edu.klimaka.gr

ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου 2017

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

Νέο πρόγραμμα σχολικών επισκέψεων από τον Σεπτέμβριο στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου καλωσορίζει το νεανικό κοινό και αυτήν την χρονιά με νέες ψηφιακές πλανηταριακές παραστάσεις για σχολικές ομάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Η ψηφιακή παράσταση «Παράξενοι Κόσμοι στο Ηλιακό Σύστημα», είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι γνωριμίας με ορισμένους από τους πιο ακραίους πλανήτες και δορυφόρους  του Ηλιακού μας Συστήματος και  απευθύνεται σε σχολικές ομάδες Ε’ και Στ’ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου καθώς και σε ομάδες φοιτητών/φοιτητριών και σπουδαστών/σπουδαστριών.

Η παιδική πλανηταριακή παράσταση: «Polaris: Το διαστημικό υποβρύχιο και το μυστήριο της Πολικής Νύχτας»είναι μια ευχάριστη ιστορία που συνδυάζει την γνώση με πλούσια, όσο και εντυπωσιακά, γραφικά εφέ, κατάλληλη για τους πιο μικρούς μας θεατές δηλαδή για παιδιά Παιδικών Σταθμών, Νηπιαγωγείων, αλλά και μαθητές/μαθήτριες Α’ έως και Δ’ Δημοτικού.

Οι παραστάσεις αυτές προβάλλονται από Δευτέρα έως Παρασκευή (ώρες:09:30-15:30) και η συμμετοχή γίνεται μόνον κατόπιν κρά-τησης στο τηλέφωνο 210 9469641.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να αντλούν πληροφορίες σχετικές με το πρόγραμμα παραστάσεων, την τιμή των εισιτηρίων, καθώς και τη διαδικασία κρατήσεων από τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.eugenfound.edu.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=41

Μετάβαση στη ιστοσελίδα του με τις περιγραφές των Παραστάσεων του Πλανητάριου

 


Το κοινωφελές Ίδρυμα Ευγενίδου συστάθηκε το 1956 με τη μορφή του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου, υλοποιώντας τη διαθήκη του αείμνηστου εθνικού ευεργέτη Ευγένιου Ευγενίδη. Λειτουργεί με έδρα την Αθήνα, υπό τη μορφή του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου. Επιθυμία και όραμα του εθνικού ευεργέτη Ευγένιου Ευγενίδη ήταν «να συμβάλει εις την εκπαίδευσιν νέων ελληνικής ιθαγενείας εν τω επιστημονικώ και τεχνικώ πεδίω». Η δραστηριότητα του Ιδρύματος σύμφωνα με την ιδρυτική πράξη, έχει στόχο να συμβάλλει στην επιστημονική και τεχνική εκπαίδευση των νέων της Ελλάδας. 

Το Ίδρυμα διοικείται από τριμελή επιτροπή στην οποία συμμετέχει ο εκάστοτε Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.). Για την πολυδιάστατη προσφορά του στην ελληνική κοινωνία, το Ίδρυμα Ευγενίδου τιμήθηκε το Δεκέμβριο του 1965 με το Χρυσούν Μετάλλιον της Ακαδημίας Αθηνών .

ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ

Το πλανητάριο ως μέσο συνθετικής επιμορφώσεως, της πιο ευχάριστης και αποτελεσματικής που έχει επινοηθεί ποτέ, σύντομα κατέστη ένας σπουδαίος τρόπος για εκατομμύρια ανθρώπους να μάθουν πράγματα που πίστευαν ότι είναι πέρα από τη μαθησιακή ικανότητά τους, για τους μεγαλύτερους να μοιραστούν τις γνώσεις τους με τους νεότερους και για τους εμπειρογνώμονες να έρθουν σε επαφή με τους ανειδίκευτους.

Σαράντα χρόνια μετά τη δημιουργία του πρώτου Πλανηταρίου στην Ελλάδα από το Ίδρυμα Ευγενίδου το 1966, ο υπερσύγχρονος «διάδοχός του», το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο βρίσκεται πλέον στη διάθεση του κοινού από το Νοέμβριο 2003.

