edu.klimaka.gr

21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ένωσης Γυμναστών Βορείου Ελλάδος ΕΓΒΕ 2020

Εκτύπωση  

21ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2020

ΕΝΩΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
Προξένου Κορομηλά 51 ● 546 22 Θεσσαλονίκη
Τηλ. & Φαξ: 2310 282 512
website: www.egve.gr
email: info(ΣΤΟ)egve.gr

21ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Ε.Γ.Β.Ε.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 12–13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Οργάνωση: Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος
Χορηγός: Αφοί Κυριακίδη ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε

Προθεσμία υποβολής επιστημονικων ανακοινώσεων 4 Δεκεμβρίου 2020, χωρίς της δυνατότητα οποιασδήποτε παράτασης

Σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει όσο το δυνατόν καλύτερα το τοπίο σχετικά με την πανδημία COVID-19, για να οριστικοποιήσουμε τις λεπτομέρειες διεξαγωγής του 21ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Ε.Γ.Β.Ε., αφήσαμε ένα αρκετά μεγάλο χρονικό περιθώριο πριν οριστικοποιήσουμε τις αποφάσεις μας για τον τρόπο διεξαγωγής του. Μέχρι πριν λίγες ημέρες οι όροι διεξαγωγής συνεδρίων στην Ελλάδα καθοριζόταν με το ΦΕΚ 3611/29-10-2020. Από τη Δευτέρα 12-10-2020 ισχύουν νέοι όροι διεξαγωγής που καθορίζουν για τη Θεσσαλονίκη (που υπάγεται για την ώρα στο επίπεδο 2) ως προς τη διοργάνωση συνεδρίων « .... 1 άτομο ανά 10τ.μ. με ανώτατο όριο τη συμμετοχή 100 ατόμων και χρήση μάσκας ... », πράγ α το οποίο σημαίνει ότι απαιτείται για την παρουσία 100 ατόμων (συμπεριλαμβανομένων συνέδρων, ομιλητών και διοργανωτών) συνεδριακός χώρος 1.000 τ.μ. και αντίστοιχα για 50 συνολικά άτομα χώρος 500 τ.μ. και ούτω καθ' εξής. Η ευμετάβλητη κατάσταση σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας COVID-19 τους επόμενους μήνες, καθιστά επισφαλή κάθε σχεδιασμό και προγραμματισμό για τη διοργάνωση συνεδρίου με την δια ζώσης παρουσία των συντελεστών διεξαγωγής του (συνέδρων, ομιλητών και διοργανωτών, κλπ), οπότε η Οργανωτική Επιτροπή του 21ου Πανελλήνιου Συνεδρίου και το Δ.Σ. της Ε.Γ.Β.Ε. αποφάσισαν τα εξής:

Α) Επειδή έχουμε δεχθεί πληθώρα αιτημάτων από όλη την επιστημονική κοινότητα (προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, μέλη ΔΕΠ, κλπ) για την υποβολή επιστημονικών ανακοινώσεων, ξεκινά άμεσα η υποβολή τους με βάση τις οδηγίες υποβολής που ακολουθούν παρακάτω. Η προθεσμία υποβολής των επιστημονικών ανακοινώσεων είναι έως και 4 Δεκεμβρίου 2020, χωρίς δυνατότητα οποιασδήποτε παράτασης. Όσοι/ες υποβάλουν εργασία για κρίση θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί (εννοείται ότι θα ενημερωθούν έγκαιρα) να αποστείλουν στην Ε.Γ.Β.Ε. με email ή με we transfer ή με filemail το power point και το βίντεο της παρουσίασης της εργασίας τους μέγιστης διάρκειας 10 λεπτών (έως 20 λεπτά για τα full και τα short paper).

