edu.klimaka.gr

Κάλυψη κενών θέσεων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΝΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΕ ΚΕΝΕΣ - ΚΕΝΟΥΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Αρ.Πρωτ.Φ.361.22/67/136658/Ε3/14-08-2017/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Τηλ: 210-3442125, 210-3442333,
210-3442952,210-3442353,
210-3442268
mail: dppe(ΣΤΟ)minedu.gov.gr, stelexi(ΣΤΟ)minedu.gov.gr

ΘΕΜΑ: «Οδηγίες σχετικά με την κάλυψη κενών θέσεων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ε.Κ

Με αφορμή σχετικά ερωτήματα που τέθηκαν στην Υπηρεσία μας, σας γνωρίζουμε ότι:

1. Για την κάλυψη κενών θέσεων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ε.Κ. για τις οποίες δεν υποβλήθηκαν υποψηφιότητες έχουν εφαρμογή οι διατάξεις της παρ. 9 του άρθρου 1 του ν. 4473/2017 (Α'78) που ορίζουν ότι σε περίπτωση μη υποβολής υποψηφιοτήτων σε κάποιες σχολικές μονάδες τοποθετούνται, εφόσον εκ νέου το δηλώσουν, υποψήφιοι που δεν έχουν τοποθετηθεί κατά τη σειρά εγγραφής τους στον πίνακα.
 Για το σκοπό αυτόν καλούνται να υποβάλουν νέα δήλωση προτίμησης. Αν μετά το πέρας της ανωτέρω διαδικασίας παραμένουν κενές θέσεις, οι θέσεις αυτές προκηρύσσονται εκ νέου και μπορούν γι' αυτές να υποβάλουν υποψηφιότητα εκπαιδευτικοί με μικρότερο χρόνο υπηρεσίας από τον προβλεπόμενο.

Η ανωτέρω ρύθμιση του νόμου για την εκ νέου προκήρυξη κενών θέσεων, ήτοι της δυνατότητας υποβολής υποψηφιότητας από εκπαιδευτικούς με μικρότερο χρόνο υπηρεσίας από τον προβλεπόμενο στο νόμο, βρίσκει εφαρμογή αποκλειστικά στην απαιτούμενη:

α) δεκαετή εκπαιδευτική υπηρεσία στην οικεία βαθμίδα,

β) οκταετή άσκηση διδακτικών καθηκόντων στην πρωτοβάθμια ή/και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση,

γ) τριετή άσκηση διδακτικών καθηκόντων σε αντίστοιχους με την προς κάλυψη θέση τύπους σχολείων της οικείας βαθμίδας και

δ) δεκαετή τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ή ΚΕ.Δ.Δ.Υ. και τριετή υπηρέτηση σε αντίστοιχο με την προς κάλυψη θέση τύπο Σ.Μ.Ε.Α.Ε, για την περίπτωση των Σ.Μ.Ε.Α.Ε όταν υποβάλουν υποψηφιότητα μέλη του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού (Ε.Ε.Π.)

2. Για την κάλυψη των θέσεων διευθυντών νεοϊδρυθέντων σχολικών μονάδων επίσης έχουν εφαρμογή οι διατάξεις της παρ. 9 του άρθρου 1 του ν. 4473/2017 Συνεπώς στις περιπτώσεις αυτές οι Διευθυντές Εκπαίδευσης καλούν τους υποψήφιους που δεν έχουν τοποθετηθεί κατά τη σειρά εγγραφής τους στον πίνακα, να υποβάλουν, νέα δήλωση προτίμησης η οποία αφορά στα εν λόγω σχολεία.

Μετά την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας οι θέσεις που εξακολουθούν να παραμένουν κενές, προκηρύσσονται από τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης. Επισημαίνεται ότι η διαδικασία πλήρωσης θέσης διευθυντών νεοϊδρυθέντων σχολικών μονάδων διεξάγεται μόνο στην περίπτωση που είναι απόλυτα εξασφαλισμένη η λειτουργία του σχολείου.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Δελτίο Τύπου

03-08-17 
Οδηγίες σχετικά με την κάλυψη κενών θέσεων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ε.Κ. για τις οποίες δεν υποβλήθηκαν υποψηφιότητες 

Με αφορμή σχετικά ερωτήματα που τέθηκαν στην Υπηρεσία μας, επισημαίνουμε ότι για την κάλυψη κενών θέσεων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ε.Κ. για τις οποίες δεν υποβλήθηκαν υποψηφιότητες έχουν εφαρμογή οι διατάξεις της παρ.9 του άρθρου 1 του ν.4473/2017 ( Α¨78 ) όπου ορίζουν ότι σε περίπτωση μη υποβολής υποψηφιοτήτων σε κάποιες σχολικές μονάδες τοποθετούνται, εφόσον εκ νέου το δηλώσουν, υποψήφιοι που δεν έχουν τοποθετηθεί κατά τη σειρά εγγραφής τους στον πίνακα. Για το σκοπό αυτόν καλούνται να υποβάλουν νέα δήλωση προτίμησης. Αν μετά το πέρας της ανωτέρω διαδικασίας παραμένουν κενές θέσεις, οι θέσεις αυτές προκηρύσσονται εκ νέου και μπορούν γι’ αυτές να υποβάλουν υποψηφιότητα εκπαιδευτικοί με μικρότερο χρόνο υπηρεσίας από τον προβλεπόμενο.

Συνεπώς μετά την ανάληψη υπηρεσίας των νέων διευθυντών την 1η Αυγούστου 2017  οι Διευθυντές Εκπαίδευσης καλούν τους υποψήφιους που δεν έχουν τοποθετηθεί κατά τη σειρά εγγραφής τους στον πίνακα, να υποβάλουν εντός προθεσμίας τριών (3) ημερών, νέα δήλωση προτίμησης η οποία αφορά στα σχολεία για τα οποία δεν υποβλήθηκε υποψηφιότητα. Σε κάθε περίπτωση η εν λόγω διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως και την 10η Αυγούστου 2017.

Μετά την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας οι θέσεις που εξακολουθούν να παραμένουν κενές, προκηρύσσονται εκ νέου από τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης, ο οποίος θέτει προθεσμία υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας πέντε (5) ημερών. Στην εν λόγω διαδικασία μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα εκπαιδευτικοί με μικρότερο χρόνο υπηρεσίας από τον προβλεπόμενο

Σχετικά Άρθρα