edu.klimaka.gr

Συλλογή Πλαστικών Καπακιών για Αναπηρικά Αμαξίδια

ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΠΑΚΙΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ

Αρ.Πρωτ.6259/04-09-2020

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ
& ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ
ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 95Β ΤΚ.58100
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
τηλ:23820-81308
e-mail: syllogos12(ΣΤΟ)yahoo.gr

Θέμα: ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΠΑΚΙΩΝ

Ο Σύλλογος μας για 8η συνεχή χρονιά είναι θερμός υποστηρικτής της Δράσης ¨Συλλέγουμε πλαστικά καπάκια και προσφέρουμε αναπηρικά αμαξίδια¨. Σας καλούμε λοιπόν και φέτος να ενισχύσετε τον όμορφο σκοπό μας και να στηρίξουμε όλοι μαζί οικογένειες που έχουν άτομα με αναπηρία και έχουν οικονομικές δυσκολίες, καθώς και άπορους συνανθρώπους μας. Η προσπάθεια είναι συλλογική και γίνεται από όλη την Ελλάδα, όπως Σχολεία, Δημόσιοι φορείς, Οργανισμοί, Σύλλογοι, Εκκλησίες, Ιδρύματα, Στρατιωτικές Μονάδες, Αστυνομικά τμήματα, Επιχειρήσεις και Ιδιώτες και τους ευχαριστούμε πολύ.

Με αυτή την επιστολή μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η προσπάθεια συνεχίζεται διότι τα αιτήματα για αμαξίδια είναι πάρα πολλά. Σας στέλνουμε ενημέρωση για την δράση του Συλλόγου μας και ευελπιστούμε και στην δική σας συμμετοχή. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας δηλώσουμε ότι για το 2019 δόθηκαν 50 ορθοπεδικά είδη και για το 2020 μέχρι στιγμής 30 ορθοπεδικά είδη σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος από την συλλογή των πλαστικών καπακιών. Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όσους μας στήριξαν και συνεχίζουν όλα αυτά τα χρόνια προσφέροντας μεγάλο κοινωνικό έργο με ένα τόσο δα μικρό καπάκι. Σας γνωστοποιούμε ότι για ένα αναπηρικό αμαξίδιο χρειάζεται 1 τόνος πλαστικά καπάκια δηλαδή 540.000 τεμάχια.

Πιστοί στη δέσμευσή μας να στεκόμαστε δίπλα σε όλους όσους έχουν ανάγκη και αντιμετωπίζουν προβλήματα, πολλαπλασιάζουμε το καθήκον μας ώστε να είμαστε αφοσιωμένοι στον στόχο μας. Έτσι λοιπόν παρόλο τις δυσκολίες που περνούμε φέτος, με την αλλαγή που έχουμε πλέον στην καθημερινή μας ζωή και τα πράγματα που έχουν γίνει πιο περίπλοκα έχουμε ανάγκη να δώσουμε βοήθεια και αγάπη όλοι μαζί.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία.


ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΑΠΑΚΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παράκληση θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι με κάθε αποστολή πλαστικών καπακιών να επικοινωνείτε μαζί μας είτε με το τηλέφωνο είτε με email για να έχουμε γνώση με ποια μεταφορική τα στείλατε και περίπου τον αριθμό κιβωτίων η σακιδίων. Στα δέματα να γράφετε τα στοιχεία του Συλλόγου μας και τα δικά σας. Αν είναι εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης να αναγράφεται ότι γίνεται μεταφόρτωση στην ΜΕΤΜΠΑ Αθήνα η ΜΕΤΜΠΑ ΚΑΛΟΧΩΡΙ αντίστοιχα ανάλογα στην περιοχή που είστε.

Να γνωρίζετε ότι οι μεταφορικές δεν είναι υποχρεωμένες να παραλαμβάνουν από την έδρα σας τα καπάκια λόγω φόρτου εργασίας.

Αν κάποιες το κάνουν είναι γιατί έχουν την ευχέρεια και τους ευχαριστούμε πολύ. Οι μεταφορικές που αναφέρονται στην λίστα δεν χρεώνουν κόμιστρα και στηρίζουν όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται.

