ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΡΤΑ ΝΕΩΝ - ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Εκτύπωση  

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΡΤΑ ΝΕΩΝ

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΝΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία: 13/8/2013

Θέμα: Νέα συνεργασία της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων με την εταιρία Μινωικές Γραμμές ΑΝΕ

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη νέα συνεργασία του προγράμματος «Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων» με την εταιρία Μινωικές Γραμμές ΑΝΕ. Η συνεργασία προβλέπει 20% έκπτωση στην τιμή του εισιτηρίου για τους κατόχους της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, σε όλα τα δρομολόγια που εξυπηρετεί η εταιρία (γραμμές εσωτερικού και εξωτερικού, εκτός της κατηγορίας θέσεων επιβατών lux).

Έχοντας ήδη καλύψει σημαντικό κομμάτι των χερσαίων εθνικών μεταφορών (ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΑΣΘ, ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ), με τη συμφωνία αυτή, η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων εγκαινιάζει ένα νέο δίκτυο συνεργασιών στις θαλάσσιες μεταφορές με μία κορυφαία ναυτιλιακή εταιρία. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση των Μινωικών Γραμμών ΑΝΕ για την άμεση ανταπόκρισή τους και τη στήριξη που παρέχουν στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε ένα πιο φιλικό περιβάλλον για τους νέους της χώρας μας, κατά τη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία.

Θα πρέπει τέλος να σημειωθεί ότι με την επικύρωση της συμφωνίας αυτής, η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων παρέχει πλέον ένα ολοκληρωμένο οικονομικό πακέτο διακοπών στους νέους, με μειωμένα ακτοπλοϊκά εισιτήρια αλλά και σημαντικές εκπτώσεις σε πάνω 148 ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, camping και hostels σε όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων αναβαθμίζει το ρόλο της και σηματοδοτεί την έναρξη ενός σημαντικού πυλώνα στον τομέα του τουρισμού για τους νέους.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 2599444/422 και στις ιστοσελίδες www.europeanyouthcard.gr / www.inedivim.gr


ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΚΤΕΛ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Ημερομηνία: 9/7/2013

 Θέμα: Νέα συνεργασία της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων με τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη νέα συνεργασία του προγράμματος «Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων» με την εταιρία ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ. Η συμφωνία προβλέπει 25% έκπτωση στην τιμή του εισιτηρίου σε όλα τα δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη – Αθήνα, που εξυπηρετεί η εταιρία ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ.

Το δίκτυο των συνεργατών της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων εμπλουτίζεται διαρκώς, με στόχο να ανταποκρίνεται άμεσα και ουσιαστικά στις ανάγκες των νέων τη δύσκολη αυτή περίοδο. Ειδικότερα στον τομέα των μεταφορών, η συνεργασία με τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ ενισχύει σημαντικά την προσπάθειά μας αυτή και έρχεται να προστεθεί στην ήδη σημαντική λίστα συνεργατών μας στο κομμάτι των χερσαίων μεταφορών (ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΑΣΘ).

Ευελπιστούμε ότι η συμφωνία αυτή θα αποτελέσει ένα σημαντικό σημείο αναφοράς αλλά και εφαλτήριο για αντίστοιχες μελλοντικές γέφυρες συνεργασίας, με στόχο να ωφεληθεί ένας μεγάλος αριθμός νέων στη χώρα μας.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 2599444/422 και στις ιστοσελίδες
 www.europeanyouthcard.gr /www.inedivim.gr


ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΡΤΑ ΝΕΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία: Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Θέμα : Εκπτώσεις στα σιδηροδρομικά εισιτήρια με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Με μειωμένο εισιτήριο θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν οι κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, στο σιδηροδρομικό άξονα Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Αλεξανδρούπολης καθώς και στην απ’ ευθείας γραμμή Αθήνα-Καλαμπάκα.

