edu.klimaka.gr

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "CROCUS"

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "CROCUS"

Αρ.Πρωτ.167589/Γ2/06-11-2013/ΥΠΑΙΘ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Α
Πληροφορίες: Α. Πασχαλίδου
Ρ. Γεωργακόπουλος
Τηλέφωνο: 210-3442238, 210-3442243

ΘΕΜΑ: «Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Crocus»

Το Εβραϊκό Μοuσείο της Ελλάδος σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό για το Ολοκαύτωμα της Ιρλανδiας υλοποιει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Crocus", το οποίο απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 11 έως 18 ετών και αποτελεί δραστηριότητα σε πολλά σχολεία παγκοσμiως.

Μέσω του προγράμματος οι μαθητές καλούνται να γνωρίσουν το θέμα του Ολοκαυτώματος και να ενισχύσουν τη γνώση τους σχετικά με τους κινδύνους που προέρχονται από τις διακρίσεις, τις προκαταλήψεις και τη μισαλλοδοξία.

Οι συμμετέχοντες μαθητές θα ασχοληθούν με τη συμβολική φύτευση βολβών κίτρινου κρόκου, στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Το κίτρινο χρώμα παραπέμπει στο κίτρινο άστρο του Δαβίδ, το οποιο οι Ναζί υποχρέωναν τους Εβραίους να φορούν. Όταν ανθίσουν οι κρόκοι, περίποu στα τέλη Ιανουαρiοu και κοντά στη παγκόσμια ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος (27 Ιανουαρlου), οι μαθητές θα έχουν την εuκαιρία να ερμηνεύσουν το συμβολισμό τους.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να βρουν πληροφορίες και να συμπληρώσουν αίτηση συμμετοχής στο σύνδεσμο:
http://www.jewishmuseum.gr/gr/activitίes dynamίc/news/item/80.html

Στη συνέχεια θα παραλάβουν πακέτο με οδηγίες για τον εκπαιδευτικό και σχετική βιβλιογραφία, όπως επίσης και τους βολβούς που αντιστοιχούν σε κάθε μαθητή.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Οριέττα Τρέβεζα, υπεύθυνη εκπαίδευσης του Εβραϊκού Μουσείου (τηλ. 210-3225582, e-mail: otreveza(ΑΤ)jewishmuseum.gr.

Παρακαλούμε να ενημερωθούν οι σχολικές μονάδες της αρμοδιότητάς σας.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

Σχετικά Άρθρα