edu.klimaka.gr

Συμμετοχή Μαθητών σε ΠΛΟΥ με Φρεγάτα και Πτήση με Ελικόπτερο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΕ ΠΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΓΑΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Αρ.Πρωτ.Φ10α/190419/Δ4/08-11-2018/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Β΄
ΑΥΤ. Δ/ΝΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ - ΤΜΗΜΑ Α΄
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ B΄ - ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
Πληροφορίες: Α. Βάρλα (Δ.Ε.)
Α. Κεχαγιά (Ι.Ε.)
Ο. Μαραγκού (Ε.Ε.)
Όλγα Στουραΐτου (Ε.Ε.) E-mail: depek_merimna(ΣΤΟ)minedu.gov.gr
Τηλέφωνα: 210-3443272 (Δ.Ε.)
210-3443194 (Ι.Ε.)
210 344 2212 & 3014 (Ε.Ε.)
Fax: 210 344 2365

Θέμα: «Ενημέρωση μαθητών/τριών της Γ’ Λυκείου για συμμετοχή σε πλου με φρεγάτα και πτήση με Ε/Π του Πολεμικού Ναυτικού»
ΣΧΕΤ.: Το με αρ. πρωτ. 182132/ΓΔ4/29-10-2018 εισερχόμενο έγγραφο.

Σας ενημερώνουμε ότι το Πολεμικό Ναυτικό, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον προστάτη του Άγιο Νικόλαο και μετά την επιτυχημένη δράση του 2017, όπου μαθητές βίωσαν την εμπειρία πλου με υποβρύχιο, προσκαλεί για μια ακόμα φορά μαθητές/μαθήτριες της Γ’ Λυκείου να δηλώσουν συμμετοχή για πλου με Φρεγάτα και πτήση με Ελικόπτερο του ΠΝ.

Η κλήρωση για την επιλογή των «τυχερών» μαθητών/τριών θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 στο Θέατρο PIERCE του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος κατά την διάρκεια συναυλίας που διοργανώνει το Πολεμικό Ναυτικό προς τιμήν των οικογενειών του προσωπικού του.

Ο πλους της Φρεγάτας και η πτήση με Ελικόπτερο θα πραγματοποιηθούν κατά τη χρονική περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων – Νέου Έτους, προκειμένου να μη διαταραχθεί η παρακολούθηση των μαθημάτων.

Για τη συμμέτοχη στην κλήρωση απαιτείται η συμπλήρωση αίτησης και Υπεύθυνης Δήλωσης των γονέων και κηδεμόνων για τους/τις ανήλικους/ες μαθητές/τριες έως την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 .

Όσοι κληρωθούν και διαμένουν σε απόσταση άνω των 200χλμ από την Αθήνα, θα φιλοξενηθούν την παραμονή του απόπλου με μέριμνα του Πολεμικού Ναυτικού. Τέλος σας ενημερώνουμε συνοπτικά για το πρόγραμμα δράσης το οποίο έχει ως εξής:

1. Άφιξη μαθητών και συνοδών τους στο Ναυτικό Πέραμα, επιβίβαση σε πλοίο μεταφοράς προσωπικού, κίνηση προς Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

2. Άφιξη στην προβλήτα που ελλιμενίζεται η Φρεγάτα και ενημέρωση μαθητών για τον πλου.

3. Μετά το πέρας της ενημέρωσης, επιβίβαση στη φρεγάτα και συγκέντρωση στο ελικοδρόμιο του πλοίου. Θα ακολουθήσει ενημέρωση για τα θέματα ασφαλείας του πλου από Αξιωματικό της Φρεγάτας, καθώς και ξενάγηση στο πλοίο, ενώ παράλληά  θα γίνει ενημέρωση από προσωπικό της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού σχετικά με την πτήση.

4. Οι μαθητές/τριες θα χωριστούν σε ομάδες των πέντε (5) ατόμων.

5. Η διάρκεια πτήσης εκτιμάται σε 15 λεπτά ανά ομάδα και το μέγιστο ύψος πτήσεως δεν θα ξεπερνάει τα 1.000 πόδια (300μ).

