edu.klimaka.gr

Πρόσκληση για θέση Ιμάμη στο Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ
KAI ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
-----
ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ
ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΑΘΗΝΩΝ
Ν.Π.Ι.Δ.
-----
Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την θέση του μουσουλμάνου θρησκευτικού λειτουργού στο Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών ».

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Ν.Π.Ι.Δ. ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΑΘΗΝΩΝ

Έχοντας υπόψη:
Τις διατάξεις:
1. του άρθρου 6 του ν. 3512/2006 (Α΄ 264) «Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών και άλλες διατάξεις» όπως αντικαταστάθηκε με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 5 του ν. 4473/17 (Α΄ 78) «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε θέματα παιδείας»,
2. την αρ. 151436/Θ1/13-9-2018 (Β΄4405, ΑΔΑ: 60ΖΑ4653ΠΣ-ΩΗ2) Κ.Υ.Α. Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Οικονομικών και Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών με θέμα «Κανονισμός λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Ι.Δ. «Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών»»,
3. την αριθμ. 14/2018 Απόφαση του Διοικητικού Συμβούλιου του Ν.Π.Ι.Δ. Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών

Καλεί

τους μουσουλμάνους που διαβιούν νόμιμα στην Αττική οι οποίοι επιθυμούν να υπηρετήσουν στην θέση του μουσουλμάνου θρησκευτικού λειτουργού (Ιμάμη) στο Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών να υποβάλουν αίτηση.

Περιγραφή της Θέσης

Οι αρμοδιότητες και τα καθήκοντα του μουσουλμανικού θρησκευτικού λειτουργού συνίστανται στην ευθύνη για την πραγματοποίηση των προσευχών, των θρησκευτικών τελετών και της ομαλής εσωτερικής θρησκευτικής λειτουργίας του Τεμένους, έτσι ώστε να διευκολύνεται η ικανοποίηση των λατρευτικών αναγκών των πιστών. Ασκεί τα καθήκοντα αυτά και προσφέρει τις υπηρεσίες του προς τις θρησκευτικές κοινότητες στις οποίες έχει παραχωρηθεί το Τέμενος, εφόσον τούτο ζητηθεί από αυτές.

Ο μουσουλμάνος θρησκευτικός λειτουργός αναφέρεται στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο μουσουλμάνος θρησκευτικός λειτουργός σέβεται τις θρησκευτικές και λατρευτικές ανάγκες όλων των μουσουλμάνων ανεξαρτήτως των διαφορετικών κλάδων του Ισλάμ, των διαφορετικών πολιτισμικών υποβάθρων, του φύλου, της φυλής, της εθνικότητας ή της εθνοτικής καταγωγής, του καθεστώτος ιθαγένειας, της πολιτικής υπαγωγής ή της οικονομικής κατάστασης.

Ο μουσουλμάνος θρησκευτικός λειτουργός τοποθετείται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με θητεία δυο (2) ετών που μπορεί να ανανεωθεί.

Ο μουσουλμάνος θρησκευτικός λειτουργός είναι πλήρους απασχόλησης.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄

Ι . Ελάχιστα απαιτούμενα προσόντα

Οι υποψήφιοι πρέπει :

1. Να είναι Έλληνες πολίτες.

Δικαιούνται να είναι υποψήφιοι και πολίτες των Κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (ν.2431/1996, Α΄175) με τους περιορισμούς του άρθρου 1 παρ. 1 αυτού.

Για τους ανωτέρω πολίτες απαιτείται η γνώση της Ελληνικής γλώσσας σε βαθμό επαρκή για την άσκηση των καθηκόντων του οικείου κλάδου, η οποία αποδεικνύεται με Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας (ν. 4027/2011, άρθρο 9), που χορηγείται από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας: α) ΥΠ.Π.Ε.Θ., Ανδρέα Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 151 80 Αθήνα, τηλ. 2103443384 και 2103442322 και β) Καραμαούνα 1, Πλ. Σκρά, Τ.Κ. 55 132 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2313331540 επιπέδου: Δ΄ ΕΠΙΠΕΔΟ/ Γ1 ΕΠΙΠΕΔΟ (Σ.Ε.). Επίσης αποδεικνύεται με αντίστοιχο πιστοποιητικό του Σχολείου της Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Πανεπιστημιούπολη Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54 006, τηλ. 2310997571-72-76), το οποίο χορηγείται ύστερα από σχετική εξέταση του υποψηφίου ή από άλλη σχολή ή σχολείο Ελληνικής Γλώσσας.