Β) Σε επόμενη ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής και του Δ.Σ. της Ε.Γ.Β.Ε. θα διευκρινισθεί εάν θα συμπεριληφθούν και διαδικτυακά σεμινάρια (σε θεωρητικά αντικείμενα), ανάλογα με τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Ε.Γ.Β.Ε., Προξένου Κορομηλά 51, Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη
Τηλ. και Φαξ: 2310 / 282512 - Διεύθυνση internet, www.egve.gr

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ (ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ):

Θα καλύπτονται τα παρακάτω θέματα της αθλητικής επιστήμης:

 • Προπονησιολογία,
 • Κινητική μάθηση,
 • Κινητική ανάπτυξη,
 • Αθλητιατρική,
 • Αθλητική ψυχολογία,
 • Βιοκινητική - Βιομηχανική,
 • Αθλητική κοινωνιολογία,
 • Αθλητικό δίκαιο,
 • Ειδική αγωγή,
 • Εργοφυσιολογία,
 • Ιστορία Φυσικής Αγωγής,
 • Αθλητισμός για όλους,
 • Φιλοσοφία του Αθλητισμού,
 • Οργάνωση και Διοίκηση,
 • Άθληση και αναψυχή,
 • Βιοχημεία της άσκησης,
 • Αθλητισμός και Διατροφή,
 • Διδακτική και θεωρία της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού,
 • Ειδικά θέματα διαφόρων αθλημάτων,
 • Χορός και Λαογραφία,
 • Αθλητική τεχνολογία,
 • Φυσιοθεραπεία,
 • Ντόπινγκ,
 • Μετρήσεις και αξιολόγηση,
 • Αερόμπικ,
 • Στατιστική,
 • Φυσιολογία,
 • Εργομετρία, κλπ.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

1. Οι περιλήψεις των επιστημονικών ανακοινώσεων (προφορικών και αναρτημένων) καθώς και τα short paper και οι ολόκληρες εργασίες (full paper) πρέπει να αποσταλούν μέχρι 4 Δεκεμβρίου 2020 (χωρίς δυνατότητα να υπάρξει οποιαδήποτε παράταση), είτε στη διεύθυνση της Ε.Γ.Β.Ε. (Πρ. Κορομηλά 51, 54622 Θεσσαλονίκη, τηλ. & φαξ 2310 Ι 282512), είτε ηλεκτρονικά στο e.mail της Ε.Γ.Β.Ε (info@egνe.gr) ως επισυναπτόμενο έγγραφο του word και θα γίνονται δεκτές μετά από την κρίση τους από την Επιστημονική Επιτροπή. Στην περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής πρέπει η εργασία να συνοδεύεται απαραίτητα και από το Δελτίο Συμμετοχής στο Πανελλήνιο Συνέδριο (φόρμα υποβολής), την οποία μπορείτε να βρείτε στο site της Ε.Γ.Β.Ε. www.egνe.gr, όπως και τις οδηγίες συγγραφής της περίληψης. Οι οδηγίες και οι προϋποθέσεις υποβολής ολόκληρης εργασίας (full paper) ή short paper είναι ίδιες με αυτές του επιστημονικού περιοδικού της Ε.Γ.Β.Ε. και υπάρχουν αναλυτικά στο site της Ε.Γ.Β.Ε. στη δ/νση www.egνe.gr, καθώς και στο site του επιστημονικού περιοδικού στη δ/νση www.hellenicjsport.com και σε γενικές γραμμές οι συγγραφείς πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν τις προδιαγραφές που καθορίζονται από το ΑΡΑ 4 και μεταγενέστερα. Οι ολόκληρες εργασίες δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τις 8 δακτυλογραφημένες σελίδες (μονό διάστημα, 10 cpi, Arial) και τα short paper τις 3 δακτυλογραφημένες σελίδες (μονό διάστημα, 10 cpi, Arial) και θα δημοσιευθούν ολόκληρες στο έντυπο των περιλήψεων των εργασιών του Πανελληνίου Συνεδρίου, δηλαδή στο 3° και 4° τεύχος του 2020 του Επιστημονικού Περιοδικού της Ε.Γ.Β.Ε., το οποίο θα εκδοθεί κανονικά εντός του Δεκεμβρίου του 2020. Επίσης, όλες οι περιλήψεις των προφορικών και των αναρτημένων ανακοινώσεων θα δημοσιευθούν στο έντυπο πρόγραμμα.

