19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ένωσης Γυμναστών Βορείου Ελλάδος (ΕΓΒΕ) 2018

Εκτύπωση  

Αρ.Πρωτ.199148/Δ5/20-11-2018/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
---
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
---
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ Α΄
---
Πληροφορίες: Ορφανού Χ., Καλτσά Χ.
Τηλέφωνο : 210 344 2753/3012
Fax : 210 344 2210
Email : physgram(ΣΤΟ)minedu.gov.gr

ΘΕΜΑ: Διαβίβαση 19ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Ένωσης Γυμναστών Βορείου Ελλάδος (Ε.Γ.Β.Ε.)

ΣΧΕΤ: το με αρ. πρωτ. 6544/20.10.2018 ηλεκτρονικό έγγραφο της Ένωσης Γυμναστών Βορείου Ελλάδος (με αρ. πρωτ. εισερχ. εγγ. 191320/09.11.2018/Δ5)

Σας διαβιβάζουμε το ανωτέρω σχετικό έγγραφο, αναφορικά με την διεξαγωγή του 19ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Ένωσης Γυμναστών Βορείου Ελλάδος, που θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο Πανοράματος , Δημαρχείο Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, το Σάββατο 08.12.2018 και την Κυριακή 09.10.2018.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί μπορούν να απευθύνονται απευθείας στην Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος (Ε.Γ.Β.Ε.) [Προξένου Κορομηλά 51, Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη (τηλ. & φαξ. 2310 282512 και στη ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας info(ΣΤΟ)egve.gr) .

Ουδεμία δαπάνη μετακίνησης και συμμετοχής βαρύνει το ΥΠ.Π.Ε.Θ. .

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ
Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΣΑΧΑΛΑΣ

 

 


ΕΝΩΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
Προξένου Κορομηλά 51 ● 546 22 Θεσσαλονίκη
Τηλ. & Φαξ: 2310 282 512
website: www.egve.gr
email: info(ΣΤΟ)egve.gr, egymve(ΣΤΟ)hol.gr

19ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Ε.Γ.Β.Ε.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 8 – 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ - ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ

Οργάνωση: Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος
Υπό την αιγίδα του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη
Υπό την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α.)
Χορηγός: Αφοί Κυριακίδη ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. Χορηγοί επικοινωνίας: VORIA.GR, ΣΠΟΡ FM 94.5, ARENA radio 89.4, ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 94.5, Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – THESNEWS, medNutrition

Προθεσμία υποβολής επιστημονικών ανακοινώσεων 30 Νοεμβρίου 2018, χωρίς δυνατότητα οποιασδήποτε παράτασης.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο του δημαρχείου του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη το οποίο βρίσκεται στο Πανόραμα (πρώην δημαρχείο Πανοράματος), στην οδό Απόστολου Σαμανίδη 21 (οδός Πανοράματος - Θέρμης). Στο χώρο διεξαγωγής υπάρχει μεγάλος ανοιχτός - υπέργειος χώρος στάθμευσης που διατίθεται δωρεάν. Πρόσβαση υπάρχει και με αστική συγκοινωνία με τη γραμμή 58 (με αφετηρία την οδό Ελ. Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης), στάση δημαρχείο.

Το συνέδριο θα περιλαμβάνει: Ειδικές εισηγήσεις - στρογγυλές τράπεζες, 6 εξειδικευμένα σεμινάρια και ελεύθερες ανακοινώσεις από όλο το φάσμα της αθλητικής επιστήμης (προφορικές, αναρτημένες, short και full paper).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Ε.Γ.Β.Ε., Προξένου Κορομηλά 51, Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη
Τηλ. και Φαξ: 2310 / 282512 - Διεύθυνση internet, www.egve.gr

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ (ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ):

Θα καλύπτονται τα παρακάτω θέματα της αθλητικής επιστήμης:

 • Προπονησιολογία,
 • Κινητική μάθηση,
 • Κινητική ανάπτυξη,
 • Αθλητιατρική,
 • Αθλητική ψυχολογία,
 • Βιοκινητική - Βιομηχανική,
 • Αθλητική κοινωνιολογία,
 • Αθλητικό δίκαιο,
 • Ειδική αγωγή,
 • Εργοφυσιολογία,
 • Ιστορία Φυσικής Αγωγής,
 • Αθλητισμός για όλους,
 • Φιλοσοφία του Αθλητισμού,
 • Οργάνωση και Διοίκηση,
 • Άθληση και αναψυχή,
 • Βιοχημεία της άσκησης,
 • Αθλητισμός και Διατροφή
 • Διδακτική και θεωρία της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού,
 • Ειδικά θέματα διαφόρων αθλημάτων,
 • Χορός και Λαογραφία,
 • Αθλητική τεχνολογία,
 • Φυσιοθεραπεία,
 • Ντόπινγκ,
 • Μετρήσεις και αξιολόγηση,
 • Αερόμπικ,
 • Στατιστική,
 • Φυσιολογία,
 • Εργομετρία, κλπ.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Στο πλαίσιο του 19ου Πανελλήνιου Συνεδρίου θα διεξαχθούν και 6 εξειδικευμένα σεμινάρια.