Δικαιούνται να είναι υποψήφιοι όσοι αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση και έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον ένα (1) έτος από την απόκτησή της, μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, εκτός εάν μέχρι την απόκτησή της ήταν υπήκοοι κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2. Να είναι μόνιμοι κάτοικοι νομού Αττικής τουλάχιστον κατά τα τρία (3) προηγούμενα έτη από την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

3. Να έχουν την υγεία που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης.

4. Να μην έχουν κώλυμα ούτε κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, ούτε κατά το χρόνο τοποθέτησής τους στη θέση, ήτοι:

α) να μην έχουν καταδικαστεί για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία δικηγόρου, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, καθ’ υποτροπή συκοφαντική δυσφήμηση, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής,

β) να μην είναι υπόδικοι που έχουν παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα ή κατ’ άλλον νόμιμο τρόπο (ν. 4139/2013, άρθρο 43, Α΄ 74) για κακούργημα ή για πλημμέλημα της περίπτωσης α΄, έστω και αν το αδίκημα αυτό έχει παραγραφεί,

γ) να μην έχουν στερηθεί λόγω καταδίκης τα πολιτικά τους δικαιώματα και για όσο χρόνο διαρκεί η στέρηση αυτή,

δ) να μην τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική), υπό επικουρική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική) και υπό τις δύο αυτές καταστάσεις,

ε) να μην έχουν απολυθεί από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή Ο.Τ.Α. ή άλλου Νομικού Προσώπου του δημόσιου τομέα, λόγω επιβολής της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσεως ή λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας για σπουδαίο λόγο, οφειλόμενο σε υπαιτιότητα του εργαζομένου, αν δεν παρέλθει πενταετία από την απόλυση.

στ) Οι υποψήφιοι κατά το χρόνο διορισμού πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές. Ο ανυπότακτος και όποιος έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για λιποταξία δεν μπορεί να διοριστεί. Όποιος έχει αναγνωριστεί ως αντιρρησίας συνείδησης και δεν έχει εκπληρώσει, σύμφωνα με τις ειδικές διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας, άοπλη θητεία ή εναλλακτική πολιτική κοινωνική υπηρεσία, δεν επιτρέπεται να προσληφθεί.

5. α. Υποψήφιοι είναι όσοι ενδιαφερόμενοι είναι άνω των 35 ετών.

β. Υποψήφιοι μπορεί να είναι και όσοι ενδιαφερόμενοι είναι άνω των 30 ετών. Οι αιτήσεις υποψηφιότητας τους θα εξετάζονται μόνο στην περίπτωση που οι υποψήφιοι άνω των 35 ετών δεν πληρούν τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις επιλογής (προσόντα).

6. Να έχουν εξαιρετική γνώση του Κορανίου και της Θεολογίας του Ισλάμ.

7. Να έχουν απομνημονεύσει ένα σημαντικό μέρος του Κορανίου και να διαθέτουν επαρκείς ικανότητες απαγγελίας του.

8. Να έχουν ευχέρεια στην αγγλική ή στη γαλλική ή στην γερμανική γλώσσα (ομιλία και γραφή).

9. Να γνωρίζουν άριστα την γλώσσα του Κορανίου (ομιλία και γραφή).

ΙΙ. Πρόσθετα επιθυμητά προσόντα:

1. Να διαθέτουν πτυχίο Εισαγωγικής Κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ή πτυχίο Μουσουλμανικών Σπουδών Ανώτατης Θεολογικής Σχολής της αλλοδαπής. Εάν ο τίτλος έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή απαιτείται πράξης αναγνώρισης ισοτιμίας.

2. Να διαθέτουν γνώσεις Η/Υ.