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο είναι αμφιθεατρικό, με θολωτή οθόνη διαμέτρου 25 μέτρων, κεκλιμένο κατά 23,5 μοίρες ως προς το επίπεδο. Η επιφάνεια της οθόνης είναι τριπλάσια του παλαιού φτάνοντας τα 950 m2 αντί των 350 m2 του παλαιού, καταλαμβάνει δηλαδή επιφάνεια ίση με δύο γήπεδα του μπάσκετ. Ο αριθμός των καθισμάτων περιορίστηκε στα 280 αφενός μεν για τη δημιουργία χώρου σε κάθε κάθισμα, όπου έχουν τοποθετηθεί διαδραστικές μονάδες ελέγχου των παραστάσεων από τους θεατές, αφετέρου δε για να δοθεί μεγαλύτερη άνεση στους επισκέπτες. Καθένα από τα νέα καθίσματα υποστηρίζει πλήρως το κεφάλι του θεατή και είναι κεκλιμένο αναλόγως της θέσεώς του στο αμφιθέατρο. Το βασικό πλεονέκτημα των συστημάτων που διαθέτει είναι η δυνατότητα να δημιουργεί στο θεατή την αίσθηση της ενσωμάτωσής του στον εικονικό χώρο περιβαλλόμενος από τις εικόνες και τους ήχους του. Με τον τρόπο αυτό το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο μπορεί να προσφέρει ισοδύναμη και, από κάποιες πλευρές, ανώτερη εμπειρία από την πραγματική περιήγηση στο χώρο.

Οι νέες παραστάσεις δεν είναι πλέον "στατικές", όπως στο παλιό Πλανητάριο, ενώ η εμπειρία που προσφέρουν στους θεατές προσομοιάζει εξαιρετικά με την πραγματικότητα. Ο λόγος είναι ότι τα συστήματα προβολής στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο βασίζονται στο συνδυασμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και ισχυρών προβολικών συστημάτων υψηλής ανάλυσης. Τα συστήματα αυτά αντλούν στοιχεία από εκτενέστατες βάσεις δεδομένων με μεγάλη ποικιλία θεμάτων και περιεχομένων και δεν στηρίζονται απλά σε ένα ηλεκτρομηχανικό αστρικό προβολέα.

Σε ορισμένες εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας χρησιμοποιούνται ειδικά γυαλιά ώστε να δημιουργείται το στερεοσκοπικό οπτικό περιβάλλον. Στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο όμως δεν υπάρχει ανάγκη για παρόμοια γυαλιά διότι η θολωτή οθόνη προσφέρει μια στερεοσκοπική άποψη 360 μοιρών. Οι ειδικοί ισχυροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές των νέων εγκαταστάσεων μπορούν να υποστηρίξουν την επεξεργασία και τη δημιουργία των τρισδιάστατων γραφικών σε πραγματικό χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο οι παραστάσεις του Πλανηταρίου ζωντανεύουν και κεντρίζουν κυριολεκτικά τις αισθήσεις των θεατών. Οι εικονικές τρισδιάστατες αναπαραστάσεις κινούμενης εικόνας (3D animation), βοηθούν να αποδώσουν έγκυρα και θεαματικά την απεικόνιση διαφόρων φαινομένων και διαδικασιών. Με τις δυνατότητες που μας παρέχει η σύγχρονη ψηφιακή επεξεργασία της εικόνας μπορούμε επίσης να παρουσιάσουμε την επιστήμη και την τεχνολογία και από τη σκοπιά της τέχνης.

