Διεθνής Διαγωνισμός Γερμανικής Γλώσσας για Μαθητές 2017

ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ 2017

Αρ.Πρωτ.38970/Η1/08-03-2017/ΥΠΠΕΘ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΈΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Πληροφορίες : Αικ. Μπομπέτση
Τηλ. : 210 344 2378
Φαξ : 210 3442365
e-mail: ampo(ΑΤ)minedu.gov.gr

Θέμα: «Διεθνής διαγωνισμός γερμανικής γλώσσας για μαθητές 2017»
Σχετ. 1: Α.Π.Φ: 4246.43/ ΑΣ 125/8596/22.2.2017 διβιβ. της Δ/νσης Ε1/ΥΠ.ΕΞ.
2.Αρ. Ρημ. Διακ. Γερμ. Πρεσβείας  Αθηνών: 24/17,Αρ. Φακ. : Ku620.43/14.2.2017

Σας διαβιβάζουμε τα ως άνω έγγραφα της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, που αφορούν το διεθνή διαγωνισμό γερμανικής γλώσσας για μαθητές, έτους 2017.

Η Γερμανική Παιδαγωγική Υπηρεσία Ανταλλαγών (PAD) προκηρύσσει διεθνή διαγωνισμό για τη βράβευση μαθητών με εξαιρετικές επιδόσεις στο μάθημα των Γερμανικών, επιπέδου τουλάχιστον Β1, αλλά και με πολύ καλές γενικές επιδόσεις.

Παρακαλούνται όλα τα ενδιαφερόμενα σχολεία Β’/θμιαςΕκπαίδευσης, δημόσια και ιδιωτικά, στα οποία διδάσκεται η γερμανική γλώσσα, να υποβάλουν ηλεκτρονικά(σκαναρισμένες) τις αιτήσεις των υποψηφίων μαθητών, συνοδευόμενες από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, το αργότερο μέχρι τις 30 Μαρτίου 2017, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ανεξάρτητη επιτροπή θα επιλέξει τέσσερις (04) μαθητές ή μαθήτριες, μεταξύ εκείνων που πληρούν όλες τις τυπικές προϋποθέσεις.

Οι επιλεχθέντες μαθητές θα βραβευθούν με παραμονή στη Γερμανία διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων (09.08.2017  έως 08.09.2017), κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσουν τη σημερινή χώρα και τον πολιτισμό της, μαζί με άλλους 500 συνομηλίκους τους από 90 χώρες.

Αναλυτικά, όλες οι πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, κ.λπ. περιλαμβάνονται στα συνημμένα .

Η Προκήρυξη με τα σχετικά συνημμένα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ.: http://www.minedu.gov.gr/ypapegan/anakoinoseis,

καθώς και στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας  :
http://www.griechenland.diplo.de/Vertretung/griechenland/el/06/Stipendien__Hospitationen__undFortbildungskurse/Praemienprogramm__des__PAD.html (Ελληνικά).               

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
IΩΑΝΝΗΣ Δ. ΠΑΝΤΗΣ

 


Α.Π.Φ.4246.43/ΑΣ 125/8596/22-02-2017

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Ε1 Διεύθυνση Μορφωτικών &
Πολιτιστικών Υποθέσεων

ΘΕΜΑ: Διαγωνισμός για μαθητές με εξαιρετικές επιδόσεις σε γερμανική Γλώσσα.

Σας αποσέλλουμε συνημμένως, αντίγραφο της υπ' αριθμ. Κυ 620 43/24/17/14.2.17 Ρηματικής Διακοίνωσης της εδώ Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας με επισυναπτόμενο πληροφοριακό υλικό, που αφορά στην προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού, για αλλοδαπούς μαθητές, με εξαιρετικές επιδόσεις στο μάθημα της γερμανικής γλώσσας και παρακαλούμε για την ενημέρωση τυχόν ενδιαφερομένων.