3. Να έχουν εμπειρία ως μουσουλμάνοι θρησκευτικοί λειτουργοί ή αναπληρωτές μουσουλμάνοι θρησκευτικοί λειτουργοί σε θρησκευτικά νομικά πρόσωπα του ν. 4301/2014 (Α’ 223), τα οποία σύμφωνα με την ομολογία πίστης τους αυτοπροσδιορίζονται ως μουσουλμανικά, ή σε νομίμως αδειοδοτημένους μουσουλμανικούς ευκτήριους οίκους της Αττικής.

4. Να διαθέτουν δεξιότητες επικοινωνίας.

5. Να μπορούν να συνεργάζονται με ανθρώπους που έχουν διαφορετικό πολιτισμικό κεφάλαιο και θρησκεία.

6. Να έχουν εμπειρία σε δραστηριότητες (πχ συνέδρια, ημερίδες κλπ) διαθρησκευτικού χαρακτήρα.

10. Να είναι εξοικειωμένοι με την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Για τη συμμετοχή στη διαδικασία οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση, υπόδειγμα της οποίας περιλαμβάνεται στο τέλος της παρούσας και να την υποβάλουν αυτοπροσώπως στο κτίριο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Α. Παπανδρέου 37 Μαρούσι, 3ος Όροφος, Γραφείο 3042 - Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών) από την 20/12/2018 έως και 18/01/2019 και ώρες 12.00 μμ έως και 14.00 μμ..

Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/86 και η ανακρίβεια των δηλουμένων στοιχείων επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Επισημαίνεται ειδικώς ότι οι υποψήφιοι πρέπει να προσέξουν ιδιαιτέρως την ορθή συμπλήρωση του εντύπου της αίτησής τους ώστε αυτή:

α) Να είναι πλήρης και υπογεγραμμένη και

β) Να ανταποκρίνεται απολύτως, καθόσον αφορά στις επικαλούμενες ιδιότητες και στα προσόντα τους.

Η ευθύνη της σωστής συμπλήρωσης της αίτησης είναι αποκλειστικά του υποψηφίου.

Στην αίτηση πρέπει να επισυνάπτει ο υποψήφιος σε αντίγραφα όλα τα απαιτούμενα, από την παρούσα, δικαιολογητικά, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο κατωτέρω ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄ της παρούσας.

Αποκλείεται από την περαιτέρω διαδικασία ο υποψήφιος που υποβάλλει ανυπόγραφη ή εκπρόθεσμη αίτηση.

Από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, δύναται να εξαιρεθεί κατά την υποβολή των αιτήσεων, το Πιστοποιητικό Στρατολογίας και το αντίγραφο Ποινικού Μητρώου τα οποία θα αναζητηθούν αυτεπάγγελτα.

Αντικατάσταση της αίτησης ή διόρθωση αυτής ή υποβολή συμπληρωματικών δικαιολογητικών γίνεται μόνο μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Η νέα αίτηση πρέπει απαραίτητα να αναγράφει στο επάνω μέρος του εντύπου με κεφαλαία γράμματα «ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ» άλλως ενδέχεται να μη ληφθεί υπόψη.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι αποκλειστική, αρχίζει από την επόμενη της ανάρτησης της περίληψης της παρούσας στον ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και λήγει είκοσι ημέρες (20) από την ανάρτηση της.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ- ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

(ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ)

Οι υποψήφιοι υποβάλλουν την αναφερόμενη στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄ της παρούσας αίτηση συνοδευόμενη από τα κάτωθι δικαιολογητικά:

1) Φωτοαντίγραφο των δύο (2) όψεων του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας.

2) Πιστοποιητικό γεννήσεως, οικογενειακής κατάστασης ή οποιοδήποτε δημόσιο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει το θρήσκευμα.

3) Βιογραφικό σημείωμα στην ελληνική γλώσσα, υπόδειγμα του οποίου περιλαμβάνεται στο τέλος της παρούσας πρόσκλησης .

4) Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/86 από την οποία θα προκύπτει ότι δεν συντρέχουν τα κωλύματα της παρ. 4 του Κεφαλαίου Α΄.

5) Εκκαθαριστικά της Εφορίας των τριών τελευταίων ετών με τα οποία να αποδεικνύεται ότι οι υποψήφιοι έχουν αποκτήσει εισοδήματα στο νομό Αττικής.