Για το χώρο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου έχει προβλεφθεί μέριμνα για Άτομα με Αναπηρίες: ειδικά διαμορφωμένες εξωτερικές και εσωτερικές είσοδοι με ράμπες, ανελκυστήρες σε όλους τους ορόφους, προσβάσιμα WC, ειδικά διαμορφωμένα καθίσματα στο νέο χώρο Προβολών, χώροι στάθμευσης αποκλειστικής χρήσης από ΑΜΕΑ.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

 Polaris. Tο διαστημικό υποβρύχιο και το μυστήριο της Πολικής νύχτας (Παιδικό)

PolarisΨηφιακή Παράσταση
Διάρκεια: 30΄

Ο Τζέιμς Χειμέριος, ένας ταξιδιάρης πιγκουίνος από τον Νότιο Πόλο, και ο Βλαδίμηρος Τσέχοφ, ένας φιλικός αρκούδος από τον Βόρειο Πόλο, συναντιούνται στους πάγους της Αρκτικής. Γίνονται φίλοι, συζητούν για τις πατρίδες, τους παρατηρούν τα αστέρια και αναρρωτιούνται γιατί οι νύχτες είναι τόσο μεγάλες στους δύο πόλους της Γης! Προσπαθώντας να ξεδιαλύνουν το μυστήριο... χτίζουν ένα αστεροσκοπείο και κατασκευάζουν ένα αυτοσχέδιο διαστημόπλοιο. Κάπως έτσι βρίσκονται να ταξιδεύουν γυρω από τη Γη και από εκεί ως τον Άρη και τον Κρόνο για να πάρουν τις απαντήσεις που ψάχνουν! To Polaris είναι μία ευχάριστη ιστορία, που συνδυάζει την γνώση με πλούσια όσο και εντυπωσιακά γραφικά εφέ!

(Παραγωγή: Saint-Etienne Planetarium, 2015

 Παράξενοι Κόσμοι στο Ηλιακό Σύστημα (Ταινία Θόλου)

Κρυμένο ΣύμπανΨηφιακή Παράσταση
Διάρκεια: 40΄

Η ψηφιακή παράσταση «Παράξενοι Κόσμοι στο Ηλιακό Σύστημα» σας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι γνωριμίας με ορισμένους από τους πιο ακραίους πλανήτες και δορυφόρους του Ηλιακού μας Συστήματος. Από την καυτή Αφροδίτη έως τον παγωμένο Πλούτωνα, από την γεμάτη ηφαίστεια Ιώ έως τον υπόγειο ωκεανό που κρύβει η παγωμένη επιφάνεια της Ευρώπης και από τις θάλασσες μεθανίου του Τιτάνα έως τα πέρατα της βαρυτικής «κυριαρχίας» του Ήλιου, η παράσταση αυτή αναδεικνύει την θαυμαστή πολυπλοκότητα των παράξενων κόσμων που κρύβει το Ηλιακό μας Σύστημα.
 
(Παραγωγή: Ίδρυμα Ευγενίδου, 2015)

 

ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (Ψηφιακή Παράσταση, Διάρκεια: 40΄)

Το άστρο τη ημέραςΈνα συναρπαστικό ταξίδι με προορισμό τον Ήλιο. Από τη γέννηση του πλησιέστερου σε μας άστρου ως το θάνατό του και από τους αρχαίους πολιτισμούς της Αιγύπτου και των Μάγια ως τα τελευταίας τεχνολογίας επίγεια και διαστημικά μας τηλεσκόπια, το ταξίδι αυτό μας αποκαλύπτει ότι ο Ήλιος είναι το πλησιέστερο αλλά και ένα πολύ «δραστήριο» άστρο. Η αέναη εμφάνιση και εξαφάνιση των ηλιακών κηλίδων, η ασταμάτητη ροή του ηλιακού ανέμου, οι τεράστιες εκροές ύλης από το στέμμα του, η παραγωγή ενέργειας στο εσωτερικό του είναι ορισμένα μόνο από τα φαινόμενα που συνεχίζουν να μελετούν οι αστρονόμοι στην προσπάθειά τους να αποκρυπτογραφήσουν τα μυστικά που κρύβει «Το Άστρο της Ημέρας».

ΚΟΡΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΥΦΑΛΟΙ (Ταινία Θόλου, Διάρκεια: 40΄)

Κοράλια κα ύφαλοιΣε μια βουτιά στα υπέροχα νερά των κοραλλιογενών υφάλων, μας προσκαλεί η νέα ταινία θόλου «Κοράλλια και Ύφαλοι». Σας προσκαλούμε λοιπόν σε μια ταινία θεαματική, σε μια ταινία που προβάλλει όσο λίγες τις σπάνιες υποθαλάσσιες φυσικές ομορφιές της Γης, σε «νερά» που κρύβουν εικόνες απίστευτης ομορφιάς. Ελάτε ταυτόχρονα να βουτήξουμε, παρέα με διάσημους επιστήμονες, σε θάλασσες που ήδη κινδυνεύουν και σε οικοσυστήματα που προσπαθούν να μας θυμίσουν: /"Δεν κληρονομούμε τον πλανήτη από τους γονείς μας... Αντίθετα τον δανειζόμαστε από τα παιδιά μας"./

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ (Ψηφιακή παράσταση, Διάρκεια: 30΄)

«Σε ένα προσωπικό ταξίδι στη χαμένη παιδική αθωότητα, αυτή  που λέγεται ότι όλοι οι "μεγάλοι" έχουμε καλά κρυμμένη μέσα μας, μας προσκαλεί ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ.

Αυτή τη φορά το συμβολικό διαπλανητικό του ταξίδι ξετυλίγεται στο Θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου. Σας προσκαλούμε λοιπόν  όλους -μικρούς και μεγάλους-  σε ένα τρυφερό παραμύθι για την αξία της αγάπης..

ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ (Ψηφιακή Παράσταση, Διάρκεια: 40΄)

Κοιτάζοντας πίσω στους αιώνες που πέρασαν από τη γέννηση του Χριστού στη φτωχική φάτνη της Βηθλεέμ, δεν είναι δυνατόν παρά να αισθανόμαστε έναν απέραντο θαυμασμό για τη βαθιά και ριζική επίδραση που είχε η γέννηση Του στον κόσμο μας. Η γέννηση αυτή γνωστοποιήθηκε στους ταπεινούς βοσκούς από «πλήθος στρατιάς ουρανίου» και στο λαό του Ισραήλ από την άφιξη των Σοφών Μάγων της Ανατολής. Με οδηγό τους το φως «αστέρος ον είδον εν τη Ανατολή», διέσχισαν έρημους και όρη για να έρθουν να προσκυνήσουν «το άγνωστο αυτό παιδίον». Τι ήταν όμως το φως που τους οδήγησε μακριά από τη χώρα τους; Τι είδους άστρο τους οδήγησε στο μέρος όπου ήταν σπαργανωμένο το Βρέφος της Βηθλεέμ; Τι ήταν άραγε το μυστηριώδες και υπέροχο αυτό άστρο, του οποίου το ακτινοβόπο φως φωτίζει και εμπνέει τους ανθρώπους εδώ και 2.000 χρόνια;

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ (Ψηφιακή παράσταση, Διάρκεια: 40΄)

Στην παράσταση αυτή περιγράφονται, σύντομα αλλά περιεκτικά, οι δραστηριότητες των Διαστημικών Λεωφορείων τα τελευταία 30 χρόνια, η εκπαίδευση και οι συνθήκες διαβίωσης των αστροναυτών στο Διάστημα, η εμφάνιση και η εξέλιξη των Διαστημικών Σταθμών (Σαλιούτ, Σκάιλαμπ, Μιρ και Διεθνής Διαστημικός Σταθμός), η προσφορά των απογόνων του Σπούτνικ για τη βελτίωση της ζωής στη Γη, οι ανακαλύψεις των τροχιακών μας αστεροσκοπείων για το Σύμπαν και οι περιπέτειες των «πρεσβευτών του ανθρώπου» στους πλανήτες και στους δορυφόρους του Ηλιακού μας Συστήματος. «Η Μεγάλη Περιπέτεια» αποτελεί την δεύτερη παράσταση μιας τριλογίας (προηγήθηκε ήδη η παράσταση «Από τη Γη στη Σελήνη»), η οποία έχει ως σκοπό να περιγράψει τις διάφορες δραστηριότητες του Ανθρώπου στο Διάστημα κατά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ (Ψηφιακή Παράσταση, Διάρκεια: 40΄) (Προβολή και για σχολεία)