Ο Διευθυντής κ.α.α.
Αδάμ Αδαμίδης
Σύμβουλος Πρεσβείας Α


Πρεσβεία
της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας
στην Αθήνα
Αρ.Φακέλου: KU 620.43
Αριθμός Ρημ. Διακ. : 21/16

PHMATIKH ΔΙΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας παρουσιάζει τις προσρήσεις της στο Υπουργείο των Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και έχει την τιμή να του γνωρίσει τα εξής:

Η Γερμανική Παιδαγωγική Υπηρεσία Ανταλλαγών (PAD) προκηρύττει και εφέτος διεθνή διαγωνισμό για την επιβράβευση αλλοδαπών μαθητών με εξαιρετικές επιδόσεις στο μάθημα των Γερμανικών. Οι περίπου 500 βραβευθέντες από συνολικά 90 χώρες προσκαλούνται για μια παραμονή στη Γερμανία διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων. Από την Ελλάδα προβλέπεται εφέτος να προσκληθούν συνολικά τέσσερις μαθητές και μαθήτριες.

Συνημμένα σας αποστέλλεται το κείμενο της προκήρυξης με τις απαραίτητες πληροφορίες για τον διαγωνισμό και τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων συνοδευόμενο από το έντυπο υποβολής συμμετοχής, το ενημερωτικό φυλλάδιο για τους αιτούντες και το έντυπο δήλωσης σύμφωνης γνώμης των γονέων των υποψηφίων. Η Πρεσβεία θα ήταν ευγνώμων εάν ήταν δυνατόν να διαβιβαστεί η προκήρυξη του διαγωνισμού μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, στα οποία διδάσκεται η γερμανική γλώσσα, καθώς και να ενημερωθούν για το διαγωνισμό με τον ενδεδειγμένο τρόπο.

Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά το αργότερο έως τις 30 Μαρτίου 2017.

Η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας επωφελείται της ευκαιρίας αυτής για να ανανεώσει προς το Υπουργείο των Εξωτερικών την έκφραση της εξαιρετικής υπόληψής της.

Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2017


ΠΡΕΣΒΕΙΑ
ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ2017

Η Γερμανική Παιδαγωγική Υπηρεσία Ανταλλαγών (PAD) αναζητεί για το καλοκαίρι 2016 τέσσερις μαθητές και μαθήτριες με εξαιρετικές επιδόσεις στην εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας.

Συνολικά περίπου 500 βραβευθέντες από 90 χώρες θα προσκληθούν για μια παραμονή στη Γερμανία διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί από τις 09.08.2017 έως τις 08.09.2017.

Κατά τη διαμονή τους στη Γερμανία οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ως μέλη μιας διεθνούς ομάδας πόλεις της Γερμανίας και να φιλοξενηθούν για δύο εβδομάδες από γερμανικές οικογένειες με κατά το δυνατόν συνομήλικα παιδιά και να επισκεφθούν μαζί τους το σχολείο. Πέραν αυτού, έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις σε αθλητικές και νεανικές εκδηλώσεις καθώς επίσης σε πανεπιστήμια, μουσεία, θέατρα και άλλα πολιτιστικά ιδρύματα, ώστε οι επισκέπτες να αποκομίσουν μια σύγχρονη και αυθεντική εικόνα της Γερμανίας.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια τα οποία:

- κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον το 15ο έτος της ηλικίας τους αλλά όχι το 18ο,

- θα πρέπει να έχουν παρακολουθήσει μαθήματα Γερμανικών για τουλάχιστον δύο χρόνια και η περίοδος διακοπής διδασκαλίας σε δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ένα έτος,

- έχουν γλωσσικές ικανότητες που αντιστοιχούν τουλάχιστον στο επίπεδο B1 της κλίμακας του Πλαισίου Γλωσσομάθειας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου,

- έχουν εξαιρετικές επιδόσεις στο μάθημα των γερμανικών,

- έχουν μια καλή γενική μόρφωση,

- μπορούν να προσαρμοστούν καλά στην οικογένεια που θα τους φιλοξενήσει,

- έχουν ελληνική υπηκοότητα και την μόνιμη κατοικία τους στην Ελλάδα,

- δεν έχουν γερμανική υπηκοότητα και τα γερμανικά δεν είναι η μητρική τους γλώσσα, από οποιαδήποτε γερμανόφωνη χώρα κι αν προέρχονται,

- δεν έχουν επισκεφτεί και δεν σκοπεύουν να επισκεφτούν εντός του 2017 τη Γερμανία στο πλαίσιο κάποιου επίσημου προγράμματος, και

- δεν προέρχονται από τις τάξεις των τελειόφοιτων, δηλ. από την Γ’ Λυκείου.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την αίτηση συμμετοχής

- Εκθέσεις αξιολόγησης από τα σχολεία του μαθητή στη γερμανική γλώσσα ή στην ελληνική συνοδευόμενες από μετάφραση στη γερμανική γλώσσα.

