edu.klimaka.gr

ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON - ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Toν Ιανουάριο του 2007, το θέατρο Badminton άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό, κρατώντας μόνο το εξωτερικό περίβλημα του κτιρίου που αρχικά είχε σχεδιαστεί για να φιλοξενήσει το αγώνισμα του badminton στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Οι αλλαγές και οι διαμορφώσεις που έγιναν, άλλαξαν εντελώς το εσωτερικό του, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το πιο μεγάλο, σύγχρονο και ενημερωμένο για τις σύγχρονες παγκόσμιες καλλιτεχνικές τάσεις θέατρο στην Ελλάδα.

Στο κέντρο του Πάρκου στο Γουδή και δίπλα στο κέντρο της Αθήνας, το θέατρο Badminton μπορεί να φιλοξενήσει 2.500 θεατές, που μπορούν να παρακολουθήσουν μοναδικές παραστάσεις ανεμπόδιστα από τη ζώνη Α μέχρι τη ζώνη Ε της αίθουσας και να χαλαρώσουν στο τεράστιο φουαγιέ του θεάτρου μ’ ένα ποτό απ’ το μπαρ και θέα στο όμορφο πάρκο στο Γουδή. Η κεντρική αίθουσα διαθέτει επίσης χώρο για την Ορχήστρα, θεατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, ειδικά διαμορφωμένους χώρους για άτομα με κινητικά προβλήματα και πολλές άλλες εγκαταστάσεις στα παρασκήνια. Συνολικά ο σχεδιασμός του χώρου έλαβε υπόψη του εκτός από την ανάγκη φιλοξενίας απαιτητικών παραστάσεων και τη δυνατότητα οργάνωσης διεθνών συνεδρίων, σεμιναρίων και ποικίλων πολιτιστικών εκδηλώσεων.  Το Θέατρο Badminton με τον πιο σύγχρονο ηχητικό και φωτιστικό εξοπλισμό και τις μεγάλες σκηνικές δυνατότητες φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα διεθνές βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης, αλλά και πόλο έλξης για τους απανταχού φίλους του θεάτρου, του χορού της μουσικής και γενικότερα ανθρώπους που παράγουν, αγαπούν κι απολαμβάνουν τον πολιτισμό.

Τα πιο διάσημα musicals του Broadway, οι μεγαλύτερες ελληνικές παραγωγές, οι πιο πετυχημένες παραστάσεις του West End, τα ωραιότερα παρισινά variete, οι σπουδαιότερες συμφωνικές ορχήστρες του κόσμου, κλασσικό μπαλέτο, διεθνώς καταξιωμένοι συνθέτες, ερμηνευτές και performers θα βρουν στη σκηνή του Θεάτρου Badminton το ιδανικό περιβάλλον για να παρουσιάσουν τα έργα τους, σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους με ένα προσιτό εισιτήριο.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Α. ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟ

(www.polymechanon.gr)

Το ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟ, αποτελεί «τεχνοβλαστό» του Πανεπιστημίου Αθηνών, και είναι ένας χώρος μοναδικός, όχι μόνο για τα Ελληνικά δεδομένα, αλλά και διεθνώς.  Πρόκειται για ένα νέο χώρο δημιουργικής και ομαδικής ψυχαγωγίας με 11 πρωτότυπα ομαδικά παιχνίδια με τεχνολογίες αιχμής που περιμένουν τον επισκέπτη να διασκεδάσει προσπαθώντας μαζί με φίλους ή νέες παρέες να σώσει τη γη από μετεωρίτες, να συνθέσει νέα μουσικά μπιτ, να ταΐσει ρομπότ με ηλεκτρονικό χορταράκι και να μας σώσει από το κυκλοφοριακό! 

Το ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟ απευθύνεται σε άτομα ηλικίας από 8 έως…88 ετών, ενώ οι συμμετέχοντες καλούνται να ψυχαγωγηθούν με παιχνίδια στηριγμένα στις πλέον πρόσφατες εφαρμογές της ψηφιακής τεχνολογίας. Τα παιχνίδια αυτά ενσωματώνουν τις πιο σύγχρονες τάσεις των επιστημών της αγωγής, μιας και το ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟ είναι παράλληλα και ένα διαδραστικό εργαστήριο συνεργατικής, δημιουργικής και διερευνητικής μάθησης. Όλα τα παιχνίδια είναι σχεδιασμένα, έτσι ώστε ο επισκέπτης, παίζοντας, να χρησιμοποιεί ρητές και άρρητες γνώσεις και δεξιότητες που συνδέονται με έννοιες μαθηματικών, πληροφορικής, επιστημών, γεωγραφίας κ.λπ. Κι όλα αυτά διασκεδάζοντας χωρίς όρια!

