edu.klimaka.gr

Αιτηση για προσλήψεις αναπληρωτών

Αιτήσεις για Προσλήψεις Αναπληρωτών στο Ψηφιακό Φροντιστήριο 2024 2025

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024-2025

Αρ.Πρωτ.92829/Δ7/13-08-2024/ΥΠΑΙΘΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ, ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ
ΤΜΗΜΑ Δ’ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ-ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β
Πληροφορίες : Σ. Μ. Καραμαλάκου – Λάππα
Σ. Παπαδημητρίου
Γ. Μουτζουροπούλου
Άλκ. Πουλοπούλου
Τηλ. : 210 344 2222,3820,3850, 3042

Θέμα: Πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2024-2025 στο Ψηφιακό Φροντιστήριο, με σκοπό την πρόσθετη μικτή εξ αποστάσεως υποστήριξη των μαθητριών/ών της Γ’ τάξης κάθε τύπου Λυκείου για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα

I. ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΩΣ ΣΑ ΡΑΝΤΑ (40) ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ

A. Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.) έχοντας ως σκοπό, μεταξύ άλλων, την παροχή ψηφιακής εκπαίδευσης και εκπαιδευτικού διδακτικού έργου στο Ψηφιακό Φροντιστήριο στους μαθητές της Γ’ τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ., Λυκείων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.), καθώς και της Δ’ τάξης των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.) στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, εξοικονομώντας χρόνο και πόρους σε γονείς/κηδεμόνες, στο πλαίσιο του άρθρου 6 του ν. 1566/1985 (Α’ 167), προτίθεται, σε περίπτωση μη κάλυψης των αναγκών από αποσπασμένους μόνιμους εκπαιδευτικούς, κατ’ εφαρμογή της παρ. 4 του άρθ. 26Α σε συνδυασμό με την παρ. 3γ) του ίδιου άρθρου του ν. 4368/2016 (Α’ 21) , να προβεί σε προσλήψεις έως σαράντα (40) αναπληρωτών εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες του ΑΣΕΠ. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί συνάπτουν σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως ενός (1) διδακτικού έτους, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Β΄ Αθήνας, κατά την κατάρτιση της οποίας το Ελληνικό Δημόσιο εκπροσωπείται από τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης. Οι προαναφερόμενοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί τοποθετούνται με απόφαση του Διευθυντή για την παροχή ψηφιακής εκπαίδευσης και εκπαιδευτικού διδακτικού έργου στο Ψηφιακό Φροντιστήριο. Οι κλάδοι/ειδικότητες, τους οποίους αφορά η πρόσληψη των ως άνω αναπληρωτών εκπαιδευτικών ορίζονται στον πίνακα του παραρτήματος I.

Β. Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν πενταετή (5) διδακτική υπηρεσία, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο εδάφιο α΄ της παρ. 4 του άρθ. 26Α του ν. 4368/2016 (Α΄ 21). Επίσης, πρέπει να: α) είναι Έλληνες πολίτες, β) είναι πολίτες κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ν. 2431/1996, Α’175), γ) είναι Βορειοηπειρώτες, Κύπριοι ομογενείς και ομογενείς αλλοδαποί, οι οποίοι προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο και ομογενείς εξ Αιγύπτου, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων, κατά το γένος και τη συνείδηση, αποδεικνύεται με άλλους τρόπους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ν.δ. 3832/1958 (Α’ 128), χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας, δ) έχουν την υγεία που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων τους στο Ψηφιακό Φροντιστήριο (παρ. 1 του άρθρ. 7 του ν. 4210/2013, Α’ 254), ε) μην συντρέχει στο πρόσωπό τους κώλυμα διορισμού πρόσληψης, ούτε κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης πρόσληψής τους, κατά τη παρούσα πρόσκληση, ούτε κατά το χρόνο της πρόσληψης, στ) εμπίπτουν στο όριο ηλικίας. Ως ανώτατο όριο ηλικίας ορίζεται το εξηκοστό έβδομο (67) έτος ενώ ως κατώτατο ορίζεται το εικοστό πρώτο (21) έτος. Για τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου ηλικίας ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης, ενώ για τη συμπλήρωση του κατώτατου ορίου ηλικίας, ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 1η Ιανουαρίου του έτους γέννησης (παρ. 4 του άρθ. 6 του ν. 3528/2007, Α’ 26) και ζ) οι άρρενες κατά το χρόνο πρόσληψής τους πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές (συνδυαστική εφαρμογή άρθ. 5 του 3528/2007 και άρθ. 29 του ν. 4440/2016).

