Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ) ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ

Εκτύπωση  
Pin It

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΟΑΚΑ) ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ

Αρ.Πρωτ.206288/Δ5/27-11-2017/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Πληροφορίες: Κερερές Δ. - Καλτσά Χρ.
Τηλέφωνο : 210-344 2753 - 3012
FAX : 210-3442210
E-mail : physgram(ΣΤΟ)minedu.gov.gr

ΘΕΜΑ: «Διδακτικές επισκέψεις ξεναγήσεων στo Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ) «ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ» για το σχολικό έτος 2017-2018»

Το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ) «ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ» υλοποιεί προγράμματα ξεναγήσεων (Απόσπασμα Πρακτικού 46/09.11.2017 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π. με θέμα: «Αίτημα του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ) για έγκριση υλοποίησης προγραμμάτων σε μαθητές/τριες της Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης για το σχολικό έτος 2017-18».

Περιεχόμενο εγκεκριμένου Προγράμματος

Πρόγραμμα Α.
Ξενάγηση στο Κεντρικό Στάδιο
Ομάδα μαθητών 10-100 το μέγιστο, διάρκεια 45 λεπτά – 60 λεπτά
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές όλων των βαθμίδων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Πρόγραμμα Β.
Ξενάγηση στο Κεντρικό-Μπάσκετ-Κολυμβητήριο ή εναλλακτικά ποδηλατοδρόμιο
Ομάδα μαθητών 10-100 το μέγιστο, διάρκεια 2 ωρών
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης.

Αναλυτική Περιγραφή Α-Β προγράμματος

Η υποδοχή των σχολείων πραγματοποιείται στην αίθουσα Τύπου του Κεντρικού Σταδίου και στην συνέχεια οι μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν στην αίθουσα συνεντεύξεων την προβολή ενός DVD διάρκειας 17 λεπτών παραγωγής της κρατικής τηλεόρασης με όλες τις σημαντικές αθλητικές και πολιτιστικές στιγμές του Ο.Α.Κ.Α. από την θεμελίωσή του το 1980 μέχρι και σήμερα. Η διάλεξη εκτείνεται από τις σημαντικές στιγμές του χώρου μέχρι την ιστορικότητά του, τις ανακαλύψεις της αρχαιολογικής σκαπάνης, τις Ολυμπιακές αξίες και την δύναμη που ο αθλητισμός ως κοινωνικό αγαθό μπορεί να προσφέρει στα νιάτα, αλλά και στον πληθυσμό γενικότερα όλης της χώρας. Αξίες που έχουν να κάνουν με την δύναμη του ονείρου, την σημασία της προσπάθειας, την υπερπήδηση κάθε μορφής εμποδίων και αμφισβήτησης, την θέση στόχων και την τελική πραγματοποίηση της υπέρβασης που κάθε νέο παιδί και άνθρωπος επιδιώκει σε κάθε μορφή της ζωής του, προσωπική, επαγγελματική, αθλητική και κοινωνική. Οι μαθητές έχουν την δυνατότητα μετά την ολοκλήρωση του Α΄ Προγράμματος να επισκεφτούν το Κεντρικό Ολυμπιακό στάδιο επιλέγοντας και το Β΄ Πρόγραμμα και να ξεναγηθούν επιπλέον στο Κλειστό Γήπεδο του Μπάσκετ, το Κολυμβητήριο, το Ποδηλατοδρόμιο. Προσφέρεται εναλλακτικά, η δυνατότητα επίσκεψης, κυρίως από Επαγγελματικά Λύκεια ή Πανεπιστήμια, συγκεκριμένων χώρων του Σταδίου, όπως: Κέντρο Antidoping Control, ΕΚΑΕ- Εργομετρικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών, Μηχανολογικές Εγκαταστάσεις σε συνεργασία με το Τμήμα Η/Μ του Ολυμπιακού Σταδίου.

Παρατηρήσεις: Η συμμετοχή στις ξεναγήσεις του Α΄ και Β΄ προγράμματος είναι δωρεάν.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Η Δ/νση Φυσικής Αγωγής δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε άλλα προγράμματα υλοποιούνται στους χώρους του Ο.Α.Κ.Α., πλην του ανωτέρω και δεν έχει εκδώσει καμία σχετική εγκύκλιο.

Για πληροφορίες και προγραμματισμό επισκέψεων παρακαλούμε όπως απευθυνθείτε:

• Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ», Τ.Κ. 151 23 Μαρούσι.
Πληροφορίες και επικοινωνία: Χατζημανώλη Α.
Τηλέφωνα επικοινωνίας : 210 6834960
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.oaka.com.gr

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Pin It

Εκτύπωση