Ο θάνατος των άστρωνΤα άστρα, όπως και κάθε τι άλλο στο Σύμπαν, γεννιούνται, εξελίσσονται και κάποια στιγμή πεθαίνουν. Στα τελευταία στάδια της ζωής τους όλα τα άστρα μετατρέπονται σε κόκκινους γίγαντες. Το στάδιο αυτό είναι ο προθάλαμος του θανάτου τους που θ' αφήσει πίσω του ένα από τρία πιθανά "λείψανα" ανάλογα με τη μάζα, που έχει κάθε άστρο. Άστρα με λιγότερα υλικά από 4 ηλιακές μάζες θα μετατραπούν σε άσπρους νάνους. Άστρα με 4 έως 25 ηλιακές μάζες θα μετατραπούν σε πάλσαρ ή άστρα νετρονίων, ενώ άστρα με ακόμη μεγαλύτερες μάζες θα καταλήξουν να γίνουν μαύρες τρύπες. Ο εκρηκτικός, όμως, θάνατος ενός άστρου είναι ταυτόχρονα ένα τέλος και μία αρχή. Γιατί χωρίς τις αστρικές εκρήξεις δεν θα υπήρχε η Γη, δεν θα υπήρχαν βράχια και βότσαλα, δεν θα υπήρχαν φυτά και ζώα, δεν θα υπήρχε ο άνθρωπος.

ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ (Ψηφιακή Παράσταση, Διάρκεια: 40΄)

Η πρωτότυπη αυτή ψηφιακή παράσταση από την Ιαπωνία, ζωντανεύει μέσα από εντυπωσιακές εικόνες, το παραμύθι του Μιγιαζάβα Κέντζι με τον ομώνυμο τίτλο. 0 Μιγιαζάβα Κέντζι, δάσκαλος, συγ-γραφέας και ποιητής, γεννήθηκε στην Ιαπωνία στο τέλος του 19ου αιώνα.Ήταν γνωστος για τα ποιήματα και τα παιδικά του παραμύθια. «Το Τραίνο της Φαντασίας» δημιουργήθηκε πολύ πριν υπάρξουν πύραυλοι ή ανθρώπινα χνάρια πάνω στη Σελήνη. Είναι η ιστορία ενός ταξιδιού στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και ταυτόχρονα μία περιπλάνηση στο απέραντο Σύμπαν. Πρόκειται για ένα παραμύθι γεμάτο ευαισθησίες, υπέροχα χρώματα και εικόνες, κατάλληλο για να φέρει τα μικρά παιδιά -κάθε ηλικίας- σε επαφή με τον πανέμορφο νυχτερινό ουρανό που μας περιβάλλει.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Το πρόγραμμα προβολών των παραστάσεων είναι αρκετά πλούσιο και για αυτό καλό θα είναι οι ενδιαφερόμενοι να επισκέπτονται τη σχετική σελίδα του Ιδρύματος

Tα πρωϊνά από Δευτέρα έως Παρασκευή (9.30 π.μ. έως και 15.30 μ.μ.), οι προβολές πραγματοποιούνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για σχολεία (από 5η τάξη Δημοτικού και άνω) και φοιτητικό κοινό, και μόνον κατόπιν έγκαιρης κράτησης.

Προβολές πραγματοποιούνται για το ευρύ κοινό Τετάρτη έως και Παρασκευή, στη διάρκεια της απογευματινής ζώνης, 17.30 μ.μ. έως και 20.30 μ.μ. και το Σαββατοκύριακο 10.30 π.μ. έως και 20.30 μ.μ. ανά 1 ώρα. Για την καλύτερη κατανόηση των παραστάσεων του Πλανηταρίου, προτείνεται η παρακολούθηση σε παιδιά ηλικίας άνω των 7 ετών.

