Διαγωνισμός για μαθητές με εξαιρετικές επιδόσεις σε γερμανική Γλώσσα

Εκτύπωση  

ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ 2019

Αρ.Πρωτ.48000/Η1/28-03-2019/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ
ΘΕΜΑΤΩΝ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΜΟΓΕΝΩΝ
ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Πληροφορίες: Μαρία Δήμου
Τηλέφωνο: 210 344 3149
FAX: 210 344 2365
E-mail: mdimou2(ΣΤΟ)minedu.gov.gr

ΘΕΜΑ: «Πρόγραμμα Βραβείων της Γερμανικής Παιδαγωγικής Υπηρεσίας Ανταλλαγών – Διαγωνισμός 2019»

Σας αποστέλλουμε την υπ’ αρ. πρωτ. Φ4246.43/ΑΣ 185/15817/19.03.2019 Αρ. Φακέλου Ku 622.01/27/19/12.03.2019 Ρηματική Διακοίνωση της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, σύμφωνα με τα οποία η Γερμανική Παιδαγωγική Υπηρεσία Ανταλλαγών (PAD) έχει προκηρύξει 4 υποτροφίες για μαθητές.

Συγκεκριμένα, η Γερμανική Παιδαγωγική Υπηρεσία Ανταλλαγών (PAD) αναζητεί για το καλοκαίρι του 2019 τέσσερις μαθητές και μαθήτριες με εξαιρετικές επιδόσεις στην εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας. Συνολικά περίπου 500 βραβευθέντες από 90 χώρες θα προσκληθούν για μια παραμονή στη Γερμανία διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων (προβλέπεται να πραγματοποιηθεί από 01.08.2019 έως 14.09.2019). Κατά τη διαμονή τους στη Γερμανία, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, ως μέλη μιας διεθνούς ομάδας, πόλεις της Γερμανίας, να φιλοξενηθούν για δύο εβδομάδες από γερμανικές οικογένειες με κατά το δυνατόν συνομήλικα παιδιά και να επισκεφθούν μαζί τους το σχολείο. Πέραν αυτού, έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις σε αθλητικές και νεανικές εκδηλώσεις καθώς επίσης σε πανεπιστήμια, μουσεία, θέατρα και άλλα πολιτιστικά ιδρύματα, ώστε οι επισκέπτες να αποκομίσουν τη σύγχρονη και αυθεντική εικόνα της Γερμανίας.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες που:

- κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα έχουν ηλικία από 15 έως και 17 ετών, αλλά δεν θα πρέπει να ενηλικιωθούν όσο διαρκεί,

- θα πρέπει να έχουν παρακολουθήσει μαθήματα Γερμανικών για τουλάχιστον δύο χρόνια. Η περίοδος διακοπής διδασκαλίας τους σε δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ένα έτος έως την έναρξη του προγράμματος,

- έχουν γλωσσικές ικανότητες που αντιστοιχούν τουλάχιστον στο επίπεδο B1 της κλίμακας του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (CEFR),

- δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μάθημα των Γερμανικών,

- διαθέτουν μια καλή γενική μόρφωση,

- μπορούν να προσαρμοστούν καλά στην οικογένεια που θα τα φιλοξενήσει,

- έχουν ελληνική υπηκοότητα και την μόνιμη κατοικία τους στην Ελλάδα,

- δεν έχουν γερμανική υπηκοότητα και τα Γερμανικά δεν είναι η μητρική τους γλώσσα, από οποιαδήποτε γερμανόφωνη χώρα κι αν προέρχονται,

- δεν έχουν επισκεφτεί και δεν σκοπεύουν να επισκεφτούν εντός του 2019 τη Γερμανία στο πλαίσιο κάποιου
επίσημου προγράμματος,

- δεν προέρχονται από τις τάξεις των τελειοφοίτων, δηλ. από την Γ’ Λυκείου και

- κατά το περασμένο έτος δεν είχαν συμμετάσχει στο διεθνές πρόγραμμα με επιτυχία.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τα δικαιολογητικά των μαθητών πρέπει να κατατεθούν σε ηλεκτρονική μορφή και σε συνολικά δύο αρχεία PDF. Το μέγεθος και των δύο συνημμένων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 MB.

Περιεχόμενο του πρώτου PDF:

  • Έντυπο με τα ατομικά στοιχεία (AΣ) του μαθητή και ονομασία του αρχείου αντίστοιχα
    «ΑΣ_Ελλάδα_Επώνυμο»
    Περιεχόμενο του δεύτερου PDF:
  • μία σκαναρισμένη φωτογραφία του αιτούντος,
  • δήλωση συγκατάθεσης των γονέων,
  • φωτοτυπία του διαβατηρίου ή του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας,
  • αξιολόγηση του μαθητή από το σχολείο στην ελληνική γλώσσα συνοδευόμενη από μετάφραση στα Γερμανικά,
  • τους βαθμούς τετραμήνου του μαθητή στα Γερμανικά ή στα Ελληνικά με γερμανική μετάφραση.

Και αυτό το αρχείο πρέπει να ονομαστεί αντίστοιχα «Συνμ_Ελλάδα_Επώνυμο»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να συντάξουν οι ίδιοι μια επιστολή (ιδιοχείρως) στα Γερμανικά (έως δύο σελίδες, περίπου 300 λέξεις), η οποία να απαντά στα ακόλουθα πέντε ερωτήματα:

1. Γιατί επιθυμείς να ταξιδέψεις στη Γερμανία;

2. Ποιά γερμανική προσωπικότητα γνωρίζεις; Αφηγήσου κάτι γι’ αυτήν! (Μπορεί να είναι κάποιο υπαρκτό πρόσωπο, λόγου χάρη κάποιος συγγραφέας, μουσικός ή ένα μουσικό σχήμα, ένας αθλητής, ηθοποιός ή μοντέλο ή κάποιος φανταστικός χαρακτήρας από κάποια ταινία, ή βιβλίο).

