1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημιουργικής Έκφρασης "Ας φανταστούμε το Σχολείο των Ονείρων μας"

Εκτύπωση  

1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
"Ας Φανταστούμε το Σχολείο των Ονείρων μας"

Αρ.Πρωτ.157763//Γ7/02-10-2015/2014/ΥΠΑΙΘ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ,
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
ΤΜΗΜΑ Δ΄ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Πληροφορίες: Πηνελόπη Σακκοπούλου
Τηλέφωνο: 210 344 3023

ΘΕΜΑ: 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημιουργικής Έκφρασης μαθητών Δημοτικών Σχολείων με θέμα: «Ας φανταστούμε το Σχολείο των Ονείρων μας»
Σε απάντηση του: Αρ. Πρωτ. Υ.ΠΑΙ.Θ./ΚΠ/147608/Γ7/17-09-2014

Σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση ΣΕΠΕΔ του ΥΠΑΙΘ και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο ανακοινώνουν την διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Δημιουργικής Έκφρασης Μαθητών Δημοτικών Σχολείων με θέμα: «Ας φανταστούμε το Σχολείο των Ονείρων μας» για το σχολικό έτος 2014-2015.

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν ομάδες μαθητών Δημοτικών Σχολείων (από την ίδια τάξη, από διαφορετικές τάξεις του ιδίου σχολείου ή και διαφορετικών σχολείων) με την υποστήριξη και τον συντονισμό του διδακτικού προσωπικού των σχολείων αυτών (δάσκαλοι, μουσικοί, εικαστικοί, γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής, καθηγητές ξένων γλωσσών κ.α.). Κάθε ομάδα μαθητών θα πρέπει να έχει έναν υπεύθυνο εκπαιδευτικό, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την ανάρτηση των προτάσεων στο διαδικτυακό περιβάλλον.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό υποβάλλεται ηλεκτρονικά, σε εδικά διαμορφωμένο περιβάλλον, το οποίο θα ενεργοποιηθεί στον δικτυακό τόπο http://creativity.edu.gr/ κατά την περίοδο υποβολής των συμμετοχών. Οι κρίσεις θα γίνουν από επιτροπές που θα δημιουργηθούν ανά κατηγορία με βάση και τις προτάσεις που θα υποβληθούν.

Περίοδος υποβολής συμμετοχών: 1-28 Φεβρουαρίου 2015. Δόθηκε παράταση έως και 15-03-2015

Μορφές Δημιουργικής Έκφρασης:

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις για το πώς φαντάζονται το «σχολείο των ονείρων τους» σε όποια μορφή αυτοί επιθυμούν με βάση τις εξής κατηγορίες:

1. Μουσική/τραγούδι/χορός /κίνηση

2. Θεατρικό δρώμενο/θεατρικό παιγνίδι/ παντομίμα/ θέατρο σκιών

3. Πλαστικές Τέχνες: ζωγραφική/σχέδιο/ grafiti/ ψηφιδωτό /υφαντουργία/ αγγειοπλαστική/ κεραμική /γλυπτική/ χαρακτική/ κατασκευές κ.α

4. Τέχνη του λόγου :Ποίηση, Παραμύθι/Εικονογραφημένο παραμύθι, Νουβέλα, Μύθος, Δοκίμιο)

5. Αnimation, Video / digital storytelling, κόμικ/ γελοιογραφίες

6. Ιστολόγια ( blogs), wiki, λογισμικά, ιστοσελίδες κλπ

7. Οποιαδήποτε άλλη μορφή δημιουργικής έκφρασης που δεν περιλαμβάνεται στις ανωτέρω κατηγορίες Αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://creativity.edu.gr/ και στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι προαιρετική και χωρίς κόστος για τους συμμετέχοντες.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τα σχολεία της αρμοδιότητάς σας

Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΞΥΛΟΚΟΤΑ


Εκτύπωση