edu.klimaka.gr

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Μουσείο Αρχαιολογολίας και Ιστορίας της Τέχνης
Πανεπιστήμιο Αθηνών - Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας
Φιλοσοφική Σχολή, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, 157 84 Αθήνα
Τηλ. Fax: 210-72 77 561
E-mail: museum(AT)arch.uoa.gr

ΘΕΜΑ: Εκπαιδευτικά Προγράμματα 2012-13 στο Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας τ:ης Τέχνης

Το Μουσείοο Αρχαιολογίας και ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών σuνεχίζει τις εκπαιδευτικές του δράσεις για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου με τα ακόλουθα προγράμματα:

Α. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φρέατα, κpήνες, υδραγωγεία, δεξαμενές, Βαλανεία: η διαχείριση του νερού στηv αρχαία Αθήνα στο Αρχαιολογικό Πάρκο στην Πανεπιστημιούπολη.

Θα πραγματοποιηθεί από l Μαρτίου έως 31 Mαΐου 2013. Απευθύνεται σε μαθητές Α'- Β' Γυμνασίου.

Οι μαθητές μέσω μιας παρουσίασης Powerpoint έρχονται αντιμέτωποι με ένα. πρόβλημα που είχαν οι κάτοικοι των Αθηνών ήδη από την αρχαιότητα.: της εξασφάλισης και ορθής διαχείρισης τοu νεροού. Στη συνέχεια, έχουν την ευκαιρία να δoυv από κοντά τμήμα λουτρικού συγκροτήματος και αγωγούς που αποκαλύφθηκαv αρχικά κατά τις ανασκαφές της Γ΄εφορείας Προϊστορικώv και Κλασικών Αρχαιοτήτων για τις αvάγκες κατασκευής του Μητροπολιτικού Σιδηροδρόμου στηv Πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια αποσπάσθηκαν και μεταφέρθηκαν στην Πανεπιστημιόπολη. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με εικαστική δραστηριότητα και έvα εκπαιδευτικό παιχνίδι αρχαίας τοπογραφίας.

Β. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Από τη Σκύλλα σrη Χάρυβδη κι ακόμη πιο πέρα ... Συνάντηση με τα τέρατα του αρχαίου κόσμου στο Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης»

Θα πραγματοποιηθεί από 1 Μαρτίου έως 31 Mαΐου 2013. Απεuθύvεται σε μαθητές Γ΄ - Ε' Δημοτικού.

Στην αρχή του προγpάμματος μέσω μιας παρουσίασης Powerpoint οι μαθητές εξοικοιώvονται με τα γνωστότεpα τέρατα της ελληνικής μυθολογίας, τις αγωνίες και τους φόβους πoυ τα δημιούργησαν. Στη συνέχεια, τα αναζητούν στο Μουσείο. Το τρίτο μέρος του προγράμματος είναι αφιερωμέvο σε εικαστικές δραστηριότητες

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα, με στοιχεία βιωματικού χαρακτήρα, είναι δίωρης διάρκειας και υλοποιούνται για ομάδες 25-50 μαθητών, Δευτέρα έως Παρασκευή 9.30 έως 11.30 ή 10.00 έως 12.00. Το κόστος συμμετοχής είναι 1 ευρώ ανά μαθητή.

Περισσότερες πληροφοριες στην ιστοσελίδα τοu Μουσείου Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης http://museum.arch.uoa.gr/.

Δηλώσεις συμμετοχής:
α) με e-mail στη διεύθυνση museum(ΑΤ)arch.uoa.gr,
β) τ:ηλεφωvικά. κάθε Τετάρτη 09:00 έως 15:00 στα τηλέφωvα 210 727 7561 {κ. Αλεξάνδρα Σφυρόερα}, 210 727 7946 (κ. Χρήστος Τραγουδάρας).

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Η Διευθύντρια του Μουσείου

Η Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας

Καθ. Ε. Μαντζουράνη

Σχετικά Άρθρα