3. Αφηγήσου κάτι για τον εαυτό σου.

4. Ποιά εικόνα της Ελλάδας θέλεις να μεταφέρεις στη Γερμανία;

5. Τί θα ήθελες να μάθεις κατά τη διάρκεια της παραμονής σου στη Γερμανία και τί θα ήθελες να μάθεις εσύ στους άλλους;

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι αιτήσεις συμμετοχής των μαθητών και μαθητριών που θα προταθούν από τα σχολεία τους, θα πρέπει να υποβληθούν σκαναρισμένες το αργότερο έως την 1η Απριλίου 2019 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Μετά την εξέταση των τυπικών προϋποθέσεων από την Πρεσβεία, ακολουθεί η επιλογή των βραβευθέντων από μια ανεξάρτητη επιτροπή. Αποκλείεται η δικαστική οδός. Όλοι οι αιτούντες θα ενημερωθούν εγγράφως για το αποτέλεσμα της αίτησης συμμετοχής τους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ

Όλοι οι βραβευθέντες θα λάβουν μετά το ταξίδι τους στην Γερμανία μέσω Mail έναν σύνδεσμο (Link) από την Υπηρεσία Παιδαγωγικών Ανταλλαγών (PAD) για να συντάξουν ηλεκτρονικώς (online) αναλυτική αναφορά στη γερμανική γλώσσα για τις εντυπώσεις τους από την διαμονή τους στην Γερμανία.

Όλοι οι βραβευθέντες θα πρέπει επίσης να καταθέσουν την αναλυτική αναφορά στη γερμανική γλώσσα για τις εντυπώσεις τους από τη Γερμανία το αργότερο έως την 15η Οκτωβρίου 2019 στο Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Ενημερωτικό υλικό και έντυπα αιτήσεων μπορείτε να βρείτε στην ακόλουθη ιστοσελίδα:
https://griechenland.diplo.de/gr-el/themen/deutschlernen

Το παρόν παρακαλούμε να κοινοποιηθεί σε όλα τα σχολεία αρμοδιότητάς σας.
Συνημμένα : σελίδες τριάντα δύο (32).
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΣΣΑΣ

 

 

 


Α.Π.Φ.4246.43/ΑΣ 185/15817/19-03-2019

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Ε1 Διεύθυνση Μορφωτικών &
Πολιτιστικών Υποθέσεων

ΘΕΜΑ: Διαγωνισμός για μαθητές με εξαιρετικές επιδόσεις σε γερμανική Γλώσσα.

Σας αποσέλλουμε συνημμένως, αντίγραφο της υπ' αριθμ. Κυ 622 01/27/19/12.3.19 Ρηματικής Διακοίνωσης της εδώ Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας με επισυναπτόμενο πληροφοριακό υλικό, που αφορά στην προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού, για αλλοδαπούς μαθητές, με εξαιρετικές επιδόσεις στο μάθημα της γερμανικής γλώσσας και παρακαλούμε για την ενημέρωση τυχόν ενδιαφερομένων.

Ο Διευθυντής κ.α.α.
Νικόλαος Πρωτονοτάριος
Πληρεξούσιος Υπουργός Α


Πρεσβεία
της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας
στην Αθήνα
Αρ.Φακέλου: KU 622.01/2
Αριθμός Ρημ. Διακ. : 27/19

PHMATIKH ΔΙΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας παρουσιάζει τις προσρήσεις της στο Υπουργείο των Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και έχει την τιμή να του γνωρίσει τα εξής:

Η Γερμανική Παιδαγωγική Υπηρεσία Ανταλλαγών (PAD) προκηρύττει και εφέτος διεθνή διαγωνισμό για την επιβράβευση αλλοδαπών μαθητών με εξαιρετικές επιδόσεις στο μάθημα των Γερμανικών. Οι περίπου 500 βραβευθέντες από συνολικά 90 χώρες προσκαλούνται για μια παραμονή στη Γερμανία διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων. Από την Ελλάδα προβλέπεται εφέτος να προσκληθούν συνολικά τέσσερις μαθητές και μαθήτριες.

Συνημμένα σας αποστέλλεται το κείμενο της προκήρυξης με τις απαραίτητες πληροφορίες για τον διαγωνισμό και τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων συνοδευόμενο από το έντυπο υποβολής συμμετοχής, το ενημερωτικό φυλλάδιο για τους αιτούντες και το έντυπο δήλωσης σύμφωνης γνώμης των γονέων των υποψηφίων. Η Πρεσβεία θα ήταν ευγνώμων εάν ήταν δυνατόν να διαβιβαστεί η προκήρυξη του διαγωνισμού μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, στα οποία διδάσκεται η γερμανική γλώσσα, καθώς και να ενημερωθούν για το διαγωνισμό με τον ενδεδειγμένο τρόπο.

Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά το αργότερο έως την 1η Απριλίου 2019.

Η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας επωφελείται της ευκαιρίας αυτής για να ανανεώσει προς το Υπουργείο των Εξωτερικών την έκφραση της εξαιρετικής υπόληψής της.

Αθήνα, 12 Μαρτίου 2019

 

 

 

Pin It

Εκτύπωση