edu.klimaka.gr

17οι Θεατρικοί Μαθητικοί Αγώνες "Ακτίς Ονείρου 2017"

17οι ΘΕΑΤΡΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΑΚΤΙΣ ΟΝΕΙΡΟΥ 2017"

Αρ.Πρωτ.33371/Δ1/01-03-2017/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔIΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε.
ΤΜΗΜΑ Β' ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Email : soudonpe(ΑΤ)minedu.goν.gr
Πληροφορίες : Π. Ρούνη, Μ. Σαμαρά
Τηλέφωνο : 210 344 3464-2103442733
FAX: 210 344 3354

ΘΕΜΑ .. : Διεξαγωγή των ·17ωv Θεατρικών Μαθητικών Αγώνων για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ακτίς Ονείρου 2017», των Πρότυπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης

Σας ενημερώνουμε ότι το Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο «Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης», στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την καθιέρωση ενός ακόμη πολιτιστικού θεσμού στην πόλη της Θεσσαλονίκης και την ανάδειξή της σε τόπο συνάντησης παιδείας και τέχνης, σχεδιάζει τη διοργάνωση των 17ωv Θεατρικών Μαθητικών Αγώνων, «Ακτίς Ονείρου 2017», για μαθητές όλων των τάξεων των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και για θεατρικές παιδικές ομάδες της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ., από τις 23 μέχρι τις 28 Μciϊου 2017.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι προαιρετική και μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές/τριες από όλες τις τάξεις των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων τους.

Ο παιδαγωγικός σκοπός των αγώνων είναι, μέσω του θεάτρου, που αποτελεί πολύτιμο εργαλείο μάθησης με πληρέστερα και ταχύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τις άλλες παραδοσιακές τεχνικές:

• Οι μαθητές να ανακαλύψουν τη γνώση και να προβληματιστούν για σύγχρονα θέματα

• Οι μαθητές να γίνουν πρωταγωνιστές και να παρουσιάσουν τη δική τους οπτική, το όραμά τους και να αναδείξουν τα ιδιαίτερα ταλέντα τους

• Να διευρυνθούν οι πολιτιστικοί ορίζοντες των συμμετεχόντων και να τεθούν τα θεμέλια για χρηστά κοινωνικά ήθη

Παρακαλούνται τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης να συνεργαστούν με τις Διευθύνσεις Π.Ε., ώστε να δοθούν αναλυτικές οδηγίες για τη διεξαγωγή των θεατρικών αγώνων.

Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και ενημερωτικό υλικό θα αποσταλεί από τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης στις Διευθύνσεις Π.Ε, καθώς και στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Π.Ε. όλης της χώρας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης στο τηλέφωνο 2310300002 ή μέσω της ιστοσελίδας :https://www.protypa.gr  ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο info(ΑΤ)protypa.gr

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΠΑΝΤΗΣ

Σχετικά Άρθρα