Κάθε φορά καλά είναι να δίνετε στην μεταφορική μια επιστολή που να αναγράφεται η διεύθυνση σας, η ποσότητα και να παραδίδετε στο γραφείο της μεταφορικής και να ζητάτε να σταλεί στο σύλλογο μας. Αν δεν γίνεται αυτό να ξέρετε δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την ποσότητα των καπακιών και από πού έχουν σταλεί για να στείλουμε το ευχαριστήριο.

Προσοχή!! όταν παραδίδετε τα καπάκια σε κάποιον να ενημερώνεστε πρώτα που θα τα πάνε γιατί χρησιμοποιούν σαν πρόσχημα τον Σύλλογο.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

Κάθε αποστολή που θα κάνετε προς τον Σύλλογό μας, θα σας στέλνουμε ευχαριστήριο μέσω email. Έτσι θα γνωρίζετε ότι τα παραλάβαμε.

 


ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2019

Ο Σύλλογός Παραπληγικών - Κινητικά Αναπήρων και Ατόμων με Αναπηρία Ν. Πέλλας είναι ένα ζωντανό Σωματείο Εγγεγραμμένο στο Εθνικό Μητρώο με αριθμ. Ο24C3ΦΑΝ12016038Ν/0593. Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και Εθελοντισμού, που ιδρύθηκε το 1999 και προσφέρει έργο συμπληρωματικό της Πολιτείας.

Στόχος του Συλλόγου είναι η ισόνομη και ισότιμη αντιμετώπιση των μελών μας καθώς και η ένταξη τους στην εργασία και στην κοινωνία γενικότερα.

Δικαιώματα αναπήρων. Ο Σύλλογος μας και για το 2019 που μας πέρασε βρέθηκε δίπλα στα μέλη και στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από συμπαράσταση και στήριξη για την ένταξη τους στην κοινωνία. Προσφέραμε σε όσους ήρθαν στα γραφεία μας η και τηλεφωνικά ακόμα και επισκέψεις στις οικίες τους για να ενημέρωθούν για τα δικαιώματά τους, γιατί υπάρχουν πολλοί που δεν γνωρίζουν με το ποσοστό αναπηρίας που έχουναν δικαιούνται επιδόματα, δωρεάν παροχές ορθοπεδικών ειδών, εκπτώσεις σε τιμολόγια ΔΕΗ και ΥΔΡΕΥΣΗ, μειωμένη φορολογία, δωρεάν μετακινήσεις , θέσεις πάρκινγκ, μειωμένα εισητήρια σε μεσα μαζικής μεταφοράς, κ.λ.π. φυσικά ανάλογα της πάθησης που έχουν.

Διανομή τροφίμων. Κάθε χρόνο στηρίζουμε οικογένειες με τρόφιμα Χριστούγεννα και Πάσχα, που μας προσφέρουν διάφορες επιχειρήσεις τροφίμων, αλλά και από αγορές που κάνει ο ίδιος ο Σύλλογος καθώς είδη ρουχισμού και φάρμακα.

Συμβουλευτική υποστήριξη στα μέλη μας. Παρέχουμε νομική υποστήριξη με καθοδήγηση από δικηγόρο –εργατολόγο του Συλλόγου μας, σε ότι αφορά τις συντάξεις αναπηρίας και οποιοδήποτε άλλο θέμα προκύψει.

Συλλογή πλαστικών καπακιών. Συγχρόνως συνεχίζουμε την δράση με την συλλογή των πλαστικών καπακιών, προσφέροντας αναπηρικά αμαξίδια σε άτομα που δυσκολεύονται να αποκτήσουν ένα αμαξίδιο λόγω οικονομικής δυσκολίας η γιατί δεν τους παρέχονται δωρεάν από τα ταμεία τους. Επίσης αμαξίδια προσφέρουμε σε ιδρύματα, κέντρα υγείας, νοσοκομεία και άλλες δομές που έχουν και γνωρίζουν τα άτομα που τα έχουν ανάγκη. Έτσι για την χρονιά που μας πέρασε το 2019 κατάφερε ο Σύλλογος να προσφέρει 50 αναπηρικά αμαξίδια και άλλα ορθοπεδικά είδη όπου υπήρχε ανάγκη και σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος.