6) Τυχόν αποδεικτικά σπουδών ή έγγραφα από τα οποία να πιστοποιείται:

α) η εξαιρετική γνώση του Κορανίου και της Θεολογίας του Ισλάμ.

β) η απομνημόνευση ενός σημαντικού μέρους του Κορανίου και η επαρκή ικανότητα απαγγελίας του.

γ) η ευχέρεια στην αγγλική ή στη γαλλική ή στην γερμανική γλώσσα (ομιλία και γραφή).

δ) η άριστη γνώση της γλώσσας του Κορανίου (ομιλία και γραφή).

7) Τυχόν αποδεικτικά σπουδών ή έγγραφα από τα οποία να πιστοποιούνται τα πρόσθετα επιθυμητά προσόντα του Κεφαλαίου Β΄.

Εάν οι υποψήφιοι δεν καταθέσουν τα υπό στοιχείο 6 και 7 δικαιολογητικά, αυτά διαπιστώνονται κατά την συνέντευξη.
Αποδεικτικά εμπειρίας ως μουσουλμάνος θρησκευτικός λειτουργός ή αναπληρωτής μουσουλμάνος θρησκευτικός λειτουργός σε θρησκευτικά νομικά πρόσωπα του ν. 4301/2014 (Α’ 223), τα οποία σύμφωνα με την ομολογία πίστης τους αυτοπροσδιορίζονται ως μουσουλμανικά, καθώς και σε νομίμως αδειοδοτημένους μουσουλμανικούς ευκτηρίους οίκους της Αττικής.

Η απόδειξη της ως άνω εμπειρίας τεκμαίρεται με την κατάθεση της απόφασης αναγνώρισης από Δικαστήριο για τα Θ.Ν.Π. του ν. 4301/2014 (Α’ 223) και της απόφασης αδειοδότησης του μουσουλμανικού ευκτήριου οίκου στην Αττική, οι οποίες αναφέρουν τον υποψήφιο, ως μουσουλμάνο θρησκευτικό λειτουργό ή αναπληρωτή μουσουλμάνο θρησκευτικό λειτουργό.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η κατάρτιση του πίνακα υποψηφιοτήτων θα γίνει από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Ι.Δ. «Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών» κατόπιν ελέγχου των δικαιολογητικών των υποψηφίων και συνέντευξης.

Η διαδικασία ορίζεται ως εξής:

1. Το Διοικητικό Συμβούλιο ελέγχει τα δικαιολογητικά των υποψηφίων άνω των 35 ετών και αποκλείει με αιτιολογημένη απόφασή του, τους υποψήφιους που δεν πληρούν τους όρους της παρούσας. Ακολούθως συντάσσει πίνακα αποκλειομένων. Ο πίνακας διαβιβάζεται στην Διεύθυνση Θρησκευτικής Διοίκησης της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και αναρτάται. Κατά του πίνακα οι υποψήφιοι που έχουν αποκλειστεί μπορούν να καταθέσουν ένσταση εντός πέντε (5) ημερών από την ημερομηνία ανάρτησης. Οι ενστάσεις κατατίθενται αυτοπροσώπως στο κτίριο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Α. Παπανδρέου 37 Μαρούσι, 3ος Όροφος, Γραφείο 3042 - Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών) από τις 12.00 μμ έως και 14.00 μμ.

2. Το Διοικητικό Συμβούλιο, εντός δύο (2) ημερών από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας της προηγούμενης παραγράφου, σε συνεδρίασή του εξετάζει τις ενστάσεις και ακολούθως συντάσσει οριστικό πίνακα με τα ονόματα των υποψηφίων άνω των 35 ετών που πληρούν τους όρους της πρόσκλησης. Ο πίνακας διαβιβάζεται στην Διεύθυνση Θρησκευτικής Διοίκησης της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και αναρτάται.
 Ταυτόχρονα αναρτάται πίνακας με τις ακριβείς ημερομηνίες και τον τόπο που θα διενεργηθεί η συνέντευξη των υποψηφίων άνω των 35 ετών που πληρούν τα τυπικά προσόντα και έχουν προσκομίσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

3. Η συνέντευξη πραγματοποιείται ενώπιον των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σε ειδική συνεδρίαση. Η συνέντευξη αφορά τρία διαφορετικά πεδία:

1. Θεολογικές γνώσεις.

