edu.klimaka.gr

8ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ MICROSOFT ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ 2012-2013

8ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ MICROSOFT ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ 2012-2013

Αρ.Πρωτ.143404/Γ7/15-11-2012/ΥΠΑΙΘΠΑ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΣΤ’ ΜΕΛΕΤΩΝ
e-mail: mfrentzou(ΑΤ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες: Ε. Γιούρα, Μ. Φρέντζου
Τηλέφωνο: 210 344 3359 , 2226
FAX: 210 344 3303

ΘΕΜΑ: «8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός της Μicrosoft Ελλάς για Πρωτοπόρους Εκπαιδευτικούς»

Σας ενημερώνουμε για την έναρξη του όγδοου (8ου) Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών που διοργανώνεται από τη Microsoft Ελλάς ως μέρος της ευρύτερης εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας της, «Συνεργάτες στη Μάθηση».

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη Ελλήνων εκπαιδευτικών που χρησιμοποιούν την τεχνολογία και τις καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας ως αναπόσπαστο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Παράλληλα μέσα από το διαγωνισμό ενθαρρύνεται η προώθηση και ανταλλαγή βέλτιστων εκπαιδευτικών πρακτικών, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και η δημιουργία κοινοτήτων εκπαιδευτικών μέσα από την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες.

Στο διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα αναπτύξουν διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες χρησιμοποιώντας προγράμματα λογισμικού όπως τα Word, Excel, PowerPoint, Movie Maker, Producer κ.λπ.

Ενδεικτικά κριτήρια αξιολόγησης των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων είναι: η πρωτοτυπία και η ευρηματικότητα τόσο στο θέμα όσο και στις τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν, η συμμετοχή των μαθητών στην όλη διαδικασία, καθώς και η αποτελεσματικότητα της μεθόδου διδασκαλίας του γνωστικού αντικειμένου που επιλέχτηκε.

Από τις συμμετοχές στον Ελληνικό διαγωνισμό, θα διακριθούν τρεις, οι οποίες θα λάβουν πλούσια δώρα καθώς και μια συμμετοχή θα έχει επιπλέον τη δυνατότητα να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Φόρουμ Συνεργατών στη Μάθηση που διοργανώνεται κάθε Νοέμβριο σε διαφορετική Ήπειρο. Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ, οι Έλληνες εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν εμπειρίες, πρακτικές και ιδέες με Ευρωπαίους συναδέλφους τους, να συμμετέχουν σε συνεργατικές δραστηριότητες, καθώς και να ενημερωθούν για τις τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης.

Η Ελλάδα έχει ιδιαίτερα ικανοποιητική συμμετοχή στην Ευρώπη καθώς από το 2004 μέχρι σήμερα έχει κερδίσει έξι (6) Πανευρωπαϊκές Διακρίσεις.

Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τη συμμετοχή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., έτσι ώστε να λάβουν όλες τις πληροφορίες για το διαγωνισμό καθώς και υλικό χρήσης δωρεάν εργαλείων για την εκπαίδευση ή να ακολουθήσουν τις οδηγίες ανάρτησης της εκπαιδευτικής τους δραστηριότητας στο Παγκόσμιο Δίκτυο Συνεργάτες στη Μάθηση τις οποίες θα βρουν στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού: www.partnersinlearning.gr

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το διαγωνισμό είναι η Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013.

Η Διευθύντρια

Ευσταθία Φουσέκη


Για 8η συνεχή χρονιά διεξάγεται ο Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών!

Λάβε και εσύ συμμετοχή και κέρδισε προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας και την ευκαιρία να ταξιδέψεις στο Παγκόσμιο Φόρουμ Συνεργάτες στην Μάθηση τον επόμενο Νοέμβριο (η χώρα είναι προς ανακοίνωση).

Πως συμμετέχω;

Φέτος ή συμμετοχή γίνεται μέσα από το Δίκτυο Συνεργάτες στην Μάθηση για να δοθεί σε όλους η ευκαιρία να παρουσιάσουν την δραστηριότητα τους στην εκπαιδευτική κοινότητα.

