edu.klimaka.gr

Προγράμματα Σχολικής Καινοτομίας 2014 - 2015

Προγράμματα Σχολικής Καινοτομίας 2014- 2015

Αρ.Πρωτ.192096/Δ2/26-11-2014/ΥΠΑΙΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ
ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΔΙΕΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ
ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΤΜΗΜΑΤΑ Α΄
Πληροφορίες: Π. Αγγελόπουλος
Αν. Πασχαλίδου
Τηλέφωνο: 210-3442248
210-3442238

ΘΕΜΑ: «Προγράμματα Σχολικής Καινοτομίας»

Σας ενημερώνουμε ότι κατά το τρέχον σχολικό έτος 2014-2015 θα υλοποιηθούν πιλοτικές δράσεις (έργα) εκπαιδευτικής έρευνας και καινοτομίας. Οι δράσεις εντάσσονται σε δύο μεγάλης κλίμακας Ευρωπαϊκά Έργα: το OpenDiscoverySpace, που υποστηρίζει την παιδαγωγική αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών και το InspiringScienceEducation, που δίνει έμφαση στα Μαθηματικά, στις Φυσικές Επιστήμες και στην Τεχνολογία.

Τα ενδιαφερόμενα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επιλέξουν τη δραστηριότητα που τους ενδιαφέρει εφαρμόζοντας καινοτόμες πρακτικές στο πλαίσιο μιας σχολικής χρονιάς. Στόχοι των δράσεων αποτελούν η βελτίωση της οργάνωσης σχολικής μονάδας, η πληρέστερη κάλυψη των μαθησιακών αναγκών των μαθητών και η αναβάθμιση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου.

Πληροφορίες για τα δύο προγράμματα παρέχονται στις ιστοσελίδες: www.opendiscoveryspace.eu και www.inspiringscience.eu.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις, που υποστηρίζονται από τα παραπάνω έργα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
- Για τις δράσεις του ODS: http://ea.gr/ods/ods_activities_2014_15.pdf
- Για τις δράσεις του ISE: http://ea.gr/ods/ise_activities_2014_15.pdf

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής σε δράσεις σε εθνικό επίπεδο απαιτείται εγγραφή έως την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 σε ηλεκτρονική φόρμα ακολουθώντας το σχετικό σύνδεσμο που βρίσκεται στον Δικτυακό Τόπο του Ι.Ε.Π. https://docs.google.com/forms/d/100Ww660TI3NPIXQKzj3VQXaJgz-bJfqCwRLlxjzjw9k/viewform .

Η επιλογή των σχολείων θα γίνει από επιτροπή του Ι.Ε.Π. με τα εξής κριτήρια: τη βασική τους υποδομή σχετικά με ΤΠΕ, την επάρκεια των εμπλεκομένων εκπαιδευτικών σε γνώσεις ΤΠΕ και την ιδιαιτερότητα των σχολείων (απομακρυσμένα & ακριτικά σχολεία, πρότυπα, διαπολιτισμικά, ειδικά κ.ά.).

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ
Δ/NΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ
Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΜΠΑΡΛΑ

Σχετικά Άρθρα