2. Προσωπικότητα-Εμπειρία-Προϋπηρεσία-Ήθος.

3. Λοιπές γνώσεις και δεξιότητες.

Στην ειδική συνεδρίαση μπορεί να συμμετέχουν, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, μουσουλμάνοι θρησκευτικοί λειτουργοί των θρησκευτικών νομικών προσώπων του ν. 4301/2014 (Α’ 223), τα οποία σύμφωνα με την ομολογία πίστης τους αυτοπροσδιορίζονται ως μουσουλμανικά, ή των νομίμως αδειοδοτημένων μουσουλμανικών ευκτηρίων οίκων (Τεμένη) της Αττικής, καθηγητές ελληνικών ΑΕΙ με ειδίκευση στις ισλαμικές σπουδές και στην ισλαμική θεολογία καθώς και έγκριτοι μουσουλμάνοι θεολόγοι προκειμένου να υποβοηθήσουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στην όσο το δυνατόν αντικειμενικότερη και δικαιότερη αξιολόγηση των υποψηφίων ως προς την θρησκευτική τους κατάρτιση.

4. Στην ίδια ειδική συνεδρίαση, μετά το πέρας της συνέντευξης, το Διοικητικό Συμβούλιο συντάσσει σχετικό πρακτικό και πίνακα αλφαβητικής κατάταξης στον οποίο περιλαμβάνονται όλοι οι υποψήφιοι άνω των 35 ετών που κρίθηκαν ικανοί να υπηρετήσουν στη θέση του μουσουλμάνου θρησκευτικού λειτουργού του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών.

5. Το πρακτικό και ο πίνακας της προηγούμενης παραγράφου διαβιβάζεται εντός δυο (2) ημερών στην Διεύθυνση Θρησκευτικής Διοίκησης της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

6. Ο πίνακας ισχύει όσο διαρκεί η θητεία του μουσουλμάνου θρησκευτικού λειτουργού που θα επιλεγεί από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

7. Στη περίπτωση που το Διοικητικό Συμβούλιο κρίνει ότι οι υποψήφιοι άνω των 35 ετών δεν πληρούν τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις επιλογής (προσόντα) συντάσσει σχετικό πρακτικό και πίνακα απορριπτέων με αλφαβητική σειρά. Κατά του πίνακα απορριπτέων δεν χωρεί ένσταση. Στην περίπτωση αυτή, το Διοικητικό Συμβούλιο επαναλαμβάνει τη διαδικασία των παραγράφων 1 έως και 4 για τους υποψηφίους που είναι άνω των 30 ετών.

8. Τα πρακτικά και οι σχετικοί πίνακες της προηγούμενης παραγράφου διαβιβάζονται εντός δυο (2) ημερών στην Διεύθυνση Θρησκευτικής Διοίκησης της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε΄
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με απόφασή του τοποθετεί στην θέση του μουσουλμάνου θρησκευτικού λειτουργού έναν από τους υποψηφίους που περιλαμβάνονται στο πρακτικό του Διοικητικού Συμβούλιου.
Σε περίπτωση που υποψήφιος δεν αποδεχτεί την θέση ή σε περίπτωση που κενωθεί αυτή για οποιαδήποτε αιτία, τοποθετείται άλλος από το προαναφερόμενο πρακτικό για το υπόλοιπο της θητείας.

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων λήγει η θητεία του μουσουλμάνου θρησκευτικού λειτουργού οποτεδήποτε, χωρίς άλλη διατύπωση και χωρίς κανένα δικαίωμα αποζημίωσης.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τοποθέτησης, οι φάκελοι των υποψηφίων φυλάσσονται στα αρχεία του Ν.Π.Ι.Δ..

Το έντυπο της αίτησης και το έντυπο βιογραφικού σημειώματος αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Ι.Δ.
«Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΙΤΤΑΔΑΚΗΣ

Σχετικά Άρθρα