1. Στείλε email στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για οποιαδήποτε ενημέρωση πάνω στον διαγωνισμό

2. Κάνε την εγγραφή σου στο www.pil-network.com (δες παρακάτω τον λεπτομερή οδηγό χρήσης)

3. Συμπλήρωσε την παρουσίαση συμμετοχής που μπορείς να κατεβάσεις από εδώ)

4. Ανάρτησε την συμμετοχή σου στο www.pil-network.com στην επιλογή εκπαιδευτικό υλικό προσθήκη εκπαιδευτικής δραστηριότητας επιλέγοντας με τικ την χώρα σου

Τι είναι η Πρωτοβουλία «Συνεργάτες στη Μάθηση»

Οι τεχνολογίες της πληροφορίας και της επικοινωνίας (ΤΠΕ) έχουν τη δύναμη να μεταβάλουν τη ζωή μας, δημιουργώντας ευκαιρίες που δεν υπήρχαν στο παρελθόν. Η πρωτοβουλία της Microsoft «Συνεργάτες στη Μάθηση» έχει ως κύριο σκοπό την διευκόλυνση της πρόσβασης όλων στις ΤΠΕ, ανεξαρτήτως ηλικίας, μαθησιακής εμπειρίας ή γεωγραφική θέσης, μέσω της παροχής των κατάλληλων υποδομών καθώς και των απαιτούμενων γνώσεων.

Η δέσμευση της Microsoft για μια ζωή γεμάτη ευκαιρίες

Μια καλή εκπαίδευση παρέχει τη γνώση και τις δεξιότητες για μια πιο ολοκληρωμένη ζωή. Κάθε μαθητής πρέπει να έχει την ευκαιρία να αναπτύξει πλήρως τις δυνατότητές του τόσο μέσα στην τάξη όσο και έξω από αυτή.

Οι νέες τεχνολογίες μπορούν να διαδραματίσουν έναν δυναμικό ρόλο στην υλοποίηση αυτού του οράματος. Ωστόσο, δεν έχουν όλα τα σχολεία και όλες οι χώρες την δυνατότητα εύκολης και οικονομικής πρόσβασης στην τεχνολογία. Παράλληλα, οι χώρες που έχουν την πρόσβαση συχνά δεν διαθέτουν τις δυνατότητες ενσωμάτωσης των τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας (ΤΠΕ) στη διδακτική και μαθησιακή εμπειρία.

Η πρωτοβουλία «Συνεργάτες στη Μάθηση», σε συνεργασία με τοπικούς κυβερνητικούς και εκπαιδευτικούς φορείς σε ολόκληρο τον κόσμο, προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτά τα θεμελιώδη ζητήματα μέσω του σχεδιασμού και της προσφοράς εκπαίδευσης και υλικού για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ΤΠΕ σε όλους τους λειτουργούς και μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι τοπικές ανάγκες και προτεραιότητες της κάθε χώρας αποτελούν τη βάση για το σχεδιασμό του προγράμματος.

Αξία και δράσεις του προγράμματος

Η πρωτοβουλία «Συνεργάτες στη Μάθηση» αποτελεί ένα πενταετές πρόγραμμα, γεγονός που αποδεικνύει τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή της Microsoft απέναντι σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέχρι σήμερα, περίπου 6,5 εκατομμύρια εκπαιδευτικοί σε περισσότερες από 110 χώρες έχουν λάβει υποστήριξη ώστε να χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών στο μάθημά τους. Περισσότεροι από 170 εκατομμύρια μαθητές απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα του προγράμματος παγκοσμίως.

Μέσω του προγράμματος, η Microsoft στοχεύει στην ενίσχυση των σχολείων στο έργο τους σε τοπικό επίπεδο με τη συνδρομή ανθρώπων, υπηρεσιών καθώς και προϊόντων λογισμικού. Σε συνεργασία με τα σχολεία και το κράτος, στοχεύουμε σε ένα νέο υψηλό πρότυπο όσον αφορά τη συμμετοχή των μαθητών στην ψηφιακή εποχή με σκοπό:

  • Να βοηθήσουμε τα σχολεία να αναβαθμίσουν το επίπεδο των βασικών γνώσεων ΤΠΕ των εκπαιδευτικών,
  • Να υποστηρίξουμε τους δασκάλους και τα σχολεία στην προώθηση της καινοτομίας με χρήση νέων τεχνολογιών και δημιουργικής σκέψης,
  • Να συνεργαστούμε με τα σχολεία για να προετοιμάσουμε τους μαθητές για το ψηφιακό περιβάλλον εργασίας.

Ταυτόχρονα, έχουμε δεσμευτεί για την υποστήριξη, δημιουργία και χρήση εκπαιδευτικού υλικού υψηλής ποιότητας, παράλληλα με την καλλιέργεια ουσιαστικών και απαραίτητων δεξιοτήτων.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα:  http://www.microsoft.com/hellas/education/pil/default.aspx

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το διαγωνισμό είναι η Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013.

Σχετικά Άρθρα