Αποτελεί ένα εργαστήριο υψηλών προδιαγραφών, γεμάτο παιχνίδια βασισμένα στη ρομποτική, την πληροφορική, τις τηλεπικοινωνίες και την εικονική πραγματικότητα και δραστηριότητες που καλλιεργούν τις νοητικές και επικοινωνιακές δεξιότητες, για επισκέπτες κάθε ηλικίας. Βασικό στοιχείο των παιχνιδιών είναι η ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των παικτών. Οι συμμετέχοντες πρέπει να συνεννοηθούν, να επικοινωνήσουν, να μοιράσουν ρόλους και να πάρουν αποφάσεις, κάτι που γίνεται αβίαστα και φυσικά κατά την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Το ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟ αποτελεί ιδανικό χώρο για ομαδικές εκπαιδευτικές - ψυχαγωγικές επισκέψεις. Για τη διευκόλυνση των επισκέψεων αυτών, έχουν δημιουργηθεί ειδικά προγράμματα με διαφορετικό επίπεδο δυσκολίας σε
κάθε παιχνίδι (ανάλογα με την ηλικία των επισκεπτών), ώστε σε διάρκεια μιάμισης ώρας να δίνεται η δυνατότητα σε όλους να παίξουν με όλες τις διατάξεις και ειδικά εκπαιδευμένοι εμψυχωτές αναλαμβάνουν την καθοδήγηση των παιδιών σε ομάδες.

Τα Παιχνίδια:
Μετεωρίτες, Το Κόσκινο, Τα Μήλα, Σκοποβολή, Το Χόκεϋ, Η Βοσκή, Η Ανατομία, Το Μετρό, Το Κυνηγητό, Η Τραμπάλα, Το Μουσικό Τραπέζι.

Πρόγραμμα Λειτουργίας

Για σχολικές επισκέψεις:
Οι σχολικές Επισκέψεις πραγματοποιούνται τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα -Παρασκευή, 09:00-14:00)

Για τα σχολεία με έδρα την Αθήνα οι επισκέψεις προγραμματίζονται κατά τα πρωινά των εργάσιμων ημερών, ενώ τα σχολεία που έχουν έδρα εκτός Αθηνών, οι επισκέψεις μπορούν να προγραμματιστούν όλες τις ώρες της λειτουργίας του Πολυμήχανου ή μετά από συνεννόηση, ακόμα και εκτός του κανονικού ωραρίου.

Για επισκέψεις μή σχολικές:
Παρασκευή: 17:30-20:30, Σάββατο: 11:00-21:00, Κυριακή & αργίες: 11:00-20:00

Εισιτήρια

Ατομικό εισιτήριο: 12€ (*)
Μαθητικό - Φοιτητικό: 10€ (*)
 (*) παρέχεται έκπτωση 20% για ομάδες των 10 ή περισσοτέρων ατόμων

Σχολικές επισκέψεις: 8€

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλέφωνα: 211 10 10 000, 694 7900 571
e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
http://www.polymechanon.gr/main_page/index.html

Β. Ευγένιου Σπαθάρη ¨Ο Γάμος του Μπάρμπα Γιώργου¨

(www.karagiozislive.gr)

Το Θέατρο Badminton έχει φέτος την τιμή να παρουσιάσει στους μικρούς και τους μεγάλους του φίλους μία παράσταση αυθεντικής ελληνικής παράδοσης.

Το θέατρο σκιών αποκτά σάρκα και οστά με 10 ηθοποιούς σε 19 ρόλους επί σκηνής που ζωντανεύουν τις περιπέτειες του αξιαγάπητου και πάντα πεινασμένου Καραγκιόζη.

Ο αγαπημένος μας Καραγκιόζης, πρωταγωνιστής βέβαια σ’ αυτή την ιστορία μαζί με το αιώνιο πρόβλημά του, την πείνα του, παλεύει κόντρα στην αναδουλειά, την κοινωνική αδικία και την καταπίεση. Ελπίζοντας να ικανοποιήσει την πείνα του, δέχεται να βοηθήσει τον Χατζηαβάτη να βρει γαμπρό για την Ελενίτσα, την κόρη του Στάθη, ενός πλούσιου γεράκου. Το προξενιό τους οδηγεί στον Μπάρμπα Γιώργο…

Η παράσταση αυτή ανεβαίνει με την αυθεντική σκηνοθεσία του μεγάλου μας Ευγένιου Σπαθάρη και με τη συμμετοχή πολύ σπουδαίων συντελεστών. Την αυθεντική σκηνοθεσία του Σπαθάρη επιμελείται ο μαθητής του Τάκης Βαμβακίδης τη μουσική σύνθεση υπογράφει ο Γιάννης Ζουγανέλης, τα σκηνικά η Ν. Κασαπάκη και τους φωτισμούς ο Γ. Φωτόπουλος. Τους 19 ρόλους ζωντανεύουν παλαιοί αλλά και νεώτεροι ταλαντούχοι ηθοποιοί. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, ο Τάκης Βαμβακίδης ως Καραγκιόζης – ταγμένος στο ρόλο αυτό για 18 συναπτά έτη – ο Γιάννης Μποσταντζόγλου ως Μπάρμπα Γιώργος και ο Γιάννης Ζουμπαντής ως Κολλητήρι.