Αυτό προβλέπει η συμφωνία για ανανέωση της συνεργασίας ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, που υπεγράφη σήμερα, στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς κ. Παναγιώτη Κανελλόπουλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο τον τελευταίο χρόνο, ταξίδεψαν με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σχεδόν 7.500 κάτοχοι της κάρτας, επωφελούμενοι από τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές που εξασφάλισε γι αυτούς η σχετική συμφωνία, η οποία προβλέπει :

• Τη διάθεση στους κατόχους της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων συνολικά 3.000 θέσεων ανά μήνα στην ειδική εκπτωτική τιμή των 12 €, για τη μετακίνηση τους σε επιλεγμένες αμαξοστοιχίες Intercity στις γραμμές Αθήνα- Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη καθώς και στην απ’ευθείας γραμμής Αθήνα-Καλαμπάκα με τους όρους που γίνεται μέχρι σήμερα η διαχείριση των εκπτωτικών προσφορών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (εξαίρεση δηλαδή των ημερών που εμφανίζονται υψηλές πληρότητες σε ορισμένες αμαξοστοιχίες). Στις παραπάνω τιμές εμπεριέχεται ΦΠΑ και Κοινωνικός Πόρος.

• Οι εκπτωτικές τιμές θα καλύπτουν όλο το φάσμα των αμαξοστοιχιών, για τις οποίες ισχύει κράτηση θέσης στις παραπάνω γραμμές και θα είναι διαθέσιμες το πολύ μέχρι 48 ώρες πριν από την αναχώρηση της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν ήδη πωληθεί. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου οι συγκεκριμένες θέσεις θα διατίθενται στο επιβατικό κοινό στην κανονική τους κατά περίπτωση τιμή.

• Οι εκπτωτικές τιμές θα είναι διαθέσιμες αρχικά μόνο μέσω θυρίδων πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και όπου υπάρχει μηχανογραφημένο σύστημα έκδοσης εισιτηρίων και σε δεύτερη φάση και μέσω Διαδικτύου. Στα σημεία αυτά θα ελέγχονται απαραίτητα τα στοιχεία της κάρτας του αιτούντος σε συνδυασμό με την αστυνομική του ταυτότητα, και στη συνέχεια θα εκδίδεται το εκπτωτικό εισιτήριο σύμφωνα με τις οδηγίες του ηλεκτρονικού συστήματος και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος δήλωσε: «Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, που έχει ήδη μεγάλη ανταπόκριση στους νέους, τους οποίους και θέλουμε κοντά στο τρένο. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τη στήριξε και θα συνεχίσει να τη στηρίζει στο μέλλον, αξιοποιώντας και τα υπόλοιπα δρομολόγια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό που σύντομα θα δρομολογήσουμε».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος, τόνισε: «Είναι μια προσφορά της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων προς τη νεολαία μας, που έτυχε της αμέριστης συμπαράστασης της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Σήμερα που τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους μας, επιδιώκουμε να δίνουμε οικονομικές λύσεις για γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση στους νέους ανθρώπους».

Ενημερωτικό σημείωμα :

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι κάρτα εκπτωτική και όχι πιστωτική και έχει ισχύ στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες 38 χώρες της Ευρώπης. Προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις, αλλά και τη δυνατότητα συμμετοχής τους σε εκδηλώσεις, διαγωνισμούς, αθλητικές δραστηριότητες. Χρησιμοποιείται ήδη από περίπου 4 εκατομμύρια νέους σε όλη την Ευρώπη, στους οποίους προσφέρεται ένας κατάλογος άνω των 100.000 προσφορών για ταξίδια, πολιτιστικά γεγονότα, μεταφορικά μέσα, βιβλιοπωλεία, υπηρεσίες, καταστήματα και πολλά άλλα. Στην Ελλάδα τα ενεργά μέλη της αγγίζουν τα 15.000.

Δεδομένου του διαπολιτισμικού της, αλλά κυρίως του κοινωνικού της χαρακτήρα, η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων έχει την υποστήριξη τόσο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στην Ελλάδα προωθείται από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, μέλος της EYCA (European Youth Card Association) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

www.europeanyouthcard.gr,

www.neagenia.gr,

www.trainose.gr. 

Pin It

Εκτύπωση