με θέμα: Έρως και Ψυχή.

Από τον Μύθο στην Προοπτική’ με τη συνεργασία του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και την αιγίδα του Υπουργείου σας και του Υπουργείου Υγείας, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος και της European Federation of Dramatherapy.

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΓΝΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Δ.Π.Ε.)

Η Ε.Δ.Π.Ε. είναι ένα αναγνωρισμένο επαγγελματικό και επιστημονικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Η ΕΔΠΕ είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (ΕΕΨΕ) που αποτελεί τον Ελληνικό φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών (European Association of Psychotherapists - ΕΑΡ) και περιλαμβάνει επαγγελματίες με πολύπλευρο έργο στο χώρο της ψυχικής υγείας – ψυχιατρικά τμήματα ψυχιατρικών και γενικών νοσοκομείων, κέντρα ψυχικής υγιεινής, κέντρα ημέρας, δομές αποκατάστασης, σε κέντρα απεξάρτησης - σε κέντρα για άτομα με νοητική υστέρηση και μαθησιακές δυσκολίες, όπως και σε κοινωνικούς, εκπαιδευτικούς και καλλιτεχνικούς φορείς. Η Δραματοθεραπεία και η Παιγνιοθεραπεία, η χρήση του θεάτρου, του δράματος και του παιχνιδιού με σκοπό τη θεραπεία, συγκαταλέγονται σήμερα στις επιστημονικά αναγνωρισμένες ψυχοθεραπευτικές μεθόδους. Η αποτελεσματικότητά τους έχει εκτιμηθεί και αποτιμηθεί από επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου, ενώ τα σχετικά βιβλία και άρθρα που τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν κάνουν γνωστή τη μέθοδο στο ευρύτερο κοινό. www.edpe.gr

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Η Δραματοθεραπεία και η Παιγνιοθραπεία ως μέθοδοι ψυχοθεραπείας που χρησιμοποιούν τις τέχνες και το θέατρο αντιλαμβάνονται ότι τα ζητήματα της ψυχικής υγείας είναι άμεσα συνδεδεμένα με τα φαινόμενα της κοινωνικής ζωής. Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην χώρα μας είτε σαν άτομα είτε σαν ομάδες μας φέρνουν αντιμέτωπους με τις απώλειες και τις προκλήσεις, τις προοπτικές που αυτές γεννούν.

Τα θέματα του συνεδρίου που ως πεδίο έρευνας και πρακτικής αφορούν στην απώλεια, την μεταμορφωτική της δύναμη και την δημιουργική της αντιμετώπιση θα προσεγγίσουμε αντλώντας υλικό από τον μύθο του Έρωτα και της Ψυχής

Σκοπός του συνεδρίου είναι να γίνει τόπος συνάντησης, ανταλλαγής και συνεργασίας των Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών με συναδέλφους ψυχοθεραπευτές, θεραπευτές μέσω τέχνης, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, επιστήμονες του ευρύτερου χώρου ψυχικής υγείας, καλλιτέχνες και άλλους θεωρητικούς ώστε να διευρυνθεί η προοπτική και δυνατότητα στα τόσο σημαντικά και επίκαιρα θέματα.

ΘΕΜΑ

Έρως & Ψυχή. Από τον Μύθο στην Προοπτική

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Παρασκευή 2 έως Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Ελ. Βενιζέλου 70, Καλλιθέα 176 76. http://www.hua.gr

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

Το συνέδριο απευθύνεται εκτός από τους δραματοθεραπευτές και παιγνιοθεραπευτές, σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, κοινωνιολόγους, σε όλους τους θεραπευτές μέσω τέχνης, σε ψυχοθεραπευτές, ψυχιάτρους, παιδοψυχιάτρους, νευρολόγους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, επισκέπτες υγείας, νοσηλευτές, ανθρώπους της τέχνης και σε όσους ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με το θέμα του συνεδρίου.

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

Στο συνέδριο συμμετέχουν εισηγητές καταξιωμένοι στον τομέα τους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μεταξύ των ξένων ομιλητών είναι ο καθηγητής Δραματοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Robert Landy, η Δραματοθεραπεύτρια/Παιγνιοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια & Επόπτρια Brenda Meldrum από τη Μ. Βρετανία, η Δραματοθεραπεύτρια και Παιδαγωγός στο Royal Central School of Speech and Drama του Λονδίνου, Alison Kelly και η πρωτοπόρα στη Δραματοθεραπεία στην Ευρώπη, η οποία έχει συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της Δραματοθεραπείας και της Παιγνιοθεραπείας στην Ελλάδα, Dr Sue Jennings από τη Μ. Βρετανία.

ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, βιωματικά εργαστήρια πρακτικών εφαρμογών, έκθεση βιβλίου, video, θεατρικά δρώμενα και θεατρικές παραστάσεις.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ

http://www.edpe.gr/.

Τηλ. 22990 84570 & 6947 708544.

E-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε θερμά να κοινοποιηθεί ανακοίνωση του Συνεδρίου στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, γυμνάσια, λύκεια και όλους τους φορείς αρμοδιότητος σας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παραμένουμε στη διάθεσή σας για συμπληρωματικές πληροφορίες.

Με τιμή,
Για την Οργανωτική Επιτροπή και την Ε.Δ.Π.Ε.

Ευγενία Παλαβού
Ψυχολόγος, Δραματοθεραπεύτρια
Πρόεδρος του Δ.Σ.
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Σχετικά Άρθρα