Σας αναφέρουμε που ακριβώς δώσαμε τα 50 ορθοπεδικά είδη για το 2019.

Γιαννιτσά. Παραδώσαμε 5 αναπηρικά αμαξίδια και 1 γερανάκι σε συμπολίτες μας.

Ηράκλειο Κρήτης. Με μία εξαίρετη συνεργασία μεταξύ του δικού μας Συλλόγου και του Παγκρήτιου Συλλόγου που εδρεύει στο Ηράκλεο Κρήτης στείλαμε 5 αναπηρικά αμαξίδια που το ένα εξ αυτών ήταν ειδικού τύπου. Ο Παγκρήτιος Σύλλογος συγκέντρωσε πλαστικά καπάκια και τα πρόσφερε στον Σύλλογο μας για να στείλουμε αυτά τα αμαξίδια. Καταφέραμε να γεφυρώσουμε τις αποστάσεις μεταξύ μας και αυτό το καταφέραμε με την προσφορά των τοπικών μεταφορικών εταιρειών που προσφέρθηκαν να γίνει η μεταφορά τους εντελώς δωρεάν.

Θεσσαλονίκη.Παραδώσαμε 4 αναπηρικά αμαξίδια . Το ένα από αυτά ήταν παιδικό αμαξίδιο.

Ηγουμενίτσα. Δώσαμε 1 αναπηρικό αμαξίδιο στην ενορία του Αγ. Σπυρίδωνα για να στηρίξει κάποιον που το είχε ανάγκη.

Βόνιτσα. Δώσαμε 2 αναπηρικά αμαξίδια στο Κέντρο Υγεία Βόνιτσας για να παραδοθούν σε άτομα ανασφάλιστα που γνώριζαν και τα είχαν ανάγκη.

Αστακός Αιτ/νίας. Στείλαμε 2 αναπηρικά αμαξίδια στο Κέντρο Υγείας Αστακού για να δοθούν σε 2 άτομα που είχαν πρόβλημα μετακίνησης λόγω της κινητικής αναπηρίας τους.

Αθήνα. Δώσαμε 5 αμαξίδια. Ένα στην ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΘΗΝΩΝ, ένα στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αθηνών, ένα στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αιγάλεω , ένα αναπηρικό παιδικό αμαξίδιο στο 12Ο /ΘΕΣΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΕΠΑΠ ΑΘΗΝΩΝ καθώς και σε ένα συνάνθρωπό μας που το είχε ανάγκη.

Ελευσίνα. Στείλαμε ένα αμαξίδιο στο Ειδικό Σχολείο Ελευσίνας για τις ανάγκες του σχολείου.

Κιλκίς. Δώσαμε ένα αναπηρικό αμαξίδιο και ένα αερόστρωμα σε οικογένειες που είχαν πρόβλημα.

Πλάκες Μήλου. Δώσαμε ένα νοσοκομειακό κρεβάτι για τις ανάγκες του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΗΛΟΥ. Σε αυτή την δράση βοήθησε η Πλακιώτικη Ένωση Μήλου συλλέγοντας τα καπάκια από το νησί.

Σέρρες. Δώσαμε 4 αναπηρικά αμαξίδια. Ένα αναπηρικό αμαξίδιο πήραν ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , ένα αμαξίδιο παρέλαβε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σερρών, ένα αμαξίδιο ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Σερρών και ένα αμαξίδιο δώσαμε στο Σύλλογο Γυναικών Άγγιστας Σερρών.

Άρτα. Δόθηκαν 2 αναπηρικά αμαξίδια σε οικογένειες της πόλης που ήταν ανασφάλιστοι- άποροι.