Υπάρχει δυνατότητα αγγλόφωνων προβολών στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, διατίθενται σετ ακουστικών ταυτόχρονης μετάφρασης (στα αγγλικά), στο Πωλητήριο Caeleste που λειτουργεί εντός του Ιδρύματος Ευγενίδου έναντι 1€.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΟΜΑΔΩΝ (άνω των 20 ατόμων)

Κρατήσεις Σχολείων και οργανωμένων ομάδων άνω των 20 ατόμων γίνονται καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή από 9:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ. τηλ. 210 9469641

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Το Κοινό μπορεί να προαγοράσει εισιτήρια για οποιαδήποτε παράσταση του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου

Τιμές Εισιτηρίων:

  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΟΜΑΔΕΣ 20 ΣΧΟΛΕΙΑ
Ψηφιακή Παράσταση €6.0 €4.0 €4.0 €3.0
Ταινία Θόλου €8.0 €5.0   -

Μειωμένο εισιτήριο προβλέπεται για : Παιδιά, μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, πολύτεκνοι, άτομα άνω των 65 ετών.

Δωρεάν Είσοδος για:
- ΑμεΑ. Δωρεάν εισιτήριο για κάθε ΑμεΑ και ένα συνοδό (μόνο για τις Ψηφιακές Παραστάσεις)
- Για τα ΜΜΕ Δωρεάν εισιτήριο για τον κάτοχο επαγγελματικής κάρτας και ένα συνοδό.

Προπωλήσεις Εισητηρίων

Προπωλήσεις εισιτηρίων πραγματοποιούνται στο Ταμείο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο), Δευτέρα και Τρίτη 9.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ. και Τετάρτη έως Κυριακή 10:00 π.μ. έως 20.00 μ.μ.

Προπώληση εισιτηρίων για μεγάλες ομάδες άνω των 20 ατόμων, που βρίσκονται εκτός Αττικής, είναι δυνατή με προπληρωμή, ως εξής:
Μετά από αρχική τηλεφωνική κράτηση μέσω του Τμήματος Κρατήσεων, και τουλάχιστον δεκαπέντε ημέρες πριν από την ημερομηνία της παράστασης, θα πρέπει να έχει κατατεθεί σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό, το σύνολο της αξίας των κρατηθέντων εισιτηρίων. Αντίγραφο του καταθετηρίου της τράπεζας, με πλήρη στοιχεία (όνομα και τηλέφωνο καταθέτη, ημερομηνία και ώρα παράστασης), αποστέλλεται με φαξ στο Τμήμα Κρατήσεων του Ιδρύματος. Σε περίπτωση που δέκα ημέρες πριν από την ημερομηνία της παράστασης δεν έχει αποσταλεί το καταθετήριο με πλήρη στοιχεία, η κράτηση αυτόματα ακυρώνεται. Τα εισιτήρια θα παραλαμβάνονται από τους επισκέπτες κατά την ημέρα τέλεσης του θεάματος, με την επίδειξη του καταθετηρίου.

Επιστροφή εισιτηρίων και αλλαγή ημερομηνίας ή ώρας προβολής δεν είναι δυνατές.

Πληροφορίες εισιτηρίων

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με προβολές, τιμές καθώς και πωλήσεις εισιτηρίων, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Ίδρυμα Ευγενίδου:

Τηλ.: 210 9469600 (κέντρο),
fax: 210 9430171,
public(ΑΤ)eugenfound.edu.gr

Διεύθυνση: Ίδρυμα Ευγενίδου, Συγγρού 387, 175 64 Π.Φάληρο.

Οι Ψηφιακές Παραστάσεις είναι παραγωγές του Ιδρύματος Ευγενίδου, ενώ οι Ταινίες Θόλου είναι ξένες παραγωγές.  Και τα δύο είδη προβάλλονται στον Θόλο του Πλανηταρίου.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το ΄Ιδρυμα Ευγενίδου στην προσπάθειά του να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών του, υπενθυμίζει ότι:

Οι παραστάσεις ξεκινούν στην ώρα τους.