Πρωινές παραστάσεις πραγματοποιούνται καθημερινά για σχολεία, πρωί στις 10.00, κατόπιν ραντεβού, ενώ παραστάσεις για το ευρύ κοινό πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 12.00, από τις 09 Ιανουαρίου 2011 και μέχρι τέλος Απριλίου.

Εισιτήρια:
- Τιμές εισιτηρίων τις Κυριακές: Ενήλικες 15€ - Παιδικό/Σπουδαστικό 10€
- Ειδικές τιμές για groups μεγαλύτερα των 10 ατόμων
- Τιμές εισιτηρίων για επισκέψεις σχολείων: 7€
Κρατήσεις: Public και 210 8840600 - www.ticketnet.gr
Κρατήσεις Ομαδικών Εισιτηρίων: 211 10 10000

Πληροφορίες:
Νατάσα Οικονομοπούλου,
Τηλ. 2111010000, 6974317654
e-mail: natasha(ΑΤ)abcd.gr ή στο oikonomopoulou.n(ΑΤ)gmail.com


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟΥ BADMINTON

Στοιχεία Επικοινωνίας

Θέατρο Badminton
Άλσος Στρατού (Ολυμπιακά Ακίνητα) - Γουδή

τηλ: (+30) 211 10 10000
φαξ: (+30) 211 10 10055,
157 73 Αθήνα, Ελλάδα

http://www.badmintontheater.gr/
e-mail: info(ΑΤ)badmintontheater.gr

Ταμεία Θεάτρου Badminton

Αγορές για όλα τα θεάματα με Μετρητά και με Πιστωτικές κάρτες
Παραδόσεις Κρατήσεων με Πιστωτικές κάρτες ή Κατάθεση σε τράπεζα

Τηλ.: 211 10 10000, 210 88 40600

Δευ - Παρ: 09:00 - 21:00
Σαβ: 10:00 - 18:00
Κυρ: 10:00 - 18:00

Σε περιόδους παραστάσεων τo Box Office παραμένει ανοικτό καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Τρόποι Πρόσβασης

Α. Μετρό- στάση «Κατεχάκη»

Β. Λεωφορείο (*από τις στάσεις των λεωφορείων)

- Στη Λ. Κατεχάκη (Λ. Π. Κανελλοπούλου)
Χρησιμοποιώντας τις γραμμές 140 (Γλυφάδα -Πολύγωνο), 242 (Στ. Κατεχάκη-Πολυτεχνειούπολη) και 251 (Στ. Κατεχάκη- Πανεπιστημιούπολη σχολική με τελευταίο δρομολόγιο από το τέρμα στις 20.30),

- Στη Λ. Μεσογείων (Σχολή Αστυνομίας)
Χρησιμοποιώντας τις γραμμές 046 (Μουσείο-Ελληνορώσων), 408 (Ακαδημία -Παπάγου), 419 (Ακαδημία - Σχολ. Χολαργού), Α5 (Ακαδημία - Αγ. Παρασκευή - Ανθούσα), Β5 (Σταθμός Λαρίσης - Λ. Αλεξάνδρας - Αγ. Παρασκευή), Γ5 (Ακαδημία -Χολαργός) και Χ95 (Σύνταγμα - Αερολ. Αθηνών express).

-Στη Λ. Μεσογείων (δίπλα στο μετρό)
Χρησιμοποιώντας τις γραμμές 036 (Στ. Κατεχάκη-Στ. Πανόρμου-Γαλάτσι-Κυψέλη κυκλική), κατεβαίνοντας στην «Αφετηρία - Στ. Κατεχάκη» επί της Λ. Μεσογείων, 404 (Στ. Κατεχάκη- Στ. Χαλανδρίου), 402 (Στ. Κατεχάκη-Πολύδροσο), 403 (Στ. Κατεχάκη-Αγ. Παρασκεύη-Άνω Βριλήσσια) και 407 (Στ. Κατεχάκη- Νέα Ζωή- Στ. Δουκ. Πλακεντίας), κατεβαίνοντας στην «Αφετηρία» επί της Λ. Μεσογείων, 418 (Δημαρχείο Χολαργού-Στ. Κατεχάκη κυκλική), 416 (Χολαργός - Στ. Κατεχάκη κυκλική), Γ5 (Ακαδημία -Χολαργός), Β5 (Σταθμός Λαρίσης - Λ. Αλεξάνδρας - Αγ.Παρασκευή), Α5 (Ακαδημία - Αγ. Παρασκευή -Ανθούσα), 419 (Ακαδημία - Σχολ. Χολαργού) και 408 (Ακαδημία –Παπάγου).

Με αυτοκίνητο (δωρεάν πάρκινγκ στον περιβάλλοντα χώρο του Θεάτρου Badminton)

Τα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία μπορούν να σταθμεύουν στους ανοιχτούς και δωρεάν χώρους στάθμευσης περιμετρικά του θεάτρου. Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος των παραστάσεων, στους χώρους στάθμευσης υπάρχει προσωπικό που κατευθύνει τους οδηγούς αναλόγως.

Σχετικά Άρθρα