ΙΙ. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Α. Για τους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς του υπό στοιχεία Ι ισχύουν όσα ορίζονται για τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε σχολικές μονάδες, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά.

Διδάσκουν:

  • το απόγευμα μετά το πέρας των μαθημάτων των Ημερήσιων Λυκείων, μέχρι εννέα (9) ώρες των σαράντα πέντε (45) λεπτών την εβδομάδα με σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία, και
  • στο υπόλοιπο ωράριό τους ασύγχρονη εξ αποστάσεως προετοιμασία της διδασκαλίας, παροχή εποικοδομητικής ανατροφοδότησης, προετοιμασία δοκιμασιών.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω εκπαιδευτικοί ασκούν τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα, στους κάτωθι τομείς:

  1. Ανάπτυξη Προγράμματος Σπουδών για τα μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά και δεν διαθέτουν πρόγραμμα σπουδών. Σχεδιασμός και ανάπτυξη του προγράμματος για τα διαδικτυακά μαθήματα βάσει των θεμάτων που απαιτούνται να καλύπτονται στις πανελλαδικές εξετάσεις.
  2. Σχεδιασμός ενοτήτων: Δημιουργία ενότητας, με περιγραφή των προσδοκώμενων μαθησιακών αποτελεσμάτων, δραστηριοτήτων και μεθόδων αξιολόγησης.
  3. Διδασκαλία μαθημάτων: Διδασκαλία μαθημάτων σε πραγματικό χρόνο, διάρκειας 45 λεπτών, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.
  4. Δημιουργία Περιεχομένου: Ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού όπως παρουσιάσεις, κουίζ και άλλες πηγές πολυμέσων για την ενίσχυση της μάθησης.
  5. Αξιολόγηση και ανατροφοδότηση: Σχεδιασμός και διαχείριση διαδικασιών για την αξιολόγηση της κατανόησης του υλικού από τους μαθητές, παρέχοντας εποικοδομητική ανατροφοδότηση για την υποστήριξη της μαθησιακής τους προόδου.
  6. Άλλες δραστηριότητες συναφείς με τη διδασκαλία των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων.

ΙΙΙ. ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ο χρόνος πρόσληψης των παραπάνω εκπαιδευτικών λογίζεται ως χρόνος πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας. Στην πραγματική εκπαιδευτική υπηρεσία που παρέχεται από τους παραπάνω προσωρινούς αναπληρωτές αποδίδεται η μοριοδότηση, που προβλέπεται στην υποπερ. αα) της περ. β) του άρθρου 57 του ν. 4589/2019 (Α’ 13), προσαυξημένη κατά 50% (ήτοι μία και μισή (1,5) μονάδα ανά μήνα πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας), με ανώτατο όριο μοριοδότησης τις δεκαπέντε (15) μονάδες, ανά σχολικό έτος.

IV. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ

Δικαίωμα αίτησης για πρόσληψη έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί που κατέχουν κλάδο/ειδικότητα σύμφωνα με τον πίνακα στο παράρτημα Ι και πληρούν τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην ενότητα Β του Κεφαλαίου Ι. Η συμμετοχή των υποψηφίων στη διαδικασία επιλογής προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων της παρούσας.

V. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Α/Α

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΜΟΡΙΑ

1,

Προσωπικότητα

10

2,

Επικοινωνιακές δεξιότητες

15

3,

Επιστημονική κατάρτιση (Τίτλοι δευτέρου και τρίτου κύκλου σπουδών σε οποιοδήποτε αντικείμενο, Συμμετοχή ως βαθμολογητές στις πανελλαδικές εξετάσεις τουλάχιστον μία φορά,

Επιμόρφωση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών Β' επιπέδου)

25

(τίτλος δευτέρου κύκλου σπουδών: 8 μόρια

τίτλος τρίτου κύκλου σπουδών 15 μόρια

Συμμετοχή ως βαθμολογητές στις πανελλαδικές ή επιμόρφωση: 2 μόρια)

4,

Σχέδιο μαθήματος μικροδιδασκαλίας 15 λεπτών

20

5,

Σχέδιο ωριαίας εξέτασης (τεστ)

10

6,

Βιντεοσκοπημένο μάθημα διάρκειας δύο (2) έως πέντε (5) λεπτών

20

 

Σύνολο

100 μόρια

Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί δύνανται να καλούνται σε συνέντευξη, δια ζώσης ή εξ αποστάσεως, ενώπιον της επιτροπής της απόφασης του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής:90177/Δ7/05-08-2024 (ΑΔΑ: 9ΔΦ246ΝΚΠΔ-5Η7), η οποία εξετάζει και αξιολογεί τους υποψηφίους εκπαιδευτικούς κατά τη σειρά κατάταξης τους στους πίνακες των προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

VI. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Προκειμένου να καλυφθούν οι ανωτέρω θέσεις καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν υποχρεωτικά:

1. Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος – υπεύθυνη δήλωση, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.Σ.Υ.Δ.),

2. Βιογραφικό σημείωμα,

3. Σχέδιο μικροδιδασκαλίας 15 λεπτών,

4. Σχέδιο ωριαίας εξέτασης (τεστ),

5. Βιντεοσκοπημένο μάθημα διάρκειας δύο (2) έως πέντε (5) λεπτών,

6. Βεβαιώσεις διδακτικής υπηρεσίας σε δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς (ασφαλιστικού φορέα).

VII. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά, εκτός από το ως άνω αναφερόμενο στοιχείο 1. Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος – υπεύθυνη δήλωση που υποβάλλεται μέσω Ο.Π.Σ.Υ.Δ., υποβάλλονται από τους/ τις ενδιαφερόμενους/ες, από την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024 (ώρα 13:00) έως και Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024 (ώρα 15:00), ηλεκτρονικά σε πλατφόρμα, η οποία πρόκειται να ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Ι.Ε.Π. https://secondment.eservices.iep.edu.gr/home

VIII. ΚΩΛΥΜΑΤΑ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ – ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Οι προσληφθέντες εκπαιδευτικοί κωλύονται να αναλάβουν υπηρεσία σε περίπτωση που εξακολουθούν να διατηρούν την ιδιότητά τους κατά τα αναφερόμενα στην ενότητα Β του Παραρτήματος Α (Γενικά Προσόντα Συμμετοχής/ Διορισμού) των Προκηρύξεων3ΕΑ/2022 (ΑΣΕΠ 20/2022) και 2ΓΕ/2023 (ΑΣΕΠ 4/2023).

Επιπροσθέτως, δεν μπορούν να αναλάβουν υπηρεσία:

  1. Όσοι είναι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων ή διδάσκουν σε αυτά, καθώς και οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε ιδιωτικά σχολεία, με πλήρες ή μειωμένο ωράριο (παρ.16 του άρθρου 14 του ν.1566/1985).
  2. Όσοι κατέχουν θέση εκπαιδευτικού σε δημόσια εκπαίδευση άλλης χώρας [διατάξεις του άρθρου 15 περιπτ. Α΄ παρ.9 και περιπτ. β΄ παρ.7 του ν.1566/1985 (Α΄ 167)]. Με το αριθμ. 2982/10-8-2006 γνωμοδοτικό έγγραφο του Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου Παιδείας, που έγινε δεκτό από τον Υπουργό, κρίνεται ότι «σε περίπτωση όμως που παραιτηθεί από τη θέση του και αποδεδειγμένα η παραίτησή του ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία του τόπου διορισμού του και ολοκληρωθεί αυτή, δεν υφίσταται πλέον το κώλυμα διορισμού του στη δημόσια εκπαίδευση στην Ελλάδα. Ούτε υπάρχει χρονικός περιορισμός μεταξύ του χρόνου της παραπάνω παραιτήσεώς του και του διορισμού του στην Ελλάδα. Από τη στιγμή, δηλαδή, που θα έχει νόμιμα παραιτηθεί από τη θέση του στην αλλοδαπή μπορεί οποτεδήποτε να διοριστεί στην Ελλάδα (ως αναπληρωτής ή μόνιμος με τις προϋποθέσεις του νόμου)».

Σύμφωνα με την παρ.5Α του άρθρου 63 του ν. 4589/2019: «Εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., οι οποίοι προσλαμβάνονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως προσωρινοί αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και για οποιονδήποτε λόγο δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία εντός πέντε (5) ημερών από την ημερομηνία που ορίζεται στην ανακοίνωση της πρόσληψης ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και στη συνέχεια παραιτούνται, αποκλείονται από τις προσλήψεις κατά το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση της πρόσληψης, καθώς και κατά το επόμενο σχολικό έτος. Αν το δεύτερο έτος αποκλεισμού συμπίπτει με το πρώτο έτος ισχύος νέων πινάκων κατάταξης, τα πρόσωπα που αποκλείονται μπορούν να προσληφθούν μόνο κατά το δεύτερο έτος ισχύος των νέων πινάκων. Οι διατάξεις των προηγούμενων εδαφίων δεν εφαρμόζονται για τους εκπαιδευτικούς και τα μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., που προσλαμβάνονται με πλήρες ή μειωμένο ωράριο για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων που λειτουργούν σε καταστήματα κράτησης.»,

β) Σύμφωνα με την παρ.4 του άρθρου 86 του ν. 4547/2018: «Εκπαιδευτικός ή μέλος Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., που προσλαμβάνεται ως αναπληρωτής σε κενό με την ειδική πρόσκληση, ύστερα από την αίτηση-δήλωση συμμετοχής του, και για οποιονδήποτε λόγο δεν αναλαμβάνει υπηρεσία εντός πέντε (5) ημερών από την ημερομηνία που ορίζεται στην ανακοίνωση της πρόσληψης ή αναλαμβάνει υπηρεσία και στη συνέχεια παραιτείται, αποκλείεται από τις προσλήψεις κατά το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση της πρόσληψης, καθώς και κατά τα δύο επόμενα σχολικά έτη. Αν το τρίτο έτος αποκλεισμού συμπίπτει με το πρώτο έτος ισχύος νέων πινάκων κατάταξης, το πρόσωπο που αποκλείεται μπορεί να προσληφθεί μόνο κατά το δεύτερο έτος ισχύος των νέων πινάκων.»
Σύμφωνα με την παρ.11α του άρθρου 5 της υπ’ αρ. 104627/ΓΔ5/10-8-2020 υ.α. (Β΄ 3344) η προθεσμία των πέντε (5) ημερών για ανάληψη υπηρεσίας των ανωτέρω περιπτώσεων α) και β) εκκινεί από την επομένη της ημερομηνίας τοποθέτησής τους.

Οι ανωτέρω αναφερόμενες κυρώσεις, περί αποκλεισμού από τις προσλήψεις, ισχύουν τόσο για τις δομές Γενικής Εκπαίδευσης όσο και για τις δομές Ε.Α.Ε. στις οποίες είναι υποψήφιος ο εκπαιδευτικός, ανεξάρτητα από τον κλάδο της πρόσληψης.

Υπό το πρίσμα αυτό, αποκλείονται από τις προσλήψεις (αναπληρωτών/ ωρομισθίων) όσοι ήδη εμπίπτουν στις κυρώσεις των ως άνω διατάξεων : α) της παρ.5Α του άρθρ. 63 του ν.4589/2019, β) της παρ. 4 του αρθρ. 86 του ν. 4547/2018, λόγω προηγούμενης μη ανάληψης υπηρεσίας ή παραίτησης.