2. Οι βεβαιώσεις παρουσίασης επιστημονικής εργασίας θα δοθούν άμεσα και έγκαιρα (αμέσως μετά την e-παρουσίασή τους).

3. Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν στην Ε.Γ.Β.Ε., να αποστείλουν ή να προσκομίσουν φωτοτυπία του πτυχίου τους και αίτηση εγγραφής στην ΕΓΒΕ μαζί με τα πλήρη στοιχεία τους (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο, διεύθυνση, τ.κ., δήμο, νομό, τηλέφωνο, έτος λήψης πτυχίου, ειδικότητα).

4. Για ερωτήσεις ή για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις και πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στην Ε.Γ.Β.Ε. (είτε τηλεφωνικά στο 2310 Ι 282512, είτε ερχόμενοι στο γραφείο της, όπου μπορείτε να εγγραφείτε κιόλας), κάθε μέρα (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) από τις 17.30 έως 21.30

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΧΡΙ 4 / 12 / 2020

1. Η περίληψη πρέπει να είναι δακτυλογραφημένη σε μονό διάστημα (Microsoft Word 07 και μεταγενέστερα, με 10 cpi και γραμματοσειρά Arial).

2. Γράψτε τον τίτλο με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, τα ονόματα των συγγραφέων, το ίδρυμα ή και το τμήμα στο οποίο έγινε η μελέτη, διεύθυνση και πόλη με πεζά. Αφήστε ένα κενό διάστημα και συνεχίστε, χωρίς εσοχή παραγράφου, με το κείμενο της περίληψης το οποίο πρέπει να αποτελεί μόνο μία παράγραφο και να μην ξεπερνά τις 250 λέξεις.

3. Ο τίτλος της περίληψης πρέπει να είναι σύντομος (περίπου 15 λέξεις) και κατανοητός και να αποφεύγονται δυσνόητες λέξεις και φράσεις.

4. Αναφέρατε συνοπτικά το σκοπό της μελέτης, τη μεθοδολογία, τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα. Οι περιλήψεις που δεν θα παρουσιάζουν αποτελέσματα και συμπεράσματα θα απορρίπτονται ως μη ολοκληρωμένες.

5. Εάν επιλέξετε την ταχυδρομική αποστολή ή την υποβολή αυτοπροσώπως στο γραφείο της Ένωσης, θα πρέπει να στείλετε - υποβάλετε και cd με το αρχείο της περίληψης, διαφορετικά η εργασία δεν θα αποστέλλεται για κρίση στην επιστημονική επιτροπή. Η περίληψη μπορεί να αποσταλεί και μέσω διαδικτύου στο e.mail της Ε.Γ.Β.Ε (info@egνe.gr) ως επισυναπτόμενο έγγραφο του word. Στην περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής πρέπει η εργασία να συνοδεύεται απαραίτητα και από το Δελτίο Συμμετοχής στο Πανελλήνιο Συνέδριο (φόρμα υποβολής), την οποία μπορείτε να βρείτε στο site της Ε.Γ.Β.Ε. www.egνe.gr.

6. Η μέγιστη χρονική διάρκεια παρουσίασης των προφορικών και των αναρτημένων ανακοινώσεων είναι 10 λεπτά και των short και full paper 20 λεπτά.

7. Όλες οι εργασίες που θα υποβληθούν, θα εξεταστούν με ανώνυμη διαδικασία κρίσης από την Επιστημονική επιτροπή του Πανελλήνιου Συνεδρίου.


Εκτύπωση