- Έντυπο με τα ατομικά στοιχεία του μαθητή ευδιάκριτα συμπληρωμένο με κεφαλαίους (λατινικούς) χαρακτήρες.

- Μέση γενική βαθμολογία του μαθητή.

- Ιδιόχειρη ψηφιοποιημένη (σκαναρισμένη) επιστολή στη γερμανική γλώσσα, στην οποία θα παρουσιάζονται τα κίνητρα συμμετοχής στο πρόγραμμα (το πολύ 2 σελίδες).

Επιστολή για τα κίνητρα συμμετοχής

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να συντάξουν μια επιστολή (ιδιοχείρως), η οποία να απαντά σε μερικά (4-5) από τα ακόλουθα ερωτήματα:

● Γιατί επιθυμείς να ταξιδέψεις στη Γερμανία;

● Ποιά γερμανική πόλη θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; Τί γνωρίζεις ήδη για αυτήν;

● Ποιά γερμανική προσωπικότητα γνωρίζεις; Αφηγήσου κάτι γι’ αυτήν! (Μπορεί να είναι κάποιο υπαρκτό πρόσωπο, λόγου χάρη κάποιος συγγραφέας, μουσικός ή ένα μουσικό σχήμα, ένας αθλητής, ηθοποιός ή μοντέλο ή κάποιος φανταστικός χαρακτήρας από κάποια ταινία, ή βιβλίο).

● Αφηγήσου κάτι για τον εαυτό σου.

● Ποιά εικόνα της Ελλάδας θέλεις να μεταφέρεις στη Γερμανία;

● Ποιές διαφορές και ποιά κοινά έχουν η πατρίδα σου και η Γερμανία;

● Τί ήθελες πάντα να πεις στους άλλους για τον εαυτό σου;

 ● Τί θα ήθελες να μάθεις κατά τη διάρκεια της παραμονής σου στη Γερμανία και τί θα ήθελες να δείξεις σε άλλους;

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής

Οι αιτήσεις συμμετοχής των μαθητών και μαθητριών που θα προταθούν από τα σχολεία τους, θα πρέπει να υποβληθούν ψηφιοποιημένες (σκαναρισμένες) το αργότερο έως 30 Μαρτίου 2017στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαδικασία επιλογής

Hεπιλογή των βραβευθέντων θα γίνει από μια ανεξάρτητη επιτροπή βάσει των προσκομισθέντων δικαιολογητικών, εφόσον οι αιτούντες πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις. Αποκλείεται η δικαστική οδός.

Όλοι οι αιτούντες θα ενημερωθούν γραπτώς τέλος Απριλίου 2017 για το αποτέλεσμα της αίτησης τους.

Οι επιτυχόντες θα κληθούν να στείλουν ταχυδρομικά την αίτηση τους με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην ακόλουθη διεύθυνση:
Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, Μορφωτικό Τμήμα, Καραολή & Δημητρίου 3, 106 75 Αθήνα-Κολωνάκι.         

Αναλυτική αναφορά

Όλοι οι βραβευθέντες θα πρέπει να συντάξουν αναλυτική αναφορά για τις εντυπώσεις τους από την Γερμανία στη γερμανική γλώσσα και να την καταθέσουν το αργότερο έως την 15η Οκτωβρίου 2017 στην Παιδαγωγική Υπηρεσία Ανταλλαγών (PAD) στην Βόννη και στο Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να αντληθούν από την ιστοσελίδα:

http://www.griechenland.diplo.de/Vertretung/griechenland/el/06/Stipendien__Hospitationen__und__Fortbildungskurse/Praemienprogramm__des__PAD.html

Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία!

 

 

 


Εκτύπωση