Υπενθυμίζεται, ακόμα, ότι αποκλείονται από τις προσλήψεις οι εκπαιδευτικοί που εμπίπτουν στις κυρώσεις της παρ.5Α του άρθρου 62 του ν.4589/2019, που ορίζουν ότι: «5Α. Εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., οι οποίοι έχουν διοριστεί ή διορίζονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σύμφωνα με το παρόν, ανεξαρτήτως του αν έχουν αναλάβει ή αναλαμβάνουν υπηρεσία ή όχι, αποκλείονται από νέο διορισμό ή πρόσληψη στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση για (3) έτη από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης διορισμού τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Αν το τρίτο έτος αποκλεισμού συμπίπτει με το πρώτο έτος ισχύος νέων πινάκων κατάταξης, τα πρόσωπα που αποκλείονται μπορούν να διοριστούν ή προσληφθούν μόνο κατά το δεύτερο έτος ισχύος των νέων πινάκων. […]»

Σε περίπτωση κατά την οποία ο εκπαιδευτικός προσληφθεί ως αναπληρωτής για την κάλυψη των αναγκών του Ψηφιακού Φροντιστηρίου, το σύνολο των αιτήσεων του για πρόσληψη ως αναπληρωτής και ωρομίσθιος απενεργοποιούνται και δεν είναι διαθέσιμος για άλλη πρόσληψη για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα του διδακτικού έτους.

Σημειώνεται, δε, ότι δεν επιτρέπεται η ύπαρξη δύο συμβάσεων εκπαιδευτικού ή μέλους Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π. στο πλαίσιο αρμοδιότητας της ίδιας ή διαφορετικής υπηρεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. Το κώλυμα του ανωτέρω εδαφίου αίρεται στην περίπτωση αποδεδειγμένης έλλειψης υποψηφίων εκπαιδευτικών και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που τάσσονται από τις κατά περίπτωση ισχύουσες διατάξεις.

Η παρούσα αναρτάται στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, καθώς και στον ιστότοπο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. με τα συνημμένα αυτής σε μορφή αρχείου word.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΖΕΤΤΑ Μ. ΜΑΚΡΗ


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι

Α. Πίνακας με πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ.

A/A Μάθημα Ειδικότητα
1, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία ΠΕ02
2, Αρχαία Ελληνικά ΠΕ02
3, Λατινικά ΠΕ02
4, Ιστορία ΠΕ02
5, Μαθηματικά ΠΕ03
6, Χημεία ΠΕ04.02,
ΠΕ85 (με πτυχίο Χημικών Μηχανικών)
7, Φυσική ΠΕ04.01
8, Βιολογία ΠΕ04 (04, 03)
9, Πληροφορική ΠΕ86
10, Οικονομία ΠΕ80 (με προτεραιότητα πρώην ΠΕ09)
11, Αγγλικά ΠΕ06
12, Γερμανικά ΠΕ07
13, Ελεύθερο Σχέδιο ΠΕ08,
ΠΕ89.01
14, Γραμμικό Σχέδιο ΠΕ89.01,
ΠΕ81
15, Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία ΠΕ79.01
16, Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία ΠΕ79.01
17, Γαλλικά ΠΕ05
18, Ισπανικά ΠΕ40
19, Ιταλικά ΠΕ34

Β. Πίνακας με πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα των Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ.