6. Η συνολική διάρκεια του πλου και των πτήσεων θα είναι περίπου έξι (6) ώρες και θα λάβει χώρα στο Σαρωνικό Κόλπο.

7. Εκ μέρους του Πολεμικού Ναυτικού θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και διατάξεις ασφαλείας.

8. Σε περίπτωση που ανακύψει δυσκολία/επιφύλαξη από κάποιον μαθητή/μαθήτρια και με τη σύμφωνη άποψη ιατρικού προσωπικού του ΠΝ, το οποίο θα επιβαίνει στη Φρεγάτα κατά τη διάρκεια του πλου, ο εν λόγω μαθητής/μαθήτρια θα εξαιρεθεί της πτήσης.

Τα ανωτέρω στοιχεία για ενημέρωση των μαθητών/τριών και δήλωση συμμετοχής είναι διαθέσιμα στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.hellenicnavy.gr/el/enimerosi/anakoinoseis-drastiriotiton/item/11146-plous-mathiton-me-fregata-kai-ptisi-me-e-p-sto-plaisio-eortastikon-ekdiloseon-ag-nikolaou.html

Η εν λόγω δράση γνωστοποιείται στους ανωτέρω μαθητές/τριες προκειμένου να εκδηλώσουν τη συμμετοχή τους, εφόσον το επιθυμούν.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΓΑΝΤΑΣ

 


Πλους μαθητών με Φρεγάτα και πτήση με Ε/Π στο πλαίσιο Εορταστικών Εκδηλώσεων του ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
Οκτ 22, 2018

Το Πολεμικό Ναυτικό, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον Προστάτη του Άγιο Νικόλαο και μετά την επιτυχημένη δράση του 2017 όπου 12 μαθητές βίωσαν την εμπειρία πλου με υποβρύχιο, προσκαλεί για το έτος 2018 μαθητές της Γ’ Λυκείου να γίνουν ένα με τα στελέχη του ΠΝ, συμμετέχοντας σε έναν πλου με φρεγάτα του στόλου, καθώς και πτήση με ελικόπτερο ΠΝ (S70B AEGEAN HAWK).

H κλήρωση για την επιλογή των εικοσιπέντε (25) «τυχερών» μαθητών /μαθητριών θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018, στο Θέατρο PIERCE Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, κατά τη διάρκεια συναυλίας που διοργανώνει το Πολεμικό Ναυτικό προς τιμήν των οικογενειών του προσωπικού του.

Ο πλους της Φρεγάτας και η πτήση Ε/Π  θα πραγματοποιηθεί κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων – Νέου Έτους, προκειμένου να μη συμπέσει με το πρόγραμμα των σχολικών μαθημάτων.

Για τη συμμετοχή στην κλήρωση απαιτείται η συμπλήρωση αίτησης και Υπεύθυνης Δήλωσης έως την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 (ΕΔΩ). Όσοι κληρωθούν και διαμένουν σε απόσταση άνω των 200χλμ από την Αθήνα, θα φιλοξενηθούν την παραμονή του απόπλου με μέριμνα του Πολεμικού Ναυτικού.

 

 


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΕ ΠΛΟΥ ΜΕ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017-2018


Αρ.Πρωτ.Φ10α/209802/Δ4/30-11-2017/ΥΠΠΕΘ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Γ΄
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
& ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
ΤΜΗΜΑ B
Πληροφορίες: Α. Βάρλα (Δ.Ε.),
Ο. Μαραγκού (Ε.Ε.),
Κ. Φλώρου
nasmargianaki(ΣΤΟ)minedu.gov.gr
Τηλέφωνα: 210 344 3272 (Δ/θμια)
210 344 2212 & 2859 (ΕΠΑ.Λ.)
Fax: 210 344 2365

Θέμα: «Ενημέρωση μαθητών/τριών της Γ’ Λυκείου για συμμέτοχη σε πλου με υποβρύχιο του ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ»

ΣΧΕΤ.: Το με αρ. πρωτ. 202849/ΓΔ4/22-11-2017 εισερχόμενο έγγραφο.