1) Σεμινάριο «Στρατηγικές Εξάσκησης Προσοχής και Αυτοσυγκέντρωσης σε Όλα τα Σπορ».

2) Σεμινάριο «Παρουσίαση των Δράσεων του Προγράμματος ERASMUS+ Sport, Project MULTI-SPORT / “Multidisciplinary modules for a healthy, safe and comprehensive approach to sport”, Πολυεπιστημονικές δομές για μια υγιή, ασφαλή και ολοκληρωμένη προσέγγιση του αθλητισμού (project number: 590508-EPP-1-2017-1IT-SPO-SSCP)».

3) Σεμινάριο «Τι Είναι ο Personal Trainer και Ποιος Είναι ο Ρόλος του;».

4) Σεμινάριο «Αξιολόγηση της Βιολογικής Απόδοσης του Ανθρώπου».

5) Σεμινάριο «’’Εν Κινήσει’’ – Ένα Ενταγμένο στο Σχολικό Περιβάλλον, Πρόγραμμα Παρεμβατικής Διαχείρισης Μαθητών με Κινητικές Μαθησιακές Δυσκολίες».

6) Σεμινάριο «KIDS SAVE LIVES - ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ. Εθνικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μαθητών Σχολικής Ηλικίας και Εκπαιδευτικών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση».

Στους συμμετέχοντες στα σεμινάρια θα δοθεί χωριστή Βεβαίωση συμμετοχής για κάθε σεμινάριο ξεχωριστά.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

1. Οι περιλήψεις των επιστημονικών ανακοινώσεων (προφορικών και αναρτημένων) καθώς και τα short και τα full paper πρέπει να αποσταλούν μέχρι 30 Νοεμβρίου 2018 (χωρίς δυνατότητα να υπάρξει οποιαδήποτε παράταση), είτε στη διεύθυνση της Ε.Γ.Β.Ε. (Πρ. Κορομηλά 51, Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη, τηλ. και φαξ 2310 / 282512), είτε ηλεκτρονικά στα e.mail της Ε.Γ.Β.Ε (info(ΣΤΟ)egve.gr, egymve(ΣΤΟ)hol.gr) ως επισυναπτόμενο έγγραφο του word και θα γίνονται δεκτές μετά από την κρίση τους από την Επιστημονική Επιτροπή. Στην περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής πρέπει η εργασία να συνοδεύεται απαραίτητα και από το Δελτίο Συμμετοχής στο Πανελλήνιο Συνέδριο (φόρμα υποβολής), την οποία μπορείτε να βρείτε στο internet, στο site της Ε.Γ.Β.Ε. www.egve.gr, όπως και τις υπόλοιπες οδηγίες υποβολής επιστημονικών ανακοινώσεων, καθώς και τις οδηγίες συγγραφής της περίληψης. Οι οδηγίες και οι προϋποθέσεις υποβολής ολόκληρης εργασίας (full ή short paper) είναι ίδιες με αυτές του επιστημονικού περιοδικού της Ε.Γ.Β.Ε. και υπάρχουν αναλυτικά στο site της ΕΓΒΕ, καθώς και στο site του επιστημονικού περιοδικού στη διεύθυνση www.hellenicjsport.com και σε γενικές γραμμές οι συγγραφείς πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν τις προδιαγραφές που καθορίζονται από το APA 4 και μεταγενέστερα. Οι ολόκληρες εργασίες δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τις 8 δακτυλογραφημένες σελίδες (μονό διάστημα, 10 cpi, Arial) και τα short paper τις 3 σελίδες.

2. Εφίσταται η προσοχή των συγγραφέων που θα υποβάλλουν εργασίες που θα εγκριθούν, στην υποχρέωσή τους να πραγματοποιήσουν την ανακοίνωσή τους στο συνέδριο (σε περίπτωση προφορικής, short ή full paper), ή να αναρτήσουν το poster (σε περίπτωση αναρτημένης ανακοίνωσης) και να το παρουσιάσουν στην ειδική συνεδρία που θα γίνει γι’ αυτό το λόγο, στο κοινό και στη μικτή επιτροπή (από μέλη της επιστημονικής και της οργανωτικής επιτροπής). Το έντυπο του προγράμματος του συνεδρίου και των περιλήψεων των ανακοινώσεων που θα διανεμηθεί, δεν συνιστά αποδεικτικό παρουσίασης επιστημονικής εργασίας.

3. Στο Πανελλήνιο Συνέδριο θα υπάρξει η δυνατότητα να υποβληθούν short paper αλλά και ολόκληρες εργασίες (full paper), οι οποίες εφόσον κριθούν και γίνουν δεκτές από την Επιστημονική Επιτροπή και πληρούν και όλες τις υπόλοιπες προϋποθέσεις υποβολής, θα δημοσιευθούν ολόκληρες στο έντυπο των περιλήψεων των εργασιών του Πανελληνίου Συνεδρίου, δηλαδή στο 4ο τεύχος του 2018 του Επιστημονικού Περιοδικού της Ε.Γ.Β.Ε. Η παρουσίαση όσων εργασιών αυτού του τύπου εγκριθούν θα γίνει είτε σε ειδική ενότητα, είτε στην αντίστοιχη θεματική ενότητα που θα παρουσιαστούν και οι υπόλοιπες εργασίες, θα έχουν δε μέγιστη διάρκεια παρουσίασης τα 20 λεπτά.

