edu.klimaka.gr

Αποτελέσματα εισαγωγής σπουδαστών στις ΑΕΝ

Αποτελέσματα Εισαγωγής σε Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού ΑΕΝ 2023

Αποτελέσματα Εισαγωγής Υποψηφίων στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Ακαδημαϊκού Έτους 2023-2024

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ -
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ
ΚΛΑΔΟΣ Β' (ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ)
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ

1. Από το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής (Υ.ΝΑ.Ν.Π.) ανακοινώνεται ότι την 07η Αυγούστου 2023, ημέρα Δευτέρα, τοιχοκολλήθηκαν στα καταστήματα του Υπουργείου (Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε1-Ε2, εντός λιμένα Πειραιά και Γρ. Λαμπράκη 150) και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Υ.ΝΑ.Ν.Π. (www.ynanp.gr) και του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής (www.hcg.gr) οι πίνακες των σπουδαστών/σπουδαστριών που εισάγονται στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Στις Α.Ε.Ν. εισάγονται συνολικά 1.222 σπουδαστές (780 Πλοίαρχοι, 442 Μηχανικοί).

2. Διευκρινίζεται ότι οι πίνακες εισαγομένων σπουδαστών/σπουδαστριών στις Α.Ε.Ν. περιέχουν μόνο τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό του κάθε υποψήφιου στις πανελλαδικές εξετάσεις, τον αριθμό πρωτοκόλλου αίτησης που υπέβαλλε στο Υ.ΝΑ.Ν.Π. για την εισαγωγή στις Α.Ε.Ν. και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

3. Οι επιτυχόντες υποχρεούνται να παρουσιαστούν για εγγραφή στις Α.Ε.Ν. που έχουν επιτύχειέως και την 22η Αυγούστου 2023, ημέρα Τρίτη. Όσοι δεν παρουσιασθούν αποκλείονται της εγγραφής τους και οι κενές θέσεις που τυχόν προκύψουν θα καλυφθούν για μια και μόνο φορά από υποψήφιους/-ες από πίνακες επιλαχόντων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 3.2 και 3.3 του άρθρου 2 της Αρ.: 2231.2-6/17169/2023/07-03-2023 Κ.Υ.Α. (Β’ 1444), οι κενές θέσεις υποψήφιων προερχομένων από Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.) που προκύψαν θα συμπληρωθούν από υποψήφιους/-ες από τους πίνακες επιλαχόντων αντίστοιχης κατηγορίας προερχομένων από Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.). Οι εν λόγω πίνακες υποψήφιων προς κάλυψη των προαναφερόμενων κενών θέσεων θα αναρτηθούν με νεότερη ανακοίνωση.

4. Νεοεισαγόμενοι σπουδαστές που εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 27 του Κανονισμού Σπουδών των Α.Ε.Ν. (Β’ 2028/2019) δύνανται να υποβάλουν αιτήσεις για μετεγγραφή εντός δέκα (10) εργάσιμων ημέρων από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, στο Υ.ΝΑ.Ν.Π./Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ./Δ.ΕΚ.Ν., αυτοπροσώπως η΄ με συστημένη επιστολή (ταχ. διευθυνση: Ακτή Βασιλειάδη, Πύλες Ε1 – Ε2, Τ.Κ.:18510, Πειραιάς) ή μέσω των Α.Ε.Ν.

5. Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή των σπουδαστών στις Α.Ε.Ν. είναι τα εξής:

  1. δελτίο ταυτότητας και μια φωτοτυπία αυτού
  2. τέσσερις (04) φωτογραφίες (τύπου ταυτότητας)
  3. φωτοαντίγραφο απολυτήριου λυκείου
  4. υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 στην οποία να δηλώνουν ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Α.Ε.Ι.), πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα, ή βεβαίωση διαγράφης εφόσον είχαν εγγραφεί σε κάποιο Α.Ε.Ι. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που ο/η σπουδαστής/-ρια είναι ήδη εγγεγραμμένος/-η σε κάποιο Α.Ε.Ι., η Γραμματεία του οποίου δεν λειτουργεί λόγω θέρους την περίοδο του πρώτου εδαφίου της παρ.3 της παρούσης, αντί της βεβαίωσης διαγραφής θα υπογράφει σχετική υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 αναφορικά με την εγγραφή του/της στο εν λόγω Α.Ε.Ι. και την υποχρέωση προσκόμισης/αποστολής της προαναφερόμενης βεβαίωσης με την επανέναρξη λειτουργίας της Γραμματείας του Α.Ε.Ι. στην Α.Ε.Ν. επιτυχίας του/-ης.

6. Τα προαναφερθέντα δικαιολογητικά εγγραφής σπουδαστών δύναται να αποσταλούν στις Α.Ε.Ν. επιτυχίας και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποκλειστικά εντός του χρονικού διαστήματος της παρ.3 του παρόντος (ήτοι έως και την 22η Αυγούστου 2023), εκτός των φωτογραφιών, τις οποίες υποχρεούνται να καταθέσουν οι σπουδαστές στην Α.Ε.Ν. επιτυχίας τους πριν την έναρξη του Α’ εξαμήνου σπουδών. Ομοίως καθίσταται δυνατή και η αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, των δικαιολογητικών μετεγγραφής σπουδαστών, εφόσον συντρέχει τέτοια περίπτωση.

7. Όσα εκ των προαναφερθέντων δικαιολογητικών εγγραφής ή/και μετεγγραφής φέρουν την υπογραφή του/-ης σπουδαστή/-ριας (ήτοι αίτηση εγγραφής/μετεγγραφής και υπεύθυνη δήλωση), προκειμένου να γίνουν αποδεκτά πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν θεώρηση του γνησίου της υπογραφής του αιτούντα (είτε μέσω αρμόδιας Διοικητικής Αρχής είτε μέσω www.gov.gr είτε μέσω της Α.Ε.Ν. σε περίπτωση αυτοπρόσωπης κατάθεσης).

 

Μετάβαση στο σελίδα με τα Αποτελέσματα εισαγωγής Πλοιάρχων / Μηχανικών στις ΑΕΝ 2023

Σχετικά Άρθρα