Σας ενημερώνουμε ότι, το Πολεμικό Ναυτικό, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον προστάτη του Άγιο Νικόλαο, προσκαλεί μαθητές/μαθήτριες της Γ’ Λυκείου να δηλώσουν συμμετοχή κατά τον πλου με συμβατικό υποβρύχιο (τύπου 214) του ΠΝ.

Η κλήρωση για την επιλογή των «τυχερών» μαθητών/τριών, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσία του κ.Α/ΓΕΝ, κατά την διάρκεια συναυλίας που διοργανώνει το Πολεμικό Ναυτικό προς τιμήν των οικογενειών του προσωπικού του. Ο πλους του υποβρυχίου θα πραγματοποιηθεί κατά την χρονική περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων – Νέου Έτους, προκειμένου να μη διαταραχθεί η παρακολούθηση των μαθημάτων.

Για τη συμμέτοχη στην κλήρωση απαιτείται η συμπλήρωση αίτησης και Υπεύθυνης Δήλωσης των γονέων και κηδεμόνων για τους ανήλικους/ες μαθητές /τριες έως τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 .

Επιπρόσθετα και με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες σε Μάνδρα Αττικής και ν. Σύμη, το Πολεμικό Ναυτικό, στο πλαίσιο της υποστήριξης που διαχρονικά επιδεικνύει στους κατοίκους δοκιμαζόμενων περιοχών της Χώρας, παρέχει την ευκαιρία, κατόπιν ξεχωριστής κλήρωσης, σε επιπλέον τέσσερις (4) μαθητές/μαθήτριες, οι οποίοι θα προέρχονται (ανά δύο) από τις ανωτέρω πληγείσες περιοχές, να συμμετάσχουν στον εν λόγω πλου.

Για όσους κληρωθούν και διαμένουν σε απόσταση άνω των 200χλμ από την Αθήνα, τα έξοδα μετακίνησης καθώς και η διαμονής τους θα καλυφθούν με μέριμνα του Πολεμικού Ναυτικού.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι:

1. Την ημέρα του πλου, προ έναρξής του, θα διατεθεί ικανός χρόνος στους μαθητές/μαθήτριες που θα έχουν προσέλθει για εξοικείωση με το (εσωτερικό) περιβάλλον του υποβρυχίου. Σε περίπτωση που ανακύψει δυσκολία προσαρμογής/επιφύλαξη από κάποιον μαθητή/μαθήτρια και με τη σύμφωνη άποψη ιατρικού προσωπικού του ΠΝ, το οποίο θα επιβεί στο υποβρύχιο κατά τη διάρκεια του πλου, ο εν λόγω μαθητής/μαθήτρια θα εξαιρεθεί του πλου.

2. Ο πλους του υποβρυχίου θα είναι συνολικής διάρκειας έξι (6) ωρών περίπου, κατά τη διάρκεια των οποίων το υποβρύχιο θα είναι εν αναδύσει τέσσερις (4) ώρες και εν καταδύσει δύο (2) ώρες σε περισκοπικό βάθος (μέγιστο στα δέκα πέντε [15] μέτρα περίπου).

Οι ακόλουθοι σύνδεσμοι είναι διαθέσιμοι για όσους μαθητές/τριες θελήσουν να δηλώσουν συμμετοχή στην εν λόγω κλήρωση:

http://www.hellenicnavy.gr/el/component/k2/item/9562-symmetoxi-mathiton-g-lykeiou-se-plou-me-ypovryxio.htmlhttp://www.hellenicnavy.gr/el/component/k2/item/9562-symmetoxi-mathiton-g-lykeiou-se-plou-me-ypovryxio.html

http://www.facebook.com/HellenicNavyGR

Η εν λόγω δράση γνωστοποιείται στους ανωτέρω μαθητές/τριες προκειμένου να εκδηλώσουν τη συμμετοχή τους, εφόσον το επιθυμούν.

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σχετικά Άρθρα