edu.klimaka.gr

Υποτροφίες Γαλλικής Κυβέρνησης για Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Γαλλία

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ 2019

Αρ.Πρωτ.32406/Ζ1/01-03-2019/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ & ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΤΜΗΜΑ Δ΄ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ
Πληροφορίες: Χρ. Σακελλίου
Τηλέφωνο: 210 344 2404
FAX: 210 344 2365

ΘΕΜΑ: «Πρόγραμμα υποτροφιών Αριστείας για σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου στη Γαλλία»

Διά του παρόντος ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο του Ταμείου κινητικότητας της ελληνικής νεολαίας προσφέρεται ένα πρόγραμμα υποτροφιών Αριστείας, που απευθύνεται σε Έλληνες πτυχιούχους ελληνικών πανεπιστημίων για σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου στη Γαλλία.

Χορηγούνται υποτροφίες της Γαλλικής Κυβέρνησης για:

α) Μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου Master σε γαλλικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως επιστημονικού πεδίου.

β) Μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών Master σε γαλλικές Ανώτατες Σχολές Μηχανικών ή Business Schools-Εταίρους.
Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 15η Μαΐου 2019.

Ο κανονισμός του προγράμματος υποτροφιών και η προκήρυξη έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος: http://www.ifa.gr/el/etudes-en-fr-gen/bourses-de-mobilite-el/bourses-de-master-2-el

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΖΩΪΤΟΠΟΥΛΟΥ


Υποτροφίες της γαλλικής κυβέρνησης (BGF) για προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών (Μaster)

Είστε φοιτητής/φοιτήτρια ελληνικού πανεπιστημίου και επιθυμείτε να συνεχίσετε τις σπουδές σας στη Γαλλία, παρακολουθώντας ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα;

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση υποψηφιότητας για μια Υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης (BGF).

Τις υποτροφίες αυτές διαχειρίζεται η Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας/Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με το Campus France, με την υποστήριξη του Υπουργείου Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας της Γαλλίας και της αεροπορικής εταιρείας Air France.

Κριτήρια επιλεξιμότητας

  • Να έχετε ελληνική ιθαγένεια.
  • να είστε γεννημένοι μετά την 1η Ιανουαρίου 1996 (ή την 1η Ιανουαρίου 1995 αν είστε πτυχιούχος πενταετούς προγράμματος σπουδών).
  • να έχετε ολοκληρώσει, το αργότερο μέχρι πριν δύο έτη (ή να ολοκληρώνετε τώρα), ένα πρόγραμμα σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα (πτυχίο), με μέσο όρο βαθμολογίας ανώτερο ή ίσο του 7,5/10.
  • να έχετε υποβάλει υποψηφιότητα σ’ ένα ή περισσότερα μεταπτυχιακά προγράμματα επιπέδου Μaster 2, ή Master 1 (στην περίπτωση διετούς μεταπτυχιακού προγράμματος χωρίς δυνατότητα εισαγωγής στο M2 και κατόπιν αποδείξεως του προαναφερθέντος), σε ένα ή περισσότερα γαλλικά ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης. Τα προγράμματα σπουδών MBA εξαιρούνται της υποτροφίας. Βασική προϋπόθεση για την οριστική χορήγηση της υποτροφίας είναι η αποδοχή του υποψήφιου από το ίδρυμα της επιλογής του.
  • να έχετε ικανοποιητική γνώση της γαλλικής γλώσσας (Β2 τουλάχιστον) ή της αγγλικής γλώσσας, σε περίπτωση υποψηφιότητας σ’ ένα αγγλόφωνο πρόγραμμα.- να μην είστε εγγεγραμμένος σε πρόγραμμα σπουδών στο εξωτερικό (με εξαίρεση το πρόγραμμα Erasmus, μια πρακτική άσκηση ή ένα πρόγραμμα εκμάθησης της γαλλικής γλώσσας).

Δεν θα ληφθούν υπόψη οι αιτήσεις που δεν πληρούν αυτά τα κριτήρια.

Kριτήρια επιλογής

­ - Συνοχή του σχεδίου σπουδών

­ - Ποιότητα ακαδημαϊκής πορείας και ενδεχομένως δραστηριοτήτων εκτός του πανεπιστημίου

­ - Κίνητρα για σπουδές στη Γαλλία και επαγγελματικά σχέδια

Χορηγούνται δύο είδη υποτροφιών:

- 1. Υποτροφίες της γαλλικής κυβέρνησης (BGF)

Αφορούν τα μεταπτυχιακά προγράμματα όλων των επιστημονικών πεδίων.Περιλαμβάνουν μηνιαία τροφεία, όπως επίσης και πολλά προνόμια, κυρίως όσον αφορά τη στέγαση και την κάλυψη κοινωνικής ασφάλισης

- 2. Οι υποτροφίες με κάλυψη της κοινωνικής ασφάλισης (BCS)

Αφορούν προγράμματα σπουδών ορισμένων κλάδων σε συνεργαζόμενα γαλλικά Ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης (πολυτεχνεία και business school).

Με τη υποστήριξη της αεροπορικής εταιρίας Air France.

Παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά τις περιγραφές των διάφορων υποτροφιών και να σιγουρευτείτε ότι πληροίτε τα κριτήρια επιλεξιμότητας πριν υποβάλετε την υποψηφιότητά σας. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Δεν θα δοθούν πληροφορίες μέσω τηλεφώνου.

Σχετικά Άρθρα