Καβάλα. Στείλαμε στην μονάδα φροντίδας ΄΄Ο ΑΓΙΟΣ ΣΙΛΑΣ΄΄ ένα αναπηρικό αμαξίδιο και επίσης στο γηροκομείο ΄΄ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ΄΄ 2 αεροστρώματα για τους ανθρώπους τρίτης ηλικίας που είναι κατάκοιτοι.

Χίος. Κατόπιν αιτήματος του Σχολικού κέντρου Καρδαμύλων στείλαμε ένα απλό αναπηρικό αμαξίδιο στο γηροκομείο΄΄ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ΄΄.

Ξάνθη. Το δημοτικό σχολείο Αβδήρων συλλέγοντας πλαστικά καπάκια και αφού έκανε αίτημα στον Σύλλογο μας, παραδόθηκε ένα αναπηρικό αμαξίδιο σε ένα άτομο από την περιοχή τους που ήταν ανασφάλιστος .

Μυτιλήνη. Παραδόθηκε στο ΚΕΦΙΑΠ Λέσβου ένα αναπηρικό αμαξιδίο για να το προσφέρουν σε συνάνθρωπό τους που αδυνατούσε να το αποκτήσει.

Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Παραδόθηκαν 2 αναπηρικά αμαξίδια στο Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού της Αλεξάνδρειας για την στήριξη ατόμων που βρίσκονται στην πόλη τους.

Εύβοια. Στείλαμε 2 αναπηρικά αμαξίδια σε 2 οικογένειες που έχουν άτομα με κινητική αναπηρία, και είναι ανασφάλιστα.

Χαλκιδική- Σιθωνία –Νικήτη. Ο Δήμος Σιθωνίας συγκέντρωσε μεγάλη ποσότητα πλαστικών καπακιών και τα πρόσφερε στον Σύλλογό μας ώστε να δοθούν αναπηρικά αμαξίδια σε αγροτικά ιατρεία που βρίσκονται σε ορεινά χωριά της Χαλκιδικής για την εξυπηρέτηση των κατοίκων τους. Έτσι στείλαμε ένα αμαξίδιο για να το διαθέσουν εκεί και ακολουθούν και άλλα.

Κοζάνη. Στείλαμε ένα αναπηρικό αμαξίδιο σε μια οικογένεια με άτομο που είχε κινητική αναπηρία και ήταν ανασφάλιστο.

Μεσσηνία- Γαργαλιάνοι. Κατόπιν αιτήματος του 2ου Δημοτικού Σχολείου των Γαργαλιάνων, που συλλέξανε καπάκια και τα στείλανε στο Σύλλογο μας, στείλαμε ένα αναπηρικό αμαξίδιο για να το δωρίσουνε στο ΄΄Βοήθεια στο σπίτι΄΄ του Δήμου Γαργαλιάνων ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των ηλικιωμένων εκεί.

Κατερίνη Πιερίας. Στείλαμε ένα παιδικό αναπηρικό αμαξίδιο στον ΄΄Σύλλογο Τριτέκνων Ν. Πιερίας ΄΄ Ολυμπος ΄΄ αφού μας στείλανε μια σημαντική ποσότητα καπακιών , και με σκοπό να το δωρίσουν στο Ίδρυμα ΄΄Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης΄΄ και ετοιμάζουμε και δεύτερο για το συγκεκριμένο Ίδρυμα.

Αλβανία- Αργυρόκαστρο. Στείλαμε ένα αναπηρικό αμαξίδιο στο Οικοτροφείο της Μητρόπολης Αργυροκάστρου, κατόπιν αιτήματος του πατέρα Θεόδωρου που είναι στην Ενορία του ΑΓ. Σπυρίδωνα στην Ηγουμενίτσα γιατί το Οικοτροφείο έχει πολλές ελλείψεις.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάτι καταφέραμε για το 2019 και ελπίζουμε να κάνουμε περισσότερα για το 2020. Όσο συνεχίζεται η συλλογή καπακιών και κάποιες δωρεές από συμπολίτες μας εμείς θα είμαστε δίπλα σε όποιον μας χρειάζεται.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

 

Σχετικά Άρθρα