Οι επισκέπτες θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο υποδοχής του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου, τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την προκαθορισμένη ώρα έναρξης του προγράμματος. Οι αργοπορημένοι επισκέπτες δεν θα γίνονται δεκτοί. Εξαιτίας της ιδιομορφίας του χώρου, οι αργοπορημένες αφίξεις δημιουργούν θέματα ασφάλειας και παρακωλύουν την παρακολούθηση της παράστασης από τους υπόλοιπους θεατές. Τα εισιτήρια που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για την συγκεκριμένη παράσταση, δεν ανταλλάσσονται και τα χρήματα δεν επιστρέφονται.

Στην είσοδο του Ιδρύματος Ευγενίδου βρίσκεται προσωπικό κατάλληλο για την ενημέρωση και εξυπηρέτηση του κοινού.

Οι επισκέπτες του Ιδρύματος Ευγενίδου παρακαλούνται να προστατεύουν και να διατηρούν καθαρούς τους χώρους.

Στην περίπτωση σχολικής επίσκεψης, παρακαλούνται οι συνοδοί εκπαιδευτικοί να έχουν υπό τη συνεχή επίβλεψή τους, τους μαθητές που συνοδεύουν, να φροντίζουν για την ασφάλειά τους και να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις σημάνσεις του χώρου και τις υποδείξεις του προσωπικού. Σε περίπτωση πρόκλησης ζημιών στο χώρο, βαρύνεται το σχολείο που πραγματοποιεί την επίσκεψη.

Απαγορεύεται το κάπνισμα στους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου. Εντός του κτηρίου, το κάπνισμα επιτρέπεται μόνον στους κατάλληλα σημασμένους χώρους της καφετέριας που λειτουργεί για τους επισκέπτες του Ιδρύματος.

Στους χώρους του Ιδρύματος δεν επιτρέπεται η κατανάλωση τροφίμων και ροφημάτων. Για τα παραπάνω μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι χώροι της καφετέριας στο ισόγειο του κτηρίου.

Οι επισκέπτες παρακαλούνται να φροντίζουν τα προσωπικά τους αντικείμενα. Το Ίδρυμα Ευγενίδου δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση απώλειάς τους.

Στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών, η χρήση video καθώς και κινητών τηλεφώνων, κατά τη διάρκεια των παραστάσεων.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΙΔΟΥ

Η είσοδος του κοινού εξυπηρετείται από την οδό Πεντέλης 11 (πρώτη παράλληλη της Λ. Συγγρού).

Σε όλους τους ορόφους των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΙΕ είναι εφικτή η μετακίνηση χρηστών αναπηρικού αμαξιδίου καθώς και προσαρμοσμένος χώρος υγιεινής.

Με συγκοινωνία: Το επιβατικό κοινό μπορεί να εξυπηρετηθεί απο τα εξής λεωφορεία:

  • Β2 , 550, Ε2 , Ε22 (στάση Ωνάσειο)
  • Α2 (στάση Ιάσωνος)
  • 126 (στάση Τράπεζα)

* Όλα τα παραπάνω λεωφορεία μπορείτε να τα πάρετε και απο το σταθμό του Μετρό Συγγρού-Φιξ.

Η στάση ή βραχύχρονη στάθμευση σχολικών οχημάτων είναι δυνατή στο τμήμα των οδών Πεντέλης και Αεροπόρων, στην πρόσοψη του κτηρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου. 
        
         Στο Ίδρυμα λειτουργεί για τους επισκέπτες, διαδραστική Έκθεση, Βιβλιοθήκη, πωλητήριο επιστημονικών βιβλίων και αναμνηστικών ειδών καθώς και καφετέρια. 
         Το κτήριο έχει την κατάλληλη διαμόρφωση προκειμένου να υποδεχθεί άτομα με ειδικές κινητικές ανάγκες.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ
Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Παλ. Φάληρο
(Είσοδος από Πεντέλης 11)
Τηλ: 210 9469600
Fax:210 9417372
Email: admin(ΑΤ)eugenfound.edu.gr
http://www.eugenfound.edu.gr

Σχετικά Άρθρα