A/A Μάθημα Ειδικότητα
1, Μαθηματικά (Άλγεβρα) ΠΕ03
2, Νέα Ελληνικά ΠΕ02
3, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις ΠΕ88
4, Αρχές Βιολογικής Γεωργίας ΠΕ88
5, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ΠΕ80 (κατά προτεραιότητα στους εκπ/κούς με πτυχία που αντιστοιχούν στον πρώην κλάδο ΠΕ09)
6, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης ΠΕ80 (κατά προτεραιότητα στους εκπ/κούς με πτυχία που αντιστοιχούν στον πρώην κλάδο
ΠΕ09, ΠΕ18.02)
7, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο ΠΕ81 (κατά προτεραιότητα σε εκπ/κούς με πτυχία που αντιστοιχούν στους πρώην κλάδους ΠΕ12.01, ΠΕ12.02, ΠΕ17.01, ΠΕ17.05)
8, Οικοδομική ΠΕ81
9, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης ΠΕ08 ή ΠΕ41 ή
ΠΕ89.01
10, Τεχνολογία Υλικών ΠΕ89.01
11, Δίκτυα Υπολογιστών ΠΕ84 (κατά προτεραιότητα στους εκπ/κούς με πτυχία που αντιστοιχούν στους πρώην κλάδους ΠΕ12.06, ΠΕ17.04, ΠΕ17.08 και ΠΕ12.10 στην περίπτωση που έχουν επιλέξει την ένταξή τους στον κλάδο ΠΕ84)
12, Ψηφιακά Συστήματα ΠΕ84
13, Ηλεκτροτεχνία 2 ΠΕ83
14, Ηλεκτρικές Μηχανές ΠΕ83
15, Στοιχεία Μηχανών ΠΕ82
16, Στοιχεία ψύξης – Κλιματισμού ΠΕ82 (κατά προτεραιότητα στους εκπ/κούς με πτυχία που αντιστοιχούν στους πρώην κλάδους ΠΕ12.04, ΠΕ17.02, ΠΕ17.06)
17, Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων ΠΕ82 (κατά προτεραιότητα στους εκπ/κούς με πτυχία που αντιστοιχούν στους πρώην κλάδους ΠΕ12.04, ΠΕ17.02, ΠΕ17.06)
18, Κινητήρες Αεροσκαφών ΠΕ82 (κατά προτεραιότητα στους εκπ/κούς με πτυχία που αντιστοιχούν στους πρώην κλάδους ΠΕ12.04, ΠΕ17.02, ΠΕ17.06, ΠΕ18.18, ΠΕ18.31, ΠΕ18.32)
19, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ ΠΕ82 (κατά προτεραιότητα στους εκπ/κούς με πτυχία που αντιστοιχούν στους πρώην κλάδους ΠΕ12.04, ΠΕ17.02, ΠΕ17.06, ΠΕ18.18, ΠΕ18.31, ΠΕ18.32)
20, Ναυτικές Μηχανές ΠΕ82 (κατά προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς με πτυχία που αντιστοιχούν στον πρώην κλάδο ΠΕ18.31)
21, Ναυτικό Δίκαιο – Διεθνείς
Κανονισμοί στη Ναυτιλία – Εφαρμογές
ΠΕ78 ή ΠΕ90
22, Ναυσιπλοΐα ΙΙ ΠΕ90
23, Προγραμματισμός
Υπολογιστών
ΠΕ86
24, Δίκτυα Υπολογιστών ΠΕ86
25, Ανατομία – Φυσιολογία ΙΙ ΠΕ87.01 ή ΠΕ87.07 ή ΠΕ87.02 ή
ΠΕ87.08 ή ΠΕ87.03 ή ΠΕ87.04
26, Υγιεινή ΠΕ87

Γ. Πίνακας ειδικοτήτων για εκπαιδευτικούς Ε.Α.Ε. για Λύκεια Ε.Α.Ε. και ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.

A/A Ειδικότητα
1, ΠΕ02 ΕΑΕ
2, ΠΕ03 ΕΑΕ
3, ΠΕ04 ΕΑΕ
4, ΠΕ80 ΕΑΕ
5, ΠΕ82 ΕΑΕ
6, ΠΕ83 ΕΑΕ
7, ΠΕ84 ΕΑΕ
8, ΠΕ86 ΕΑΕ
9, ΠΕ87 ΕΑΕ
10, ΠΕ88 ΕΑΕ

Σχετικά Άρθρα