edu.klimaka.gr

Δράσεις για Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού (5 Οκτωβρίου) 2022

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ (5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ) 2022

Αρ.Πρωτ.114153/ΓΔ4/20-09-2022/ΥΠΑΙΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π/ΘΜΙΑΣ,
Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Πληροφορίες: Αν. Πασχαλίδου
Τηλέφωνο: 210-3443422

ΘΕΜΑ: Υλοποίηση δράσης για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού
Σχ.: Η υπό στοιχεία 1614/Υ1/08-01-2020 Απόφαση της Υπουργού και των Υφυπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων (Β΄ 8)

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικού (5 Οκτωβρίου), το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων υλοποιεί δράση στις Σχολικές Μονάδες Π/θμιας Εκπ/σης και τα Γυμνάσια της χώρας.

Η δράση αφορά στην παρότρυνση των μαθητών/μαθητριών να αφιερώσουν μία (1) διδακτική ώρα, στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, για να φιλοτεχνήσουν, με φυσικό ή ψηφιακό τρόπο, καλλιτεχνικό υλικό (π.χ. ζωγραφιές, ποιήματα, φωτογραφίες, κάρτες) με στόχο να εκφράσουν οι μαθητές/μαθήτριες την ευγνωμοσύνη τους προς τους δασκάλους τους. Επιπλέον στοχεύει στην περαιτέρω καλλιέργεια και ανάπτυξη της ενσυναίσθησης των μαθητών/μαθητριών, των ψηφιακών τους δεξιοτήτων και της έννοιας της προσφοράς.

Σχετικά με τη διαδικασία αποστολής, οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών έχουν τη δυνατότητα να αναρτήσουν τη δημιουργία των παιδιών τους σε εφαρμογή του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, ώστε να αναρτηθούν στη συνέχεια σε ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής αποστολής της καλλιτεχνικής δημιουργίας είναι η ακόλουθη:

  • Οι μαθητές/μαθήτριες ζωγραφίζουν ή γράφουν σε χαρτί (μεγέθους το πολύ Α4) τη δημιουργία τους.
  • Οι γονείς ή οι μαθητές/μαθήτριες την φωτογραφίζουν με το κινητό τους και την αποθηκεύουν σε αρχείο εικόνας (.jpg, .png).
  • Εναλλακτικά, οι μαθητές/μαθήτριες μπορούν να αξιοποιήσουν στον υπολογιστή τους κάποιο πρόγραμμα ζωγραφικής, π.χ. paint και να αποθηκεύσουν τη δημιουργία τους σε αρχείο εικόνας (.jpg, .png).
  • Οι γονείς/κηδεμόνες με τα συνθηματικά πρόσβασης1 του παιδιού τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο συνδέονται στην ιστοσελίδα https://gallery.sch.gr και υποβάλλουν τη δημιουργία του.
  • Με την επιτυχή υποβολή λαμβάνουν το μήνυμα: «Η δημιουργία σας υποβλήθηκε. Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας».

Η διαδικασία υποβολής έχει ολοκληρωθεί.

Επισημαίνεται ότι σε κάθε δημιουργία πρέπει να αναγράφεται μόνο το μικρό όνομα του/της μαθητή/μαθήτριας που τη φιλοτέχνησε καθώς και η σχολική μονάδα φοίτησής του/της.

Επειδή οι καλλιτεχνικές δημιουργίες θα αναρτηθούν σε ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, δεν πρέπει να αναγράφεται σε αυτές το επώνυμο ή άλλα προσωπικά στοιχεία του/της μαθητή/μαθήτριας.

Οι καλλιτεχνικές δημιουργίες που θα υποβληθούν θα ελεγχθούν από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ως προς την καταλληλότητά τους.

Οι καλλιτεχνικές δημιουργίες να αναρτηθούν έως την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ,
Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΠΤΣΗΣ

Σχετικά Άρθρα