4. Όλες οι περιλήψεις των προφορικών και των αναρτημένων ανακοινώσεων θα δημοσιευθούν στο έντυπο πρόγραμμα, που θα διανεμηθεί πριν την έναρξη του συνεδρίου στους μετέχοντες.

5. Στο τέλος κάθε θεματικής ενότητας του συνεδρίου θα ακολουθεί συζήτηση.

6. Η εγγραφή στο Πανελλήνιο Συνέδριο και η εγγραφή στην Ε.Γ.Β.Ε., μπορούν να γίνουν και στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου από ώρα 10.00 το Σάββατο 8 / 12 / 2018. Το πρώτο θέμα θα ξεκινήσει στις 10.30. Εγγραφές θα γίνονται και τις δύο ημέρες διεξαγωγής του συνεδρίου.

7. Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν στην Ε.Γ.Β.Ε., να αποστείλουν ή να προσκομίσουν φωτοτυπία του πτυχίου τους και αίτηση εγγραφής στην ΕΓΒΕ μαζί με τα πλήρη στοιχεία τους (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο, διεύθυνση, τ.κ., δήμο, νομό, τηλέφωνο, έτος λήψης πτυχίου, ειδικότητα).

8. Για ερωτήσεις ή για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις και πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στην Ε.Γ.Β.Ε. (είτε τηλεφωνικά στο 2310 / 282512, είτε ερχόμενοι στα γραφεία μας, όπου μπορείτε να εγγραφείτε κιόλας), κάθε μέρα (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) από τις 17.30 έως 21.30.

9. Τα poster θα αναρτηθούν στο χώρο της γραμματείας του συνεδρίου το Σάββατο από ώρα 11:00 έως 12.00 και θα πρέπει να παραμείνουν αναρτημένα υποχρεωτικά έως τις 18.00, ενώ η παρουσίασή τους θα γίνει την ίδια μέρα από 16.00 έως 18.00. Μέγιστη διάρκεια παρουσίασης 5 λεπτά για κάθε poster.

10. Στους συμμετέχοντες στο Πανελλήνιο Συνέδριο θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΧΡΙ 30/11/2018

1) Η περίληψη πρέπει να είναι δακτυλογραφημένη σε μονό διάστημα (Microsoft Word 03 και μεταγενέστερα, με 10 cpi και γραμματοσειρά Arial).

2) Γράψτε τον τίτλο με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, τα ονόματα των συγγραφέων, το ίδρυμα ή και το τμήμα στο οποίο έγινε η μελέτη, διεύθυνση και πόλη με πεζά. Αφήστε ένα κενό διάστημα και συνεχίστε, χωρίς εσοχή παραγράφου, με το κείμενο της περίληψης το οποίο πρέπει να αποτελεί μόνο μία παράγραφο και να μην ξεπερνά τις 250 λέξεις.

3) Ο τίτλος της περίληψης πρέπει να είναι σύντομος (περίπου 15 λέξεις) και κατανοητός και να αποφεύγονται δυσνόητες λέξεις και φράσεις.

4) Αναφέρατε συνοπτικά το σκοπό της μελέτης, τη μεθοδολογία, τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα. Οι περιλήψεις που δεν θα παρουσιάζουν αποτελέσματα και συμπεράσματα θα απορρίπτονται ως μη ολοκληρωμένες.

5) Εάν επιλέξετε την ταχυδρομική αποστολή ή την υποβολή αυτοπροσώπως στο γραφείο της Ένωσης, θα πρέπει να στείλετε – υποβάλετε και δισκέτα ή cd με το αρχείο της περίληψης, διαφορετικά η εργασία δεν θα αποστέλλεται για κρίση στην επιστημονική επιτροπή. Η περίληψη μπορεί να αποσταλεί και μέσω διαδικτύου στα e.mail της Ε.Γ.Β.Ε (info(ΣΤΟ)egve.gr, egymve(ΣΤΟ)hol.gr) ως επισυναπτόμενο έγγραφο του word. Στην περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής πρέπει η εργασία να συνοδεύεται απαραίτητα και από το Δελτίο Συμμετοχής στο Πανελλήνιο Συνέδριο (φόρμα υποβολής), την οποία μπορείτε να βρείτε στο site της Ε.Γ.Β.Ε. www.egve.gr.

6) Η χρονική διάρκεια των προφορικών ανακοινώσεων είναι 10 λεπτά και θα υπάρχει δυνατότητα παρουσίασης μέσω Η/Υ.

7) Οι διαστάσεις των αναρτημένων ανακοινώσεων πρέπει να είναι 0,80 m πλάτος x 1,00 m ύψος.

8) Όλες οι εργασίες που θα υποβληθούν, θα εξεταστούν με ανώνυμη διαδικασία κρίσης από την Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου.


Εκτύπωση  

Σχετικά Άρθρα