edu.klimaka.gr

25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπιας για Παιδιά και Νέους 2022-23

25ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ 2022-2023

Αρ.Πρωτ.Φ.14/140266/ΑΖ/142236/Δ1/16-11-2022/ΥΠΑΙΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π/ΘΜΙΑΣ, Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε
ΤΜΗΜΑ Β’ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ.Ε
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
-----
Email : spudonpe(ΣΤΟ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες : Β. Παπαβρόντος (Π.Ε.)
: Α. Βάρλα (Δ.Ε.)
: Φ. Λυμπεροπούλου (Ε.Α.Ε.)
: Ο. Μαραγκού (Ε.Ε.)
: Π. Ρούνη (Ι.Ε.)
: Α. Ζερβάκη (Π.Ε.)
Τηλέφωνο : 210 344 2249 (Π.Ε)
: 210 344 3272 (Δ.Ε)
: 210 344 2933 (Ε.Α.Ε.)
: 210 344 2212(Ε.Ε)
: 210 344 3464 (Ι.Ε.)
: 210 344 3006 (Π.Ε.)

ΘΕΜΑ: «Αίτημα του φορέα «Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) Φεστιβάλ Ολυμπίας» για έγκριση συμμετοχής σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, όλων των τύπων σχολείων της χώρας και του εξωτερικού, στις δράσεις του 25ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ, για το σχολικό έτος 2022-2023»
Σχετ. εγγρ.: Το υπ’ αρ. πρωτ. 140266/ 11-11-2022 εισερχόμενο έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ

Σε απάντηση του με αρ. πρωτ. Φ.14Α/64508/ΑΖ/71954/Δ1/10-06-2022 εγγράφου, σχετικά με την έγκριση συμμετοχής
σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, όλων των τύπων σχολείων της χώρας και του εξωτερικού, στις δράσεις του 25ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ, για το σχολικό έτος 2022-2023, σας γνωστοποιούμε ότι σύμφωνα με το υπ’ αρ. 60/10-11-2022 απόσπασμα πρακτικού του Δ.Σ του Ι.Ε.Π, το αίτημά σας γίνεται αποδεκτό για τη συμμετοχή σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, όλων των τύπων σχολείων της χώρας και ελληνικών σχολείων του εξωτερικού, στις εκπαιδευτικές δράσεις που θα υλοποιηθούν εντός σχολικού ωραρίου στα πλαίσια του «25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους» για το σχολικό έτος 2022-2023.Ωστόσο, για τις παράλληλες δράσεις του κύριου προγράμματος και των εκδηλώσεων Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου που αφορούν στους/στις  εκπαιδευτικούς και θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του Φεστιβάλ παρέλκει η γνωμοδότηση του Ι.Ε.Π.

Για την υλοποίηση των θετικά γνωμοδοτημένων εκπαιδευτικών δράσεων στα πλαίσια του «25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους» για το σχολικό έτος 2022- 2023, ισχύουν οι εξής προϋποθέσεις:

  1. Η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στο Φεστιβάλ να είναι προαιρετική για τους/τις μαθητές/- ήτριες και να
    πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων και Διδασκουσών, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία για τις σχολικές δράσεις στο πλαίσιο της σχολικής ζωής. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η μη παρακώλυση του σχολικού προγράμματος και η ασφάλεια των μαθητών/τριών.
  2. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στις δράσεις του Φεστιβάλ να πραγματοποιείται κατόπιν ενημέρωσης των γονέων/κηδεμόνων τους και με την ενυπόγραφη συγκατάθεσή τους. Η ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων να διασφαλίζεται και για την ενδεχόμενη βιντεοσκόπηση/ηχογράφηση/φωτογράφιση μαθητών/τριών για τις ανάγκες υλοποίησης των δράσεων (π.χ. κινηματογραφικό εργαστήριο), καθώς και για την
    ενδεχόμενη δημοσίευση/προβολή έργου στην υλοποίηση του οποίου συμμετέχει ο/η μαθητής/τρια.
  3. Η χρονική διάρκεια των δράσεων που υλοποιούνται εντός ωρολογίου προγράμματος να μην υπερβαίνει τις τέσσερις (4) διδακτικές ώρες ή τις έξι (6) για ειδικά σχολεία.
  4. Οι δράσεις να υλοποιούνται υποχρεωτικά παρουσία εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας.
  5. Να τηρείται το θεσμικό πλαίσιο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και γονέων/κηδεμόνων, βάσει της κείμενης νομοθεσίας. Ο φορέας διοργάνωσης να αναλάβει όλη τη διαδικασία υλοποίησης του Φεστιβάλ και να διασφαλίσει τα προσωπικά δεδομένα και τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών.
  6. Να μην προκύπτει από τις δράσεις του Φεστιβάλ με οποιονδήποτε τρόπο άμεση διαφήμιση εταιρειών/προϊόντων/φορέων/υπηρεσιών.
  7. Το Φεστιβάλ να υλοποιηθεί αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς σκοπούς και χωρίς να προκύπτουν έσοδα για τον φορέα διοργάνωσης ή για άλλον (π.χ. με εμπορία, διαφήμιση).
  8. Η τυχόν μετακίνηση των μαθητών/τριών στο πλαίσιο συμμετοχής τους στις δράσεις του Φεστιβάλ να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία για τις διδακτικές/εκπαιδευτικές επισκέψεις και εκπαιδευτικές εκδρομές.
  9. Η δέσμευση των συντελεστών ότι θα αποστείλουν στο Ι.Ε.Π. με την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ τον πλήρη φάκελο αξιολόγησής του.
  10. Η δέσμευση των συντελεστών ότι στην περίπτωση έγκρισης του Φεστιβάλ, δεν θα πραγματοποιηθεί μελλοντική υλοποίησή του με την αναφορά της συγκεκριμένης έγκρισης του Υ.ΠΑΙ.Θ.
  11. Για τους διαγωνισμούς που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, να ισχύουν οι όροι και οι προϋποθέσεις υλοποίησης που αναφέρονται στη σχετική γνωμοδότηση του Ι.Ε.Π.

Η έγκριση του ανωτέρω διαγωνισμού θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ http://edugate.minedu.gov.gr/→Ενημερωτικό Υλικό → Εγκεκριμένα Προγράμματα → 2022-23→Διαγωνισμοί Για οποιεσδήποτε πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον φορέα: ΚΟΙΝΣΕΠ Φεστιβάλ Ολυμπίας, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , τηλ. 2108664470 , 6973431805

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Α/ΘΜΙΑΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΠΤΣΗΣ

Σχετικά Άρθρα